|
|
| נשלח ב-27/5/2011 00:22 |
|
| |
תוקן על ידי maxmen ב- 27/05/2011 00:27:23
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2011 00:24 |
|
| |
תוקן על ידי maxmen ב- 27/05/2011 00:26:11
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2011 01:13 |
|
| |
תודה מקסמן, אבל היכן כותב החת"ס את 'מעט הכמות ורב האיכות'?
|
| נשלח ב-27/5/2011 01:30 |
|
| |
| ירוק11 כתב: |  | | תודה מקסמן, אבל היכן כותב החת"ס את 'מעט הכמות ורב האיכות'? |
|
מי אומר שאמר כך ?
|
| נשלח ב-27/5/2011 01:40 |
|
| |
|
| נשלח ב-27/5/2011 09:49 |
|
| |
מקסמן, הקשבת להרצאה של בערל ווין?
|
| נשלח ב-27/5/2011 11:06 |
|
| |
| ירוק11 כתב: |  | | מקסמן, הקשבת להרצאה של בערל ווין? _________________
|
|
שמעתי עכשיו ולא ראיתי שהוא אומר כך בשמו
|
| נשלח ב-27/5/2011 11:32 |
|
| |
מקסמן,נעלבתי,אין שום תגובה,הדברים שם מאירים כז ו ה ר הרקיע ללא פקפוק
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2011 11:36 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | מקסמן,נעלבתי,אין שום תגובה,הדברים שם מאירים כז ו ה ר הרקיע ללא פקפוק |
|
ממה נעלבת ומה מאיר ואיפה,
|
| נשלח ב-27/5/2011 11:46 |
|
| |
בקשר לאשכול לא רחוק מכאן,ותמשיך להיתמם
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2011 12:01 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | בקשר לאשכול לא רחוק מכאן,ותמשיך להיתמם |
|
למה אתה מדבר ברמז כל הזמן,
אמרתי לך דבר ישר איתי כי אני איטי
|
| נשלח ב-27/5/2011 14:12 |
|
| |
אשכול משחק בקוביה,השארת פתוח בלי תגובה,עיין שם ,משהו חדש
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2011 09:59 |
|
| |
פרסיקו כתב במאמרו: <וכאן העניין המעניין לדעתי, שכן אני זוכר שכבר בימי התואר הראשון שלי, אי שם לפני למעלה מעשור, למדתי אצל פרופ' מרדכי פכטר באוניברסיטת חיפה, והוא הציג לפני (בחיוך וכדרך אגב, לא כחלק מחומר הלימוד כמובן) את הפתרון הפשוט הזה למחלוקת הזוהר, דהיינו את האמונה שאמנם הזוהר נכתב מאוחר הרבה יותר מהמאה השנייה לספירה ולא על ידי רשב"י, אבל ממילא כותביו כתבוהו בהשראת רשב"י, שאם רוצים ניתן לתפוס אותה כחודרנית יותר או פחות. קשה לי להבין למה פתרון פשוט זה לא הפך למקובל על חלקים גדולים בציבור הדתי, ובמקומו יש התעקשות פתטית על כך שרשב"י כתב את הזוהר בידיו ממש, בניגוד לראיות ולשכל הישר. כמובן, יכול להיות שזה בדיוק העניין, הרצון לדבוק באמונה דווקא משום שהיא חסרת כל הגיון, ועל הדחף המעניין הזה כבר כתבתי רבות (וגם במוסף "שבת" הנ"ל עצמו). > אחרי בקשת המחילה נראה שפרסיקו לא קלט את הנקודה. היהדות הדתית/חרדית בנויה על מסורת ולא על 'רוח העם'. אמנם רבים וטובים השתשמו בטיעון הזה אך יש בו לא מעט בעיתיות, לדגומא, בתקופות רבות רוח העם דרשה עבודה זרה, שלא לדבר על הגשמה. התפיסה הדתית הרווחת היום היא תפיסת הגאונים/כוזרי/רמב"ם, בהתעלמות מהניואנסים שביניהם, שמאמינה במסורת כפשוטו וחשוב מאוד מי אמר מה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2011 21:55 |
|
| |
=== גילוי מרעיש: דעת הגר"ע יוסף שליט"א על ה"דרדעים" והיחס אליהם
לאחרונה יצא לאור הספר "מעיין אומר", שהוא שו"ת בקצרה שכתב משמשו של הגר"ע יוסף והאחראי על קבלת הקהל בימי שישי, הרב יהודה נקי.
בחלק א', הלכות בית כנסת, דף רכ"א, כותב המחבר בהערה:
"לגבי הדרדעים, זכורני ששאלתי את מו"ר נר"ו [הגר"ע יוסף], איני זוכר בבירור אם היה לגבי צירוף למנין או לקנות ספרי תורה ומזוזות מסופר דרדעי, האם דינו ככופר בדבר אחד מהתורה, שפסול.
ואמר לי מו"ר שקשה לומר כן, שהרי הזוהר היה גנוז שנים רבות, ואחר שנמצא הם מצאו בו כל מיני קושיות, שלדעתם, מראה סתירה לנאמר בתורה, ולכך אי אפשר לדונם ככופרים. וממילא מובן למה נזדעזע רבינו" [ כשמישהו אמר כשבית כנסת דרדעי יש להורסו כדין בנין עבודה זרה, ואמר "חס ושלום"].
|
|
|
|
|