בית פורומים עצור כאן חושבים

קדמות הזוהר (קבלה)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/2/2011 16:07 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
בענין הרמה והכות-  אלו דברים  שאי אפשר להוכיח, בענין הידע של חכמי היום לאלו שבעבר- אין צרורך בהוכחה.הדברים ברורים ומאירים כשמש 

אני מבין שהתכוונת לומר בעניין הרמה והכוחות.

לעניין הידע, הרי עד שלא תכיר את מלוא הידע של חכמים (כולל הזהר והמסתעף ממנו, שזה נושא האשכול כאן) אין לך תחילת יכולת הערכה בנושא. כך לדעתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2011 16:16 לינק ישיר 

שותף
במחילה מכבודך, את הידע של החכמים במלואם אני יכול להכיר. בדיוק מאותם ספרים שאתה יכול להכיר. אלא מה אתה אומר שיש ידע ויש ידע.( או אולי יש לך שעורים קבועים עם המגיד- או אחייה?)
למה אתה חושב שהידע שלך יותר טוב ומעמיק מזה של- נישטאיך - מיכי - הרב מימוני -שנרב.ואחרים- המוכרים כאן בפורום, מחוץ לפורום יש אלפים אחרים.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2011 16:31 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
שותף
במחילה מכבודך, את הידע של החכמים במלואם אני יכול להכיר. בדיוק מאותם ספרים שאתה יכול להכיר. אלא מה אתה אומר שיש ידע ויש ידע.( או אולי יש לך שעורים קבועים עם המגיד- או אחייה?)
למה אתה חושב שהידע שלך יותר טוב ומעמיק מזה של- נישטאיך - מיכי - הרב מימוני -שנרב.ואחרים- המוכרים כאן בפורום, מחוץ לפורום יש אלפים אחרים.

את הידע בנושאי הנסתר של מיכי ושל מיימוני אני מכיר באופן אישי. ואת של שנרב מעדותו שלו.
אם אתה ונישטאיך בקיאים בסוגיא אני אהיה יותר ממאושר.
האם למדתם עץ חיים כשיטת הרש"ש או כשיטת הלשם ?
מה דעתכם בעניין מקום יציאת התיקון מא"ק ?
מה הפירוש של ספר ספר וסיפור המוזכר בתחילת ספר יצירה ?
אני משתוקק כבר לשמוע מכם. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2011 16:41 לינק ישיר 

האם כדי לדון לוגית בטענה האם זהבה ושלושת הדובים נכתב 3000 שנה קודם לספיה"נ צריך להיות בקי בתוכן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2011 16:46 לינק ישיר 

eli_s כתב:
האם כדי לדון לוגית בטענה האם זהבה ושלושת הדובים נכתב 3000 שנה קודם לספיה"נ צריך להיות בקי בתוכן?

מה פתאום ? מספיק לקרוא את התקציר שמאחורי הספר ולהתרשם מהציור שעל העטיפה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2011 16:48 לינק ישיר 

שותף ידידי. הדיון לא היה בתחילת הדיון על הקבלה, כי אם על מכלול הידע בין חכמי אתמול והיום. כך לפחות אני הבנתי.
תורת הקבלה עדיין נמצאת במחלוקת גדולה, בעיקר כאן בפורום והרבה יותר,בישיבות הלא חסידיות. ו

על השאלות שלך אני יכול לענות,(אבל מזמן הפסקתי לעסוק בכך- ולא אתחיל שוב) בעיקר לתקן אותך התכוונת לספר סופר וסיפור, חוץ משיטת הרש"ש והלשם, קיימים עוד שיטות בהבנת עץ חיים. בעניין התיקון אתה הרי מכיר את דעתי כי אין מה לתקן.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2011 16:56 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
שותף ידידי. הדיון לא היה בתחילת הדיון על הקבלה, כי אם על מכלול הידע בין חכמי אתמול והיום. כך לפחות אני הבנתי.
תורת הקבלה עדיין נמצאת במחלוקת גדולה, בעיקר כאן בפורום והרבה יותר,בישיבות הלא חסידיות. ו

על השאלות שלך אני יכול לענות,(אבל מזמן הפסקתי לעסוק בכך- ולא אתחיל שוב) בעיקר לתקן אותך התכוונת לספר סופר וסיפור, חוץ משיטת הרש"ש והלשם, קיימים עוד שיטות בהבנת עץ חיים. בעניין התיקון אתה הרי מכיר את דעתי כי אין מה לתקן.

