|
|
| נשלח ב-19/9/2005 00:21 |
|
| |
וכמו שאמרת אתה.
אולי במקום לשלול אוטומטית כל רעיון, יספק לנו אאאלעעעד המוכשר (ולא בציניות!) אחד משלו...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2005 00:38 |
|
| |
בא נראה... איזה רעיון יכול להיות לנו לתקן את העולם... פלאש ניוז: אין כזה!
חוקית אתה לא יכול ומעשית אתה בבעיה. מה כן? קודם כל יש להגדיר מהי אוכלוסיה איכותית. נניח, תושבי הרצליה פיתוח הם אנשים איכותיים? תושבי הרדוף (משפחת עופר, שרי אריסון ועוד כמה תפרנים גרים שם) אולי..? מה בדבר הדתיים והחרדים? חברי כנסת? עורכי דין?
בחייכם, תהיו מציאותיים. גם אני רוצה לחיות בקרב שכנים מחויכים ותושבי עיר סלבריטאים. מה לעשות? בבני ברק טוב יותר? בעזרת תורה ירושלים? בכל מקום יש כל דבר.
ושלא תטעו לרגע - אני אתכם לגמרי. אבל אל תשכחו שיחסית לשבאבניקי בני ברק, ירושלים ובית"ר אנחנו מקום טוב. הבעיה לא תעלם אם נעצום עיניים אמנם (אם יש למישהו הרגשה שאני משלים עם המצב). אבל לא ניתן לתחם אזור או להגדיר בעיה כרגע. זה רק החוזרים בתשובה מבחינת הסטראוטיפ? זה רק השבאבניקים? מה עם כל הנשמות הטובות מחרחרי הריב והמדון שנמצאות איתנו ונחשבות לאליטה? מה עם הפוליטיקה הקטנה והגדולה שחוצה כאן מגזרים וד"ל?
התשובה נעוצה במקום שאנו מגיעים לחשוב ממנו. האמת היא, וזה בכל חברה אגב, ש"האיש הקטן" הוא בסדר גמור. הבעיה היא בחברת האינטרסנטים שכל אחד חושב שהעיר היא שלו. ולמי שלא מבין מה זה קשור שיעשה לעצמו את החשבון. לא כל דבר ניתן לכתוב במפורש. גם אני התחלחלתי לשמוע על אותו אחד שהעיר באמצע הרחוב לאישה שחבשה פיאה. אבל האם זה מתחיל ונגמר בזה?
אני מצטער שאני לא יותר ספציפי. אתם יודעים, מגבלות חופש הביטוי מבחינתי. מה שאני מנסה לומר זה קודם כל בואו נגדיר את הבעיה, בלי הכללות ובלי אימפולסיביות. אחר כך בואו נדון בפתרון.
אז מי הבעיה? מהי הבעיה? בואו נשתדל להיות כנים עם התשובה ולא לענות מגזרית אלא כמבט מלמעלה ומשם נמשיך. הולך?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2005 00:49 |
|
| |
אאללעעדד
בלי להעליב, מהדברים שכתבת במהלך האשכול היתה לי כל הזמן תחושה שאין לך באמת מושג על מה מדובר.
התגובה האחרונה שלך מוכיחה זאת!
מה בכלל הקשר בין יריבויות פוליטיות להרכב אוכלוסיה?
אם אתה רוצה "לתקן את העולם", פתח לך אשכול בנושא אלול וכתוב בו את הערותיך.
אננחנו מדברים על תופעה שאין לה אח ורע בשום איזור חרדי אחר בארץ ואתה במחילה מערב כל הזמן נושא שאינו ממן העניין ולצורך העניין, לא משנה מה מידת החשיבות שלו, לנושא הכאוב שבו עוסק האשכול הוא לא קשור.
לגופו של אשכול, בקצב רכישת ובעיקר שכירת הדירות האובססיבי של האוכלוסיה התימהונית, אנחנו השפויים עוד נהפוך למיעוט.
הזכירו כאן שמות של משכירי ומתווכי דירות. אין ברצוני להכנס לזה, אבל כל מי שמעט מצוי בתחום ורואה מי האוכלוסיה הדומיננטית ששוכרת דירות בעיר (בסיוע כל אותם "נשמות טובות" שמכניסים להם לראש שאלעד זאת העיר "שלהם"...) מבין על מה מדובר.
אלללעעעדדד,
לא מדובר בנערים שבבניקים אלא ב"הורים" שבבניקים, תמהוניים ומה לא, מה שכמעט לא קיים בכל המקומות שהזכרת.
