| נשלח ב-2/9/2005 12:49 |
|
| |
מרנן,
לדעתי "הסקופ" של האשכול היא הידיעה על הלחץ וטובות ההנאה שהציע אחד מחברי המועצה לכתבים בעיר על מנת שאלו ישמיצו את איציק טרבלסי.
וכאן שואל הבן, אם ידוע לך על אחד מחברי המועצה שהציע טובות הנאה לכתבי עיתונות כדי שיכפישו את אחד מבכירי המועצה (ומהעדות האישית של אאללעעדד עולה שלא מדובר רק בכתב אחד...) למה שתאפשר לאותו מושחת ליהנות מאנונימיות?
שוחד הוא דבר פסול, הענקת טובת הנאה היא שחיתות לשמה, ק"ו כשהשוחד וטובת ההנאה מיועדים ללכלך פוליטיקאי יריב על גבי העיתונות.
מדוע שלא תחשוף את המושחת קבל פורום ועדה?
שייחשף המנוול ויקבל את המגיע לו!
נ.ב. את אותה שאלה אני מפנה גם לידידי היקר אאללעעדד שהעיד ממקור ראשון על נסיון השוחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 13:12 |
|
| |
אני אנסה לעשות סדר:
חבר המועצה לא הציע שוחד. בכלל לא. רק ביקש, ואמר שכדאי לבדוק מהם הקריטריונים כדי להיות מזכיר מועצה. שום שוחד.
מי שהציע טובות הנאה זה מישהו אחר עם אינטרס כנראה. לא חבר מועצה ולא איזה שהוא שוחד על חשבון הציבור.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 13:31 |
|
| |
ואתה לא חושב שמגיע לנו לדעת מיהו חבר המועצה שמפעיל לחצים על כתבי עיתונות כדי להפיל בכיר במועצה?
זה המינימום של "זכות הציבור לדעת", ואת זה אני אומר גם אם נתעלם מזה שהדעת נותנת (וגם אם תכחיש מטעמים מובנים) שיש קשר עקיף או ישיר בין חבר המועצה הלוחץ לבין מציע טובת ההנאה.
"המלחמה בשחיתות" צריכה לעמוד בראש סדר העדיפויות.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 13:40 |
|
| |
יש אולי הגיון בדבריך שיכול להיות קשר אבל בטח שלא יהיה ניתן להוכיח אותו. אז אנחנו צריכים להיזהר בדברינו.
בנוסף, גם על נושאים אחרים יש אנשים שמבקשים כל מיני דברים (כמה וכמה דוגמאות יש לי).
בגלל שהחשש שהאנשים החכמים בפורום יצליחו לחבר פאזל מקטעי ידיעות אני לא רוצה ממש לפרט, אבל אני כמעט בטוח שאותו חבר מועצה לא רצה לעשות את זה רק בשביל 'לדפוק' את טרבלסי, אלא למען הצדק והיושר כפי שהוא רואה אותו.
מדובר באדם מבריק מאוד שלא מעוניין להתקוטט עם אף אחד. פשוט אדם ישר.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 13:55 |
|
| |
פולי,
זה שישנם מספר אנשים "נכבדים" המעוניינים להזיז את טרבלסי מצביקה זהו סוד גלוי ובשביל זה הם מוכנים להשקיע און והון רב.
לאחרונה הסתובבה שמועה על חבר מועצה דוקא ממפלגתו של צביקה כהן (כלומר ש"ס) שהסתובב אצל כמה וכמה חברי מועצה ובכירים אחרים לנסות לארגן קבוצה נגד טרבלסי אלא שהוא נסוג די מהר כיון שאומנם היה חבר מועצה "בכיר" או שניים שלא דחו אותו על הסף אבל כל השאר זרקו אותו מהמדרגות.
שמעתי גם על נסיונות לגייס את קוראים אלעד למאבק וזה נדחה על הסף אבל לכך אין לי שום אישור רציני.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 13:58 |
|
| |
תוקן על ידי - מעריב - 02/09/2005 14:15:35
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 14:12 |
|
| |
אני מציע שכולנו ניזהר בדברינו וסליחה שלקחתי לרגע את תפקיד המטיף.
מאוד יכול להיות שתגובות מאנשים שיודעים משהו, מתייחסות לשני אנשים שונים (או יותר). אז בשביל לתרום משהו לעניין אני מסייג שוב:
זה ששוחח איתי, לא היה נלהב כדי שנעשה את זה. הוא לא לחץ ולא הלחיץ. הוא העלה רעיון ומדובר באחד שלא עושה הנחות לאף אחד והוא משכמו ומעלה כולל ביקורת עצמית.
אחרים שביקשו, מאוד ייתכן שללא קשר אליו, לחצו קצת יותר בלשון המעטה. כולל טלפון אחד אנונימי שאין לי מספיק ניסיון לזהות מי האיש שעמד מאחורי הקול.
