|
|
| נשלח ב-14/1/2013 15:17 |
|
| |
צעג
אין לי מושג אבל אוכל לברר בשבילך
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2013 15:22 |
|
| |
נכון אבל העדויות שנמסרו על ידי אשתו של ר' משה די לאון. כי בעלה כתב את ספר הזהר לצורך פרנסה, זה לא חחח. כשאנשים מאמינים לכל דבר. זה חחח. האמת שה לא מצחיק זה מאד עצוב, כי בגל האמונה הזו הרבה מאד אנשים היו ואומללים .
אין בדברי אלו לגרוע כהוא זה מגדולתו של ספר הזהר שכתב רבי משה די לאון. ספר אדיר וחשוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2013 15:52 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | נכון אבל העדויות שנמסרו על ידי אשתו של ר' משה די לאון. כי בעלה כתב את ספר הזהר לצורך פרנסה, זה לא חחח. כשאנשים מאמינים לכל דבר. זה חחח. האמת שה לא מצחיק זה מאד עצוב, כי בגל האמונה הזו הרבה מאד אנשים היו ואומללים .
אין בדברי אלו לגרוע כהוא זה מגדולתו של ספר הזהר שכתב רבי משה די לאון. ספר אדיר וחשוב. |
|
יאווו איזה גאונות!! וואלה לא חשבתי על זה!
אישה אחת מול מאות גאוני ישראל
אחי, אתה תגלית!!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2013 16:15 |
|
| |
מה בדיוק ידעו גאוני ישראל? ומאיפה הם ידעו? מי קרוב יותר לאדם מאשתו? ויודע מעשיו.
הרי הגאון היחיד שחקר ובדק את אמיתות ספר הזהר היה רבי יעקב עמדין- בספרו מטפחת סופרים, והוא כתב מה שכתב כל יתר הגאונים בלעו ואכלו את הלוקשען. לא טרחו לבדוק. כאז כך היום.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2013 16:53 |
|
| |
חחחחח ירוחם אתה סטלן LOL
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2013 16:55 |
|
| |
| msorti כתב: |  | לגבי הזוהר
המנהגים האשכנזים והספרדים נלקחו מהזוהר ולא להיפך
|
|
אתה שוב לא מבין,
מנהג אשכנזי שהומצאה לפני אלף שנה ולא היית יכול להיות בזמן רשב"י ולא בארץ ישראל, למשל לאכול גפילטע פיש בשבת,
אתה יש מבין ????????
בכל אופן אני כבר מזמן לא בסוגיה הזו ואין שואלים תלמיד בסוגיה שלא עוסק בה כרגע,
אבל אני גם מהחסידים וגם לא הייתי מוכן לקבל בצעירותי את הדבר הזה, אבל אחרי לעיין בכל הספרות ובכל דברי החכמים ובדקתי בעצמי את הבדלי הלשון (בלשנות) ואת הבדלי החשיבה,
וראיתי אז שאין מנוס זה מזוייף,
רק מה כן, הזייפן לא ממש המציא יש מאין, הוא לקח הרבה מדרשים שהולכים בכיוון החשיבה שלו (של הזייפן) והדביק את כל זה על הרשב"י על דרך תולה באילן גבוה שגם חז"ל השתמשו עם זה,
ראה דוגמא יפה מחז"ל,
סלח נא ויאמר ה' סלחתי כדברך: ויאמר יהושע אל העם לא תוכלו לעבוד את ה' כי אלהים קדושים הוא אל
קנא הוא לא ישא לפשעכם ולחטאתיכם כי תעזבו את ה' וגו'( יהושע כד יט כ) א"ל הקב"ה ליהושע מה זה יהושע שוב אמרת לשון הרע לפני וכו' ?! וכי לא אני הוא שאמרתי למשה רבך (לעיל פס' יב) אכנו בדבר ואורישנו ואעשה אותך לגוי גדול ועצום ממנו כשבא דבר גדול בישראל ע"י מרגלים ועמד משה בתפלה לפני להזכיר שמותם של אבותיהם שמעתי תפלתו מיד וכיון שאמר לפני סלח נא לעון העם הזה וגו' סלחתי שנאמר ויאמר ה' סלחתי כדבריך וכו' והשיב יהושע לפני הקב"ה ואמר רבש"ע לא אמרתי כך לישראל אלא כדי לאיים אותם כדי שייראו מפניך שלא יחטאו ויעבדוך בלב שלם, באותה שעה היה הקב"ה מגפף ומנשק את ידיו של יהושע על חכמתו ועל בינתו
(תנדבא"י פי"ח)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2013 04:44 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | לגבי הזוהר
המנהגים האשכנזים והספרדים נלקחו מהזוהר ולא להיפך
אתה שוב לא מבין,
מנהג אשכנזי שהומצאה לפני אלף שנה ולא היית יכול להיות בזמן רשב"י ולא בארץ ישראל, למשל לאכול גפילטע פיש בשבת,
אתה יש מבין ????????
