|
|
| נשלח ב-14/5/2008 13:05 |
|
| |
[בגרמניה לקחו הנאצים תחלה את הקומוניסטים,
ואני לא הרמתי את קולי, כי לא הייתי קומוניסט,
ואז הם לקחו את היהודים,
ואני לא הרמתי את קולי, כי לא הייתי יהודי,
ואז הם לקחו את חברי האגודים המקצועיים,
ואני לא הרמתי את קולי, כי לא הייתי חבר אגוד מקצועי,
ואז הם לקחו את הקתולים,
ואני לא הרמתי את קולי, כי הייתי פרוטסטנטי,
ואז הם לקחו אותי,
אך באותה עת כבר לא נותר אף אחד שירים את קולו למעני.
(http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=22688)]
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 13:16 |
|
| |
אתה מעיז לדבר על אהבת ישראל, שחצן יהיר ומתנשא שכמותך??
.הרי מה שאתה מעיז לכתוב כאן בפורום, בגנות גדולי הדור, מעידה כאלף עדים על אפסותך, ועל מחשבתך הרדודה.
העזת לכנות את הגאון האדיר הרב גורן בכינויים, והשנטת ממנו את תוארו, תרשום לפניך שפלן.
אם היו מעמידים את כל רבותיך הרב שך והרב גדליה אחד על גבו של השני, נתמכים על ידי שורים ועגלים מהכולל שלך, לא היו מגעים לקרסולי הרב גורן,
מה הם פרסומי הלמדנות הגדולה, של הרב שך, ושל הרב גדליה, לאומת ספריו וידענותו של הרב גורן, זצוק"ל.
אתה הרי מגלה ליוסי דרדיה את הדרך איך להיות תלמיד חכם? כמו רבי עקיבא( אתה רוצה שיהיה ת"ח כמוך? חס וחלילה, מוטב לו שימשיך לאכול שרצים וטרפות ולהיות בן אדם. בטוח שהוא ירש גן עדן, אבל חלילה ויהיה כמוך? מקומו מובטח בגהנום לידך), תגלה גם , כי כשהוא היה כבר תלמיד חכם, בהשפעת חביריו , אמר, עם הארץ מותר לנוחרו מגבו, ביום הכיפורים שחל בשבת. אמרו לו תלמידיו, רבי אמור לשוחטו, אמר זה טעון ברכה ואין זה טעון ברכה.
אתה יודע מה היה עונשו של רבי עקיבא על אמירה אומללה זו? שתים עשרה אלף זוגין תלמידיו, מתו מהפסח ועד העצרת, מפני שלא נתנו כבוד זה לזה, את חוסר הכבוד למדו כנראה מרבם . כמוך.
ההמשך ודאי מוכר לת"ח כמוך, או אולי לא? הגמרא ממשיכה והיה העולם שמם, בשביל רבי עקיבא היה העולם שמם, להרגשתו היה שמם, עד שהוא הלך אל תלמידיו שבדרום, הוא הלך ולא הם באו אליו, ודוק.
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 14/05/2008 13:28:16
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 13:22 |
|
| |
ה"גודל" דוקא לא קובע....
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 13:42 |
|
| |
שפלו,
א) ובכל זאת ה"כותב" מוכר לי כת"ח חריף וכידען משכיל.(ואגב,עיקר ביקורתו היה על התדמית שהוא חשב מנסים להדביק לר"ג.הוא לא העלה בדעתו שזה אכן היה ר"ג)
ב)השפה שלך קשה לעיכול.
ג)גם הסופרלטיבים שלך על "רבנו", שמזכירים חסידי כתות סגורות או חסידויות מסוימות, לא מתאימים לאדם בוגר ומחפש אמת.ולא מתאימות לתלמיד או אוהד ר"ג עצמו.
ד) נשמעה כאן ביקורת הגונה-ולפחות עד לימים האחרונים,ללא זדון ואפילו מתוך כבוד מסוים- ולא רעה בכלל על ר"ג. התשובה הטובה ביותר שניתנה ע"י אחד מתלמידיו היתה, גם אדם גדול עושה טעויות.
ה)תשתדל-לפחות לצורך הדיון-למרות האמונה שלך שכל האמת מונחת בקילמטר הרבוע שבו גר ר"ג,לכבד רבנים של קבוצות אחרות.
|
| נשלח ב-14/5/2008 13:56 |
|
| |
קעלעמר
אני ממש מקנא, באיזו עדינות אתה מתיחס, לאחר, סגנון ותוכן כתיבתו.
