בית פורומים עצור כאן חושבים

קדמות הזוהר (קבלה)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/1/2013 11:55 לינק ישיר 

ירוחם- תעקוץ זה מחשל כמה דעמא דבר...
ספר הזכרונות והגניזה החרסונית אינם עלי התאנה שלי ואתה כלל לא מפחיד.

ועכשיו לתוכן-
כל גדולי הגאונים קלסו ושבחו את הזוהר לא רק על הקדושה שלו כ"א על הגאונות שבו.
לבוא ולהגיד שגאון גדול כ"כ שכתב את ספר הזוהר ישקר במילתא דעביד לאיגלויי ויאמר דברים הפך דעת רשב"י בנגלה זו טפשות.

איי הלשון לא כ"כ מסתדר לדעתם עם הארמית שבאותו זמן , גם האידיש היא לא בדיוק דויטש.
ויותר מזה שפת הלימוד של הנגלה ושל הנסתר הם שפות שונות לא רק בתכנים כ"א גם בצורת השימוש, ולכן יתכן שמילים שאינם נמצאים כלל בלקסיקון הנגלה יופיעו לפתע משום מקום בשפת הנסתר - ניתן אפי' לומר שהם הורכבו והומצאו לטובת תורת הנסתר .
ושוב אין זה שולל כלל את דרך הדיבור דרשב"י בזמנו כיון שאדרבה בנגלה טרח להסתיר דברים אלו (כמו שמובא בזוהר עצמו אודות רבי אבא וכידוע).
בפרט שאין לנו שום ידיעה באיזה שפה למד רשב"י ,דבריו בגמרא ואפ' במשנה לא נאמרו ונכתבו ע"י עצמו אלא ע"י אחרים.
-שאגב מלאכת העריכה שלהם נמשכה על גבי מאות שנים...
בקיצור לדעתי
א. גם במבחינה עובדתית קשה מאוד להפריך לפי מחקר מדעי שזו לא היתה לשון הרשב"י.
ב. כש"כ שבמבחינה רעיונית הדברים מראים שנכתבו בדווקא כך.

תוקן על ידי דורש_יחודך ב- 17/01/2013 12:05:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 12:04 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
ההבדל הוא חד וברור- כל החוקרים מגדולי ישראל ועד חוקרי האקדמיה שחקרו ונתחו את הטקסטים את הלשון את האישים המופעים בזהר וכו'.
כולם בלי יוצא מהכלל הגיעו למסקנה כי את הזהר לא כתב רשב"י.

גדולי ישראל שלא חקרו, כי מטבעם האמוני ומחוסר זמן, להתעסק בשטויות ובחקירות, לא מתאים  להם.
לא עררו וקיבלו את כי רשב"י כתב אותו.

ספר הזהר הוא ספר העומד בפני עצמו, וזה בכלל לא משנה שכתב אותו רבי משה די לאון.
 לדעתי- החשוב הוא מה נכתב  ולא מי כתב!
יש כאן מחסידי חבד השרופים ,לו היו חוקרים קצת בספרים שהפכו אצלם לקודש קדשים, היו מגלים טעוית יסודיות. ובורות. אבל בספרים קדושים הרי לא חוקרים.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 17/01/2013 11:41:41

להזכיר את חכמי ישראל וחוקרי האקדמיה באותה נשימה זה גובל בכפירה טיפשות ועזות

בנוסף חכמי ישראל הם קודם חכמי ישראל ורק אחר כך חוקרים ולכן מי שלא מאמין שספר הזוהר נכתב על ידי רשבי ספק אם יש לו חלק לעולם הבא כי הוא שייך לכת המשכילים ולא לבני ישראל המאמינים בני מאמינים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 12:16 לינק ישיר 

מסורתי הם יהיו בגהנום עם אמנון יצחק או עם ישו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 12:20 לינק ישיר 

דורש יחודך
לא הבנתי איפה עקצתי אותך או אחרים, או אולי האמת עוקצת- אז -שאני. וגם לא הבנתי איפה חפחדתי?

לא אכנס איתך למחקרים המוכיחים את עורכו של  ספר הזהר. החפץ ללמוד יש את הספרים והמחקרים.

כל אלו שקלסו ושיבחו את הספר, בצדק שבחו, אבל אין בין קילוסין ותשבחות, למי שכתב את הספר ולא כלום,

רבי משה די לאון רצה שילמדו את ספרו, וכן נתלה באילן גבוה כרשב"י, והוא למד זאת ממנו.

פסחים דף קיב .