הקבלה נכנסה לכאן כי אמרתי שעומק חכמתם של גדולי ישראל כולל בתוכו את חכמת הנסתר ולכן אינך יכול לדון את מכלול הידע שלהם תוך התעלמות מנקודה זאת.

עם כל הכבוד לפורום הנכבד הזה אין רב אחד גדול בדורינו שמתייצב כנגד הקבלה.

התכוונתי לספר ספר וסיפור כי זו הגירסא המוסכמת על האר"י ועל הגר"א אשר כל בית ישראל חי על פיהם. 

אין הבנה נוספת בעץ חיים חוץ משתי שיטות עיקריות אלה.
קל מאד להסתתר מאחורי משפטים כמו "יש עוד שיטות" ו"אני יכול לענות אבל אני לא רוצה".
ירוחם, זרוק לנו פירור קטן....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2011 17:16 לינק ישיר 

שותף
אתה הרי מכיר את דעתי( וזה לא אישי) העיסוק בקבלה  בעייני כמין ע"ז, גדולי ישראל של היום אינה ראיה- הם לא יוצאים אפילו נגד הכת המשיחיסית של חב"ד וכת עובדי ע"ז ממש של חלק מחסידי ר' נחמן.(עדות ראשונה ממראה עיני בר"ה השנה בכותל)  התקיים ברבננו תוארם -מוראי הוראה- יש להם פחד.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2011 17:21 לינק ישיר 

שותפיסוד כתב:

מה פתאום ? מספיק לקרוא את התקציר שמאחורי הספר ולהתרשם מהציור שעל העטיפה.

אם התקציר ייתן ראיה לכאן או לכאן, זה מספיק.

בשביל לדון בנתון מסויים, מספיק להכיר אותו. מספיק להכיר את עניין הניקוד בזוהר בשביל לדון על ראיה או העדר ראיה נגד קדמות הזוהר.

אם מישהו ישאל על סתירה פרטנית מהרמב"ם על הרמב"ם בנושא "קידשה לעתיד לבוא" זה לא רלוונטי אם הוא מכיר את כל איגרת תימן בע"פ.

מה שאתה מנסה לעשות, זה "עירפול". זה נשק שבד"כ נדרש ממי שאין לו נשק טוב יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2011 17:22 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
שותף
אתה הרי מכיר את דעתי( וזה לא אישי) העיסוק בקבלה  בעייני כמין ע"ז, גדולי ישראל של היום אינה ראיה- הם לא יוצאים אפילו נגד הכת המשיחיסית של חב"ד וכת עובדי ע"ז ממש של חלק מחסידי ר' נחמן.(עדות ראשונה ממראה עיני בר"ה השנה בכותל)  התקיים ברבננו תוארם -מוראי הוראה- יש להם פחד.

בקיצר, אתה דוחה אותי בקש (כנראה עוד לא זמן התגלותך ברבים...).

