בית פורומים עצור כאן חושבים

אבטיח, תשעה באב, תשס"ו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/7/2007 23:21 לינק ישיר 

מאיר
תרשה לי להמשיך את העניין שעסקנו בו בפורום השכן,שכן חזרתי מאגמים  שבצפון הממלכה כעת ואוכל לכתוב בקרוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2007 23:43 לינק ישיר 

רק כעת קראתי את הדברים של הרב ליכטנשטיין, ואני תמה: האם היה אומר אותו דבר על טרנספר כפוי על  הערבים? שזה רק 'מעבר דירה' או הגירה מארץ לארץ? בסה"כ רבים מהגרים בין ארצות, כמו שרבים עוברים דירה, לא? יש גם רבים שהוריהם נפטרים ל"ע, אז מדוע לא להרוג כמה הורים ולהותיר את בניהם יתומים? יש גם לא מעט שנאלצים לעבור ניתוח ופותחים להם את הבטן, אז אולי נחתוך את הבטן לעוד כמה אנשים שאינם אהובים עלינו?
נכון הוא שההתייחסות ואי שיתוף הפעולה של התושבים עצמם העצימו מאד את המשבר, אבל איך אפשר להתעלם מהשבר האובייקטיבי שעבר עליהם? אנשים שמפנים את ביתם משיקולים שלמיטב הבנתם אינם קשורים כלל לבטחון, ובסופו של דבר ודאי שגם לא  הביאו לשום ביטחון, ובפרט שבכך נשבר כל מה שהאמינו בו, ועוד שהם נאלצים לעשות את כל זאת בכוח הזרוע על ידי אחיהם שמתעללים בהם פיסית ונפשית (ברגישות ונחישות), בניגוד למצפונם ובניגוד להערכתם הבטחונית (שהתבררה כנכונה הרבה יותר משלו, רק שהם נותרו בלי בית ובלי עבודה, והוא נותר עם מאמר), תוך שהצבא בו הם משרתים ומאמינים בוגד בכל ערכיו ובכל מחוייבויותיו, פרט למחוייבות-העל לכיסוי החלק האחורי שלו. האם זה 'מעבר דירה'?
אני לא יודע להחליט אם יש כאן טיפשות או אטימות, וככל שאני מכיר את הכותב הוא לא ניחן בשתי התכונות הללו. על כן הדברים צלע"ג.
ואם לחזור לנושא האשכול, בסה"כ גם בית המקדש נחרב כבר פעמיים, אז אולי אפשר להחריב את בית המקדש שוב כאשר הוא ייבנה? לא נורא כל כך. מקדשים רבים כבר נחרבו בעולם, ובתי כנסת לא מעטים שממו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2007 23:49 לינק ישיר 

ואולי עוד הערה. בולטת בדברים תופעה שחוזרת על עצמה בחוגי הדתיים המתונים, והיא אמון מוחלט בשלטון ובמוסדות המדינה (כמו בצבא). הוא מניח שזה נעשה משיקולי ביטחון, ושכולם יהיו מסודרים, וכל השאלה היא האם לעבור דירה כדי לחסוך חיי אדם. כל כך פשוט, אז למה אנשי גוש קטיף לא מבינים זאת? אין כל נימת ביקורת על המוסדות ועל דרכי קבלת ההחלטות האבסורדיות והמרושעות, והנגועות באינטרסים עד זוב דם. על השתיקה של כל הגורמים ועל היעדר ביקורת מוחלט מכל הכיוונים (פרט לפנאטים המתנחלים, שמי סופר אותםבכלל?).

עצם ההנחה המופרכת כאילו יש מומחים לבטחון שהערכותיהם בלתי תלויות בהשקפות עולם ובאינטרסים, היא פשוט מגוחכת (עיין ערך היציאה מלבנון וארבע אימהות). משום מה היא מלווה כמעט תמיד את אלו הדוגלים בהשקפות המתונות פוליטית  (אגב, רק את הדתיים שביניהם). אלו תמיד מסבירים שיש להשאיר למומחים את ההכרעות הבטחוניות והמדיניות, ואת התוצאות אנחנו סופגים כל העת.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2007 00:38 לינק ישיר 

מיכי, הזכרת לי.