דומני שכל מי שמסתובב ברחובות העיר, מבין על מה מדובר.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2005 01:16 |
|
| |
פוילי
דבר בסיסי ופשוט: האם אתה יכול למקד את הבעיה? אני אשמח לעזור ברעיונות ככל שיאפשר מוחי הקודח.
עזור לי להבין. מי הבעיה? החוזרים בתשובה? זה שיש כמה ברסלברס תמהוניים? מה בדיוק.
הכי קל בעולם זה לכתוב ולדבר בהכללות. בא נעלה את הדיון דרגה ובבקשה תאמר לי היכן נעוצה הבעיה.
יותר פשוט מזה אינני מסוגל לנסח.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2005 01:26 |
|
| |
פולי,
קבל שוב תיגבור  
אלעד,
א. קצת אינטלגנציה, ארסוף ולא הרדוף... אבל לא משנה.
ב. תופעת הפוליטיקות שאתה מציין, זה דבר שאם אתה רוצה אתה יכול להתעלם מזה, משא"כ תופעת הצ'חצ'ח וכו' אי אפשר לברוח מהם... לאן שאתה הולך אתה "נתקע" בהם!!!
ולעצם העניין, הוזכר פה עניין המתווכים, אני יודע על פרוייקט חדש בעיר (לא הזכיר את שמו) שהקפידו מאוד על וועדת איכלוס והמוכרת של הדירות מכרה דירה אחת לאיזה משפחה, תסלחו לי, פרעענקית-צ'חצ'חית, וכששאלו אותה לפשר הדוור אז היא טענה שבאותה תקופה היא ילדה ובעלה מכר להם את זה בטעות...
כך שהמתווכים מה שאיכפת להם, זה למכור ושוב פעם למכור, כך שעליהם לא כדאי לבנות הרבה!
גם באלעד יש צפונים...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2005 02:16 |
|
| |
אמר לי יום אחד חוזר בתשובה
אתם כל כך מתאמצים להחזיר חילונים בתשובה
יש כל כך הרבה אירגונים חרדים
שופר
ערכים
לב לאחים
ועוד עשרות אירגונים קטנים
ומי ממן את כל האירגונים האלה ? אנשים חרדים שתורמים להם כסף
ואחרי שאתם מחזירים אותנו הספרדים החילונים בתשובה
אתם לא רוצים אותנו בבתי ספר ולא בשכונות שלכם
אז למה המאמץ??? בשביל שיהיה ציבור שהוא אפילו לא סוג ג
למה כל האברכים שרבים מהם תושבי אלעד מסתובבים בערבים ומנסים להחזיר אנשים בתשובה
פסיכופטים יש בכל ציבור לא רק אצל החוזרים בתשובה
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2005 08:40 |
|
| |
fun70, רוב הבעיה היא לא עם אלו ש"הוחזרו" בתשובה, אלא עם אלו שיום אחד הם כאן ולמחרת הם שם, מדובר באנשים מסכנים ולא יציבים, יום אחד הם צדיקים גמורים וביום אחר חוזרים לחילוניות שלהם בכל מיני צורות.
רובם לא אנשים שהוחזרו בתשובה בצורה מסודרת, אלא "התקרבו" דרך כל מיני "כתות" ונהיו חרדים, רובם עשו צעד כזה בגלל בעיות שהם חשבו שזה יפתור להם,ולא מתוך הכרה עמוקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2005 09:00 |
|
| |
אלעד,
א. קצת אינטלגנציה, ארסוף ולא הרדוף... אבל לא משנה.
ב. תופעת הפוליטיקות שאתה מציין, זה דבר שאם אתה רוצה אתה יכול להתעלם מזה, משא"כ תופעת הצ'חצ'ח וכו' אי אפשר לברוח מהם... לאן שאתה הולך אתה "נתקע" בהם!!!
צודק, ארסוף ולא הרדוף... חחח טעות שלי. משהו בתת-מודע אני יודע..? בכל מקרה תודה על התיקון.
אני יודע שתהיה בטוח שאני אכתוב את זה בשביל לעקוץ בחזרה אבל אני מבטיח לך שלא. זה סתם מציק לי בעין. הנה מה שכתבת. בסוגריים אדומים התיקונים. וכמו שאינני חושב שטעות כתיב מלמדת על אינטליגנציה נמוכה, כך אל תקשור בין בלבול בשם מקום לאינטליגנציה.
ולעצם העניין, הוזכר פה עניין המתווכים, אני יודע על פרוייקט פרויקט חדש בעיר (לא הזכיר אזכיר את שמו) שהקפידו מאוד על וועדת איכלוס והמוכרת של הדירות מכרה דירה אחת לאיזה לאיזו משפחה, תסלחו לי, פרעענקית-צ'חצ'חית, וכששאלו אותה לפשר הדוור הדבר אז היא טענה שבאותה תקופה היא ילדה ובעלה מכר להם את זה בטעות...
