כשהוקמה העיר תבע הרב גרוסמן הקמת וועדת קבלה שתכריע מי ומי ראוי לקנות דירה בעיר.
הרב גרוסמן הצהיר אז כי לא מדובר בניפוי של ד"לים או ספרדים בני תורה, אלא במניעת כניסתם של אנשים תימהוניים, חוזרים בתשובה למחצה, או שואפים לחזור שיבואו וידרדרו את איכות החיים ואת רמת העיר ותושביה.
כמו צורי קריספל בשעתו התנגדתי גם אני אז לרעיון של הרב גרוסמן.
צורי לא נתן לרב לממש את זממו וכל הרעיון ירד מעל הפרק (ומומש בחלקו בשכונות התאנה, חפציבה וכדו').
היום במבט לאחור אני חושב שכולנו צריכים להכות על חטא.
העיר הזאת הפכה למוקד זוהמה ורפש שכל צרוע וזב חוטם שואף להכנס בשעריה.
תמהוניים פונדמנטליסטים מחד וחילונים פורקי עול מאידך ולמרבה הפלא שניהם מגיעים בדרך כלל מאותו חתך אוכלוסיה.
העיר היפה הזאת הפכה בגללם לעיר מטורפת.
עיר שיש בה פריצות מידי לילה.
עיר שהפושטקים שולטים ברחובותיה.
עיר בעלת אוכלוסיה של גברים מכים מעל לרמת הסטטיסטיקה הכללית בארץ.
עיר של אנסים, עיר של מתעללים, עיר של קיצוניים מטורפים, עיר של תולשי פאות מראשי נשים, עיר של תמהוניות שרק תמול שלשום חזרו בתשובה שמסתובבות ומעירות את הערותיהן לנשים (אשתי חטפה כזאת הערה לפני שבועיים. חטאה היה שהיא לבשה פאה!!!)
בקיצור, עיר מטורפת.
ובינינו, כל עוד הם באים לכאן חופשי ואין מי שיעצור אותם, אין סיכוי שהמצב ישתנה, ואם כבר ישתנה, לרעה ולא לטובה.
והמסקנה שלי: הרב גרוסמן צדק!
אם נציגי ש"ס בשעתו היו חושבים קצת פחות על פוטנציאל המצביעים שלהם בעיר (מה לעשות, האנשים האלה בדרך כלל לא מצביעים ג' וגם לא מפד"ל...) ויותר על צביון העיר הכל היה יכול להראות אחרת.
וועדת קבלה היא לא מילה גסה, לא בקריית ספר, לא בנווה צוף, לא בקדומים, לא בחפץ חיים ולא בקיבוצים ומושבים למיניהם.
היו צריכים אז, להקים וועדה שמורכבת מנציגי הציבור החרדי, האשכנזי והספרדי וכן...גם מנציגי הציבור הד"ל בעיר, ציבור מבורך ואינטלגנטי שמשפיע במתינותו על העיר.
לא עשו זאת ומהתוצאות כולנו סובלים וכנראה שנסבול עוד שנים רבות.
ואתם יודעים מה? במחשבה שניה, אולי עוד לא מאוחר מידי לשנות!
תוקן על ידי - פוילישער - 16/09/2005 17:17:21
נשלח ב-16/9/2005 17:25
פולי,
הבאתי את הדברים באשכול אחר אבל הוא מתאים גם לפה, אז הנה:
אני דווקא חושב שהפתרון יכול להיות (אולי) שיעלו את מחירי הארנונה משמעותית ויגיעו לאיזה הסדר כלשהו שרק לאברכים אמיתיים יהיה הנחה ומי שיש לו כסף יהיה מוכן להשקיע עוד קצת בכדי שכל הפרענקיעדה' והצ'חצ'חיעדה' הזאת תעוף מפה ומהר!!!
כי בינינו, כל אלה גרים פה רק בשכירות ובגלל שהשכירות פה זולה הם באים לכאן.
ותעשו לי טובה כל המתחסדים למיניהם שיטענו שאני גזען וכו', אתם יודעים שזה שורש הבעיה!!!
גם באלעד יש צפונים...
נשלח ב-17/9/2005 20:43
פוילישער,
כל מילה חקוקה בסלע!
הלוואי, ויבא היום והנושא הזה יסודר...
ואז נוכל לתקן, חלק!
אח! אח! כואב הלב!
נשלח ב-17/9/2005 20:55
ומה דעתכם בנוגע לפתרונות?
איך יוצרים פיתרון שיסנן את הנכנסים לעיר ויהיה מקובל על הגורמים המרכזיים בעיר?
יש בכלל סיכוי בפוליטיקה המלוכלכת שרצה כאן יום-יום?
בעניין הזה, דווקא ההצעה של צפון_אלעד נשמעת מעניינת.
נשלח ב-17/9/2005 21:12
כל הכבוד!!!!!!!!