נכחתי בפאנל בעקבות ההתנתקות שנערך בין רב ציוני, פרופ' דתי ואיש מוסר חילוני. כולם דמויות מוכרות.
טענתי כלפי המוסרניק החילוני שהאשים את כל מי שהפר את כללי המשחק הדמוקרטיים, לא ראה"מ חלילה, שלא זו הדרך וזו חציה מסוכנת של קו אדום. אמרתי לו שלדעתי מי שמכניס אנשים לנישה בלתי אפשרית ומותיר בידם רק את הברירה החמורה הזו, הוא זה שחצה את הקו בעצם יצירת הסיטואציה. תשובתו היתה שתסריטים הם ספקולטיביים ואף אחד לא ידע מה יהיה...
הוא צודק. איש לא חשב שזה יגמר כל כך יפה בלי הרוגים, יאמר לשבחם ((?)) של המתיישבים.

למה מותר לכולם לחשב את חשבונם של אנשים אומללים ורק להם אסור לכאוב???

למה מצפים ממי שהורסים את חייו שישתף פעולה ואם לא הוא יואשם גם באי שיקומו (מה שגם לא נכון עובדתית)???

קוגיטו

נראה לי שיותר מתאים כאן

-------
מאיר

תוקן על ידי - ymy33655 - 31/07/2007 0:38:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2007 01:55 לינק ישיר 

ר' מיכי
כתבת"עצם ההנחה המופרכת כאילו יש מומחים לבטחון שהערכותיהם בלתי תלויות בהשקפות עולם ובאינטרסים"
כמובן אני מסכים,ודבר זה צריך היה להיות בסיס להחלטות של רבנים שעסקו בהכרעות בסוגיות האלו,שבניגוד לדעת מומחים כגון ברפואה שאין נגיעות השקפתית מוקדמת לחוות הדעת שלהם ,הרי שההשקפה הפוליטית של הגנרלים שלנו מעיבה על  המקצועיות הצבאית הטהורה,בויכוחים שהיו לי עם מספר לא מבוטל של הזן הזה,שהויכוח עמד להסתיים בהסכמה על הסיכון הגדול מדי של מהלכים כאלו ואחרים תמיד נשלפו הטענות המוסריות/כלכליות/ומה אתה רוצה שנילחם לעד? טענות שבהם אין להם יתרון קלוש מעל העוזרת הפולניה שלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2007 02:30 לינק ישיר 

(אני מסייג את דברי לגבי בוגי יעלון שהכרתיו כאיש שמאל שהפריד באופן מקצועי בין דעות למסקנות מקצועיות)
מאיר
 (לא יכלתי להתאפק ולסטות  מהעניין,)
הנידון שלנו לגבי משמעות היסורים הנגרמים
א.מעשה האדם בעצמו-עומד בשמש וחש בראשו
ב.יסורים מסיבות  "טבעיות" שניתן לחזות אותם בקלות ואי זהירות האדם הופכת אותם לקטגוריה -א. -לדבריך ,
שבמקרים אלו אין כאן יסורים הבאים לכפר או להעורר לתשובה,
ולכך אני לא מסכים שזה משמעות הרמב"ן,כי תסביר לי את סיוג הרמב"ן ליסורים קלים כמשמעות הגמ'?
הרי לדבריך זה נכון גם במקרה של מוות מהתיבשות.
וכן הייתי דן בכך באופן נוסף.אם אדם מביא על עצמו יסורים באופן שלכל בר דעת נובע ישירות מהמעשה של האדם,אבל הדבר נסתר מהעושה בשל טיפשות או נגיעה או כל דבר אחר,האם לגביו לפחות זה לא יסורי תוכחה?
ואגב באותו עניין דבר שהעסיק אותי פעם,האם אדם שנמצא במציאות של יסורים כגון בשואה אבל בגלל דבקותו העצומה לא חש אותם האם נחשב הדבר בחשבונות של יסורי כפרה?מה בעצם המשמעות של היסורים בפרספקטיבה סובייקטיבית/אוביקטיבית?

