| נשלח ב-13/9/2005 01:15 |
|
| |
החרדים מאמצים חידושים אלקטרוניים
הנה סקר של משרד הפרסום מקאן אריקסון שפורסם במקור ראשון ביום ו' האחרון.
חשוב להדגיש דבר אחד: למקאן אריקסון יש אינטרס להראות למפרסמים שהצבור החרדי קונה ושווה לפרסם אצלו. אבל בכל זאת, הסקר מצביע באופן כללי על המגמות.
החברה החרדית מאמצת חידושים אלקטרוניים
החברה החרדית נחשפת יותר ויותר לחידושים אלקטרונים: ל-19% מהמשפחות החרדיות יש מכשיר DVDבבית, וליותר מחצי מהן (51%) יש מחשב.
יהונתן ונדר
החברה החרדית נחשפת יותר ויותר לחידושים אלקטרונים: ל-19% מהמשפחות החרדיות יש מכשיר DVDבבית, וליותר מחצי מהן (51%) יש מחשב.
כך עולה ממחקר שערך משרד הפרסום "מקאן אריקסון".
גם המצלמות הדיגיטליות ומצלמות הוידיאו חדרו בגדול למגזר החרדי, ול-33% מהמשפחות החרדיות יש לפחות אחד מהמכשירים האלו. 8% מהחרדים מחזיקים ברשותם אפילו מחשבי כף יד.
76% מהחרדים הם בעלים של מכשיר טלפון סלולרי. 54% מהם שולחים הודעות טקסט (SMS) באופן קבוע, ו-25% עושים זאת לפחות פעם ביום.
רק 30% מבעלי המחשבים דיווחו על כך שהם מחוברים לאינטרנט. ההערכות הן שמדובר בנתונים גבוהים יותר, אך רבים חוששים להעיד על כך, בגלל העובדה שהאינטרנט נחשב ל"תועבה".
שני המכשירים הכי לא-פופולריים בציבור החרדי הם הטלוויזיה (או בשמה השני "המכשיר הטמא") ומדיח הכלים. רק 16% מהמשפחות במגזר זה מתהדרות במדיח. הסיבה היא ככל הנראה החשש מפני בעיות כשרות ושבת שנלוות למכשירים מסוג זה.
"ניתן לראות בחברה החרדית דפוסי צרכנות של צרכן מודרני", אומר איתן דובקין, מנהל המחלקה החרדית במקאן אריקסון, "ה-DNAשל הצרכן החרדי והצרכן החילוני זהים. זה ששמים לאנשים פאות וכיפה, לא הופך אותם לצרכנים מסוג אחר. היום גם החברות המסחריות הגדולות מבינות את זה".
http://www.makorrishon.co.il/show.asp?id=6483
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2005 01:17 |
|
| |
אגב גם אין לחרדים קרניים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2005 10:19 |
|
| |
חושש
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2005 10:39 |
|
| |
"54% מהם שולחים הודעות טקסט (SMS) באופן קבוע, ו-25% עושים זאת לפחות פעם ביום."
בלי לבדוק,הערכה שלי,החילונים הרבה פחות!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2005 10:42 |
|
| |
יש עוד הרבה דברים שהחרדים עושים יותר
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2005 11:06 |
|
| |
אין טלויזיה,אין פאבים,יש SMS!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2005 11:08 |
|
| |
אבל אין השמצות בפורום שלנו, בוודאי לא על הציבור החרדי, אחי!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2005 11:32 |
|
| |
אני דורשו לשבח,
יחס הודעות הSMS עולה ביחס ישר למיעוט הביקור בפאבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2005 19:05 |
|
| |
חושש קבל עוד על הקטע של הקרניים, קראתי את הידיעה וחיפשתי להגיב, גילגלתי, והנה הוצאת לי את המילים מהפה(מהמקלדת ליתר דיוק)
|
|
|
|
|