בית פורומים עצור כאן חושבים

פורום קהילתי חדש של עצור חושבים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/9/2005 07:40 לינק ישיר 

ממללא,

לא ראיתי כאן התנגדות ל"פסקי הלכה מימוניים", ואני מצטרפת לתמיהתך, אם אכן ישנה כזאת. בעיקר בגלל, שאין שום בעיה גם היום לעסוק בפורום הזה בדיונים הלכתיים מעשיים (כפי שאתה מבקש), ולהביע עמדות ברורות שיש להן נפ"מ מעשית וכד'.

וגם אם אני מסכימה איתך בעניין זה, הרשה לי לחלוק עליך לחלוטין בעניין אחר: אני רואה טעם גדול בדיונים פילוסופיים, ספרותיים, ערכיים וסוציולוגיים, גם אם אין להם נפ"מ הלכתית הכרחית ומיידית. מערכות הנפש של בני האדם מורכבות הן, ומופעלות ע"י מתגים שונים מאוד זה מזה. אפילו אם תבקש לך השפעה הלכתית מעשית בלבד, תמצא שיש לה גורמים שונים: יש מי שיואר פתאום לכדי ביטול מנהג שטות בביתו, בגלל שהבין לעומקו פיוט עתיק, ויש מי שתחליט להקפיד יותר בהלכה מסויימת בשל חשיפה מרגשת לאגדת חז"ל. לפעמים במקומות בהם דיון מדוקדק ומפורט בדיני כשרות, לא יוביל לשינוי של ממש, יעשה זאת ניתוח סיפור קצר מן התלמוד (באותו אופן בו קריאה מעמיקה של תשובה הלכתית, יכולה לעתים להוביל לשינוי תפיסה ערכית).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2005 10:22 לינק ישיר 

אמשלום,
סליחה על ההפרעה, אבל אני לא יכול להתאפק (בל תשקצו): תהיתי מדוע לשון 'יואר' ו'תחליט'? האם זכינו להארה? האם אני מזהה התדרדרות? או שמא הכיוון מובע בקונטכסט?

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2005 16:52 לינק ישיר 

מיכי,

דרוש (את דברי) וקבל שכר ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2005 10:20 לינק ישיר 

אמ/ב/שלום,
הרי זה מה שאני עושה.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פורום קהילתי חדש של עצור חושבים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext