בית פורומים עצור כאן חושבים

פסוקים שנוספו בתורה אחרי מות משה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/7/2006 15:37 לינק ישיר 

עיינתי כעת באבן עזרא בתחילת ספר דברים שם הוא רומז את 'סוד השנים עשר' ולא הצלחתי להבין איך זה עוזר לו לפרש את הפסוקים הקשים בתחילת דברים שם.
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2006 22:13 לינק ישיר 

מהרמב"ם של היום. [מסלול ג' פרקים]

הלכה ח: שלשה הן הנקראים אפיקורסין: האומר שאין שם נבואה כלל ואין שם מדע שמגיע מהבורא ללב בני האדם, והמכחיש נבואתו של משה רבינו, והאומר שאין הבורא יודע מעשה בני האדם כל אחד משלשה אלו הן אפיקורוסים, שלשה הן הכופרים בתורה: האומר שאין התורה מעם ה' אפילו פסוק אחד אפילו תיבה אחת אם אמר משה אמרו מפי עצמו הרי זה כופר בתורה, וכן הכופר בפרושה והוא תורה שבעל פה והמכחיש מגידיה כגון צדוק ובייתוס,

ואני תמהה למה לרמב"ם לקרא למי שחולק עליו אפיקורס. הנ"ל היה מתכתב תורנית עם אנשים שלדעתו היו אפיקורסים, ?

אולי הדברים קצת לו מעניין האשכול אבל קרובים עליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2006 22:27 לינק ישיר 

בן ראם

איפה ראית פה שמישהו אמר שמשה מפי עצמו אמר משהו ?

ועיין בויכוח שלי עם הפרעתוני כאן מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2008 19:35 לינק ישיר 

הרי כידוע אין מאוחר ומוקדם בתורה..
בנוסף לכך היות ולגבי שאר הפסוקים שאין עליהם מחלוקות שנאמרו למשה הסגנון עדין לא ברור כמו שהזכירו פה את ספר בראשית שלא ניכר שם איזה חותם שמשה כתבה.. וכולי עלמא משה כתבה...
והקב"ה אמר למשה מה לכתוב בנבואה..
וכידוע שהתורה אין לה מטרה הסטורית.. כלומר העניין עם נבח וחוות יאיר לא הוזכר כדי להגיד לנו וואוו אתם יודעים נבח כבש שטח.. אלא יש שם מטרה מסויימת ולימוד מסויים...
אם כן למה לא נאמר שגם זה נאמר בנבואה למשה את העתיד לקרות....
אם שאר הנביאים קיבלו את העתיד לקרות.. כל שכן משה נביא הנביאים.. אז אין טעם לשאול והרי זה קרה אחרי משה.. ציון הכיבוש הוא גם לא מטעם הסטורי אז יש בטח משמעות לנבואה...
כלומר נבח ידע שהוא יכבוש.. נבח גם ידע שהוא אמור לקרוא למקום בשם הזה... וככה הוא עשה.. וכמו שאמרתי אין מוקדם ומאוחר בתורה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2008 08:54 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2436165

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/7/2008 01:14 לינק ישיר 

מרבים להביא כאן מר' יהודה החסיד על איחור פסוקים בתורה,

מבלי קשר לנידון העקרוני אם זה אפשרי או לא אזי המעיין בדבריו יראה שהם מוקשים

היה כתוב בתורה הלל הגדול ובא דוד והוציא זאת לתהילים ותחת זה הכניס את שירת הבאר, 

מוטב שנאמר שזיוף הוא כדברי האגרו"מ

תוקן על ידי עצכח ב- 07/07/2008 2:48:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2008 07:29 לינק ישיר 

עוד פסוקים "בעייתיים"
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2434157&whichpage=&forum_id=20048
(ראה הודעה שניה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2008 21:00 לינק ישיר 

לצמא דעת ופרעתוני .לידיעתכם טעות יסודית בהבנת הראב"ע.אין הוא מתכויין כי ה-12 פסוקים אחרונים כתב יהושע אלא ששמנה שכתובים בגמרא ועוד 4 פסוקים שמפוזרים בתורה.ואלו הם.הכנעני אז בארץ. אשר יאמר היום בהר ה' יראה. הנה ערשו ערש הברזל הלא היא ברבת בני עמון. ואלה הדברים. 8+4=12.חשבון פשוט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2008 21:59 לינק ישיר 

