| נשלח ב-2/9/2005 04:20 |
|
| |
*** הדחה לשם הדחה ***
* "הדחה לשם הדחה", כך מכנים מקורבי "הדון" את "תרגיל ההדחה", פרי תכנונו האישי ראש המועצה *
* באסוציאציה לתפקיד שתפר צביקה ל"דון" המודח, אף "הדביק" אחד ממקורבי "הדון" לראש המועצה, את הביטוי שטבע בשעתו הגר"ע יוסף כלפי ראש הממשלה: "ראש מועצת פחי הזבל"... *
"הוא פשוט עבד עלינו בעיניים", מאשימים מקורבי "דון שמעון" את ראש המועצה.
טרם ההדחה המשפילה מתפקיד מזכיר המועצה, הבהרנו לצביקה נחרצות כי לא יעלה על הדעת שאדם ש"לא סיים בי"ס יסודי" ימלא את תפקידו הבכיר של "הדון", אך למרות זאת, בהיתממות ובחוסר תום לב, התעלם צביקה והדיח את "הדון" בבושת פנים.
צביקה, טען כל העת, כי הוא עושה זאת אך ורק למען מקורבו ואיש סודו איציק טרבלסי, אך כעת מתברר, כי טרבלסי, היווה בסה"כ "עלה תאנה", למאוויי ההדחה הלא-טהורים של ראש המועצה.
ממסמכים רשמיים של משרד הפנים, שהגיעו לאחרונה לידיהם של מקורבי "הדון" עולה, כי בניגוד למידע המוטעה שהפיצו מקורבי ראש המועצה כביכול קיבל טרבלסי את התפקיד הנכסף, הרי שבפועל, במקומו של "הדון" המודח מונה אמנון מקסימוב, למשרת מ"מ מזכיר המועצה.
העילה "הרשמית" להדחה, הלא הוא איציק טרבלסי, משמש בסה"כ כעובד (זוטר) מן המניין במצבת כוח אדם של המועצה.
צביקה, אומנם תירץ כל העת את ההדחה ברצונו לראות את טרבלסי מכהן בתפקיד, אך מסתבר כי הנ"ל (בדיוק כפי שהתריעו בתחילה מקורבי "הדון") כלל לא כשיר למלא את התפקיד הבכיר.
לדברי מקורבי "הדון" הרי שלא רק שמועמד הסרק "זורק הרשתות" (כינוי נאמן למקור), לא נושא בתואר אקדמאי כלשהו, אלא שאף בית-ספר יסודי הוא כלל לא סיים (ואיפה היה ממליה, "משבץ בתי-הספר", כשבאמת היה צריך אותו...)
בסביבתו הקרובה של צביקה, משיבים בגיחוך לטענה בדבר חוסר תום לב, (כמו גם לטענת אי-סיום ביה"ס היסודי), ומפנים בתגובה, אצבע מאשימה דווקא כלפי "המקטרים" עצמם -מקורבי "הדון", שלדבריהם, הניעו גורמים במשרד הפנים לטרפד את מינויו של טרבלסי לתקן "מזכיר המועצה".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 08:46 |
|
| |
מרנן,
הווי ידוע לכל שאם 'דון שמעון' היה איש מקצוע 'ומתקתק' דברים , כל הסיכויים שצביקה היה משאיר אותו, אבל מה לעשות הבן אדם לא מתאים להיות מזכיר מועצה.
ומי כן מתאים??? מיודענו טרבלסי.
אני לא מאמין שצביקה עשה איזה תרגיל 'עוקץ' לאיציק, הן ידעו טוב מאוד מה עומד לפניהם וניסו להתמודד עם זה.
רק חבל שבמשרד הפנים יש להם כל מיני קרטריונים משונים לכל מיני משרות.
כמו 'סיום בית ספר יסודי' לתנאי קבלה למשרת המזכיר.
איזה בית ספר יסודי מועלם סיים לפני שהוא נכנס להיות מזכיר מועצה??? הוא היה מנהל איזור ב"אל המעיין" , לא משהו שלומדים באוניברסיטה 7 שנים.....
אדרבה רק לאחר שהוא התקבל למועצה הוא הלך ל'טורו קולג' להוציא תואר.
(סתם לשם השוואה, אריה דרעי 'הגדול' נכנס לנהל את משרד הפנים אחרי הכולל בלי 12 שנות לימוד).
יש אנשים שטובים מאוד גם בלי יום אחד במוסד אקדמאי ויש שכל החיים למדו והם אינם שווים את הנייר של התעודה.
חבל 'שהדון' הורס (???) את המינוי של טרבלסי , משום שלהיות מזכיר מועצה הוא לא יחזור, ואולי יהיו לו סיכויים לשרוד אם איציק היה מזכיר מועצה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 08:57 |
|
| |
הזכות לדעת.
קבל ,
'כמעט' כל מילה בסלע, כמעט.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 09:03 |
|
| |
הזכות_לדעת,
צר לי שאיני יכול להרחיב יתר על המידה, הן בנוגע למקורותי ב"חצר הדון" והן בנוגע למסמך הרישמי שהועבר לידי, ובכל זאת, איני יכול שלא להגיב להגיגיך באייקון צנוע וקטן .
מעריב,
כשחשפתי בשעתו (חשפתי? חשפנו... ) את הידיעה בדבר הדחתו של הדון ומינויו של טרבלסי תחתיו, הטלתי אף אני ספק באשר לחוקיות מינויו של זה האחרון, מסתבר שצדקתי.
כאמור, מקורבי "הדון" לו הוסבר כל העת כי אין מדובר במהלך הדחה על רקע אישי אלא אך ורק ב"סבב כיסאות" שנועד לקדם את עניינו של טרבלסי, טוענים בתוקף, כי מהמסמכים המצויים בידיהם נוצר הרושם כי איש לא התכוון מלכתחילה למנות את טרבלסי לתפקיד, וכי מדובר בעוד תרגיל הדחה מלוכלך מבית מדרשם של צמד הטבריינים "צביקה ואיציק".
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 09:20 |
|
| |
מרנן,
זה שההדחה נעשה לשם הדחה, מוסכם ביננו.
אבל לא הגיוני שאיציק שימש 'פיתיון' ל'דון'.
צביקה יכל להדיח את ה'דון' גם ללא איציק (לשיטתך, מקסימום זה היה לוקח לו עוד יומיים).
אני מאמין שצביקה בא לאיציק ואמר לו" 'רוץ ותדאג למינוי שלך במשרד הפנים' וכולנו תקווה שמשהו לא ישתבש באמצע.
רגע,
ועכשיו איציק חוזר להיות מעומד למנכ"ל החברה הכלכלית???
ומי בעצם המועמד (המקורי) של צביקה למזכיר המועצה???
מרנן יקירי, משהו התפקשש לך פה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 09:24 |
|
| |
מרנן ורבנן,
בקשר ל"חצר הדון" חושבני שזה טעות סופר וכנראה הכוונה ל"חצר המשתמשת בדון" לצרכי מהלכיה.
אני חושב גם שמעריב צודק שמאז ששקע האבק מכל הרכילות והשמועות סביב הדחתו של מועלם, ברור היום מעל לכל ספק גם למועלם שאם יש מי שיכול לשמור עליו בג'ונגל הזה שנקרא מועצת אלעד הרי זה טרבלסי וד"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 09:25 |
|
| |
מעריב,
דעתי האישית, כדעתך.
(כדרכי, הבאתי את טענות "מקורבי הדון" מול מענות "אנשי צביקה", מבלי לנקוט צד אישי בעניין).
דעתם של "מקורבי הדון" כאמור, שונה...
לטענתם, השתלשלות הדברים מוכיחה כי המועמד האמיתי של צביקה לתפקיד היה "רק לא שמעון"...
