אמרו שהעולם ישתנה, אבל הוא לא
יהודה משי זהב, מנכ"ל זק"א, נמצא בכל זירת פיגוע בישראל. באסון התאומים שימש כראש משלחת סיוע. "גם בישראל אנו ערוכים לפיגוע כזה", הוא אומר
אחד האנשים שתמיד נמצאים בזירות אסון בישראל הוא לא אחר מאשר יהודה משי זהב, מנכ"ל ארגון זק"א. אבל לא רק בישראל. גם באסון מגדלי התאומים ובאסון הצונאמי שיגר זק"א משלחות לאזור האסון כדי לסייע בפינוי וזיהוי הגופות. שאלנו את משי זהב היכן תפס אותו אסון התאומים וכיצד הוא הגיב.
"אסון התאומים תפס אותי בביקור בוונציה שבאיטליה. כמו רבים בכל העולם צפיתי ותהיתי אל מול מסך הטלוויזיה כלא מאמין, כמביט בסרט דמיוני. לא האמנתי לסדר גודל הזה של האסון. כעבור יומיים הייתי שם כחלק ממשלחת סיוע של מתנדבי זק"א".
"בשכל האנושי לא הייתי מסוגל לעכל את המראות הקשים של תוהו ובוהו, של משהו שנתפס כפסגת הפלא האנושי עלי אדמות שכולו עכשיו איי חרבות. גם אני שחשבתי שכבר ראיתי הכל לא הייתי מסוגל להתרגל לזוועה, לכמויות ולעוצמה".
רק מפרספקטיבה של הצופה ממרומים אפשר להבין"
"אמרו שהעולם ישתנה. כל מה שהיה עד אסון התאומים לא יידמה למה שיהיה אחר כך. אבל מאז ראיתי עוד כמה וכמה אסונות בארץ ובעולם והעולם לא השתנה".
"אחר כך זכיתי להימנות על משלחת הסיוע הישראלית לאסון הצונאמי, גם אז חשבתי שכבר ראיתי את הכל, אבל שוב הופתעתי מהכמויות, מהריחות ומהועצמה. ושוב אמרו שמעכשיו העולם ישתנה, אבל העולם לא השתנה".
"והנה השבוע אנו עומדים שוב בפני אחד מהאסונות הגדולים בטבע בניו אורלינס שבארצות הברית. ושוב אומרים שמעכשיו העולם ישתנה אבל העולם לא השתנה כי כנראה שרק מפרספקטיבה של הצופה ממרומים אפשר לראות ולהבין הכל".
משי זהב התבקש גם לענות על השאלה: האם בזק"א ערוכים לאסון בסדר גודל כזה, אם יתרחש בישראל?. "ארגון זק"א בישראל ערוך לתרחיש כזה, במיוחד לאור התרגילים האחרונים שערכנו", הוא עונה. "מדובר בתרגילי פיגוע המוני בקניונים ובבניינים ברחבי הארץ. כולי תקווה ותפילה שלא נצטרך יום אחד לטפל באסון כזה ובסדר גודל כזה, אבל 1,000 המתנדבים של זק"א ערוכים 24 שעות ביממה ומוכנים כפי שהם אומנו".
מעניין.......
 |
|
|