|
|
| נשלח ב-14/8/2005 09:26 |
|
| |
"חבל על הזמן" - לא מבין אם חבל עליו כי הדבר הנדון כל כך טוב או כל כך גרוע. ההגיון אומר: כל כך גרוע. השפה המדוברת (בדרך כלל) - כל כך טוב.
"להדיר, הדרה" - זעקת המסכנים. לכל תרבות יש מסכנים משלה, שרוצים להפסיק להיות מסכנים, ואז הם הופכים לאליטה התרבותית ויוצרים את המסכנים החדשים, וחוזר חלילה.
"נועז, תעוזה" - שבחו של הוגה או הגות, במיוחד בחוגי המזרוחניקים. לא "אמיתי", לא "נכון", נועז. אם הוא מנסח בצורה חדה ומשכנעת אמיתות ישנות וטובות - הוא עפש ומיובש, אבל אם הוא מברבר אי-אלו דברים בטלים עם שמץ אפיקורסות (שבחוגים אפיקורסיים אמיתיים כבר חצו אותם מזמן, ורואים אותם כ"פשיטא") - הריהו זוכה לשבח הנ"ל.
תוקן על ידי - אידך_גיסא - 14/08/2005 9:47:03
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2005 09:57 |
|
| |
אם הוא ממחזר (ואפילו נניח שבצורה חדה) מה שאמרו לפניו, מה יש לשבח כאן? תוכי משודרג?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2005 23:21 |
|
| |
אידך,
למה הדרת (!) את 'נראטיב', 'מחול השונויות', החובה לכבד והכבוד לחוב' (סתם התפרעות על חשבון משרד החינוך, האווילות והספורט)? ואולי כל אלו כבר כלולים בהני צרפתים ברברנים שגם נפשי כבר נקעה מהם טובא.
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2005 23:54 |
|
| |
ועוד יש להוסיף (לזכרו של האשכול של ריב שנמחק, עם מאמרה של במבי שלג):
התנתקות מהעם. התורה של הרבנים __ (מלא את החסר: הצד"לים, החרדים) לא רלוונטית לימינו. אין התייחסות של רבנים/התורה לעניים, לבעיות חברתיות, לפערים, לקו העוני, לאלימות נגד נשים, סחר בנשים, קיפוח, שלטון על עם זר חסרי זכויות אזרח...
ועוד: שמרו משפט ועשו צדקה והצנע לכת...
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2005 00:05 |
|
| |
mdabraham ואידך_גיסא:
סבתי ע"ה היתה אומרת תמיד (= פעם אחת אחרי ארבע כוסות של פסח) שמי שגר במגדל שן עשוי זכוכית לא כדאי לו לזרוק אבנים אל הבאר הליברלית שממנה הוא שותה.
תוקן על ידי - קנוט_המסון - 15/08/2005 0:09:43
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2005 00:20 |
|
| |
ומה על הבאר הליברלית שאת מימיה הוא יורק?
חוצמזה, זריקת אבנים לתוך באר מגביהה את המים (כמשנת מקוואות), לא?
ועוד, הרי לא דובר על השאלה מה דעתי על הרעיונות, אלא על הבנאליות וחוסר המקוריות שבציטוטים והאמירות, לא?
יבוא בעל האשכול ויבהיר את אשכולו...
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2005 00:35 |
|
| |
אם הציטוט שלי לא מצא חן בעיניך הרי שקנה ביושר את מקומו באשכולי.
תוקן על ידי - קנוט_המסון - 15/08/2005 0:40:22
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2005 03:13 |
|
| |
אם הבנתי נכון , הרי שהפואנטה של האשכול הזה היא להביא אימרות ומטבעות לשון שנמאס לנו לשמוע , כאשר בקטגוריה הזו נכללים בעצם כל מגוון הדעות הקיימות בעולם (למעט אחת). המעלה של האשכול הזה הוא שאתה יכול לצטט משהו בלי צורך אפילו להעיר שום דבר (אלא אם כן יש לך הערה ממש חכמה, שאז זה מתקבל בברכה), עצם אזכורו של משהו באשכול זה די בו כדי להעמידו באור מגוחך . אלא שתמהני על הגישה הספוראדית שננקטת כאן , למה לבחור בצורה אקראית דעה כזו או אחרת במקום שאפשר לעבוד בצורה שיטתית ולעבור על כל המצעים הפוליטיים אחד אחד, לפי הסדר? מכיוון שכבר אמרו רז"ל שכל פניות שאתה פונה לא יהו אלא לימין , אתחיל את סריקתי האוטומטית משם ואם אתעייף באמצע יבוא מישהו אחר וימשיך.