צביקה, כדרכם של פחדנים, לא העז לבצע את המהלך, ותחת לזמן את "הדון", כבוס של ממש ולהעמידו על מלוא המשמעות הכרוכה ב"הדחה", בחר "הבוס" בדרך הקלה של השליית "הדון" והסתתרות מאחורי דאגה כביכול ל"משכורת הרעב" של טרבלסי.
נ.ב. לשאלתך, כפי שכבר ציינתי בראשית האשכול, הרי שעפ"י הנתונים הרישמיים של משרד הפנים הרי שבתפקיד מ"מ מזכיר המועצה, משמש אמנון מקסימוב, בעוד טרבלסי משמש כעובד מן המניין במצבת כוח-אדם של המועצה המקומית.
צר לי אם פיקששת זאת, במהלך קריאת הדברים...
תוקן על ידי - מרנן_ורבנן - 02/09/2005 9:36:27
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 09:50 |
|
| |
הזכות,
לידיעתך,
על כמה מכתבי העיתונות המקומית, הופעלו לחצים כבדים, ובמקרים מסויימים אף הוצעו להם טובות הנאה, בתמורה לכך שהללו "ילכלכו" את טרבלסי בצורה כזאת או אחרת.
הלחצים, יש לציין, לא הופנו מסביבתו הקרובה של "הדון", אלא מכיוונם של גורמים פוליטיים שונים שאפשרות מינויו של טרבלסי למזכיר (אפשרות שעובדתית, ירדה מעל הפרק, ולדברי מקורבי "הדון" כלל לא עמדה על הפרק, כאמור) היתה להם לזרא.
סנונית הלחץ הראשונה, הגיעה דווקא מכיוונו של אחד מחברי המועצה המכובדים, בכבודו ובעצמו.
אחריו, החרו החזיקו בנסיונות ההכפשה, בעלי תפקידי שונים...
תוקן עקב טעות פיסוק.
תוקן על ידי - מרנן_ורבנן - 02/09/2005 9:57:59
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 09:56 |
|
| |
מרנן - קבל ח"ח!
אני יכול לאשר בפניך ובפני חברי הפורום שאכן היו פניות כאלה. רק מה שעכשיו משגע אותי זה למי עוד פנו... חשבתי שמסע הלחצים הזה הופנה רק אליי.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 10:00 |
|
| |
אאללעעדד,
השאלה הצריכה להשאל אינה למי פנו, אלא למי (עוד) לא פנו...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 10:20 |
|
| |
מרנן,
הופה, הוספת דברים שלא אמרת מלכתחילה.
אל תזלזל באינטלגנציה הן של צביקה והן של שמעון.
לפי דבריך , צביקה קרא לשמעון ואמר לו: " תשמע ידידי, איציק בחורצ'יק טוב,עובד קשה למעני, מסכן המשכרת במועצה לא מספיקה בשבילו ועוד יש לו 10 פיות להאכיל, מה דעתך לפנות עבורו את הכיסא???".
ושמעון ענה לו בשמחה:" למה לא, בכייף, גם ככה אני מרוויח יותר מידי, ואם מדובר באיציק אז בכלל אין בעיה".
זה מה שאתה אומר פחות או יותר.
ולגבי מקסימוב,
כאמור הוא קיבל את המנוי הזמני ביותר בישיבת המועצה האחרונה , משום שאי אפשר לנהל מועצה וישיבת מועצה בלי מזכיר, וזה עד למינוי קבע של מזכיר מועצה.
בתקווה שזה איציק, על אפו וחמתו של אותו חבר מועצה 'זוטר'.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 10:35 |
|
| |
מעריב,
אני שב ומסביר לך (בתקווה שלא אאלץ לעשות זאת שוב), כי לדברי מקורבי "הדון", כך הוצגו בפניו הדברים.
מובן מאליו שבכל מקרה היה "הדון" שמח להישאר בתפקידו, אך בגדול, ניתן לו להבין כי עניין קידומו של טרבלסי, ולא הרצון האישי להדיחו, הוא העומד מאחורי המהלך.
על מנת ש"חלילה" לא יתפרש המהלך בצורה אחרת, אף טרח צביקה להעביר לידי "הדון" את סמכויות ניהול מח' שפ"ע ו"להותיר" (לעת עתה?) בידיו את סמכויות אחראי אגף "כוח אדם".