תוקן על ידי COGITO22 ב- 31/07/2007 2:29:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2007 13:54 לינק ישיר 

קוגיטו

(אני לא מבין למה אתה מעדיף לדון באשכול זה ולא בלינק שבמילה 'כאן' בהודעתי הקודמת. אבל לא אמנע מלהשיב ואם יחפצו המנהלים יעבירו)

הפסוק אומר 'אוולת אדם תסלף דרכו ועל השם יזעף לבו' ואומר 'צנים פחים בדרך עיקש שומר נפשו ירחק מהם'
הוי אומר, ב הוא גם כ-א.

אכן, טפשות שאינה מולדת או רשלנות שוללות את הפניית המבט כלפי מעלה וממילא את הפשפוש במעים שאינם קשורים ישירות לתהליך הארצי.

מה כוונתך על היסורים הקלים? שם מדובר על מה שנקרא 'סתם נעכס'. אתה מפספס את האוטובוס בשניה, מה יכולת לעשות? אתה הולך בצורה נורמלית ומתלכלך מגדר. אומרת הגמרא בערכין שאלו ופחות מהם הם תכלית יסורים.
הרמב"ן טוען שאלו אינם יסורי כפרה או אהבה או בעלי משמעות חיובית כלשהי, יסורין אלו הם מנהגו של עולם שמי שלא ראה מהם ארבעים יום אכל עולמו בחייו. כלומר, אדם נורמלי מתפשל לפעמים, מי שהכל מחליק לו על מסלול של שמן הוא חריג וצריך לחשוש שמישהו מלמעלה מסדר לו את כל ענייניו בכוונה, אולי בשביל לדחותו.

יסורים הם סבל. מי שלא סובל לא התייסר.

-------
מאיר

תוקן על ידי - ymy33655 - 31/07/2007 13:53:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2007 14:05 לינק ישיר 

אני רואה שיש צורך להרוס פה את ההסכמה מקיר לקיר.

יש כאן התעלמות מעובדה בסיסית אחת , בניגוד לפינוי שיכפה על תושבי פתח תקוה נניח , במקרה הזה , הכתובת היתה חקוקה על הקיר מרגע הנחת הפינה ליישוב הראשון. מדינת ישראל אף פעם לא סיפחה רשמית את השטחים , גם בעלות בריתה הקרובות ביותר של ישראל בעולם כולו תבעו ממנה להיות מוכנה להסדר בו היא נסוגה ממרבית השטחים ואילו בתוך ישראל היה כל הזמן מיעוט הולך וגדל שדגל בפתרון שיכלול נסיגה . אף אדם שמוח לו בקדקדו , לא יכל אז לומר שהוא בטוח שבעוד שני עשורים ישראל תמשיך להחזיק בשטחים ובהמשך כבר היה התקדים של פינוי ימית.

בהבנה מלאה שזהו המצב הלכו המתנחלים להתנחל , לא למרות המצב הזה אלא בגלל המצב הזה . הם חשבו שיוכלו בכך להכריע את גורל השטחים על ידי יצירת עובדות בשטח . הם ידעו שהעתיד לוט בערפל , שיכול להיות שביום מן הימים יצטרכו להתמודד עם פינוי כפוי ועל מנת כן הלכו . כל התנחלות היתה בגדר הימור על העתיד והימורים לפעמים לא מצליחים. עכשיו הם בוכים על שחלק מהם אכן נאלץ לפרוע את השטר. אבל את כללי המשחק הם בעצמם קבעו , הם אלה שהקדימו את הפוליטיקה לרווחתם האישית ולשלום בני ביתם , הם אפילו דורשים הערכה על כך , אז הם צריכים גם לדעת לשלם את המחיר ולהפסיד בכבוד. הם לא יכולים לבוא ולדרוש מעם ישראל מחוייבות להמשך החזקת השטחים בגלל הכאב הכרוך בפינויים ואילו לגבי שיקולים בטחוניים/מדיניים , הם אינם המחותנים הראשיים . עם ישראל רשאי לשקול את שיקולי הבטחון/איסטרטגיה שלו ולדחות מפניהם את הכאב הפרטי של המתנחלים . ואם לא תמיד השיקולים הבטחוניים עולים יפה הרי כך דרכו של עולם , אני סבור שלפי כל קנה מידה הצער והכאב של משפחות שכולות של חללי מלחמה הוא לאין שיעור ולאין ערוך גדול יותר מאשר הצער של המפונים , אבל לפעמים יש להכריז על מלחמות ולפעמים מלחמות אפילו אינן עולות יפה , אין שום קשר בין הדברים.