אתם עושים טעות כשאתם נטפלים דווקא לאותו חבר מועצה בהנחה שהינכם מתכוונים בכלל לאותו אדם...
אם נפתח את הקונספירציות הרבות שניתן לבנות על העניין הזה - נגיע לגיבובי שטויות בלי סוף.
ולכן אגב אני מעריך את איך ש"מרנן" הציג את הדברים. הוא אמר דברים נכונים בלי תילי תילין של פרשנויות, רק מה שההגיע אליו בבטחה. האמינו לי שבכל שבוע אפשר להקים שערוריה שלימה מכל מיני ידיעות שנכנסות.
אני לכשעצמי דיי בטוח שאני לא היחיד שפנו אליו. כי אם זה עשה את דרכו לפורום - התופעה כנראה רחבה יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 14:20 |
|
| |
כנראה שלמרות כל ההסטוריה רווית המאבקים בש"ס עדיין לא הפנימו שם את מהריסייך ומחריבייך ממך ייצאו.
ולך אלעד,
חבר המועצה שאני מדבר עליו איננו משכמו ומעלה בשום תחום לא פיזי ולא.....
המעניין שהוא שייך לקבוצה שקיבלה ומקבלת סיוע רב מהמועצה וראשיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 14:24 |
|
| |
פולי,
תשובתי לבקשתך,
את חלקי ב"מלחמה בשחיתות" (עלאק), נתתי.
לא רק שדיווחתי על המעשים, אלא שאף צמצתי את אפשרויות הזיהוי של "הלוחץ הסידרתי", מאלפים (מספר תושבי העיר), לשלושה עשר (מספר חברי המועצה).
את שלי א"כ, עשיתי, כעת הגיע תורך לתרום את חלקך ב"מאבק בנגע השחיתות".
במטותא, השלם את המלאכה ו"חשוף כפי יכולתך", את זהות מציעי "ההצעה המגונה"...
אאללעעדד,
ייתכן שבמקרה הספציפי שלך לא הוצעה "הצעה מגונה" של ממש. (מן הסתם אף מציע ההצעה "האנונימי", נזהר בלשונו בהכירו, כמונו, את האינטגריטי שלך כעיתונאי מקצועי ואתי).
במקרים שהובאו לידיעתי, לעומת זאת, הוצעה "הצעה מגונה", גם הוצעה...
אוח אוח
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 15:22 |
|
| |
הזכות_לדעת. אז סופית אנחנו לא מדברים על אותו אחד...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2005 20:58 |
|
| |
מעריב,
קצת באיחור, אבל קראתי לי אז באתי.
אין ספק שעל דון שמעון עוברת תקופה קשה.
החדרים הממוזגים שהוא השתלט עליהם וניהול מחלקת שפ"ע לא ממש מפצים על האובדן של הסוכריה של מנכ"ל המועצה.
חבל שבמקום להכיר את מקומו ממשיכים "מקורביו"... להטיח האשמות ולבוא בטענות.
חבל עוד יותר שבגלל רגשי נקם אנשים שמים רגליים לקליבר הגדול ביותר במועצה, איציק טרבלסי.
אני חותם על כל מילה מהתשבחות שהורעפו עליו כאן מדובר בתותח בעשיה, בולדוזר אמיתי.
חבל ששמים לו רגליים בגלל נקמנות אישית.
ומה שהכי מרגיז בכל הסיפור, שאלו ששמים לו רגליים לא מתביישים לטעון אחר כך שצביקה בעצמו לא רצה בו מלכתחילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2005 21:57 |
|
| |
"אחרי בלותי היתה לי עדנה..."
אוי מרנן... אוי עובד מועצה...
משהו רע קורה במועצה.
לאחר תקופה ארוכה ש'דון שמעון' הכיר את מקומו 'ונבלע' בחדרו בשקט, הבן אדם פתאום החל 'לפרוח', הסומק חזר ללחיו.
'הדון' נצפה שולט ביד רמה במועצה ועוד כהנה וכהנה דברים שלא העז לגעת בהם לאחר הדחתו.
אח... אח....
אילו צביקה כהן היה יודע בדיוק מה מתרחש במועצה בהעדרו , הוא היה מבטל מידית את החופשה.
תוקן על ידי - מעריב - 11/09/2005 21:56:51
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2005 00:06 |
|
| |
מעריב,
נערים משלו בנו פורק אין מידם...
שטיין את דון שמעון וד"ל...
לא לא לא תנתקו אותי
לא תנתקו אותי כל כך מהר...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2005 00:09 |
|
| |
הוא עדיין לא נעדר היום. הוא דחה את הטיול שלו למחר. אבל בכל מקרה היום הוא לא היה במועצה עד כמה שידוע לי.
שוב נצפה רכבו של ראש המועצה יוצא מאלעד כשאחריו, ברכב נוסף, נוהג אילוז. אז ייתכן שהם נסעו כבר היום בלילה לטיול.
|
|
|
|
|