בית פורומים עצור כאן חושבים

קדמות הזוהר (קבלה)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/1/2013 16:00 לינק ישיר 

אותי למדו את הדרשה של הבר מצווה וצפו שגם אבין אותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 16:25 לינק ישיר 

מה אני רוצה? דבר פשוט מאד- על גמרא  המתנגשת עם פרק בזהר על תענה בסיסמאות, תענה לענין
זה שאתה אומר שאין כאן קושיא- תוכיח בבקשה. או תביא חוכחה- כלאחר יד כדבריך- מהתניא.  אמירה סתם. כאן דרשים הוכחות ולא בלונים, אם לא שמת לב הפורום נקרא עצור כאן חושבים. הדגש על החושבים.
זה שאתה נעלב מבקשה פשוטה. זה שאתה מעליב מעבודה מצוינת של  אש אוכלה, זה שאתה מכנה את דרישתי מלוכלת, מעידה עליך מי אתה ומאין באת, אבל כאן אתה צריך לתת דין וחשבון, אלו כללי המשחק כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 17:06 לינק ישיר 

1,3- דרך מצוותיך שורש מצוות התפילה א-י.
2. אגרת הקודש כו (כל האגרת מבארת זאת)
4.ענין של הבנת הנקרא כמו שהסברתי.
5. תניא פרק י' בסופו ברמז ובדרך מצוותיך מצוות מילה א-ב וכן במצוות התפילה יא-יב (וכן עד סופו עוסק בזה בהרחבה)
כמו כן עיין המשך תרס"ו (שלושת המאמרים הראשונים)בעניין העבודה בתקיעת שופר ועיין שער ר"ה השנה בסדור עם דא"ח - שכוונה זו (דתק"ש בהקדמת הביטול לצורך ההמשכה) היא בכל יום ועוד.

תוקן על ידי דורש_יחודך ב- 17/01/2013 17:26:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 17:18 לינק ישיר 

maxmen כתב:
חבל שאתה לא מבדיל בין אמונה עם דעת (מה שאני מדבר)
לבין אמונה בלי דעת (מה שאתה מדבר)

אחי, קצת לחשוב מחוץ לקופסא לא יזיק לך.. :)

החלפת מילים לא תעזור כאן,
הערבי גם יקרא לאמונה שלו אמונה עם דעת,
כל זמן שזה אמונה עיוורת, אז זה עבודת אלילים,

לערבים אין תורה שבכתב ותורה שבעל פה (דעת)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 17:23 לינק ישיר 

msorti כתב:

בוודאי שיש להם, שאל אותם ותראה,

תוקן על ידי maxmen ב- 17/01/2013 17:22:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 17:23 לינק ישיר 

maxmen כתב:

חחחח זו הנקודה!!

מה זה החחחחח כל הזמן האם אתה בחורה ?  כשמצחיק אז צוחקים..

החתם סופר לא ידע אחוז אחד מכתבי האריז"ל!!
ואה"נ אם הוא היה יודע ואעפ"כ הוא לא היה מקבל אז זה היה משהו אחר

א, החתם סופר מזכיר את האריז"ל והכיר את ספריו, יותר מיזה רבו המובק ר' נתן הדלר היה מקובל\קבליסט,
החתם סופר גם מזכיר כמה פעמים את התניא,

גם אני יכול להזכיר את דברי האריזל נו ואז? הגרא העיד שרק הוא (ועוד 2 בודדים ) מבינים את דברי האריזל עד הסוף - החתם סופר לצערינו הרב לא ידע את עומק דברי האריזל וזאת עובדה

תביא לי ציטוטים מהחתם סופר לגבי דברי האריזל -
נראה מה חקרת בענין?

ב, אפי אם לו לא היה מכיר את האריז"ל. אז מה יכול היה להשתכנע מהאריז"ל ? רק דבר אחד שתורת ר' משה ליאון היא אמיתית בתוכן,

שוב אתה לא מבין ענין בכלל!!

ר' ליאון גם בעוד מליון שנה לא יצליח לכתוב עומק כמו דברי האריזל - צא מדמיונות ידידי...