זה נכון ש לחכם ברמיזא----- אבל לשטיא בקורמיזא
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 13:59 |
|
| |
ירוחם בשביל זה יש פורומים אחרים
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 14:00 |
|
| |
הודעת הנהלה
נא להימנע מלשון גסה ועלבונות.
מומלץ להימנע מהצהרות שמשתמעות כיהירות מכאן או כזלזול מכאן.
מותר להעלות כל קושיה, אך בדרך ארץ.
ומי שלא עשה זאת, מומלץ לו לעיין בחוקת הפורום.
תוספת אישית:
צורם לי כאשר כותבים בשפה בוטה איש לרעהו.
נראה לי שגוי להעלות הצהרות שאין דרך למדוד אותן או להוכיח אותן (הרב פלוני גדול לאין שיעור מהרב פלמוני, וכבר הציג מואדיב בעבר את "מחשבון הגדלות" שלו ואולי מישהו יביא לינק. למי שאינו יודע, זו פרודיה).
כואב לי במיוחד כאשר יש תופעות כאלו באשכול על מו"ר ע"ה. אבל כמובן זו תחושה אישית ואינה קובעת לאחרים, אלא אם כן ירצו להתחשב בי.
אמשלום
איקון ירוק ותודה.
*** ושוב להודעת הנהלה:
לפי חוקת הפורום וכן ראוי ניתן למחוק הערות לא עניניות או מעליבות כפי שהיו כאן.
אולם זו הרבה עבודה.
האם יש למחוק הודעה שלמה שיש בה מן החשיבות משום עלבונות שיש בה? איני יודע, ובבקשה חסכו לי את הדילמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 16:05 |
|
| |
ברוח משנתו של הרב מימוני גם כמה מילים טובות על עמי הארץ, ועל רבי עקיבא בזמן שהיה עם הארץ.
שבת דף קכז :ומעשה באדם אחד שירד מגליל העליון ונשכר אצל בעל הבית אחד בדרום שלש שנים. ערב יום הכפורים אמר לו: תן לי שכרי, ואלך ואזון את אשתי ובני. אמר לו: אין לי מעות. אמר לו: תן לי פירות. - אמר לו: אין לי. - תן לי קרקע. - אין לי. - תן לי בהמה. - אין לי. תן לי כרים וכסתות. - אין לי. הפשיל כליו לאחוריו, והלך לביתו בפחי נפש. לאחר הרגל נטל בעל הבית שכרו בידו, ועמו משוי שלשה חמורים, אחד של מאכל ואחד של משתה ואחד של מיני מגדים, והלך לו לביתו. אחר שאכלו ושתו נתן לו שכרו. אמר לו: בשעה שאמרת לי תן לי שכרי ואמרתי אין לי מעות ? במה חשדתני - אמרתי: שמא פרקמטיא בזול נזדמנה לך, ולקחת בהן. - ובשעה שאמרת לי תן לי בהמה ואמרתי אין לי בהמה במה חשדתני? - אמרתי: שמא מושכרת ביד אחרים. - בשעה שאמרת לי תן לי קרקע ואמרתי לך אין לי קרקע במה חשדתני? - אמרתי: שמא מוחכרת ביד אחרים היא. - ובשעה שאמרתי לך אין לי פירות במה חשדתני? - אמרתי שמא אינן מעושרות. - ובשעה שאמרתי לך אין לי כרים וכסתות במה חשדתני? - אמרתי: שמא הקדיש כל נכסיו לשמים. - אמר ליה: העבודה, כך היה! הדרתי כל נכסי בשביל הורקנוס בני שלא עסק בתורה, וכשבאתי אצל חבירי בדרום התירו לי כל נדרי. ואתה, כשם שדנתני לזכות - המקום ידין אותך לזכות.
רב אחאי גאון מביא את הסיפור כולו, בתוספת שמות הגיבורים
שאילתות דרב אחאי גאון פרשת שמות שאילתא מ ד"ה שאילתא דאסיר
שאילתא דאסיר להון לדבית ישראל למיחשד חד על חבריה אלא לידייניה לכף זכות דתניא הדן את חבירו לכף זכות דנין אותו מן השמים לכף זכות ומעשה ברבי עקיבא בן יוסף שהיה מושכר אצל רבי אליעזר בן הורקנוס ועשה עמו שלש שנים כשבא ליפטר ממנו בערב יום הכפורים ,,,,,,,,,,,,,,,עד סוף הסיפור
רואים אנו, כי רבי עקיבא למרות היותו עם הארץ, היו לו תכונות טרומיות וערכיות, גבוהות ביותר.
