|
|
| נשלח ב-14/2/2011 13:53 |
|
| |
לשם הדיוק, אין הטענה שידעו ברוח הקודש בעלמא אלא מתוך "חשבון הסוגיא". כמו שיש אפשרות לדעת על מיקומם של כוכבים עוד שהם נראים, וזה ע"ס השפעתם על התנועה שסביבם, כך יש אפשרות לדעת על מציאותם של עניינים עוד לפני שהם נחשפים לגמרי, וזה ע"ס שיבוצם בתוך המערכות הכוללות יותר. ולכן חכם ומבין מדעתו יודע להשלים את הפאזל עוד לפני שהדברים מתגלים ממש.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 14:09 |
|
| |
מתוך חשבון הסוגיא הם ידעו מה יהיה שמות הניקוד ותפקידיהם... ושכחת את השאלה אודות הר"י עמדין ושאר האחרונים.
|
| נשלח ב-14/2/2011 14:29 |
|
| |
שותף בבבל היה הניקוד הבבלי, שאין בו פתח וסגול אלא פתח בלבד, והוא מייצג את המבטא התימני של היום. גם הטעמים היו שונים. כיצד אתה מסביר זאת?
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 14/02/2011 14:35:49
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 14:39 |
|
| |
האם שאלתך היא איך נוצרו הבדלים בין הגלויות השונות בשמירת הטנת"א ? השינויים הגיעו גם לכתיבת ספר התורה עצמו. מעשה שהיה כך היה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 15:53 |
|
| |
שותפי כתב כך יש אפשרות לדעת על מציאותם של עניינים עוד לפני שהם נחשפים לגמרי, וזה ע"ס שיבוצם בתוך המערכות הכוללות יותר.
ולכן חכם ומבין מדעתו יודע להשלים את הפאזל עוד לפני שהדברים מתגלים ממש. עכשיו רק נותר להביא זאת לידי נסיון – תן לנו נבואה קטנה שתתגשם או התגשמה והוכחת שיטתך בוודאות. אם אין נבואה אחת כזו מאז ומעולם – תרשה לי להיות סקפטי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 16:09 |
|
| |
ללכת קדימה זה קצת קשה, הבה ונלך אחורה. לפי דעות מסוימות בגמרא, התורה ניתנה לא בכתב אשורי אלא בכתב עברי קדום, אני מציע ששותף יראה לי את הסודות התלויים בכתב הזה וכיצד הם תואמים לסודות התלויים בכתב האשורי.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 16:31 |
|
| |
תלמיד, תודה על הקרדיט. אתה טועה בי בגדול... אני מרשה לך להישאר סקפטי.
בעל, רבי לא שנה ר' חייא מנא ליה ? בקושי הבנתי (?) קצת מהסודות של הכתב האשורי, מאיפה יהיה לי יותר מזה ?
בקיצור, מה שניכם מערבבים אותי אישית בסוגיא ?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 16:47 |
|
| |
| ja_mubarak כתב: |  | יונתן נירד
אני תמיד אומר, שהפניית המשכילים את אחד מעיקרי חיצם נגד הקבלה. לא היה כי הם חשבו שיש להם בעיה עם מושגיה, [הם הבינו היטב מה לפניהם]. אלא שהם ניגחו את היהדות הרבנית לאמור, כמו שתורה זו התקבלה כך גם קודמותיה [הרבניות, התלמודיות, או הנבואיות. כל משכיל כפום דרגה דיליה].
|
|
נו, אז מה, האם בגלל שהמשכילים השתמשו בזה, זה מוריד מתוקף הטיעון,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 16:59 |
|
| |
שותף אתה טענת שלכל שאלה יש תשובה בקבלה, אנו מציגים את ההתחיבות לפרעון.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 14/02/2011 17:24:01
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 17:33 |
|
| |
שותף למיטב הבנתי ממך, כל כתבי הקבלה אינם כפשוטם אלא עם איזשהו צופן נסתר.
עכשיו אתה בא לשכנע שאכן יש בהם צופן נסתר בעל משמעות מיוחדת. השאלה שלי למה זה משנה?
1) אם ישנה בידך טענה חשובה שמקורה בקבלה, אדרבה תעלה אותה בשפה פשוטה ומובנת.
2) אם המטרה היא שלדעתך חשוב להאמין שקיים סוד כלשהו לתורה - לפי פיה"מ להרמב"ם בסנהדרין נכלל באחד מעיקרי התורה, לא נראה לי שהיה על זה ויכוח.
3) אם לדעתך חובה להאמין שטקסט מסויים או דברי אדם כלשהו, יש בהם צופן או סוד מסויים, בלי שנדע מהו הצופן, האם זה נראה לך שזה מעיקרי האמונה? אם כן למה ומניין לך להוסיף עיקרים (ואגב החת"ס בשו"ת כותב שאין זה כך). ובנוסף מניין ולמה שזה יהיה עיקר?
4) אם המטרה היא לגרוף אנשים ללימודי קבלה לא סביר שכאן זה המקום היעיל לכך.
