|
|
| נשלח ב-24/12/2012 09:25 |
|
| |
אפרים אינך נסחף במקצת?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2012 10:15 |
|
| |
צעג. לפי חיוב עונה המינמלי ביותר ששייך, לא יתכן ששלמה המלך למד תורה. ומה עם חיוב ת"ת של מלך? ומתי הוא הספיק לכתוב את מה שכתב?
חוץ מזה שטומאת ש"ז היא לענין קדשים ולא מעבר. רק מתקנת עזרא והלאה היא משמעותית. ואכן זה חלק מההתפתחות של היחס השולל למיניות.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2012 10:19 |
|
| |
דהוינצי נראה שאכילת חולין בטהרה היתה נפוצה יותר ממה שחשבנו, וגם לפי דבריך אצל כהנים קיים יחס שלילי למיניות כל השנה, והם כמובן מהווים סמן ימני.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2012 10:43 |
|
| |
כהנים לא היו כל השנה בביהמ"ק. ולאותו זמן מועט שהם היו בביהמ"ק זה כמו מחזור רגיל. ברור שהיחס למיניות תמיד היה אמביוולנטי, לפני מתן תורה צוו על פרישה, וכן טומאה ש"ז וטומאת ביאה.
רק שמשום מה לא ברור לי שטומאה וייחס שלילי הם זהים, אולי הם חופפים.
מת זה דבר רע? שרץ זה דבר רע? ואותם פרשנים שזיהו טומאה אם גינוי, זה כבר תוצר של אותה התפתחות הייחס השלילי לעניין הנידון.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2012 10:47 |
|
| |
כהנים אכלו תרומה כל השנה. אם פעילות מסוימת מרחיקה אותך מהקודש ומהמקדש זה לא אומר משהו? שרץ הוא דבר רע, כך מוכח. ומפרשת שמיני משמע שטומאה היא איסור, טומאה = מאכלות אסורות.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2012 10:55 |
|
| |
תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 24/12/2012 10:57:14
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2012 10:58 |
|
| |
הרחקה מקודש וממקדש אומרת משהו, אך לא משהו שלילי.
שרץ הוא לא דבר רע, אכילתו היא דבר רע.
אני דווקא הייתי מזהה שרץ עם זוהמה סטרילית, ובזה הייתי רואה את טומאת מגע בו.
מה שגם יכול להסביר את טומאת ש"ז, בפרט לאור זאת שביאה ללא ש"ז אינה מטמאה.
תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 24/12/2012 10:58:48
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2012 11:31 |
|
| |
חושבני שכל הדיון אודות הטומאה הכרוכה במין ותולדותיו עדין לא מצליח לקבוע שהייחס למין הוא שלילי בתנ"ך.
אמנם גם אם הייחס הוא לא חיובי כמו שנראה מטומאה, אך גם לא שלילי. אלא משהו טבעי ונורמלי. כך נראה מהתנ"ך. [גם לגבי מיניות מתפרצת המוצגת לרוב בתנ"ך, כולל זנות, ואולי אף אונס קבוצתי, עי' שלהי שופטים, כמובן ודאי שזה דבר שלילי, אך הסתכלו לו בעינים ולא הדחיקוהו, הכירו בקיומו].
מה שכן לדעתי צריך תלמוד מדוע האבולוציה היא בכיון השלילי, אלו מוטציות גרמו לירידת קרנה?
[מה שלדעתי הביא להקצנה גם בתחום הצניעות המוצגת בתחילת האשכול].
תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 24/12/2012 11:34:41
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2012 12:02 |
|
| |
אולי ההפרדה בין גוף לנפש שהתחילה בפילוסופיה היוונית גרמה לכך? כמונן שההנחה שהפילוסופיה אשמה בכך טעונה בירור.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2012 12:34 |
|
| |
בעל בעמיו. העלת השערה מעניינת, האם תוכל לתת איזשהו נימוק לקשר בין הדואליות הפסיכופיזית לשלילת המיניות? תמיד תמהתי איך היונים הגיעו למסקנה מרחיקת הלכת 'חוש המישוש גנאי הוא לנו'? [כמובן שמדובר על היונים בתחום האינטלקט ולא מתחום התרבות, דיכוטמיה שאולי משתלבת עם טענתך].
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2012 13:24 |
|
| |
יש טעות רווחת מהי צניעות במקור,
צניעות היא כל דבר שמביא גועל לזולת, (בשום פנים ואופן לא דבר שמביא קנאה לזולת)
ולכן עושים שירותים בחדר סגור וכו' וכו' גם צניעות באוכל אותו עניין, גם צניעות בלבוש אותו עניין,(אם למשל אישה יפיפיה ביופי אלוקית תלך חצי ערום זה לא מגעיל להפך זה אלוקית ממש,)
לצערינו היום צניעות היא פונקציה של קנאה, אם אני מקנא במישהו אני טוען שזה לא צנוע, למשל יפיפיה חצי ערומה, אין בה גועל ויש בא רק יופי אז איזה חוסר צניעות יש כאן להפך יש כאן יופי אולקית שהתורה דווקא מתגאה ביופי אלוקית,
יש עוד טעות טרגית: אנשים חושבים שאם גברים נדלקים ממשהו, אז המשהו לא צנוע,
זוהי שטות וטיפשות ממש, כי אם יש גברים שנדלקים ממכונית אז המכונית לא צנועה ?
יש בוודאי עניין שלא לגרום לזולת לקנא ולגרום לחוסר פירגון,
ולכן יש מקום באמת לדרוש מהם להיות יותר צנועים, אבל באותו נשימה נדרוש מהמקנאים לא לקנא,
הרי אי אפשר לדרוש מהם ולא לדרוש מהמקנאים,
צריך למצאו את הדרך האמצע,
בכל אופן צניעות במקור היא לא לגרום לגועל, כמו צניעות החתול למשל,
אין לצניעות שום קשר לבעיות של הגברים, כי אין לזה סוף, כי כל מה שהנשים יחמירו על עצמם הדמיון הגברי ידלק, עד שהגברים ידרשו להרוג אותם לגמרי אולי ????????????????
היה לי משגיח מטומטם בישיבה קטנה שאמר שאסור לשתות מפחית קולה כי זה מזכיר את השיקסעס,
אז נדרוש מיצרן קוקה קולה לא ליצר פחיות כי הם לא צנועים ?!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2012 14:01 |
|
| |
אם הגוף והנפש חד הם, אזי קיום העולם הוא על ידי המין, ולא ייתכן שתהיה בו העיה. אולם אם קיימות שתי יישויות, ובמובן מסוים הגוף הוא כלא לנפש, אזי הפעולה שהיא שיא יצירת הגוף, הופכת להיות בזויה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2012 14:13 |
|
| |
למה מיניות היא פעילות גופנית יותר מאשר לימוד? בשתי הפעולות הנ"ל זקוקים גם לגוף וגם לנפש. [את המח אני מזהה כחלק מהגוף, ובכ"א אני לא מטריאליסט].
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2012 14:49 |
|
| |
אבל הם לא זיהו
|
|
|
|