ועל זה שואל החתם סופר- אז איך יכל-אדם בעל תכונות כאלו- להגיד כעם הארץ את האמרה מי יתן לי ת"ח ואנשכנו כחמור??
עונה החתם"ס, הוא לא שנאה ת"חים הוא שנאה את התנהלותם- את אורחם ורבם.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 14/05/2008 16:14:44
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 16:39 |
|
| |
מיימוני, לספקך, נראה פשוט שיש ויש למחוק וכן ייעשה בקרוב ממש בעזר הווה. לגבי השאלה אם למחוק את כל ההודעה או רק את החלק המעליב [ולא משנה אם את ר"ג או את הרב גורן] זה תלוי בזמן העומד לרשות המוחק לחתוך בתוך הודעות וממילא בתוך תגובותיהן. ממילא אם היה כאן דיון ענייני כקדם, אולי ניתן היה להמליץ ש"דבר אחד טוב" יציל על כל הפסולת, אבל כעת שלא ניתן לראות כאן הרבה יותר מפסולת [מלבד עצם האיזון -לאפוקי סגנונו- לעוינות הבאה מימין ומשמאל כלפי אדם שהתעלה מעל הסטנדרטיות ההמונית] ניתן להקל במחיקה ולהחמיר בכבוד בנ"א ובשמירה על הפורום.
הגדוילומטר של מואדיב,
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1102148&whichpage=1#R_15
שפלו, בסוף ימיו היה ר"ג אומר שהוא כבר לא מסתיר ואכן היה גלוי יותר ואף הפיץ בעצמו עותקי הקונטרס וכפי הידוע נימוק בני משפחתו להסתיר לאחר פטירתו ולהיתמך בגילוי דעת מבעלי סמכויות תורניות, לא היה מפני שחששו לנזק הקוראים אלא לנזק חברתי עבורם [וכבר דנו אם ועד כמה זה לגיטימי]. בכל אופן נאמן הרי"ש בטענתו שהפרסום הוא לפי רצון הנפטר עכ"פ עד כדי שלמתקיפיו להביא ראיה שלא כך. [אם תרצה לדון בכך הלאה אזי אבקשך להביא את דברי אלה באשכול הדן על היחס לספר ולהגיב עליהם שם.]
ירוח"ש, ר"ע התגלה אח"כ כמי שנותן המשך חיובי לקנאתו-שנאתו בכך שהשתנה! בניד"ד עלי לציין לשבח שבדיון אישי עם מתקיף משמאל הודה שייתכן מאד שעויינותו נובעת מזה שאצל ר"ג לא החלישה הפתיחות וההעמקה המחשבתית את נאמנותו לתו"מ ונמצא ר"ג מחייב את הרוצים בהפקרות ונתלים בעמקי השקפה. מאידך מצד העויינים מימין לא זכינו לזאת אלא הם שבים על שאלותיהם גם לאחר שנענו פעמים אין ספור.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 16:55 |
|
| |
ווטו כתבת שאצל רג"נ הפתיחות לא סתרה את הנאמנות לתורה ומצוות ונמצא רג"נ מחייב את הפוקרים. השאלה שצריכה להשאל היא לא רק אם לא היתה סתירה אלא גם האם ניתן לתאם בין הפתיחות וההעמקה המחשבתית לבין נאמנותו לתו"מ, ובפרט האם ניתן לתאם בין הפתיחות לקנאות של רג"נ. אם התשובה חיובית כדאי לפרט כיצד והיאך. כפי שכבר נטען קשה למצוא קשר בין מוסריות לאי שימוש במים ובחשמל בשבת, אא"כ נוציא את המילה מוסריות מפשוטה. אם התשובה היא שלילית, אזי אין כאן חיוב של אף אחד. חיוב אינו יכול להווצר אם בסה"כ טוענים למרות שהעמיק מחשבתית בכל זאת נשאר נאמן לתו"מ. הטוען יוכל לטעון שזו בסה"כ חוסר עקביות או חוסר נכונות להסיק מסקנות.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 14/05/2008 17:06:06
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 14/05/2008 17:13:57
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2008 22:00 |
|
| |
אני לא זכיתי כלל להכיר את ר' גדליה ז"ל, אבל כאשר ראיתי את הספר 'מילי דהספידא' עלה באפי מיד ריח של זיוף, שהכותבים מנסים בדווקא לסקר פן מסוים באישיותו של רג"נ הקרוב לליבם ולהרחיק את הפן שלא מתאים להם. באותו הזמן הזדמן לי לפגוש את חתנו של רג"נ הרב דוד לוי (כמדומני שיש עליו אשכול כאן) ושאלתי אותו האם הספר משקף את המציאות, בתגובה הוא חייך חיוך שאומר הכל. לאחר מכן אמר לי: בא ואראה לך סיפור אחד לדוגמא, יש בספר איזה סיפור על הביקור שלו בפרדס חנה, (הביאו כאן את תחילת הסיפור), הסיפור הזה היה בבית שלי, וכל מה שמסופר שם פשוט לא היה! ומזה תקיש על שאר הספר.כך היו דבריו בערך.
