פתחתי את קוראים אלעד של השבוע ואני פשוט המום מלראות את הפרסומים של ארגוני החסד שכל חג מפציצים את העיתון בעמודי צבע מלאים. שלמיטב ידיעתי מחיר לעמוד צבע מלא עולה בקוראים אלעד 500 ש"ח לפני מע"מ.
מאיפה כל הכסף הזה?????????????????????
מאיפה הוא מגיע אליכם??????????????????
האם זה לא הכסף שאני תורם עבור סיפור מצמרר שיוצא מידי שבוע ומחולק בתיבות דואר?????????????????????
או הכסף שאני תורם לקופות הצדקה שלכם?????????
מי התיר לכם לפרסם בצורה כזו?????????????????
אומנם אני מבין שאתם חייבים פרסום בשביל לקבל תרומות אבל אני לא מבין למה לפרסם בכזו כמות וכאלו סכומים שאותם אני ושאר התושבים צריכים להוציא מכספי המעשרות שלנו????
אפשר לפרסם בצורה נומלית.
למה לפוצץ את כל העיתון?????????????
ומה יהיה בשבוע הבא??????
לא אותה כמות מודעות ואפילו יותר????????
מספיק לנו במודעה אחת ויפה. אנחנו רואים טוב ברוך ה'
"חדש ימינו כקדם"
נשלח ב-23/9/2005 16:10
יש הרבה במה שאתה אומר אולי.. אבל הסיבה לכך שיש הרבה מודעות הפעם זה החגים.
נשלח ב-23/9/2005 16:12
kombi050
על מה יצא הקצף?
הפירסום מושך את העין, גם בענייני צדקה.
אתה בוודאי לא חושד, חלילה, שיש למישהו באירגוני הצדקה אינטרסים זרים, חלילה...
נשלח ב-23/9/2005 16:27
בוודאי שהפרסום מושך את העין אבל אם זה היה העסק הפרטי שלך שהכסף יוצא מכיסך ולא מכיסם של אחרים אני מאמין שהיית חושב טוב מאוד באיזה כמות לפרסם
רק מה שרואים מפה זה שאין להם כל ערך לתרומות שלנו
ולא חסרים ארגונים שעובדים בצורה למופת יותר מאשר המפרסמים הקיצוניים. והפרסום שלהם בצורה נורמלית עם סיפורים שנראים גם יותר אמיתיים.
וזה מראה שאין זלזול בכספי התרומות שלנו
"חדש ימינו כקדם"
נשלח ב-23/9/2005 16:57
לפני שאתה מתרגז בדוק את העובדות
בד"כ ארגוני חסד מקבלים מחיר שונה מלקוח פרטי/בעל עסק וזה מובן ברור ומקובל אצל כולם. בנוסף כפי שפולי ציין זוהי אחת מהדרכים המקובלות לגיוס תרומות מהציבור הרחב ולכן רוב הארגונים שאגב גם מקבלים אישור לכך מרבותיהם מפרסמים כדי שאתה ואני וכולנו נפתח את הלב והכיס ונתרום למענם.
ואם תאמר שאין צורך בכל כך הרבה ארגונים, כדאי שתתעדכן בלשכות הרווחה בכל מקום למי הם שולחים את המטופלים שלהם וד"ל.
שבת שלום ומבורך
נשלח ב-23/9/2005 17:11
לא אמרתי שאין צורך בעוד ארגוני חסד.
הנקודה שלי היא שיש גבול לפרסום בן אדם נורמלי שפותח את העיתון ורואה פרסום יפה בעמוד מלא אני מאמין בלב שלם שזה יספיק לו בשביל לחשוב אם לתרום או לא ולא צריכים בשביל זה לפוצץ מערכת עיתון בשביל זה
זה פשוט לא עולה על הדעת מה אתם חושבים שעוד ועוד עמודים יכניסו לכם עוד תרומות????????
הרי בנינו כולם יודעים שהסיפורים שיש שמה מצוצים מהאצבע וזה לא ישנה לי את המחשבה גם אם תפוצץ את כל העיתון בסיפורים האלו אלא ההפך אני יחשוב עליך רק יותר גרוע
ותאמין לי שיש כאן לפחות 2 ארגוני חסד שמכניסים כסף יותר מאשר "אלה" שמפרסמים בהגזמה. ורואים גם את הפרסומים הצנועים שלהם בעיתונים
כל הכבוד להם
בכל אופן אני אישית יתרום רק להם
"חדש ימינו כקדם"
נשלח ב-24/9/2005 20:33
האיגרון שהכי מגזים בפרסומות זה "עזר בנימין"
לפעמים נראה שהאירגון עסוק כל היום ביחסי ציבור
ואחריו קופת העיר אלעד
בבני ברק אף אירגון לא מפרסם את עצמו בצורה כזאת וגם לא בירושלים
באלעד הפירסום מוגזם מאד , וגם אם הם מקבלים הנחה על הפרסום עדין זה צריך להיות בגבול הטעם הטוב
חברות שמוכרות דירות בעשרות מיליוני שקלים לא מפרסמות את עצמם בכאלה כמויות
אבל שמקבלים כסף קל , קל מאד להוציא אותו .