5) אם המטרה היא כדי שקוראי הפורום יחלו לומר זוהר או כתבי קבלה אחרים בתור סגולה לנשמה, האם אתה סבור שזה עדיף מלימוד תורה שכולל הבנה האם הסגולה הזאת היא כל כך קריטית שחשוב להשקיע פה בזה. 6) אם המטרה כדי שיקיימו מנהג שמקורו בספר קבלי, אם נהוג בעם לקיימו, אז זה כבר מנהג מחייב ללא קשר לכך אם הוא כתוב או לא, אם לנוהג שמוזכר בקבלה שלא נהוג לקיימו בעם, ראשית על זה תמיד כתבו הפוסקים "אין לנו עסק בנסתרות", ושנית הפורום הזה לא נראה כמקום טוב להחדיר מנהגים.
7) אם המטרה היא לגייס כסף לבניית מרכז קבלה, שוב לא סביר שזה הפורום המתאים.
8) אם זה בכדי שיעריכו מקובלים כתלמידי חכמים, גם אם אינם בקיאים בנגלה, (זה נחשב אפשרי?) הרי ממילא לא נוכל לדעת אם הם פיענחו את הצופן הקבלי או לא. ובכלל הכבוד הוא המטרה?
9) אם המטרה לספק תעסוקה ופרנסה לבאבות? אתה נשמע מכובד מדיי בשביל זה.
10) אם כתבי הקבלה אינם צופן, אז אחד מהשניים: או שהכוונה למה שנקרא קבלה מעשית ובהנחה שטענתך שזה כפשוטו שכל אחד מסוגל לחולל קסמים, אז תפתח בי"ס לקוסמים, אם כוונתך שיש משמעות טבעית מובנת ופשוטה לא צופן! היות ולא מדובר בשפה המובנת לרוב האוכלוסיה ובכללם לאנשי הפורום אם כך בשבילנו זה צופן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 18:12 |
|
| |
פראק לאיזה עיקר התכוונת?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 18:33 |
|
| |
| פראק_מהלך כתב: |  | שותף למיטב הבנתי ממך, כל כתבי הקבלה אינם כפשוטם אלא עם איזשהו צופן נסתר.
עכשיו אתה בא לשכנע שאכן יש בהם צופן נסתר בעל משמעות מיוחדת.
השאלה שלי למה זה משנה?
|
|
אני מניח שהתכוונת כל כתבי התורה אינם כפשוטם וכו'.
העלית רשימה ארוכה של אופציות ודחית, בצדק, את כולן.
יש שתיים נוספות שלא העלית, והן דווקא הנכונות:
א. היות והפורום התחיל כמקום שבו יוכלו אנשים חרדים להרחיב השכלתם בתחומים שאינם נוהגים ב"גטו" חשבתי לנכון להציע גם תחום חכמת הנסתר, שגם הוא לצערי אינו מן הדבר השווה לכל נפש בעולמנו (בעיקר מסיבות חברתיות וכו'), וכאן יוכלו לעשות זאת תחת חסות הניק.
ב. אחרי שהכרתי את המהלך בפורום נוצרה סיבה שניה.
אנשים שונים נמצאים כאן בשלבי התרחקות משמירת התורה והמצוות, כתוצאה מחשיפה לידיעות ומחשבות מהתחומים הנ"ל שבסעיף א'. כבר העידו כאן כמה אודות הכיוון החד סיטרי של התנועה בפורום ולאן נעלמו החברים הקודמים.
חשבתי שמן הראוי שידעו החברים שיש עוד עומק בתורה אשר יוכל אולי לעזור להם לפתור את ספיקותיהם.
לפני שהם מקבלים החלטות הרות גורל כדאי לבחון היטב מה שכבר נמצא בידם במסגרת התורה.
בכל מקרה, כוונתי הראשונה עומדת במקומה.
ניסיתי ליישמה ונתקלתי בקשיים. עדיין מחפשים דרך ופתרונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 18:35 |
|
| |
מה העידו בפניך ומי העיד בפניך?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 18:58 |
|
| |
העדות של תקופת ההשכלה לא מספיק לנו ??
מה היית הסיכוי של בחור שמאמין בחסידות או בגאונות של הגר"א, מול בחור משכיל בהשכלה,
ולכן הפסדנו 90% מהאומה,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 18:58 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | | מה העידו בפניך ומי העיד בפניך? |
|
למשל דבריו של עץ נטוע כאן -
http://bhol-forums.co.il/topic.asp?whichpage=1&topic_id=2874138&forum_id=1364
ושאר תגובות שם.
ובכלל יושר אינטלקטואלי מחייב להודות שחשיפה לגישות שהתורה, התנ"ך, חז"ל הראשונים והאחרונים כולם בלולים ומבולבלים לא יוצרת יהודי חזק יותר באמונתו. אמנם מטרת הפורום כעת איננה חיזוק האמונה, אבל אי אפשר להכחיש את המהלך הטבעי של הדברים. כל אחד יעשה עם זה כטוב בעיניו.
אגב בעלבעמיו, תודה שלימדתני להביא לינקים...
תוקן על ידי שותפיסוד ב- 14/02/2011 19:20:28
|
|
|
|
|