בעיני,לדבריו של רד"ל יש משקל חשוב כיון שלהבדיל מהרב שילת, שעם כל הכבוד ברור לגמרי שהפן שמשך אותו אצל רג"נ היה הפתיחות שלו, ולהבדיל מר' דוד שמידל וחבורתו שנמשכו לצד הקיצוני והקנאי של רג"נ, רד"ל עושה רושם כאדם שאינו משתייך לחבורה מסוימת במיוחד, ולכן מסתבר שדבריו חפים מאינטרסים.
תוקן על ידי nocheiner ב- 15/05/2008 22:02:38
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2008 22:48 |
|
| |
בסוף הספר הנ"ל ישנו מכתב שהחתימו עליו את רבני בני ברק. במכתב נטען שהספר של הרב שילת מציג את רג"נ כאחד מן ה'מפשרים', והרי ידוע כמה שנא 'מפשרים'. תעברו על הספר הלוך חזור, לא תמצאו שום רמז למשהו משורש פ.ש.ר. או לציונות או למזרחי, נאדה. למה בכל זאת הכוונה? כנראה לזה שבספר רואים שרג"נ אחז שיש הגיון בתורה, הגיון שעלינו כאנשים ישרים והגיוניים לחפשו, ואכן הוא עושה זאת שם בהצלחה לא קטנה.
הכוונה גם שרואים שם שדעתו של רג"נ על גיל העולם היתה, רחמנא ליצלן, כדעת המדענים! והוא מתאמץ להסביר שאין לכך סתירה בתורה! שומו שמים! כמה דורות של חינוך לכך שהמדענים לא יודעים כלום והיחידים שיודעים משהו על המציאות (הפיזית!) הם אברכי כולל פוניבז', ולא החוקרים הרשעים ממה שקוראים אוניבערסיטע, יורדים לטמיון בכמה משפטים של רג"נ!
ולזה הם קוראים 'מפשרים', ובטענה זו הם באים לסתור את הספר, שהרי ידוע שר"ג לא היה 'מפשר'.
אפשר לבחור באחד מהשנים: או שהם חולקים ענינית על הרב שילת מה היה יחסו של ר"ג לענינים הנ"ל, והם משתמשים בסילוף כדי לא לתת פתחון פה לכופרים רח"ל, או שהם כל כך מרובעים עד שמי שאצלו העולם קיים מעל 5768 שנים הוא מזרחניק, והרי ר"ג כידוע שנא מזרחניקים, וממילא לא יתכן שכך אחז רג"נ. כל צד מעמיד בספק את האפשרות שהספר שהם כתבו יכול לשקף את המציאות.
|
|
| נשלח ב-16/5/2008 01:17 |
|
| |
בעל,
באחד האשכולות על הרג"נ כתבתי על היחס בין קנאות לפתיחות, וביארתי שלא רק שאין סתירה אלא יש קורלציה חיובית. ע"ש וגם בספרי 'שתי עגלות' שער ד.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2008 07:16 |
|
| |
מיכי אם תתן מראה מקום יותר מפורט, אודה לך. אני במקרים כאלו חושש שמי שמרחיק בפתיחות מחזיק בקנאות בתחומים אחרים כדי לא לשמוט את הקרקע מתחת לרגליו, ויסלח לי שאני עושה פסיכולוגיזציה של כמה אנשים כי הרי רג"נ עצמו ראה כך את כל התורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2008 07:31 |
|
| |
ומה בכך אם חרד לקיים את מאמר הלל (אבות) "ואל תאמן בעצמך עד יום מותך" ? (ובמונחי הפורום "שמירת ההתאמה")
|
|
|
|
|