|
|
| נשלח ב-16/9/2005 13:26 |
|
| |
ב"ה.
אמשלום,
אין כעת הזמן גרמא לבדוק, וודאי לא ביסודיות, אך נראה לי שהביטוי המקורי "תלמיד חכם" נאמר במשמע "תלמיד שהוא חכם", כלומר תלמיד שעלה למדרגת חכם, ולא "תלמיד של חכם".
ואף שלכאורה ראי'ה לסתור מצורת הריבוי "תלמידי חכמים", אעפי"כ כך נראה לי. (יש לבדוק התנהגות צורת הריבוי בכגון דא בלשון חז"ל)
אם לא טעיתי, הרי שהתואר המתאים (ואף מכובד יותר) לחברתך אמור להיות "תלמידה חכמה" (אלא אם ברי לך שאינה כזו).
אם טעיתי, אשמח אם תעמידי אותי על טעותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2005 13:55 |
|
| |
אמשלום ידידתי, אני מתפלאת עליך:
"תלמידת חכמים", לא "תלמידת חכמים\ות" (לכל הפחות)?

|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2005 14:03 |
|
| |
ירמיהו,
אתה טועה. 'תלמיד-חכם' - זה בנסמך. הראייה: צורת הריבוי - 'תלמידי חכמים', ולא 'תלמידים חכמים'.
אידך גיסא
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2005 14:40 |
|
| |
דקדוקי עניות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2005 14:42 |
|
| |
עוד אחד לאוסף:
"תלמידת חכמים", לא "תלמידת חכמים\ות" (לכל הפחות)?
וכן כל שאר קשקושי הפמיניזם הפונדמנטליסטי.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2005 14:55 |
|
| |
חבצלת,
את צודקת מאוד. אני מתנצלת.
לא חשבתי שזה כ"כ בולט בחסרונו, עד שראיתי תגובתו המלומדת, הבוגרת ומלאת אהבת האדם ("זָכָר וּנְקֵבָה בְּרָאָם וַיְבָרֶךְ אֹתָם וַיִּקְרָא אֶת שְׁמָם אָדָם") , של הבאבא תור.
איד"ג,
תודה רבה. חסכת לי הסבר.
באבא,
מה מפריע לך יותר - ה"תלמידה", או ה"חכמים/ות"?
אני קצת חוששת לנחש בעצמי...
תוקן על ידי - אמשלום - 16/09/2005 14:56:07
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2005 15:12 |
|
| |
מפריע לי הפנינה שהבאת משם אותה "תלמידה חכמה".
לפי מה שהבנתי הדברים נאמרו ברצינות ולכן התרגזתי, אולי לא הבנתי נכון והיא אמרה את הדברים בצחוק ?
אם כן אני מתנצל.
בקשר לפמיניזם הפונדמנטליסטי.
הביקורת והאיבה שלי היא לא על טענות צודקות (לימוד תורה לנשים, מניעת אלימות ועוד) אלא על זוטות וקטנוניות (כנ"ל בהודעה של חבצלת לדוג'), דבר שהוא לפי מה שהבחנתי מאפיין מובהק של הפמיניזם.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2005 15:22 |
|
| |
באבא,
תודה. נחה דעתי.
לדבריך לעיל, אין לי אלא להגיב בציטוט נוסף (שאני מניחה שרק מעטים, אם בכלל, בפורום הזה, ידעו את מקורו, או ייזכרו במנגינה שליוותה אותו ):
הרבה פרטים בונים שלֵם...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2005 17:20 |
|
| |
ממללא,
תודה. זה פירוש יפהפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2005 12:28 |
|
| |
"אלו ואלו דברי אלוקים חיים" - לא ניתן לקבוע כלל מי צודק בויכוח תורני כלשהו.
"יתמי דיתמי" "דור שיפה לו השתיקה" - דרך מוצלחת להשתקת קולות המעוניינים להציע פתרונות חדשים לבעיות ישנות, או לתקן תקנות רלווטיות לתקופתינו.
"על ימין שהוא שמאל ועל שמאל שהוא ימין" - אל תנסה בכלל להבין את הוראותיהם של המנהיגים הרוחניים, או למצוא בהם מהלך שיטתי.
"מיזרוחני'ק" - אין לי צורך להגיב על דבריך בהגיון.
אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2005 13:11 |
|
| |
אמשלום,
הציטוט הנכון הוא "פרטים רבים בונים שלם" (האם זה קשור בדרך כלשהי לספר "בנין שלם" או למכון בשם זה?).
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2005 13:54 |
|
| |
גו"ג,
תודה רבה על התיקון!!! לא האמנתי שיהיה כאן מי שיזכור, וזכיתי גם במי שיתקן. אשרַי.
ולשאלתך - נראה לך?!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2005 14:50 |
|
| |
בן ציון
תיקון קל:
"מיזרוחני'ק" - אין צורך להגיב על דבריך
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2005 17:53 |
|
| |
אמשלום,
מדוע סברת שלא יהיה כאן מי שיכיר? במחשבה קלה אני יכול להעלות בדעתי עשרה חברים שיש להם הפוטנציאל להכיר.
איד"ג,
מי דיבר על ריצה להגנה על יהודים נרדפים ברחבי תבל? לא ראיתי שממללא הזכיר זאת. הוא בסה"כ טען שלימוד התורה לא הוכיח את עצמו כמגן יותר מוצלח מכוח הנשק - טענה שנראית לי מבוססת למדי. בכל זאת, אם כבר העלית את הנושא, אציין שיהודים חולצו ע"י צה"ל יותר מפעם אחת ממדינות בעייתיות - הדוגמה הבולטת, בעשורים האחרונים, היא המבצעים להעלאת יהודי אתיופיה - וכן שהמדינה משתתפת בצורות שונות, גלויות יותר או פחות, באבטחתן של קהילות יהודיות במדינות שונות בעולם. ועוד הערה - אני שמעתי בערוץ הממלכתי ראיון עם יו"ר הקהילה היהודית ביוסטון, שהתיחס לפעילותו למען יהודי ניו אורלינס. בכל אופן, משמח לשמוע שיש מי שקורא ב-"שיחת השבוע" משהו מעבר לסיפורי היהודי והפריץ בעמ' 3.
|
|
|
|
|