עזרא, התוכל להוכיח דבריך?
ר"י טוב עלם לא חשב כמוך:

תוקן על ידי מרחביה ב- 24/08/2008 21:59:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2008 11:20 לינק ישיר 

צודק. מודה ועוזב ירוחם.ולפי זה יוצא א"כ שיש יותר מ-12 פסוקים ואני לתומי חשבתי שיש רק 12 פסוקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2008 04:09 לינק ישיר 

ברשותכם מורי ורבותי, אשוב לדברי הגמרא, ואציע בפניכם ספק שנסתפקתי בפשט הקטע,
וכך גם העירו לי השומעים בהרצאה בענין זה, לגבי פירושו של הגר"א, וכוונתו, אך כפי שתראו
הספק הוא בגופה של הסוגיא ולאו דווקא בפירושו של הגר"א.

וזה לשון הקטע בסוגיא -

בבא בתרא דף טו ע"א:

אמר מר: יהושע כתב ספרו ושמונה פסוקים שבתורה.

תניא כמאן דאמר: שמונה פסוקים שבתורה יהושע כתבן,

דתני': וימת שם משה עבד ה' (דברים ל"ד) - אפשר משה (מת) (מסורת הש"ס: [חי]) וכתב וימת שם משה?

אלא, עד כאן כתב משה, מכאן ואילך כתב יהושע, דברי ר"י, ואמרי לה ר' נחמיה;

אמר לו ר"ש: אפשר ס"ת חסר אות אחת? וכתיב: לקוח את ספר התורה הזה (דברים ל"א)! אלא, עד כאן הקב"ה אומר ומשה אומר וכותב, מכאן ואילך הקב"ה אומר ומשה כותב בדמע, כמו שנאמר להלן: ויאמר להם ברוך מפיו יקרא אלי את כל הדברים האלה ואני כותב על הספר בדיו (ירמיהו לו).

בפשטות נראים הדברים כמחלוקת תנאים, שלדברי רבי יהודה אכן הפשט הוא כפשוטו, יהושע כתב את שמונת הפסוקים, ואין כאן נבואה. ואילו לדעת רבי שמעון, זה א"א, שהרי א"כ ס"ת חסר, אלא שמשה כתב בדמע, היינו ע"ד נבואה ע"פ דברי ה'. מבחינה ספרותית כל המשפט הוא מדברי רבי שמעון. קצת סמך לכך, שיש איזון בשתי הדעות ע"י פתיחת המשפט במלת: 'אלא'.

אפשרות ב:

אמר לו ר"ש: אפשר ס"ת חסר אות אחת? וכתיב: לקוח את ספר התורה הזה (דברים ל"א)!

- אלא, עד כאן הקב"ה אומר ומשה אומר וכותב, מכאן ואילך הקב"ה אומר ומשה כותב בדמע, כמו שנאמר להלן: ויאמר להם ברוך מפיו יקרא אלי את כל הדברים האלה ואני כותב על הספר בדיו (ירמיהו לו).

באפשרות שניה, אפשר שההסבר הזה עד כאן וכו' בדמע וכו' הוא מסתמא דגמרא, והוא הסבר בדעת ר' יהודה. ולפי זה אפשר שלפי סתמא דגמרא לא היתה בכלל מחלוקת, ואין דברי רבי שמעון אלא פירוש לדברי רבי יהודה, שגם לדברי רבי יהודה הדברים נראים כאילו כתבן יהושע, אך בהכרח, שנכתבו בדמע, והיינו בדרך נבואה מאת ה', ואין כאן מחלוקת כלל! ואף לפי פירוש הגר"א הידוע ('דמע' היינו עירוב האותיות ללא חלוקה למלים, ורק אח"כ נמסר הפירוש הנכון) הוא אפוא פירוש לתוך דברי רבי יהודה, ואם כן אין מחלוקת תנאים, ואין כלל דעה שעד כאן כתב משה ומכאן ואילך כתב יהושע, אלא שזהו פירוש של רבי שמעון לדברי רבי יהודה.

אמנם מהמשך הסוגיא דומה שפירוש א הוא הנכון -

כמאן אזלא הא דא"ר יהושע בר אבא אמר רב גידל אמר רב:

שמונה פסוקים שבתורה יחיד קורא אותן? לימא, (ר"י היא) ודלא כר"ש!

אפילו תימא ר"ש, הואיל ואשתנו אשתנו.