חחחחח מה הקשר בין הזוהר לאכילת גפילטע פיש דייקא בשבת?
בכל אופן אני כבר מזמן לא בסוגיה הזו ואין שואלים תלמיד בסוגיה שלא עוסק בה כרגע,
אבל אני גם מהחסידים וגם לא הייתי מוכן לקבל בצעירותי את הדבר הזה, אבל אחרי לעיין בכל הספרות ובכל דברי החכמים ובדקתי בעצמי את הבדלי הלשון (בלשנות) ואת הבדלי החשיבה,
(LOL כן כן כן.. רק אתה יודע את דרך החשיבה של הזוהר... והאריזל הגרא הרמחל ועוד מאות אלפי גאונים לא ידעו...)
וראיתי אז שאין מנוס זה מזוייף,
חחחחח באמת רק לך חיכינו בשנות האלפים שתגיד לנו אם הזוהר הוא מזוייף או לא...
באמת תודה רבה לך נשמה יקרה,
מה היינו עושים בלעדיך?
(אל תהפוך את השאלות שלך למסקנות, סבבה? סבבה! )
רק מה כן, הזייפן לא ממש המציא יש מאין, הוא לקח הרבה מדרשים שהולכים בכיוון החשיבה שלו (של הזייפן) והדביק את כל זה על הרשב"י על דרך תולה באילן גבוה שגם חז"ל השתמשו עם זה,
ראה דוגמא יפה מחז"ל,
סלח נא ויאמר ה' סלחתי כדברך: ויאמר יהושע אל העם לא תוכלו לעבוד את ה' כי אלהים קדושים הוא אל
קנא הוא לא ישא לפשעכם ולחטאתיכם כי תעזבו את ה' וגו'( יהושע כד יט כ) א"ל הקב"ה ליהושע מה זה יהושע שוב אמרת לשון הרע לפני וכו' ?! וכי לא אני הוא שאמרתי למשה רבך (לעיל פס' יב) אכנו בדבר ואורישנו ואעשה אותך לגוי גדול ועצום ממנו כשבא דבר גדול בישראל ע"י מרגלים ועמד משה בתפלה לפני להזכיר שמותם של אבותיהם שמעתי תפלתו מיד וכיון שאמר לפני סלח נא לעון העם הזה וגו' סלחתי שנאמר ויאמר ה' סלחתי כדבריך וכו' והשיב יהושע לפני הקב"ה ואמר רבש"ע לא אמרתי כך לישראל אלא כדי לאיים אותם כדי שייראו מפניך שלא יחטאו ויעבדוך בלב שלם, באותה שעה היה הקב"ה מגפף ומנשק את ידיו של יהושע על חכמתו ועל בינתו
(תנדבא"י פי"ח)
מצטער אבל אני רגיל לזה שאתה מדבר ומדבר ומדבר בלי קשר לדיון
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2013 05:11 |
|
| |
סליחה טעיתי בכתובת, חשבתי שזה מעניין אותך,
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2013 10:54 |
|
| |
זה הכי מענין אותי!!
אבל אם רזל כבר הסכימו שהזוהר נכתב על ידי רשבי
מה כבר אנחנו יודעים שאם לא ידעו??