התנתקותם של השופטים/הפרקליטות/האליטות /התקשורת מהעם/המסורת/השורשים , העדפתם את הערבים והפלייתם לטובה מול אחיהם עצמם ובשרם.
דיקטטורה/שיפוטית/שרון דיקטטור/משאל עם/ריבונות הכנסת – זעקת המסכנים תאבי השלטון שאינם מקבלים נתח מספיק גדול בשלטון. בכל חברה ישנם שולטים ונשלטים . הנשלטים רוצים בסה"כ להפוך לשולטים כדי לדכא את השולטים דהאידנא ולהפיל עליהם גזרותיהם הר כגיגית וחוזר חלילה.
זהות יהודית/ערכים/שורשים – נמאס לשמוע.
"אוהבים את צה"ל" – הזעקה הכי פאתטית שנשמעה במקומותינו זה זמן רב.
אהבת ישראל , כל יהודי הוא קודש קודשים – אותה השתפכות דביקה כלפי היש האמורפי הנקרא עם ישראל שמתפוגג באחת בהיתקלות הראשונה ברשע התורן מהפרקליטות/מפלגת שינוי/ביהמ"ש העליון.
"לראות יהודים מוקפים בגדרות תיל ומהעבר השני חיילים , מזכיר לי את ה...".
"העם" – הגוף חסר הפנים שרצונו מעניק את הגושפנקא המוסרית הסופית , כל עוד אין הוכחה חד משמעית שזה נוטה משאיפות הצד הנכון של המפה הפוליטית. בכל מקרה אחר , ברור שאין הוא אלא כאותו עדר הנוהה אחרי העיזה העיוורת והתקשורת השמאלנית.
ארץ ישראל, תורת ישראל, עם ישראל – השילוש הקדוש לשעבר , לפני הפוטש שנערך נגד התיבה "ישראל" , למען רעותה הטובה ממנה , "יהודה".
יהודה, יהודי , יהדות – שם קוד לכל מה שדבר אין לו עם ההיסטוריה וההוויה של העם הידוע שכונה בשם זה.
ולקינוח , טעימה קלה של ערכים "יהודיים". אנחנו כאן וזה שלנו לעולמי עד. לא נלך מכאן. אנחנו לא מפחדים מאף אחד. עזרני נא אך הפעם הזאת ואנקמה נקם אחת משתי עיני מפלשתים.
אבל כל זה רק פיצוחים. מה שלי באמת נמאס לשמוע (ואני בטוח ששותפים לי בזה רבים רבים) זה : "משרד הבריאות קובע שהעישון מזיק לבריאות וגורם למחלות לב, סרטן ומוות מוקדם".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2005 03:27 |
|
| |
לא על כל דבר טוב חייבים להגיב, אבל הפעם -
יוצא מן הכלל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2005 03:43 |
|
| |
מציץ
אני לתומי סברתי שהכוונה היא לציטוטים המופיעים בפורום, ולא כאלו שייפסלו מלהופיע בו מסיבות פוליטיות.
(סמיילי? מותר?)
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2005 11:05 |
|
| |
הרב מיכי,
מובאותיך - מובאותיי (ברשותך, כמובן), ו"הדרתי" אותם רק משום שכבר נגמר לי הכח, והזכרון כבר לא מה שהיה פעם (יש כל כך הרבה...).
ואם הכנסת כבר מובאות פוליטיות, איככה שכחת את "לא התנחלנו בלבבות"??!! זה אל"ף-בי"ת!
קנוט,
לפי הגיונך ה"בריא", לאדם שחי במדינה פשיסטית וגדל במוסדותיה אסור לבקר את הפשיזם, שהרי אין לירוק לבאר שממנה שתה, ולאדם שגדל במדינה קומוניסטית אסור לבקר את ערכי הקומוניזם, שהרי הוא נהנה ממוסדותיו, וכו' וכו'. בקיצור, הבאר הליברלית שאתה שותה ממנה - מה אומר ומה אדבר - צרה עד מאוד.
אידך גיסא
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2005 11:09 |
|
| |
ב"ה.
לא בדיוק נמאס, יותר מטריד או מדאיג:
כאחד הקשור במשרד החינוך, בבנקאות הישראלית, בפקיד השומה ובפורום עצכ"ח:
ר פ ו ר מ ה !
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2005 11:49 |
|
| |
אה, אני דווקא נהנה מזה שבכל פעם שאומרים בחדשות "רפורמה" - הציבור נכנס ללחץ...
זה מנגנון גירוי-תגובה בריא מאוד, בייחוד בהקשר הדתי.
אידך גיסא
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2005 11:58 |
|
| |
אכן,בן איש, יוצא מן הכלל
מציץ
|
|