פירוש, שראו כאן מחלוקת תנאים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2008 08:26 לינק ישיר 

אפשרות ב' אינה אלא לולינות מדרגה ג'

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/8/2008 22:41 לינק ישיר 

לחברי הפורום.לא מובנל לי כ"כ שיטתו של הראב"ע מצד אחד אומר את סוד ה-12 ועוד כמה פסוקים שהונספו בזמן מאוחר ואתה חושב שזהו זה ופתאם אתה מוצא התבטאויות שנראה מהם שבכלל משה לא כתב את הספר * name="Originator" content="Microsoft Word 12"> *--[if gte mso 9]> Normal 0 false false false EN-US X-NONE HE MicrosoftInternetExplorer4 *[endif]**--[if gte mso 9]> *[endif]**--[if gte mso 10]> *[endif]* תורה ולהלן דוגמאות:
1.אבן עזרא פרשת וארא

ויהי יש לתמוה על המסדר הפרשיות למה דבק זה הפסוק עם הבאים אחריו, והוא סמוך אליהם, ואם לא ידענו בו טעם, כי כן ביום דבר ד' אל משה בארץ מצרים, וזה שדבר לו אני ד' דבר אל פרעה.מסדר פרשיות?? עד עכשיו הייתי בטוח שזה משה.
2.אבן עזרא שמות פרק ג פסוק א
הר האלהים חרבה ככה כתב משה.-נו בטח אז מי כתב?(ואל תצטטו לי את האבי עזרי כי אני יודע מה כתב)
ואתה פה עמוד עמדי - הטעם שישוב. וכן כתוב: ואדברה אליך את כל המצות החקים והמשפטים. והנה רוב התורה מסיני נאמרה למשה, רק משה אמרה במדבר סיני, ובאותם אחד עשר יום שנסעו מסיני כפי דעתי:רוב התורה???
יש לי עוד הרבה דוגמאות.אבל נסתפק באלו לעת עתה.מחכה לתגובות שלכם.הנושא הזה מפריע לי כבר המון זמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2008 22:51 לינק ישיר 

[quote]לחברי הפורום.לא מובנת לי כ"כ שיטתו של הראב"ע מצד אחד אומר את סוד ה-12 ועוד כמה פסוקים שנוספו בזמן מאוחר ואתה חושב שזהו זה ופתאם אתה מוצא התבטאויות של הראב"ע שנראה מהםשסובר שבכלל משה לא כתב את הספר תורה להלן דוגמאות:
1.אבן עזרא פרשת וארא

ויהי יש לתמוה על המסדר הפרשיות למה דבק זה הפסוק עם הבאים אחריו, והוא סמוך אליהם, ואם לא ידענו בו טעם, כי כן ביום דבר ד' אל משה בארץ מצרים, וזה שדבר לו אני ד' דבר אל פרעה.מסדר פרשיות?? עד עכשיו הייתי בטוח שזה משה.
2.אבן עזרא שמות פרק ג פסוק א
הר האלהים חרבה ככה כתב משה.-נו בטח אז מי כתב?(ואל תצטטו לי את האבי עזרי כי אני יודע מה כתב)
3.ואתה פה עמוד עמדי - הטעם שישוב. וכן כתוב: ואדברה אליך את כל המצות החקים והמשפטים. והנה רוב התורה מסיני נאמרה למשה, רק משה אמרה במדבר סיני, ובאותם אחד עשר יום שנסעו מסיני כפי דעתי:רוב התורה???
יש לי עוד הרבה דוגמאות.אבל נסתפק באלו לעת עתה.מחכה לתגובות שלכם.הנושא הזה מפריע לי כבר המון זמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2008 02:00 לינק ישיר 

עזרא עזרא

1] מסדר הפרשיות הלוא הוא עזרא שעשה את הפתוחות והסתומות עליהם מדובר שם,
אם תואיל בטובך לעיין שם היטב.

2] כוונתו פשוטה בתכלית שלא היה נקרא הר האלוקים באותה שעה אלא בשעה שכתבו משה
[ ואני יודע מה כתב האבי עזרי ],

3] הואל נא לקרוא דבריו יפה "רוב התורה מסיני נאמרה" ומיעוטה אחרי סיני !

כך שכל דבריך אין להם בסיס כלל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פסוקים שנוספו בתורה אחרי מות משה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.