כלום!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2013 10:56 |
|
| |
ומה הם ידעו בנושא? כלום
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2013 13:54 |
|
| |
| msorti כתב: |  |
אבל אם רזל כבר הסכימו שהזוהר נכתב על ידי רשבי
|
|
אין אפשרות להסכים במציאות, כלומר מה היה במציאות היה כבר, הרוב (של חכמים) לא יכול לעזור כאן,
אפשר להסכים להמשיך לומר שזה מהרשב"י, כי תולה באילן גובה זה לא עוון גדול אם זה לתועלת,
הסברתי לך שבסך הכל הוא (הזייפן) לא המציא מהבטן, הוא ליקט מדרשים על פי חשיבתו ותלה זאת ברשב"י,
לו ר' יוליש מסטמאר היה תולה את ספרו ויואל משה על ר' עקיבא, אז מה בכך ? הרי כולנו יודעים שהוא ליקט מדרשים על פי חשיבתו והשקפתו, מה שחסר לו זה איזה סמכות קדומה לתת להשקפתו איזה גושפנקא\חותמת,
והיות שלא תלה לכן ספרו וחשיבתו לא התקבל,
אותו דבר עשה הזייפן שבסך הכל היה אחד מהראשונים, שבנה השקפה חיים וחיפש במדרשים מי הולך בחשיבה שלו, ותלה ברשב"י, והנה הוא כן התקבל דווקא כי תלה באילן גבוה,
אותו דבר הרמב"ם ליקט מדרשים על פי דרכו וחשיבתו, ולא תלה, וכן הצליח לשלול את ההגשמה,
כי הרמב"ם בעצמו היה סמכות מספיק טוב,
מה שאין כן הזייפן לא, ולכן תלה ברשב"י והצליח,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2013 14:18 |
|
| |
מקסי לא הייתי קורא לרבי משה די לאון -זייפן, אדם גדול בתורה היה. וספר גדול ועצום וקדוש כתב. הוא למד את המאמר בפסחים- ותלה עצמו באילן גדול שישמעו דבריו. אבל גם היעב"ץ לאחר שהוכיח כי לא רשב"י כתב את הזהר, לא פסל את הספר ולא את מחברו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2013 14:48 |
|
| |
| maxmen כתב: |  |
אין אפשרות להסכים במציאות, כלומר מה היה במציאות היה כבר, הרוב (של חכמים) לא יכול לעזור כאן,
אפשר להסכים להמשיך לומר שזה מהרשב"י, כי תולה באילן גובה זה לא עוון גדול אם זה לתועלת,
הסברתי לך שבסך הכל הוא (הזייפן) לא המציא מהבטן, הוא ליקט מדרשים על פי חשיבתו ותלה זאת ברשב"י,
לו ר' יוליש מסטמאר היה תולה את ספרו ויואל משה על ר' עקיבא, אז מה בכך ? הרי כולנו יודעים שהוא ליקט מדרשים על פי חשיבתו והשקפתו, מה שחסר לו זה איזה סמכות קדומה לתת להשקפתו איזה גושפנקא\חותמת,
והיות שלא תלה לכן ספרו וחשיבתו לא התקבל,
אותו דבר עשה הזייפן שבסך הכל היה אחד מהראשונים, שבנה השקפה חיים וחיפש במדרשים מי הולך בחשיבה שלו, ותלה ברשב"י, והנה הוא כן התקבל דווקא כי תלה באילן גבוה,
אותו דבר הרמב"ם ליקט מדרשים על פי דרכו וחשיבתו, ולא תלה, וכן הצליח לשלול את ההגשמה,
כי הרמב"ם בעצמו היה סמכות מספיק טוב,
מה שאין כן הזייפן לא, ולכן תלה ברשב"י והצליח, |
|
שוב אתה ממציא סיפורי סבתא ומקבל אותן כמו מעמד הר סיני
למסקנת הענין הזוהר נכתב על ידי רשבי - כך הוסכם והוחלט פה אחד על ידי כולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2013 14:53 |
|
| |
מסורתי אתה כותב כחסיד שוטה עיור וחרש הסכימו פה אחד איפה ומי על סמך איזה מידע ועל סמך איזה חקירה פה אחד הרי אתה לבד כתבת כי החתם סופר טעה היעבץ טעה כל מי שלא חושב כמוך טועה העיקר שזה פה אחד
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2013 15:02 |
|
| |
| msorti כתב: |  |
למסקנת הענין הזוהר נכתב על ידי רשבי - כך הוסכם והוחלט פה אחד על ידי כולם.
|
|
תגיד אתה לא יכול להקשיב מה אומרים לך ?
אין דבר כזה לקבוע מה היה במציאות, לא יעזור רוב ולא פה אחד,
אפשר רק להמשיך לתלות באילן גבוה, וזה נכון שכולם קיבלו את הזוהר כספר קדוש, כי בסך הכל זה לקט מדרשי חז"ל,
לירוחם היקר,
נכון מאוד, הספר התקבל בגלל התוכן המדרשי שבה, לו ר' הזייפן היה סתם לץ וממציא מהבטן אז אף אחד לא היה מקבל את ספרו,
|
|
|
|
|