|
|
| נשלח ב-7/9/2005 23:27 |
|
| |
משהו כאן "פוספס".
סיירת שאל שאלה שכל מי שמגדיר את עצמו כחרדי היה אמור לבחור לענות או שלא, אבל בטח שהיה אמור להבין היטב למה כוונתו.
מי שאינו מבין הרי ש-או שהוא "מתחכם" (שלא במקום) או שהרקע שלו ואורחות חייו אינם חרדיים.
לגבי מחיקת ההודעות, אני כנראה מסייר בחשש בין האיש החושש (והיקר) לבין סיירת (המאוד לא קשוח-אולי התואר "עניני" היה מתאים לו יותר).
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2005 23:27 |
|
| |
לא יפה לשאול ולענות בסגנון כזה שלילי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2005 10:28 |
|
| |
מי זה סיירת שאתם מדברים עליו כל כך?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2005 10:37 |
|
| |
מי זה אשדוטוב ששואל?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2005 10:38 |
|
| |
נו באמת, לא התכוונו לזלזל, אני חדש כאן ושאלתי זהוזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2005 16:49 |
|
| |
סיירת הוא הוא יהודי חשוב ביותר, במיוחד לאחר שהוא נבחר כרב על ידי אתמול כזכור בהודעה קודמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2005 16:53 |
|
| |
מחקתי את ההודעה של שידור (המוכר לי באופן אישי)בגלל שהיא התיחסה בטעות לאשכול אחר .
לשאלת החברים:
אמרתי ואני חוזר ומצהיר סיירת1 הם (אנחנו) חברים הלומדים חברותא באופן קבוע עוד מימי הכולל ומשתמשים *בניק* באופן משותף .
כל האשכולולת התורניים שיעלו כאן אי"ה בקרוב מאוד היו לעיני ת"ח אשר נותן את הסכמתו לנכתב .
אני יכול לברך על הערתו של הניק מעלי שחזר והזכיר מה מטרת האשכול וגם מה מטרת הפורום באופן עקיף.
למה אצל הספרדים אין רבנים נערצים אשר הציבור צריך לשאוף ולהגיע לדרגתם ומעלתם. זה בגלל כבוד התורה החלש אצלנו הספרדים או אורח חיים הצריך תיקון ?
דנה= לעצם הערתך " תורה וצריך אני ללמוד " יתכן והערתך הלשונית במקומה ובאמת לא היתה הכוונה " לבדוק " את רבו אלא ללמוד מרבו את מעשיו ע"מ שינהג כמותו .
לעצם רצונך לבחור בנו כרבנים שלך עוד חזון למועד מה עוד שעדין לא ראיתי אשכנזית/ליטאית/חסידית/ (תבחרי את את המעמד ) בוחרת ברב ספרדי.. שמא הגיע אחרית הימים ?
אבל יתכן ונזרקה נבואה מפיך ועוד ימים ידברו ...וד"ל !
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2005 16:59 |
|
| |
אם האמת אצלכם אקבל אותה מכם בכיף, אך אכן ימים ידברו ונדע האם האמת הייתה אצלכם בעז"ה.
[אגב התכוונת לבחור רב או גם שהרבנים יבחרו ויצנזרו תלמידים...]
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2005 17:06 |
|
| |
דנה= האמת נמצאת אך ורק בתורה . אני מקווה שבבוא היום הנכסף תפסיקי את המינוי שלך לאחד מהעיתונים המפלגתיים ע"מ שתוכלי לקבל את האמת נקייה .
ניסיון החיים העשיר שלנו הוכיח לא מעט פעמים בניגוד לדעתם של "מומחים" כי הבחירה באמת התורה יכולה להביא את האדם למחוזות רחוקים מאוד מאוד .
אשר עין ראתה כל זאת .
תוקן על ידי - סיירת1 - 08/09/2005 17:16:50
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2005 17:08 |
|
| |
בשביל מה להפסיק את המינוי אם אפשר להשפיע מבפנים?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2005 17:17 |
|
| |
דנה= אספר לך סיפור .
פגשתי לפני שנים יהודי ת"ח גדול ונכדו של אחד ממקובלי וצדיקי ירושלים.
כאשר נבחר " רב ראשי" לישראל וכולם ברכו רותו במזל טוב הוא אמר לו אני מברך אותך במזל רע קבל עם ועדה . הרב הראשי אמר לו למה ? והוא השיב שהוא מתחבר לשלטון הכופרים וכו....
הרב הראשי אמר לו " אדרבא" אתה יכול לבא ולהצטרף ולהשפיע מבפנים....
ההסטוריה ידועה ....
המקובלים מספרים שאותו כהן גדול אשר שמש 80 שנה בקודש הקודשים ונכנס " לעומק " הקליפות והעלה ניצוצות וניסה להשפיע מבפנים בסוף בעוונות גם " נפל " .
כאשר המערכת הידועה לך היטב מושחתת וחסרת אמת הרבה לא תוכלי להשפיע מבפנים .
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2005 17:19 |
|
| |
התזה שלי אומרת מזה ומזה אל תנח ידך
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2005 17:26 |
|
| |
תזה עושים באוניבסיטה ולא בעולם התורה רק לידיעתך .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2005 17:28 |
|
| |
זו התזה שלך כנראה, התזה שלי שגם בחז"ל יש תזות .
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2005 17:43 |
|
| |
והתזה שלי אומרת שיש כאלה שאומרים שבחזל יש תיזות ויש כאלה שאומרים שאין...
|
|
|
|
|