ספר הזוהר בעצמו הוא ההוכחה שהוא נכתב על ידי רשבי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 17:24 לינק ישיר 

maxmen כתב:

בוודאי שיש להם, שאל אותם ותראה,

תוקן על ידי maxmen ב- 17/01/2013 17:22:27

טוב אני רואה שגם בדבריהם אינך מתמצא

תביא לי קישור שאומר שיש להם תורה שבכתב ותורה שבעל פה (כמו השס' שלנו וכד') ואתה מקבל ממני 1000 דולר!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 17:25 לינק ישיר 

micklary כתב:

חחחחח זה היה חזקקק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 17:27 לינק ישיר 

תשמע ידידי אני מקווה שתסלח לי, נגמר לי הבטריה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 17:27 לינק ישיר 

max אל תתאמץ אסמכתא לא קנייא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 18:32 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 20:38 לינק ישיר 

דורש ייחודים

1. הספירות אינם מהות לעצמם ושקוראים אותם בשמותיו של הבורא הכוונה על הבורא עצמו שמתלבש בהם (ולרפי השכל- פועל על ידן).

אמר ר' שמעון בן לקיש: 'ויקרא יעקב אל בניו ויאמר האספו ואגידה לכם' - בקש יעקב לגלות לבניו קץ הימין ונסתלקה ממנו שכינה. אמר: 'שמא חס ושלום יש במיטתי פסול, כאברהם שיצא ממנו ישמעאל וכאבי יצחק שיצא ממנו עשיו?' אמרו לו בניו: 'שמע ישראל: ה' אלהינו ה' אחד. כשם שאין בלבך אלא אחד, כך אין בליבנו אלא אחד.' באותה שעה פתח יעקב אבינו ואמר: 'ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד'.

ריש לקיש  יוכיח, שעשר=אחד...

זוהר
שמע ישראל הוי"ה ראשונה אבא, אלהינו אמא, הוי"ה אחרונה תפארת זעיר, אחד מלכות, לחברם ולקשרם יחד להיות הארבעה אחד (זהר ואתחנן דף רס"ג ע"א).

האינך רואה רואה ששם שמיים משתתף עם כל מיני תיאורים של אבא ואמא, ולבסוף 4=1?? אא שכחתי 10=1.
פשוט הזיות שאפילו עולם היצירה לא סובל!!

הקב"ה הוא אחד מופשט והוא לא מתלבש, ואין לחלקו בשום פנים ואופן!

2.ענין זה נידון בארוכה באגרת הקודש בספר התניא והתמצית- אין הכוונה ח"ו לומר שמשנה ותלמוד הם מסטרא דרע וכו' .
והבאור - ההבדל בין קבלה, למשנה ותלמוד הוא- תורת הקבלה אינה עוסקת בעולם המעשה ולכן ההשלכות שלה אינם על קיום התומ"צ אלא על הכוונה שבהם.
אבל התורה הנגלית היא מתלבשת בענייני העולם וע"י מתגלה רצון הבורא בעולם. ע"י עיון התורה מתברר למפרע איזה עצמים ומקרים בעולם הם לפי רצון הבורא אשר אותם יש לקרב ואיזה להפך אשר אותם יש להרחיק.

וקב"ה מסר ליה בידיה דמשה ואיהו אוריתא דבעל פה דביה איסור והתר,
כביכול סודותיו של הנביא האחרון עדיפים על תורת משה,
 מי חבריך ואידע מי אתה!!

3. שוב אותה תשובה לשאלה מס' 1. אבא אמר לאמא - היינו בדיוק ע"ד הוא ובית דינו וכמארז"ל אמרה ג' פעמים בפני עצמו.
וכך מפרש הזוהר בעצמו שם כאומן שבתחילה משרטט ואח"כ בונה לפי השרטוט כך הם אבא ואמא - ששהם כעיין מחשבת הבורא ופועלו.
לגבי תלמי- הוא כנראה לא היה יותר חכם ממך ולכן הם לא רצו להסביר לו דברים שכאלו..