נשלח ב-24/9/2005 21:41
fun70 לצורך ההגינות הגזמת הפעם
לדעתי כל נושא הפרסום בארגוני הצדקה יצא מזמן מגבול הטעם הטוב והדבר מעורר שאלות רבות.
אבל לצורך העובדות תפתח את עיתון השבוע ותראה דוקא ש"עזר בנימין" פרסם הכי פחות וזה תוצאות הבדיקה
קופת העיר 4 עמודי צבע
עונג שבת עמוד צבע ועמוד שחור לבן
עזר בנימין 1/2 שחור לבן ו- 3 רבעים שחור לבן
אם כדי לצורך האמינות לבדוק עובדות.
ומר פויילישר אם אתה שואל אם אני חושד שיש אינטרסים זרים ברגוני הצדקה לפעמים עולים לי שאלות על הדבר.
תראה את יד אליעזר ללא פרסומים ורעש החסד שלהם עולה על כולם
מסקנה
תפסיקו עם הפרסומים המנקרי עיניים החל מחסדי נעמי ועדות הרבנים קופת העיר עזר בנימין ועונג שבת תשקיעו את הכסף בעשייה ככה יקירו אתכם יותר.
נשלח ב-24/9/2005 21:48
fun70
תראה גם עזר בנימין מפרסמים אבל לפי דעתי יש להם את הטעם הטוב
אני חושב ככה. ארגון שמתקשר למערכת עיתון ורוצה לפרסם את עצמו אז אם אין לו גבולות אז הוא מפרסם עמודים שלמים בצבע מלא ללא כל היסוס אבל ברגע שאני רואה פרסום של ארגון שהמודעה שלו בשחור לבן אז מפה אני רואה כמה הוא מעריך את כספי הציבור
קח לדוגמא את אחת המודעות שפירסמו קופת העיר אלעד.
המודעה שמראה לנו את ההוצאות השוטפות של השנה.
מה לא יכלו לעשות את זה בשחור לבן????????????????
לא יכלו לעשות את זה חצי עמוד????????????????????
וזה רק אחת מהמודעות שהם הרביצו השבוע על העיתון.
ולעומת זה אם אני מסתכל על עזר בנימין אני רואה רבעי עמודים בשחור לבן בלי הרבה תעמולה. קצר קולע ומתחשב.
וזה לא רק עזר בנימין זה גם עוד ארגוני צדקה שעובדות בצורה יפה בעירנו אלעד ואחת מהם זה גם עונג שבת
ואולי עוד שאני לא מכיר
"חדש ימינו כקדם"
נשלח ב-25/9/2005 01:19
המציאות מראה כי פירסום עובד.
"קוקה קולה" כמה מוציאה על פירסום?
"עלית" כמה מוציאה על פירסום?
הם יודעים הכי טוב שכמה שיותר מפרסמים, וכמה שיותר בולט, זה מכניס יותר כסף.
נשלח ב-25/9/2005 02:01
אומנם השבוע עזר בנימין לא פירסם הרבה
אבל יש שבועות שהוא מכניס עמודים שלמים
הדוגמא לאירגון שעוזר הרבה כמו יד אליעזר ממש נכונה
גם יד שרה עוזרים פה לאנשים
והם לא מבזבזים עשרות אלפי שקלים על פרסומות
נשלח ב-25/9/2005 08:54
אין מה להשוות ליד-אליעזר. יד אליעזר לא מתרימים באלעד, הכסף שלהם בא ברובו ממקורות אחרים, ולכן הם יכולים להתמקד בלהשתמש בכסף ולעשות בו את הטוב ביותר. וכך גם יד שרה.
לעומת זאת ארגוני החסד המקומיים (קופת העיר, עזר בנימין, עונג שבת וכו') חיים מאיתנו, מהתרומות שלנו. אם הם לא יפרסמו הרבה ויזכירו לנו שהם קיימים ופעילים, אף אחד לא יתרום להם, והם פשוט לא יוכלו להמשיך לפעול.
ודבר נוסף: אני חושב שאין טעם לבחון סתם את כמות העמודים שמפרסם כל אירגון, אלא - (א) את כמות הכסף שהוציאו על פירסום (יתכן למשל ש"קופת העיר" קרובה לליבו של טיברגר והוא נותן להם מחיר טוב יותר), ו-(ב) את היחס בין ההשקעה בפירסום לבין המחזור של האירגון (למשל, הגיוני שמי שמגלגל 10 מיליון ש"ח בשנה יוציא על פירסום פי 10 מאשר מי שמגלגל רק מיליון ש"ח בשנה).
אלו נתונים שקשה להשיג, ולכן נצטרך לדון את מנהלי ארגוני החסד לכף זכות ולהניח (או לפחות לקוות) שהם מנהלים כראוי ובתבונה את כספי הציבור....