מטרת האשכול להביא הערכות על כיוונים ומגמות עולמים של הדולר מול השקל . במידה ותהיה התענינות גם לגבי מטבעות אחרים כגון היין היפני או היורו אצרף את הדוחות.
הדוחות הן על בסיס יומי והן נכתבות ע"י מומחי מט"ח של אחת החברות המובילות במסחר של מטבעות .
-----------------
הדולר ממשיך להיסחר בטווח צר כנגד השקל הישראלי שלנו, שערו היציג אתמול נקבע ברמה של 4.4910. המשך התחזקותו בעולם של הדולר (בעזרת ירידת מחיר הנפט) יכול ויוביל את הדולר בחזרה מעל רמת ההתנגדות החזקה- 4.50. אם וכאשר תיפרץ רמה זו לדולר לא תהיה בעיה לחזור לרמות של 4.55-4.56. מן הצד השני ישנן תמיכות ב-4.47 ו-4.4250.
-------------------
תוקן על ידי - שידור - 07/09/2005 11:25:51
נשלח ב-7/9/2005 23:28
לא טוב
צריך שירד הדולר וכמה שיותר
נשלח ב-7/9/2005 23:32
למה?
לידיעתך ירידהחדה בשער הדולר מראה על קיפאון וחוסר צמיחה של המשק, שבהכרח יביא לאבטלה וכל הרעות החולות של הכלכלה.
נשלח ב-7/9/2005 23:34
ואם השקל מיתחזק זה מראה על צמיחה כלכלית
( מה שיכל ליהיות רק עם הדולר יורד )
נשלח ב-7/9/2005 23:36
האיש החושש.
שיעור ראשון במקרו כלכלה.
דולר נחלש/שקל מתחזק, זה קיפאון/ירידה בצמיחה.
נשלח ב-7/9/2005 23:38
במיקרה שהשקל מיתחזק והדולר יורד יש עבודה
ואם יש עבודה יש רווחים
מי שמפסיד מיזה זה הבעלי נכסים שהם בינכך עשירים
אבל בעלי עסקים ( יבואנים רוכלים שווקים חנוונים שוכרי דירות וכ"ו ) רק מרוויחים מיזה
ואז מתחילה צמיחה
נשלח ב-7/9/2005 23:41
טוב, אני לא אתווכח איתך בפורום למה ירידה של הדולר אינה טובה לצמיחה, כי זה קורס שלם של בכלכלת ישראל באוניברסיטה/במכללה.
תוקן על ידי - נתן31 - 07/09/2005 23:51:11
נשלח ב-7/9/2005 23:44
לא צריך ליהיות כלכלן
זה הגיוני אם השקל מיתחזק זה אומר צמיחה ישראלית למעלה
נשלח ב-7/9/2005 23:58
האיש החושש.
עיקר הצמיחה באה מהיצוא ולא מהיבוא.
לכן שער דולר גבוה = רווח גדול ליצואנים, כניסה של מטבע זר למדינה, אפשרות של יצואנים להתחרות בשווקי חו"ל דבר שפותח להם אפיקי שיווק חדשים, עקב כך גוברת הדרישה לעובדים, יש לציבור יותר כסף להוציא הוא קונה יותר וכך מניע את גלגלי הצמיחה.
בעוד ששער דולר נמוך מעודד יבוא שמוריד את יתרות מטבע חוץ של המדינה, גורם לפיטורי עובדים, כי מעדיפים ליבא במקום ליצר כאן וכך מגיע ירידה בצמיחה הכלכלית.
נשלח ב-8/9/2005 00:01
לא ממש אבל לא משנה נו כל אחד חושב אחרת ומושך לכיוון שלו
נשלח ב-8/9/2005 00:05
האיש החושש
אני מבין את כיוון מחשבתך, גם אני חשבתי כך, עד שלמדתי את הנושא.
חוץ מזה גם אם לך ברמה האישית עדיף דולר נמוך (גם לי אישית עדיף כך, כי יש לי חובות בדולרים) עדין לכלכלת המדינה עדיף שהדולר יעלה קצת.
נשלח ב-8/9/2005 00:08
ברמה האישית כמובן שעדיף דולר נמוך אפשר ליחיול יותר טוב
אבל אם השקל חזק אז לדעתי זה אומר כלכה חזקה
תיראה בתאילנד הדולר שם חזק מאוד נו והכלכלה שם חזקה???
לא ולא להיפך שירד שם הדולר בשנה האחרונה ובאת היתחזק הם התחילו להרוויח יותר והם יצואנים
נשלח ב-8/9/2005 07:34
הלוואי והבעיה היתה השכירות... הלוואיי........
מי שמיתעסק ביבוא כל אגורה שהדולר יורד היא חשובה לו
נשלח ב-8/9/2005 16:30
נתן צדק מאוד . שמחתי מאוד שהאשכול התרומם ואפילו הרמתי גבה . אומר ולא אבוש שכשרציתי לעלות אשכול כזה בח"ח הוא נמחק באופן מיידי ואולי אחד המנהלים חשב שזה לא מיועד לפורום חרדי .
לתחום הנ"ל יש היום עניין גדול מאוד בציבור צריך משנה זהירות בהשקעות בתחום הזה וחשבתי שלא אמנע טוב מהחברים כאשר המידע עליו אני מנוי יכול לעזור לאחרים ללא כל תשלום.
איש החושש
.........
יתכן וכבודו עוסק במסחר בינלאומי ולכן יש לך עניין שתקנה בדולר זול . אבל דע שע"מ להבטיח את עצמך אתה יכול להשתמש בעצות של החבר חכמה בינה או לחילופין למכור בדולרים במידה וזה אפשרי אצל הלקוחות שלך .
דנה
...
אני יודע שרק אשתו של רבי מאיר בעל הנס זכתה לגדולה וללמד תורה לתנאים אבל כבודה עפ"י הנכתב עלי כבר זכתה לרוח הקודש או הקוט"ג.
לידיעתך הניק *שידור* עסוק מאוד וצר לי כי נעדרתי מכאן מכרח המציאות .
אי"ה במהלך השבוע יתקבלו ניתוחים נוספים של השוק ויתכן ונפתח אשכול חדש ע"מ לחסוך בזמן של החברים .
נשלח ב-8/9/2005 17:32
אם הדולר חלש לי עולה יותר זול בח"ל ואני יכל לימכור יותר זול בארץ והצרכן מרוויח...
אם זה ההיפך הצרכן מפסיד
בקיצור לא רק לי חשוב שהדולר יהיה זול אלא לכל מי שקונה דברים במדינה
נשלח ב-8/9/2005 17:38
חושש = אני תיכף קורא לנתן שיסביר שוב מצד " המלכות " כמה זה טוב למדינה ...