זוהר,
"אמר אומנא למארי בניינא נעשה אדם בצלמנו כדמותנו"

אימא אמרה לאבא נעשה אדם לא כל 10=1 אלא אמא ואבא, זהו בדיוק משהמינים טעונים שתי רשויות !!

לגבי תלמי, תגיד לי מה יהיה אתך, רב שמלאי היה חייב לדחות את המינים(הגנוסטים) שלא יחשבו שהאל מורכב מכמה חלקים וגם לתלמידיו לא סיפר את סודותיו של הנביא.

4. א. דברי רשב"י על הפס' נאמרו על פס' זה ספציפית כיון דלא שייך שמלאכים יחטאו (מה שאין כן בני אלוהים במקומות אחרים) ופשוט.

טעות!
ויראו בני האלהים. רשב"י קרא להו בנו דייניא. רשב"י הוה מקלל לכל מאן דקר להו בני אלהיא!!

זוהר קדוש בראשית 
דף טו
ויראו בני האלהים את בנות האדם כי טובות הנה וגו', (חשקו בהון) וטעו בהון ואפיל לון שכינתא מקדושה דלהון, אמרו חברייא רבי ר' אדהכי (נ"א אי הכי) עזא ועזאל לא הוו משקרין במלולייהו דודאי בנוקבא עתיד אדם למחטי אמר להו הכי אמרה שכינתא אתון אזדמנתון לקטרגא קדמי יתיר מחילא דמרומא אי אתון הויתון שפירין מאדם בעובדייכו יאות לכו לקטרגא עליה, אבל איהו עתיד למחטי באתתא חדא

5.שוב אתה קושר זנבות זה לזה, אם תפלות כנגד קורבנות זה אומר שהם זהים לחלוטין.
בכל אופן אתה לא מבין דבר יסודי והוא שעבודת ישראל כולה היא צורך גבוהה גם הכהן הגדול האיש הקדוש ביותר ביו"כ הזמן הקדוש ביותר בקודש הקודשים המקום הקדוש ביותר מבקש על צורכיהם הגשמיים של ישראל.
אלא שיש שני מיני עבודה, האחת היא לעשות כלים להמשכת אלוקות בעולם וזה ע"י טהור העולם בקיום התמו"צ בגשמיות.
והשניה דבקות הנפש והכוונה בבורא עלמנת שהתעוררות זו תמשיך כמים הפנים לפנים את אהבת הבורא אלינו עד שישכון בכלים שהוכנו מכבר.
והיינו שהאדם ע"י מעשיו מקדש את עצמו ואת סביבתו שיהיה ראוי להשראת השכינה עליו, אך אין זה מספיק עליו לגלות את אהבתו כלפי הקב"ה בתפילה וע"י זה נעשית ההמשכה.
נמצא שבתפילה יש שני קטבים הופכיים, מחד גיסא צורך גבוהה שההעלאה היא להידבק בבורא עד אין סוף ולצאת ולהפרד מגשמיות העולם.
ומאידך גיסא דווקא ע"י זה נמשך אלוקות בעולם והרי זה בקשת צרכיו כי ע"י המשכת אלוקות בעולם ממילא נעשה שמברך את השנים ומרפא לחולים וכו'- כי מידך הכל.(ואם מדברים על בקשת צרכיו הרי שהבקשה היא על צרכיו של הקב"ה כביכול שמבקשים שתתגלה שכנתו בעולם שזו היא תכלית הכוונה בבריאה כדפשוט).

אז למה ר"ש סובר שתלמוד תורה דוחה תפילה, הרי בתפילה זוכים בתרתי!? ואשאל עוד לפי הנביא אסור ללמוד תורה חובה להתפלל כל היום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 20:42 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

חחחחחחח גם זה היה חזקקקקק

60 מסכתות מול ספר קריאה אחד

יפה אחלה השוואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 21:05 לינק ישיר 

מסורתי.
זה שאתה עם הארץ , הוכחת. זה שאתה בור, אתה מוכיח עכשיו. הדיון היה אם יש להם תושב"ע או אין ולא הכמות.

