בית פורומים עצור כאן חושבים

שובו בנים שובבים - ארפא משובותיכם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/8/2005 19:14 לינק ישיר 

ווטו , ומייציץ,

זה ממש לא הענין, עבודת המחיקה ,או צורת התדיינות הנגרמת מדיון בנושא בוער.
גם דיון על חרדים\רפורמים\חב"ד\ומזרחי אוגר בתוכו פונטנציאל נפיץ, והחוש הוכיח. הדיון על הרפורמים גרר הרבה יותר דם רע מהדיון על ההתנתקות.
השאלה ,בעיני, שעומדת כאן לדיון היא פשוטה. מהי צורת הפורום שאנו רוצים. האם לסווג את הפורום תחת "אקטואליה וחדשות" ( בחד"ח מסווג בו. וגם בבחד"ח יש דיונים הלכתיים ומוסריים וסוציולגיים.), או תחת "דת ואמונה"?. נכון שבהתנתקות ישנם אספקטים מוסריים וסוציולוגים ,ואכן הם נידונו בפורום ,אמנם לא דיון ממצה אך הרבה דיונים לא מוצו עדיין. אך ברגע שאורח\מבקר יפתח את הדף הראשי של הפורום ויראה גודש דיונים פוליטיים הוא בודאי יאמר לעצמו שעצכ"ח הוא בסך הכל בחד"ח משופר. וזאת לא רוצה איש, גם המצדדים בדיון פוליטי.
מה הוא הגבול ? והיכן למתוח קו בין פוליטי לשאינו פוליטי? זה גופא דיון מענין כפי שהזכיר מייציץ.
אך לא כל פוליטי שיש לו נגיעה מסויימת לשאלות חברתיות מקומו בפורום. יש לך מושג כמה מענין יכול להיות דיון על הפוליטיקה של הסכסוך בפונוביז, והשפעתו הסוציולגית על צעירי הצאן? ובכל זאת כל בר דעת מבין שלא ניתן להביא את הסכסוך הזה לכאן. ניתן לדון רק בהשפעתו על הציבור הליטאי,וזה אכן נעשה (אם זכרוני אינו בוגד בי) .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2005 21:57 לינק ישיר 

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2005 01:28 לינק ישיר 

על דברי קעלמער הייתי מוסיף כי בעוד שנושאים פוליטיים נדונים במחוזות שונים, וכבר הצליחו למצוא לעצמם במות-דיון השומרות על כללי השיח (האזנתי באקראי לכמה פאנלים מאופקים), הרי הנושאים הנדונים כאן בפורום הנם בבחינת יתמי דיתמי ואם כאן לא ידונו בהם לפי כללי השיח, לא יהיה עוד מקום אחד בעולם שבו יעסקו בהם באורח תרבותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2005 17:10 לינק ישיר 

באשכול שפתחתי "משל הספסל" תמצאו חומר למחשבה. אני חושב שעל אף שיש בו כמה רעיונות "מסוכנים", אינו חתרני עד כדי מחיקה... אבל אחרי הכל, וכפי שכתבתי שם, אינו אלא משל. אין הוא תואם את המציאות ממש, אחרת היה כרוניקה, לא משל.

בהזדמנות זו אני מבקש להודות לרבים שכתבו לי באישי, ועזרו לי לבנות סולם, בעזרתו הורדתי את גאוותי הפגועה מהעץ הגבוהה עליו טיפסה.

המסקנה הראשית שלי מהדברים שנכתבו לי באישי היא, שלמרות הכל, ולמרות ההצהרות הרבות, נוצרה פה קהילה...

אני לא חושב שטעיתי בשיפוטי את הנפשות הפועלות,אבל בחשבון אחרון ההפסד בפרישה היה שלי, ולכן - אחר בקשת המחילה כנהוג - אבקש לחזור.

ושלא מן הפה לחוץ, אני מבקש לשגר התנצלות אם בביקורת הענינית שהעברתי, היו גם דברים אישיים פוגעים. לא לכך התכוונתי, ואני מתנצל על כל אמירה אישית.