כעת, טוענים מקורבי "הדון" (והם בלבד, וגם את זה כבר כתבתי...) מתברר כי מאחורי המילים היפות, הסתתר מניע הדחה אישי ותו לא.
ולסיום מעריב,
מן הראוי היה שתגלה מעט צניעות, לפחות בכל הנוגע לענייניהם של "הדון" וטרבלסי.
להזכירך, בעוד כותב השורות שחשף את תוכנית ההדחה ואת סבב המינויים המתוכנן שנילווה לה, נקט משנה זהירות בכל הנוגע לסיכויי המינוי של טרבלסי, הרי שאתה, כבר לפני למעלה מחודשיים, תחת הכותרת הבומבסטית "הושלמה המהפכה", "חגגת", את דבר מינויו *בפועל* של טרבלסי למנכ"ל המועצה, מינוי אשר כפי שחשפתי כאן אמש, כלל לא יצא אל הפועל.
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=4&topic_id=1410011
תוקן על ידי - מרנן_ורבנן - 02/09/2005 10:42:21
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 10:55 |
|
| |
ואני גם לא חוזר בעצמי היום,
נכון המהפכה הושלמה, יותר מאשר מינויו של איציק זה ההדחה של דון שמעון.
זה עדיין מהפכה בכל קנה מידה.
מה עוד שאיציק להזכירך יושב על כיסאו של שמעון ומנהל את עיניניו משם, נכון שידיו כבולות (אגב, הן מרצון והן בגלל שאין לו את המינוי) אבל זה עדיין מהפכה.
אגב,
אף אחד לא חשב לרגע, שביום ששמעון יעוף איציק ישר יקבל רשמית את המינוי . אתה מכיר את הבירוקרטיה הישראלית בכלל ובמועצה בפרט.
עוד אגב אחרון אחד ודי,
איפו עובד מועצה שצריך את התיאוריה שלו
תוקן על ידי - מעריב - 02/09/2005 10:56:43
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 11:43 |
|
| |
הוי..... איך שהגלגל מסתובב לו.....
שמעון מועלם, מי היה מאמין ? שתהיה לו עדנה ואפי' חוג מקורבים ועוד כאלה שמובילים מאבק למענו,
אגב, זה מזכיר את המכתב שהגיע ללשכת ראש המועצה מיד לאחר פרסום הדחתו של שמעון מעו"ד גרוסמן בו מביע "פליאה" על הליך פיטוריו של מזכיר המועצה.
הבנתם את זה ? מר גרוסמן מתעניין בשלומו של שמעון מועלם. ממש כפי שנמר טורף מביע התעניינות בשלומה של הכבשה.
ואולי לזה התכוין הזכות כשאמר חצר המשתמשת ? מי יודע ?
מרנן,
אלה שמנסים לתקוע טריז או יותר מכך בין ראש המועצה לאיציק טרבלסי מבזבזים את זמנם לבטלה הם פשוט לא מכירים את הזוג הזה בבין הזמנים האחרון ביליתי בצפון ובין היתר גם בטבריה ויצא לי לשבת בחברת כמה טבריינים שאגב התגלו כנחמדים מאוד, ואחרי ערב כזה שהנושא היה זוג החברים הזה מתבררים הרבה דברים שלא היה לנו הסבר עבורם.
שלא נדבר על האהדה שאיציק טרבלסי זוכה לה בכל החוגים המקצועיים שעומדים מול המועצה וכמו שאמר לי רו"ח של חברה גדולה מתל אביב שעובדת מול המועצה "אין לי ספק שאם האיציק הזה היה פה במועצה בעבר מצבה של המועצה היה הרבה יותר משפיר".
הוי איך שגלגל מסתובב לו....... הוי... הוי....
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 12:49 |
|
| |
תוקן בגלל כפל הודעות.
תוקן על ידי - פוילישער - 02/09/2005 12:48:39
|
|