בית פורומים עצור כאן חושבים

דרום חוקר: כוח האמונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/9/2005 09:11 לינק ישיר 

יבוסי יקר

להלן לינק, להחכימך בשעות הפנאי
http://www.bendov.info/heb/sci/quanwrld.htm?linksPage=4

להבא דייק במילים, לא "נעמה" בלשון עבר, כי אם "נעימה" בלשון הווה.

ועוד דבר, מבחינתינו המקרא והתלמוד, לא הצטמקו ולא נעלמו, כל תופעה, גם אם היא חלפה מהעולם, אבל איננו מתעלמים מכלום, לא מהעבר, ולא מההווה.

תוקן על ידי - דרום_חוקר - 05/09/2005 9:12:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2005 09:44 לינק ישיר 

תודה על ההפניה, ד"ח.

אם אתה מעוניין באמת לסייע לי להיטיב את דרכי, מוטב שתמצא ותפרסם כאן לינק לגמילה מויכוחים עם בורים ועם חסרי יושר אינטלקטואלי. כל שבוע אני מבטיח לעצמי להפסיק עם זה ובכל פעם מחדש אני נופל באותו פח. כתבתי בלעג בעמוד הראשון, שעוד מעט קט יבואו חסידי ה"אמונה המכוננת" וייתלו באילן הגבוה של תורת הקוואנטים, והנה, שלושים ומשהו הודעות מאוחר יותר, הפרודיה קורמת עור וגידים (עיינו בלינק שפרסם ד"ח).

בויכוח הזה אינני יכול לנצח. לא כך במאבק ביני לבין עצמי. לפחות במקרה הזה, אמנם ארבעה עמודים מאוחר מדי, אעשה את הדבר הנכון.

תוקן על ידי - יבוסי - 05/09/2005 10:00:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2005 10:22 לינק ישיר 

יבוסי יקר

מכיוון שהינך חובב מדע ודעת, אפנה אותך לעוד לינק מחכים, לא קשור אבל מחכים, אם מותר לחברי הפורום לכתוב על סרטים מצוירים, בטח שמותר להפנות ללינק מדעי, גם בלינק זה אפשר להיווכח על מורכבותו של העולם.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2948998,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2008 00:20 לינק ישיר 

מתוך מה שאני הקט מבין בעניין..
שזה לא תלוי רק באדם עצמו בלבד.. כלומר אדם רציונליסט בחברה מאמינה בכוחות שדים לא תעזור לו האי אמונה..
בתקופת המקרא והתנ"ך האמונה הטפילה הייתה חזקה לכן גם ההשפעה הייתה חזקה וכוחה היה מוכח לכן גם שאול וכנראה דורו האמינו בזה כי כולם האמינו וזה השפיע..

ראיה לזה אני מוצא מהמובאה שבמערבא לא קפדי.. שניה אני שואל וכי בבל לא היו אנשים שלא האמינו? הרי אותו אמורא שבעצמו אומר שבמערבא לא אקפדי כלומר הוא מודע לזה שהחוסר הקפדה משפיעה על מציאות א"כ למה גם הוא לא מאמין ואז לא יקרה כלום?
אלא מה הוא מודע לזה שזה לא תלוי בו וההמון העם מאמין כי יש סיפורים שקורים בגלל האמונה אז זה כבר לא תלוי בו... לכן רק אמורא שיש לו זכות יכול בבל לא להקפיד ולהנצל..

באותה מידה היו בטח תקופות שלא היה אמונה חזקה אבל היו אנשים שהיו מנצלים את תמימותם של אנשים והיו מאחזי עיניים ועליהם דיבר הרמב"ם או שהרמב"ם כדי לעקור אמונה בכוחות אלה הקצין והסביר גם לגבי שאול שזה רק סמליות.. והכל כדי לעקור מהעם וא"כ אין כח לאותם כוחות טומאה להשפיע....

אפשר לומר שזה עיקר עבודת כוכבים שבעצם האמונה בהם נותנת כוחות ומשפיעה על המציאות..
לכן בזמנם כנראה העדיפו עבודה זרה ללא צורך במצוות ולקבל ברכה אלא מה שהברכה היא מצד כוחות הטומאה שמחזקת אותם במקום לעבוד את השם שהוא בעצם ברא את כוחות הטומאה ואם הוא רוצה הוא יכול לבטל את כוחה..
חז"ל סיפרו לנו שכנסת הגדולה ביטלו את הכח של העבודה זרה כלומר גם אם תאמין בה היא לא תעזור לך..
אותו דבר מה שנאמר לגבי טעות דור אנוש והטעות הזאת במשך הזמן מכח האמונה נתנה כוחות לאותם דברים שהאמינו בהם ואז המשיכו להחזיק בזה...

אלה דברים שהעלתי בדעתי עכשיו ממה שראיתי בדיון פה אשמח אם  יאירו את דעתי בעוד מבואות

תוקן על ידי mosheudt ב- 07/03/2008 0:21:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2008 16:44 לינק ישיר 

תודה חוקר על הארת הדברים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2009 01:34 לינק ישיר 

אעפ"י שאני אינני מאסכולת עצכ"ח ואני מאמין בכל ליבי בקיומם של שדים, מזיקים, וליליות למיניהן וסוגיהן השונים, מ"מ ראיתי ראיה ברורה מש"ס ערוך שאותם המזיקים אינן יצורים אמיתיים אלא פרי רוחו של אדם, וכשאדם חזק ובריא ואינו מפחד הרי כל אותם מזיקים גזים ונעלמים,

שכך שנינו ב"מ קז:

תנו רבנן: שלשה עשר דברים נאמרו בפת שחרית: מצלת מן החמה, ומן הצנה, ומן הזיקין, ומן המזיקין, ומחכימת פתי, וזוכה בדין, ללמוד תורה וללמד, ודבריו נשמעין, ותלמודו מתקיים בידו, ואין בשרו מעלה הבל, ונזקק לאשתו, ואינו מתאוה לאשה אחרת, והורגת כינה שבבני מעים,

והנה כמובן שאין בכח אכילת פת שחרית להרוג יצורים ממשיים, וכל כחה אינה אלא לחזק ולאמץ את כחו הפיזי ואת הרגשתו הפסיכולוגית של האדם שלא יחשוש מאותם פחדים שנקראים "מזיקים"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2009 03:25 לינק ישיר 

רוצה להבין

הלא תשים לבשהגמרא איננה טוענת שהפת הנאכלת בשחרית מפילה את המזיקין  לפי חרב, אלא נאמר שהיא מצלת מהם. אדם בריא יכול להינצל מכוחות רעים - בין אם הם נראים לעיניים ובין אם לאו. ואגב, ודאי ידוע לךשבגופו של האדם יש מלחמות בין יצורים  מועילים המתקרים 'חיידקים' לבין יצורים מזיקין המתקראים ג"כ 'חיידקים', ואין בין אלו לאלו, אלא שאלו מועילין ואלו מזיקין. וכמובן, שהאדם הבריא המקפיד על האכילה הראויה - כוחו רב להינצל מהחיידקים המזיקין.

תוקן על ידי מיכההמרשתי ב- 03/09/2009 3:23:23

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דרום חוקר: כוח האמונה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.