ביקרתי בספרית האיסלם בקהיר, אתה לא מעלה בדעתך אפילו במקצת את כמות הספרים בעיני התורה שבעל פה שלהם, אפילו אם תכפיל את 60 המסכתות והמפרשים,

יש לי חדשות בשבילך גם בספריית הואתיקן או בספריות המנזרים הרבים המפוזרים בחבי אירופה, היית מתבייש, במה שאתה מדבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 22:46 לינק ישיר 

אש אוכלה-

1. שוב אם לא הבנת הקב"ה לא מתחלק ולא משתנה - משה רבינו שאל את הקב"ה לשמו, מה היתה התשובה? לפי מעשי אני נקרא! הבנת?
כשה' עושה חסד הוא נקרא חסיד וכו'.

2. תפסיק לרדת לפסים אישיים ok! יש לך טענות בבקשה נדון בהם אך בכבוד.
לפי מסורת חז"ל תורת הקבלה מסורה לנו ממשה רבינו בדיוק כמו שאר חלקי התורה ואיננה חידוש של הרשב"י האריז"ל או הבעש"ט.
אישים אלו לא חדשו את חלק זה בתורה יש מאין הם רק חידשו בה וגדרו בה גדר בדיוק כמו שעשו אחרים בתורת הנגלה. 

3. כנ"ל 1.
לגבי ר' שמלאי 
 א. לא כל מה שאמר ר' שמלאי לתלמידיו נכתב בגמ'.
ב. ועיקר שתורה זו בזמנם לא נתנה להידרש ברבים אלא רק ליחידים ולכן בתורת הנגלה לא הוזכר בגילוי שמץ מתורה זו.

5. אכן קשה. אפשר אולי לתרץ בדוחק על פי המובא בהמשך דברי הזוהר דף נח א:
הנפילים היו בארץ, תני רבי יוסי, אלין עז"א ועזא"ל, כמה דאתמר דאפיק (ד"א דאפיל) לון קב"ה מקדושתא דלעילא, ואי תימא והיך יכלו לאתקיימא בהאי עלמא, אמר רבי חייא, אלין הוו מאינון דכתיב ועוף יעופף על הארץ, והא אתמר דאלין אתחזו לבני נשא כחיזו דלהון, ואי תימא היך יכלין לאתהפכא, הא אתמר דאתהפכן לכמה גוונין, ובשעתא דנחתי אגלימו באוירא דעלמא, ואתחזון כבני נשא, והני עז"א ועזא"ל דמרדו לעילא, ואפיל לון קב"ה ואגלימו בארעא ואתקיימו ביה, ולא יכילו לאתפשטא מניה, ולבתר טעו בתר נשי עלמא, ועד כען יומא דא אינון קיימי ואולפי חרשין לבני נשא, ואולידו בנין וקרו להו ענקים גברין, ואינון נפילים אקרון בני אלהי"ם והא אתמר (חסר):

שהיינו דווקא אחר התלבשם בגוף באופן שלא יכלו לעלות משם יותר שאז נעשו כבני אדם ממש וחדלו מהיות מלאכים.
גם צריך עיון בגדרם של עזא-אל שלכאורה הם שדים ולא מלאכים ואפשר שקורא אותם בני אלוהים על שם הקלקול והדין שהביאו לעולם כמו שכותב שמלמדין חרשין (לחשים של כישוף) לבני נשא- מה שאגב מתאים ללשון רשב"י בגמ' בני דייניא על שם הדין ולא אמר בסתם בני השרים וכו'
5. מכיון שרשב"י היה מבני עליה שתורתם אמנותם וע"י נעשית ההמשכה גם ע"י התורה ובהוספה  וראה גם מאמר להבין ענין רשב"י תש"מ. 
http://chabadlibrary.org/books/default.aspx?furl=/admur/mlukat/3/42

תוקן על ידי דורש_יחודך ב- 17/01/2013 22:47:13

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > קדמות הזוהר (קבלה)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 50 51 52 54 55 56 לדף הבא סך הכל 56 דפים.

bholext