לאידך גיסא אני רוצה באמת להרהר בשאלה אם המדינה היתה באה בשם איזה מיזם גדול  ומציעה לתושבי עיירה בינונית בפנים הארץ להתפנות למקום סמוך במרחק כמה קילומטרים מהיכן שהם נמצאים, האם היתה קמה על כך כזו מהומת אלהים? התושבים היו בוודאי נאבקים על זכויותיהם הם לא היו סומכים על הממשלה שתדאג להם , הם היו דורשים לראות מזומנים , שכונות חדשות שמוקמות לפני שהם מתחילים להתפנות וכן הלאה , אבל לא כל כך נראה לי שהם היו טוענים שלא ניתן בשום מחיר להגיע להסדר , שעצם הפינוי הוא משהו טראומטי וטרגי. הם היו מגיעים עם דרישות משלהם ונאבקים שהם יתקבלו , אולי הם אפילו היו מציבים דרישות מופרזות בכדי שיהיה על מה לוותר במשא ומתן או סתם בכדי להרוויח קצת על הדרך, אבל הם לא היו אומרים היה לא תהיה .

אבל כל אחד מבין מה ההבדל , לתושבי אותה עיירה בינונית לא היתה שום מטרה בהתיישבותם במקום שבו הם יושבים, מבחינתם מה לי הכא מה לי התם , אבל מתנחלי חבל לעזה באו לשם עם מטרה פוליטית, הם רצו להכריע את גורל השטחים ולשם כך גם הקריבו הרבה מאד , מובן שזה כואב כשמתברר שכל ההקרבה היתה לשווא (היא לא באמת היתה לשווא , סביר הרי להניח שבסופו של דבר חלק ניכר מההתנחלויות כבר לא יפונו, אז אותו חלק שיפונה הוא הקרבן שהיה צריך ליפול) . אבל אין מה לעשות, קומץ של אנשים אינו יכול לקבוע את סדר היום המדיני של עם ישראל . ואפילו אם נניח שהם צודקים ויודעים יותר טוב מכל אחד אחר מה טוב לעם ישראל , הם לא יכולים לבוא בטענות על זה שכאשר דעתם לא מתקבלת הם מרגישים כאב אישי. כאמור את המשוואה הזאת הם בעצמם יצרו ואין להם להלין אלא על עצמם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2007 14:29 לינק ישיר 

מציץ
גם אם אתה צודק, זה לא מצדיק את ההתנהגות של מינהלות הפינוי והממשלה.

ודווקא בחבל קטיף הממשלה שלחה אותם אחרי הפינוי מימית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2007 14:43 לינק ישיר 

מייציץ

אתה צודק. מי שמהמר צריך לדעת שהוא עלול להפסיד.
הבעיה היא שגם הממשלה והציבור המגבה חטאו באותו חטא עצמו עליו אתה מצביע.
גם שיקוליהם לא היו מקצועיים אלא אידיאולוגיים. אנשי מקצוע רבים הזהירו והסתייגו מאוד מהצעד ומהמחיר שהוא יגבה, זה שמקבלי ההחלטות החליטו להעדיף את הדעה השניה זה לא היה משיקולים מקצועיים.