חמשה דברים צוה רבי עקיבא את רבי שמעון בן יוחי כשהיה חבוש בבית האסורין. אמר לו: רבי, למדני תורה. אמר: איני מלמדך. אמר לו: אם אין אתה מלמדני - אני אומר ליוחי אבא ומוסרך למלכות. אמר לו: בני, יותר ממה שהעגל רוצה לינק פרה רוצה להניק. אמר לו: ומי בסכנה? והלא עגל בסכנה. אמר לו: אם בקשת ליחנק - היתלה באילן גדול,

אני מבין שאתה חזק בתורת הסוד והחסידות, אם היית בקי גם בנגלה שבגמרא, היית יודע כי ספר הזהר לא מתאים לרשב"י כלל וכלל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 12:29 לינק ישיר 

מסורתי
רוב עם ישראל היודעים ספר ללמוד ולהבין אומרים כי לא רשב"י כתב את ספר הזהר,

כיף לך -תהיה בעולם הבא רק עם קומץ מחביריך, בטוח ששם לא יהיה דוחק.

יְקֹוָק מִשָּׁמַיִם הִשְׁקִיף עַל בְּנֵי אָדָם לִרְאוֹת הֲיֵשׁ מַשְׂכִּיל דֹּרֵשׁ אֶת אֱלֹהִים:
השקיף ומצאה אותי ועוד כמה משכילים, לא כמה ב"ה המונים המונים.
המשכילים האמיתים דורשים את אלוקים,   האחרים דורשים את בני האדם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 12:44 לינק ישיר 

עוד פעם אותם קלישאות.
חבר בבקשה תביא קושיות אמיתיות בנגלה ובהשקפה מרשב"י לרשב"י ונדון בהם בכובד ראש, כל עוד לא עשית זאת דברך הם בגדל מגדל הפורח באויר!

כל מי שלמד את ספרי ר' משה דליאון בנסתר רואה שערכם לא מגיע כלל לקצה קרסוליו של הזוהר ולהשגות שכתובות בו.
קח לדוגמא את הרמח"ל אם היית נותן לאדם שאינו מכיר את ספריו ללמוד את הקלח פתחים ואת הזוהר שלו , אם היה חוקר את המושכלות שבהם היה יכול לטעון על פי חקירה שכתבם אותו אדם אף שהלשון והמינוח שונים.
אבל עומק מושכלי הזוהר ורבי משה דילאון לא קרבו זה אל זה כלל. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 13:36 לינק ישיר 

דורש_יחודך כתב:
אכלה האש: אל תראה את הבורות שלך לעיני כל, לך תלמד קצת חסידות ותבין שכל הקושיות שהבאת נובעות מחוסר ידיעה הבסיסי ביותר בפנמיות התורה.
ממליץ לך על ספר התניא שאגב לפני שבועיים היה היוארצייט 200 שלו.
שם הוא עונה כלאחר יד על השאלות המטופשות שלך.

ראה בעצמך מה היתה תגובתך , לאדם רציני שהעמיד את הניגודים, אתה הרי לא ענית לענין. התחלת  בהשמצות ובפגיעות אישות, בלי כל  הוכחה הפוכה,
נתלית בבעל התניא בחסידות ובפנימיות התורה וכל הקלישאות המקובלות בקהל חסידים עמי הארץ.
הנה אתגר- תביא את התניא העונה כלאחר יד על הגמרות שהביא -אש אוכלה, ותיוכח לדעת כי אין תניא על הנושא הזה כלל וכלל,
מפריחי יונים ומפריחי שמועות מאפריחי מאמרים סתומים ולא קיימים- פסולים לעדות.
ובבקשה אל תביא  לי  מאמרים שאנשים רגילים משכילים לא מבינים. אותם אתה יכול לדקלם בהתועדות כאן צריכים לדבר, בשפה ברורה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 13:44 לינק ישיר 

ירוחם-
אם לא שמת לב אז עניתי עניינית על כל שאלותיו לבקשת מימוני.
גישתי הייתה להסביר דבריו באופן שנראה בעליל שאין שום קושיא וזה לפי מה שכתוב בתניא ושאר ספרי חסידות.
אין ךי זמן כעת להביא את הדברים במקורם אך הם כתובים בלשונות ורעיונות דומים.

בקיצור אתה שוב מתחמק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 13:47 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מסורתי
רוב עם ישראל היודעים ספר ללמוד ולהבין אומרים כי לא רשב"י כתב את ספר הזהר,

כיף לך -תהיה בעולם הבא רק עם קומץ מחביריך, בטוח ששם לא יהיה דוחק.

יְקֹוָק מִשָּׁמַיִם הִשְׁקִיף עַל בְּנֵי אָדָם לִרְאוֹת הֲיֵשׁ מַשְׂכִּיל דֹּרֵשׁ אֶת אֱלֹהִים:
השקיף ומצאה אותי ועוד כמה משכילים, לא כמה ב"ה המונים המונים.
המשכילים האמיתים דורשים את אלוקים,   האחרים דורשים את בני האדם.

ח"ו רובם כן מאמינים ומי שלא אין לו חלק לעולם הבא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 13:48 לינק ישיר 

דורש_יחודך כתב:
מסורתי הם יהיו בגהנום עם אמנון יצחק או עם ישו?