בכל מקרה אתה מרגיש שיש לך מספיק ידע והבנה כדי להעריך ברצינות את עומק דעתם והבנתם של ראשונים ואחרונים כמו הרמב"ן, הראב"ד, האר"י, הרש"ש, הבעש"ט, הרמח"ל, הגר"א ואלפי תלמידיהם.
הכל פשוט...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2011 19:36 לינק ישיר 

שותף
שום דבר לא פשוט- לי אין תריג רצונות, בכדי להעמיק בדברים, שאנשים כתבו וכותבים מפי אנשים אחרים- שהרבה הוכיחו שלא דובים ולא יער, אותו רב שכתב כביכול בשמו של אחר, עדיין צריכה הוכחה.
בכל מקרה כל הנאמר בסוגיא זו עדיין צריכה הוכחה , ולו רק מכיון שהיא סותרת את הנאמר בתורה מפורשות- כל הגלריה המכובדת שהבאת.אינו מאמתת ולו אפילו במעט את אמיתותה של התורה שאתה מאמין בה.
בצעירותי בפולמוס בין רבי אהרון מבעלז לר' יואליש- אמר האחרון- אין ויכוח שאהרו הכהן היה גדול שבגולים, אבל למרות זאת הוא עשה את העגל, ונכשל בחטא כבד
כנראה שגם גדולים שבגדולים יכולים להכשל בעשיית העגל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2011 21:31 לינק ישיר 

eli_s כתב:
בשביל לדון בנתון מסויים, מספיק להכיר אותו. מספיק להכיר את עניין הניקוד בזוהר בשביל לדון על ראיה או העדר ראיה נגד קדמות הזוהר.
אם מישהו ישאל על סתירה פרטנית מהרמב"ם על הרמב"ם בנושא "קידשה לעתיד לבוא" זה לא רלוונטי אם הוא מכיר את כל איגרת תימן בע"פ.
מה שאתה מנסה לעשות, זה "עירפול". זה נשק שבד"כ נדרש ממי שאין לו נשק טוב יותר.

אתה יכול להציב סתירה ברמב"ם בנושא מסויים כי למדת את הנושא בש"ס ואתה מכיר את המושגים. 
כשאינך יודע את משמעות עניין הניקוד בכלל (ביחס של אותיות, תגין, נקודות וטעמים, שהם כל אופני גילוי התורה בכתיבה ובקריאה) הרי כל הסתכלות שלך עליהם בזהר ובשאר מקומות דומה להסתכלות של ... ב..... 

כל בעל מקצוע יבקש ממך ללמוד את הנושא לפני שאתה מתחיל להקשות ולתרץ. רק ביהדות בכלל, ובחכמת הנסתר בפרט, רשאי כל ... בן יומו לומר את דברו בראש כל חוצות ו"להכריע".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2011 21:35 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
בצעירותי בפולמוס בין רבי אהרון מבעלז לר' יואליש- אמר האחרון- אין ויכוח שאהרו הכהן היה גדול שבגולים, אבל למרות זאת הוא עשה את העגל, ונכשל בחטא כבד
כנראה שגם גדולים שבגדולים יכולים להכשל בעשיית העגל.

הבנתי.
אז מהיום יכול כל אחד לומר על כל אחד שהוא בונה עגל, ואין צורך להסביר ולנמק.
אכן, חוצפא יסגא במיטבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2011 21:48 לינק ישיר 

שותף
הזהר- כותב. כי  המילה אלוקים בנויה משתי מילים אלה -ומי, יש אנשים שבוחרים מהמילה את המי? הנעלם הנסתר ויש שבוחרים את האלה, והזהר ממחיש אלה אלוקיך ישראל, אמרו בני ישראל בעגל-יש אנשים שלא מסוגלים להבין כלום מבלי שיהיה אלה מוחשי, הופכים את המי לדימוי  כאין אנושי,. אחרת הם לא מבינים, אני לא מאלה- אני מי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2011 22:05 לינק ישיר 

שאו מרום עיניכם וראו מי ברא אלה.
העולם הגשמי הוא שלושה מימדים שהם ששה קצוות המקושרים זה לזה, סה"כ 36 (אלה).
מעליו העולם הרוחני שבו חמישים (מי) שערי בינה.
בלי העולם הרוחני הגיעו מגיעים ויגיעו לאלה אלוהיך ישראל, לשון חול ולא קודש. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > קדמות הזוהר (קבלה)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 39 40 41 ... 54 55 56 לדף הבא סך הכל 56 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.