אבל הבעיה קיימת עדיין
ולצערי ישנם הרבה משווקי דירות וקבלנים שמוכרים לכל דיכפין והם מביאים לנו לפה את כל הצרות
חייבים להכריח אותם למכור רק לאוכלוסיה טובה
חובה לומר שקיימים פרוייקטים שכן מקפידים
ורואים שם באמת אוכלוסיה טובה
נשלח ב-17/9/2005 21:13
צפון צפון
עליך נאמר מצפון תפתח הרעה
אם תייקר את הארנונה לא יהי' שום פתרון עכשיו שהארנונה ""זולה"" למעלה מ1000 משפחות קיבלו עיקולים
וכשיתיקר על אחת כמה וכמה
הצעתי היא ""לנתב""
ליזום ניתוב של חירוד הפרויקטים דהיינו לכנס את כל מתוכי הדירות בעיר ולסכם איתם כיכל מי שמתעניין בקניה והוא אברך /חרדי מיושב שיקנה ברחוב בן קיסמא או במקומות פרוצים ולאט לאט יתמעטו התמהוניהים מהעיר.
כך עשו ראשי ישיבת קול תורה עטרת ישראל וקול יעקב שולחים חתנים לשכונת עין כרם וע"י כך מחרדים את השכונה והחילונים שבה מתמעטים
נשלח ב-17/9/2005 21:18
אם המועצה לא תממן לחבר'ה האלו מקומות לימוד או פנימיות
בעוד כמה שנים היא תממן להם מרכזי גמילה מסמים
נשלח ב-17/9/2005 21:46
קודם כל להגיד שהרב גרוסמן צדק זה אבילי...
כל העיר פה דפוקה וזה מתחיל מהראשים שבמקום להתעסק במה שצריך הם מתעסקים בכסף ובשטויות..
והרבה מהזכויות הם לזכותה של דינה אוטמזגין אחות של אישתו של המרא מלכה.
נשלח ב-17/9/2005 21:49
אני דיברתי על רעיון שבדרך חוקית האברכים יצאו מזה בלי לשלם הרבה...
אני בטוח שהרבה בעיר הזאת יסכימו לשלם יותר בשביל העיר הזאת שמיקומה אטרקטיבי מאוד וכן יופיה וטיפוחה מרהיב וכו'
אגב, רוב משפחות הצ'חצ'חים גרים פה בשכירות! בדוק!!
גם באלעד יש צפונים...
נשלח ב-17/9/2005 22:23
דניאלציק
למה זה אווילי?
בעניין הספציפי הזה הרב גרוסמן צדק בגדול!
נשלח ב-17/9/2005 22:52
השאלה אם יש לך פתרונות קונקרטיים ?
לצערנו, על טעויות אלו - קריספל כבר לא ישלם...
<מישהו יודע מה עושה המשטרה בבנין שלי כרגע????)
נשלח ב-17/9/2005 23:19
דניאציק
דינה אוטמזגין היא אחותו של הרב מלכה . ולא אחות אשתו
נשלח ב-17/9/2005 23:30
לעשות ועדת קבלה לעיר זה לשפוך את המים עם התינוק
מקרים כאלה יכולים להיות בכל מקום
לאף ציבור אין חסינות מחולי נפש
אבל לעשות ועדת קבלה שהציבור הלטאי ישב בה זה מטורף לחלוטין
הם יקבלו רק חברה שדומים להם
תראו איזה דברים הם עושים בבתי ספר
אסור לתת להם כוח בשום מקום
נשלח ב-17/9/2005 23:50
וועדת קבלה זו חרב פיפיות, ברגע שתיכנס הפוליטיקה המלוכלכת לענין אף אחד לא מבטיח לך שלא ישתמשו בכלי הזה כדי להרבות ציבור ספציפי ולהמעיט באחר, לכן מה שהולך טוב קיבוצים מושבים או שכונות לא ילך פה כי הציבור פה הוא מאוד הטרוגני.
מילה על הארנונה: אנחנו גם ככה נאנקים ונאנחים תחת עולה כי חטאנו ואנו עמלים לפרנסתנו. המשך עליה במחירים יביא לבריחה המונית של האוכלוסיה המבוססת יותר שיום אחד ימאס לה לשלם בשביל כולם. ציבור האברכים יהיה חייב בשלב כל שהוא לעזור בעול ואם לא הם ישארו פה לבד בעיר מלוכלכת ולא מטופחת עכשיו נראה איזה נבחר ציבור יהיה לו את האומץ לעשות את הצעד הזה.
נשלח ב-17/9/2005 23:54
ומה שקורה היום זו לא חרב פיפיות???
קריית ספר לא תהיה כאן כל עוד נציגי הציבור הדת"ל והספרדי יישבו בוועדה.
אם לא ייעשה כלום, עוד שנה שנתיים וגם אם נרצה למכור את דירותינו לא יהיו עליהם קופצים, בטח שלא במחירים הנוכחיים.
נשלח ב-18/9/2005 00:13
פוילישער
אתה רואה שחורות. מחיר הדירות רק יעלה בעוד בקרית ספר הוא יישאר קפוא.
אנחנו במרכז. אם התחזיות האופטימיות יתממשו, כגון כביש מכבית, הרחבת גבולות היישוב, תעשייה נקייה וכו' - יש עתיד לעיר הזאת ועוד כמה שנים נוכל לשבת על אבטיח קר בגינה ולהביט בגאווה כאילו ייבשנו כאן ביצות. הצעירים יביטו ויאמרו: "אלו עשו בשכל. קנו בשפל ועכשיו תראה אותם".
טוב נו, זה מידי אופטימי אבל בר השגה. לו היו גרים כאן רק אברכים מצד שני, לא בטוח בכלל שהיית נהנה מעיר יפה ומטופחת במרכז הארץ שיש לה גם ביקוש.