אחרי מחשבה מעמיקה נראה לי לומר שהם יהיו עם ישו יש"ו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 14:35 לינק ישיר 

msorti כתב:
חבל שאתה לא מבדיל בין אמונה עם דעת (מה שאני מדבר)
לבין אמונה בלי דעת (מה שאתה מדבר)

אחי, קצת לחשוב מחוץ לקופסא לא יזיק לך.. :)

החלפת מילים לא תעזור כאן,
הערבי גם יקרא לאמונה שלו אמונה עם דעת,
כל זמן שזה אמונה עיוורת, אז זה עבודת אלילים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 14:42 לינק ישיר 

msorti כתב:

חחחח זו הנקודה!!

מה זה החחחחח כל הזמן האם אתה בחורה ?

החתם סופר לא ידע אחוז אחד מכתבי האריז"ל!!
ואה"נ אם הוא היה יודע ואעפ"כ הוא לא היה מקבל אז זה היה משהו אחר

א, החתם סופר מזכיר את האריז"ל והכיר את ספריו, יותר מיזה רבו המובק ר' נתן הדלר היה מקובל\קבליסט,
החתם סופר גם מזכיר כמה פעמים את התניא,

ב, אפי אם לו לא היה מכיר את האריז"ל. אז מה יכול היה להשתכנע מהאריז"ל ? רק דבר אחד שתורת ר' משה ליאון היא אמיתית בתוכן, כלומר היה יכול לשכנע אותו ללכת אחרי החשיבה של הקבלה,
אבל לשכנע אותו שהזוהר מהרשב"י לעולם לא היה יכול לשכנע אותו, הרי היה יכול לשכנע אותו ש1+1=5 ???
החתם סופר ידע את חשיבת רשב"י מהתלמוד, וראה שרק כמה קטעים מהזוהר לקוח מהרשב"י,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 14:48 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 15:40 לינק ישיר 

דורש יחודך
העיני חברי הפורום תנקר? איפה אתה ענית ענינית על מה- אש אוכלה- כתב באריכות. עם מקורות עם מקבילות.

התניא ,פנימיות התורה, וכל הקלישאות החסידיות ,אינם מטבע עובר לסוחר, באזורנו.
זה מתאים לעמי ארצות שלא יודעים ללמוד דף גמרא. זה מתאים לאנשים שבולעים כל דבר. מבלי לבדוק אם יש תולעים באוכלין.

אספר לך  מעשה שהיה. -במשפחתי יש גם חסידי חב"ד, הוזמנתי לבר מצוה באחד הערבים האחרונים.
הבחור בר המצוה החל לדרוש, אבל במקום דרשה מקובלת של תלמיד בישיבה. הוא החל לקרא במהירות עצומה מתוך ספר,. לא הבנתי אף מילה, בכדי להיות בטוח שהפגם לא אצלי, שאלתי את שכני לשולחן, אם הם מבינים מה הבחור אומר. הנידו בראשם לשלילה,
בגמר הדיקלום הארוך והלא מובן, נגשתי לסבא ושאלתי אותו מאיזה ספר הוא קרא?
השיב- מספרו של הרבי האחרון.
ושאלתי אותו -אתה יכולת להבין את מה שהנכד שלך אמר,? הרי הוא קרא במהירות עצומה.
השיב לי ביושרה- לא הבנתי כלום וגם אחרים לא הבינו כנראה. אלו סודות עמוקים, צריכים להרגיש, לא להבין.

לא הבנתי אז- הבנתי כי לא כל דבר אני יכול להבין, אבל שאני קורא את מה שאתה עונה, הבנתי את המעין מאיפה הילד שאב את מימיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 15:55 לינק ישיר 

אתה ממשיך בשיטת הלכלוך, תהנה.
הזקן החבד"י ענה לך תשובה למקורבים ואתה בלעת את דבריו בשקיקה... נו באמת!
בסה"כ מדובר בילד בן 13 מה אתה מצפה שהוא יבין בחב"ד, הוא עשה מה שמקובל לעשות ותו לא.(הוא גם קרא מאוד מהר כנראה[מלבד זה שהוא לא הבין] בגלל פחד קהל).

אני עדיין לא מבין מה אתה רוצה- ציטוטים? אני יכול לתת לך מראי מקום לביאורים שלי.
נכון שאין שם התיחסות ישירה לגמ' ולזוהר (חוץ ממקומות אחדים) שהביא הנ"ל והסיבה פשוטה מכיון שלדעתי כלל אין קושיא.
לפי ההסברים שהבאתי כל הקושיות שהקשה אינם כלל במקומם והם נובעות פשוט מחוסר הבנה בסיסית בקבלה וחסידות.
כמה פעמים עלי לחזור ולהסביר לך זאת.

בקיצור בו נחזור לעניין יש לך קושיות מהמובא משם הרשב"י בנגלה על שמועתיו בזוהר העלה אותם ונדון עליהם בכבוד.
אין לך הכבד ושב בביתך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > קדמות הזוהר (קבלה)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 49 50 51 ... 54 55 56 לדף הבא סך הכל 56 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.