כשמדברים שוב על עמך בית ישראל: מהי החשיבות הגדולה כל כך של הדיוק במנגינות הימים הנוראים?
(מקדים) שמעתי שהאדמו"ר רבי יואל מסאטמר זצ"ל לא הרשה לתלמידיו הספרדים להתפלל עם האשכנזים הוא תמיד אמר להם שהם צריכים להתפלל אך ורק בנוסח ומנגינות אבותיהם, ובפיוט ה"עקידה" (עוקד והנעקד) הוא היה מגיע בעצמו כדי להיות איתם ולשמוע אותו.
המניין בו אני מתפלל בימים הנוראים הוא כזה המגיע ברגעי השיא שלו לכאלף מאתיים איש, ביניהם ישנם רבים המוגדרים כ"רחוקים" במהלך השנה כולה, אבל בשביל יהודי כזה, אם הוא לא ישמע "לך אלי תשוקתי" במנגינה שמזכירה לו את אבא ואת סבא ואות הסבא של הסבא זה יחסר לו ביהדות של כל השנה כולה, אחרי שמיעת הפיוטים כצורתם המוכרת לו מבית אבא הוא חוזר אחרת לגמרי לחיי היום יום.
לפעמים עולה בדעתי המחשבה שהלוואי והרבה מבני התורה היקרים שלנו היו זוכים לטעום את טעמה של אותה כוונה מלאת התחדשות של היהודים הללו שלאורך כל השנה כולה כמעט ואינם רואים את פני בית הכנסת...
מה שמעורר אותם אלה המנגינות שעוטפות את המילים המרגשות אותם ונוגעות להם בנימים חבויים בתוככי ליבם.
באחת השנים ערכנו שם סליחות במוצאי שבת אחר חצות, ההתעוררות שהייתה שם הייתה כה גדולה עד שהתבטאתי כי כבר טעמנו את ראש השנה...
זכור לי שבהיותי ילד צעיר ראיתי זוגות שתכננו ללכת "לבלות בשבת אחר הצהריים רח"ל אבל דחו את זה כדי להספיק לשמוע את "המכתם לדוד" של רבי דוד בוזגלו זצ"ל ואת הפיוטים בהם היה מאריך בצאת השבת.
מוצאי שבת אצל רבי דוד היה משהו מיוחד, הוא היה מאריך בכשלושת רבעי השעה של פיוטים בהם היותה תחושה אמיתית של ליווי המלכה והקושי בפרידה ממנה. בסוף כמובן לדוד ברוך ה' צורי בנעימה יפה.
אלה הם דברים שחייבים להמשיך אותם על טהרת הקודש!
נשלח ב-13/9/2005 14:18
האדמו"ר עודד מאוד את יהדות ספרד כידוע ואף הקים להם וסדות תורה
נשלח ב-13/9/2005 16:18
כמו תלמוד התורה שיש להם בבני ברק
ופעליו הרבים למען יהדות תימן
נשלח ב-13/9/2005 16:51
אשרי חלקו של האדמו"ר מסאטמר זצ"ל.
הוא גם ביקש מהספרדים לשמור על מנהגיהם?על לשונם?על לבושם?
או שח"ו,אמר להם ללמוד שפת הגויים הקרויה אידיש,להתלבש כמו ברוסיה,ולהתפלל בנוסח ספרד?
נשלח ב-13/9/2005 16:52
אור חושך
נשלח ב-14/9/2005 18:58
מהסיפור הזה אתה לומד שהוא כן ידע איך להוסיף תורה ויראה בקרב בני יהדות ספרד מבלי שישנו ממנהגיהם המקוריים.
לשפה אין משמעות מאחר והם שינו מתימנית - לאידיש במקום מתימנית - לעברית!
נשלח ב-14/9/2005 19:00
מה שהרב גרוסמן עושה היום
נשלח ב-16/9/2005 17:41
מדובר באדמו"ר הקודם אני חושב
נשלח ב-17/9/2005 22:20
יש מי שיכול לתת לי קישור לשמוע את המנגינה התימנית של "לך אלי תשוקתי"?
אודה לו מאד
תודה מראש ושבוע טוב
נשלח ב-17/9/2005 22:23
כנס לאשכול השני בפורום שלנו ודרכו כנס לאתר שנקרא תחמנים נט ותמצא מבוקשך [אלא אם כן אתה מתכוון למנגינה הספרדית הידועה...]
נשלח ב-17/9/2005 22:25
אם אני לא טועה לחיים ישראל יש בדיסק שךו רצועה אם השיר הזה
ואם לא יש לי על המחשב את יאיר גדסי מבצע את זה
תגיד מה אתה רוצה ואני יעלה לך את זה
תוקן על ידי - האיש_החושש - 17/09/2005 22:24:28
נשלח ב-17/9/2005 22:27
תן לנו לינק לשניהם שנהנה
נשלח ב-17/9/2005 22:30
אני צריך לימצוא שרת ולהעלות את זה
יותר מאוחר שאחזור
אני יוצא כרגע
נשלח ב-17/9/2005 22:38
אל תסתבך חביבי,
חפש בכל תוכנת חיפוש את המילים "לך אלי" ותקבל את השיר על כל הוריאציות האפשריות שלו.
נשלח ב-19/9/2005 10:07
אחד מחסידיו של האדמו"ר שלח לי באישי:
נא לפרסם בפורום אבל לא בשמי, תודה.
האדמו"ר מסאטמר זצ"ל הוא היחיד מבין כל האדמורי"ם שייסדו בתי חינוך מיוחד לבני עדות המזרח, שיתנהגו על פי המסורת שלהם דוקא !
בעיירה הנודעת קרית יואל שבמונרו ניו יורק שהקים האדמו"ר מסטמאר זצ"ל, בבנין בית המדרש הגדול והמרכזי, יש בית מדרש מיוחד לספרדים "בית קלונומוס אליעזר" ומתפללים שם בנוסח ס"ט מובהק עם כל המשתמע בכך.
בית מדרש זה מיוחד לבני עדות המזרח הגרים בקרית יואל, ורובם יוצאי ארגנטינה, שלמדו שם במוסדות שייסד שם האדמו"ר מסטמר זצ"ל, ואף שלח לשם את אחד מחשובי תלמידיו הגאון הרב קלונמוס אליעזר עקשטיין זצ"ל לכהן שם כרב ומנהיג, ואכן על שמו נקרא בית המדרש האמור, וכעת אחרי פטירתו מכהנים שם בניו כממלאי מקומו, ומנהלים שם מוסדות בה מתחנכים מאות חניכים וחניכות מבני עדות המזרח, ומתוקצבת על ידי חסידי סאטמר בניו יורק.
גם בבני ברק ישנם כמה מוסדות לבני עדות המזרח, שמתוקצבת על ידי חסידי סאטמר, ליוצאי בוכרה, ומיוחד גם לבני תימן.
נשלח ב-21/9/2005 19:32
האם נעלמה מכם אופן שיטת החינוך בה חסידי סאטמר היו מכים נמרצות וכופים את ילדי תימן התמימים והזכים בכדי שיקבלו את חינוכם!?
האם ידוע לכל רשעותם של הקרימינלים ממונרו בכך שגנבו ילדים מהוריהם על לא עוול בכפם, וכבר תועד על כך בערוץ 10 הסרט "בחזקת סאטמר" . וכשהייתי בארה"ב צפיתי בו לראשונה ולא יכולתי שלא לבכות.
כמה רוע??