כך שהמתווכים מה שאיכפת להם, זה למכור ושוב פעם למכור, כך שעליהם לא כדאי לבנות הרבה!
תיקו?
ולעניין עצמו כמובן (איך לא): אני יכול להוסיף על המקרים שלך גם. אבל עדיין לא מצאת (מצאנו אם תתעקש) פתרון. מה אני קופץ? אפילו לא הגדרנו את הבעיה!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2005 10:10 |
|
| |
אלעד,
ממש, אבל ממש לא רציתי ולא התכוונתי להגיע למצב הזה...
ואם בכל זאת נפגעת אישית, אני מבקש פה סליחה בפני כולם!
ולעצם העניין... נראה לי שיש הבדל בין טעויות כתיב קלות לבין טעות בשם מקום, שזה מה שקרה לך... (אבל לא משנה)
ושוב, לא באתי חלילה לעקוץ אותך או ללעוג לך, ומה שכתבתי "קצת אינטלגנציה" לא באתי חלילה להוריד מערכך!
יום טוב.
גם באלעד יש צפונים...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2005 10:56 |
|
| |
ישנה בעיה חמורה עם אותם "מחזירים בתשובה" בסיטונאות ואינני רוצה להזכיר שמות, שפשוט כל צרוע וכל זב שמחליט לחבוש כיפה לראשו מיד מוצאים לו מקום מגורים דתי.. היכן? כמובן אלעד.. לפני שבאמת בודקים מהו מצבו הרוחני מה מצב משפחתו אשתו וילדיו..
ישנם משפחות רבות באלעד יחסית מבוגרות עם ילדים בוגרים, שההורים חזרו בתשובה, ומה לעשות הילדים לא בקטע.. והחבר'ה האלה עושים שמות בעיר..
נוצרות חבורות של ילדי רחוב משועממים, בלילות שבת אין להם מה לעשות בעיר חוץ מלפרוץ ולשרוף ולהרוס מכל הבא ליד, ואליהם מצטרפים נערים שכביכול "חוזרים בתשובה" אבל מה לעשות.. הם עדיין חברים "מפעם".. ו"מפעם פעם" (ע"ע אושפיזין).
הפניה צריכה להעשות לאותם גורמים שמפנים לעיר את החוזרים בתשובה מסוג זה, נכון שאדם שחוזר בתשובה זקוק לשנות מקום מגורים ולגור באיזור דתי, אבל זה צריך להעשות לאט ובהדרגה לפי מצבו הרוחני..
מציאות היא שישנם רבים וטובים של בעלי תשובה צדיקים חסידים ואנשי מעשה שהעירנו התברכה בהם..
ועדת ביקורת או ועדת קבלה איך שתקראו לזה, זה צו השעה ויפה שעה אחת קודם!
לדעתי לא צריכה להיות שום בעיה חוקית עם העניין, אלעד היא דתית/חרדית נקודה! ובשל כך היא מיועדת לאנשים דתיים וחרדים, וכל מי שלא עונה על קריטריונים אלו אין מקומו באלעד...
ובואו חברים נצא לשעה אחת מכל הויכוחים הפוליטיים למניהם, הרי הנושא הזה הוא אינטרס של כל החוגים בעיר ללא יוצא מן הכלל, דת"ל, ספרדים, ליטאים חסידים, לדעתי ארבעת סוגי אוכלוסיה אלו זה מספיק קריטריון ברור מי מתאים לגור בעיר ומי לא, ללא צורך להגיע לקריטריון של אוכלוסיה איכותית ומה ההגדרה לאוכלוסיה כזו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2005 16:30 |
|
| |
נערי המרא קבל על דברי טעם.
עכשיו זה נשמע פשוט יותר: תואיל נא כל קבוצה ותתרגם את רצונה למסמכים ויהיה קצת יותר טוב. יש רבנים ראשיים, יש קהילות - הכל יכול להיות בסדר יותר.
מה קורה בבני ברק אגב? ועדות קבלה רשמיות או סתם אנשים שיודעים מה טוב לעיר בצורה מוּבְנֶת?
וצפון_אלעד. לא נעלבתי לרגע. ואני גם מבקש סליחה ומחילה וכפרה ושיזבא ורפואה וסליחה וכפרה ורווח והצלה ו....
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2005 17:03 |
|
| |
ילדים,
לא לריב. 
|
|
|