דבר נוסף יש לזכור שהמדינה נהנתה בשעתה מהיוזמה ועודדה את ההימור.
הדבר דומה למי שמעודד ילד להתנדנד על גדר כדי לבדוק את חזקה וכאשר הוא תלוי עליה הוא מחליט לנסר אותה לטובת הכלל.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2007 16:37 לינק ישיר 

מיציץ
פורמאלית אתה צודק מאד,וגם פורמאלית מדינת ישראל קימת בשל ובהתאם להחלטת האו"ם, כך שאם יהיה רוב להחלטה של סגירת העסק ,אין לנו להתלונן שכן זה היה הימור מצד דור המיסדים ונצטרך " גם לדעת לשלם את המחיר ולהפסיד בכבוד."
ואגב רעיון זה צובר תאוצה בין אינטלקטואלים רבים באירופה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2007 17:03 לינק ישיר 

ולא צריך הרבה בשביל שהאום יקבל החלטה שלזכות השיבה ליפו ,חיפה, קטמון וטלביה בשביל להבין מה משמעות ההימור שלקחנו ב48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2007 17:49 לינק ישיר 

מייציץ

מטרתו של שרון היתה הגירוש עצמו. לא כדי להרבות שלום ולא כדי למנוע מלחמה.

מי ששוכח את הפרט הזה, יכול לפנטז על מטרות שמצדיקות פינוי [ומעבר דירה] מול מטרות שאינן כאלו. אבל אם נזכור שהגירוש נועד לכשעצמו, נבין שלעולם אינו יכול לקבל הצדקה.

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/7/2007 18:28 לינק ישיר 

השכן,
איני יודע מנין לך מה חשב שרון, אבל זה גם לא משנה.  השאלה היא לא מה היתה מטרתו האישית של האיש שיזם את המהלך אלא מה התועלת לעומת הנזק שהוא הביא (או היה עשוי להביא) למדינת ישראל.  זה מה שיכול להצדיק או לא להצדיק את המהלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2007 22:29 לינק ישיר 

השכן,

מניין לך? האם הפכת לחוקר כליות ולב? מניין אתה יודע שאלה היו מטרות שרון? אפשר להגיד (ובמידה רבה של צדק) הייתה טעות מרה, וכך גם אפשר לומר על אוסלו. אך מדטכ להפוך את שרון\פרס\רבין לאנשים רשעים ואינטרסנטים (כמו שאכן נעשה)?

דבריו של הרב ליכטנשטיין נכונים למדי. ולא הבנתי מדוע נזעק ר' מיכי. אמנם מעבר דירה בכפיה הוא חמור יותר ממעבר דירה ברצון, אך בהחלט מה שבלט זה המניע האידאולוגי בכל העניין. העקירה עצמה אם הייתה נעשית בצורה מסודרת הייתה יכולה להיות סבירה בסה"כ. 
והשאלה שנשאלה פה בהחלט נכונה, אם זה היה למען כביש חדש (ודברים כאלה נעשים), ללא מניע אידאולוגי התגובה הייתה אותה תגובה?
לסיום שתי נקודות :
1. עם כל האמור לעיל, אני לא טוען בשום אופן שפינוי זה דבר חביב, זה בהחלט דבר קשה. אך שוב, זה לא האסון הכי גדול שיכול להיות.

2. כל זה כמובן לא מדובר על היחס הפושע שמקבלים המפונים כיום, וגם אם אפשר למצוא צל אשמה אצל המפונים, האשמה העיקרית היא למפנים.

ודבר נוסף, ר' מיכי דיבר על האמון המוגזם שיש בשלטון. זו לא הנקודה, גם שאין אמון, ואתה בטוח שהשלטון טועה, עדיין יש חובת ציות, ולא מטעמים שהכנסת היא יסוד כסא ד' בעולם (ואני לא חושב שאפשר לחשוד ברא"ל בנושא זה), אלא מכיוון שרק כך אפשר לקיים מדינה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אבטיח, תשעה באב, תשס"ו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.