למי בכלל חשוב מה כתוב בחתימה שלי?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/8/2005 17:21 לינק ישיר 

למה לבקש לחזור? אין צורך בבקשה. אתה חלק מהפורום ,מבחינת הפורום מעולם לא עזבת. וגם אם יצאת לסיבוב התאוררות בסוף אתה שב.

(ודרך אגב , טעית בשיפוטך.)

תוקן על ידי - קעלעמר - 30/08/2005 17:21:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2005 17:27 לינק ישיר 

שכן יקר,

ברוך שובך לבניין המשותף (שיסודותיו כרעי תרנגולת, וקירותיו נייר משי יפני, אך האווירה... אוי האווירה... ).

כאות ברכה, אני מציעה תרגום אמשלומי לחתימתך הישנה, הזכורה לטוב:

אוי לשכן/ה ואוי לשכנו/תו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2005 17:47 לינק ישיר 

לעיתים יש ענין בעצם הכתיבה, גם כשברור וצפוי מראש שרוב הכתוב או חלקו עשוי להימחק במהרה.

קעלעמר,
יופי על העירנות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/8/2005 18:02 לינק ישיר 

אקו,

אני חושב שלא. ודאי לא בצורה שאתה התבטאת, שגם השכן ומסתברא היו מסכימים שזה צריך להמחק. אה..ועוד דבר אל תעמיד את ערנותי במבחן.. זה רק השכן יכול (לפחות נסיון העבר מוכיח....)

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2005 15:24 לינק ישיר 

הסתיימו תלאות המעבר, וב"ה זכיתי לשוב לספסלי ביהמ"ד (=ספסלו של השכן. ולו אומר: ברוך השב, ויישר כוח על המשל בלשון חכמים וחידותם).

ביחס לדיון שבכאן, מה עם ההצעה שעלתה לגבי אשכול 'עצור כאן חובטים'? לא ראיתי התייחסות של המנהלים אליה.
זה, או גירסה כלשהי שלו, דווקא נראה לי פתרון לא רע. לפחות לנסות ולראות כיצד זה הולך, ואם זה לא מתדרדר יותר מדי.
בתחילתו יכול להופיע הקודכס הידוע של ר' זונדל איש ונפגע על כללי הדיון הפוליטי הפרודוקטיבי והמשמעותי.

אפשר גם להגביל את הדיון לנושא אחד או שניים בשבוע, שיאכלסו את האשכול לפי התור. רק כאשר מסתיים נושא שנדון, או נסגר מחמת מספרי הצנזורה, יוכל להיפתח שם נושא אחר.
על כן כדאי לקבוע לאשכול הזה שם משנה, למשל: 'עצור כאן חובטים - היבטים מוסריים-הלכתיים בהתנתקות'.
אולי ניתן גם לדרוש מפותח האשכול ניהול יותר הדוק שלו (ואם הוא לא מעורב דיו, אז האשכול שלו נסגר): סיכומי ביניים, הכוונת הדיון ומניעת התדרדרותו וכדו'.

ולהשומע ינעם (ולו רק מחמת 'בל תשקצו'),

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2005 19:24 לינק ישיר 

השכן

ברוך השב.

(איקון מתרווח על הספסל של עצור חושבים, וטופח בחביבות על כתפו של השכן.

איזה יופי של משחק מילים זה יצא!)

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2005 00:39 לינק ישיר 

רבנו מיכי!

חסרונך הורגש...

ותודה על תמיכתך ברעיון שהעליתי. אלא שהשם המקורי (שלא אני המצאתי) הוא 'רוץ כאן חובטים', ואידך זיל גמור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2005 07:52 לינק ישיר 

העוגן בוטל..... sic transit gloria mondi

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/9/2005 08:08 לינק ישיר 

ר' שכן, אתה קתולי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2005 08:20 לינק ישיר 

בדק,

אל תעשה לי אאוטינג...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/9/2005 10:37 לינק ישיר 

נו, קעלמער ומיימוני.
מה תגובתכם לרעיון של הפרעתוני (עם תוספת הפירוט שהצעתי)?

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שובו בנים שובבים - ארפא משובותיכם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.