| נשלח ב-5/10/2005 22:24 |
|
| |
3 עמודים ועוד לא מילה אחת לגופו של דבר.
בוא נשאל אחרת את המבינים- לרוצים ללמוד קבלה קלאסית, דהיינו קבלת האר"י, איך לגשת לעניין?
להתחיל ממבוא השערים לרח"ו? מעץ חיים? מספר מבוא שאתם יכולים להמליץ עליו? להצטרף לשעור של יעקב הלל? מה?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2005 13:02 |
|
| |
לינקי,
יש את רוב הלינקים בעמוד הראשון באשכול זה.
יוריקס,
אשכול זה דן רק אודות הלימוד, ולכן אין בו מילה על הקבלה עצמה. נפתחו לע"ע עוד שני אשכולות בקבלה עצמה, שאמורות עדיין להופיע בעמוד הראשי.
לכולם -
אני עדיין מחכה לתשובותיכם על הסקר שבתחתית העמוד הקודם.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2005 13:33 |
|
| |
בןאישאחד:
שמח אני לענות על שאלתך. התשובה שלי היא ג: אני מתענין, אך קשה לי עם צורת הרצאת הדברים. אני מעונין בצורה אחרת. הצורה שאני מעוניין בה כוללת הסבר על היסודות מהם בנויה הקבלה: המילים המושגים והרעיונות היסודיים וכן נתינת בסיס להבין לשון קבלית במקורות שיביאו המשתתפים. אני אשמח גם להסבר על שיטות קבליות שונות והבהרת ההבדלים ביניהם והכל תוך התחשבות במי שאינו בקיא כלל.
תודה רבה לך על הנכונות וההשקעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2005 21:00 |
|
| |
מה השאלה? ודאי ג'
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2005 23:36 |
|
| |
אני דוגל ב-ח'.
בעברית פשוטה שאזכה לראות שגם אתה מבין.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2005 23:48 |
|
| |
בא"א,
אני כבר עניתי על השאלה, עוד לפני שנשאלה. אם איני טועה לא אהבת את תשובתי, ואני מצרה על כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2005 23:52 |
|
| |
העירוני שתגובתי תיתכן ותפגע באדמורנו בא"א, ומכיון שחלילה לי מלהעליב או לפגוע, רק הכוונה הפשוטה היתה (שלא עפ"י סוד) שאראה את ההבנה בעברית, הבנה כדבר איש אל רעהו, ללא שמות וסודות ומושגים מחודשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2005 01:22 |
|
| |
בורג,
רק כדי להבהיר שלא הבנתי את דבריך כדבר איש אל רעהו:
אתה מבקש שלא יוכנסו כלל מושגים חדשים, או שרק בהסברים למושגים לא יכנסו מושגים חדשים?
(=מושגי הקבלה חדשים לך?)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2005 01:50 |
|
| |
המושגים אינם חדשים לי. (למרות שבכל יום יהיו בעיניך כחדשים) אבל אני מצפה מ'איש אחד' שרוצה להבהיר ולבאר, שאכן יבאר, ועושים את זה בעברית פשוטה, ולא בהצבת מושגים, והכרח לקבל אותם.
מובן עד כה?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2005 03:15 |
|
| |
מובן.
ובשולי הדברים:
א. אינני איש אחד, אלא בנו.
ב. באשכול על המראה והפתרון והמשל והנמשל, סבב חלקו של הדיון סביב השאלה מהי ההבנה הנדרשת בקבלה. אני סברתי שם, כדעה החסידית, שההבנה מסתכמת במשל מנפש האדם. מיכי טען לעומתי, שאין בכלל מה להבין בקבלה, אלא רק לקבל את המושגים ולשננם, ועם הזמן נוצרת אצל הלומד תחושה הדומה להבנה. דומה ולך יש שיטה שלישית בענין. מהי?
(סליחה שאני גורר אותך על כרחך לדיון ).
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2005 04:38 |
|
| |
אסביר שנית.
שיטתי (?) לנסות להסביר במונחים המוכרים לנו זה מכבר, ולא להיצמד למושגים חדשים, הוה אומר, יצירת מושגים, והסברתם במילון הקבלי. לזה לא ייקרא הבנה, כי אם 'דע לך שיש דבר כזה'. אם יש באפשרותך להסביר את זה במונחים פשוטים, אדרבה. ואם לאו, מה הועילו חכמים בעצכחם?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2005 06:41 |
|
| |
באיזו צורה? בצורה שכל אדם פשוט ,כמוני למשל, יבין על מה מדובר. יתרה מזו, בצורה שתיצור חשק לעיין ואולי אף לקבל.
לדוגמה: נניח שהמושג המוקשה הוא Y, ונניח שההסבר לכך הוא Y = X, האם X מענין או שהוא רק תחליף נוח?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2005 10:13 |
|
| |
למתענינים:
http://www.etzion.org.il/vbm/index.php
בארכיון: שעורי מבוא לעשר הספירות.
מומלץ!
ישראל סלע