| נשלח ב-9/10/2005 12:21 |
|
| |
אשמח להגיע אך ספק אם אוכל...
אם מישהו/י ממונע מגיע מאיזור ירושלים ויש לו/ה מקום אשמח אם יידע אותי...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2005 12:34 |
|
| |
הרב מיכי,
ישנו ספר של הרב שלמה רוזנר (כמדומני זה שמו)
שבו הוא חוקר על הסיפור מהח"ח על העגלון,שממנו למדו על האיסור לספר לשה"ר על עצמו.
אם זכרוני אינו מטעני הוא מעלה שיש דברים בגו,ואימרה זו לא תלויה בחלל הפנוי של סברות הכרס.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2005 12:55 |
|
| |
מיכי,
הבעיה היא שכל מה שאומר על עצמי יתלו את זה בענוותנותי היתירה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2005 14:35 |
|
| |
אריק, אל תדאג. אני אקבל.
אור וחושך, אם בעגלונים עסקינן אז גם אם זה היה ונברא מיהו אותו עגלון בר סמכא שנאמין לו שהבין נכון (אולי הוא מקלויז העגלונים בווילנא) - האם זה הלכה, מוסר, או שמא סתם הלצה?
וגם אם כן נאמין לאותו עגלון, מדוע שנקבל דבר מופרך כגון דא, שעליו ושכמותו נאמר: האלוהים אלו אמרה יהושע בן נון לא צייתי ליה. וכי הח"ח עדיפא מיהושע?
על כן, גם אם יש למחקר כזה ערך היסטורי (מפוקפק משהו), מסופקני מהו ערכו הההלכתי.
וכידוע מה שהביא המג"א (בסעיף הידוע של 'אח"כ יצא לעסקיו') מהגמ' פסחים שמותר לומר דבר שלו בשם אדם גדול כי היכי דליקבלו מיניה.
והדבר אינו מתקבל על הדעת בעולם שבו באמת מקבלין דדברים רק מפני שאדם גדול אמרם. כל ההיתר מבוסס כמובן על כך שלא מקבלים דברים רק בגלל שאדם גדול אמרם. לכל היותר, בגלל המקור החשוב נהיה מוכנים לשקול אותם ביתר עיון.
אבל עכשיו שכבר מותר לשקר בזה, כבר אין טעם אפילו לכך. זה בטח העגלון רוצה שנקבל דבריו, ות"ח כמוהו ודאי מכיר את המג"א שמתיר לו לשקר בזה.
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2005 14:44 |
|
| |
ולא יהא אותו עגלון פחות מן הגרדיים דפ"ק דעדויות.היא גופא מדוע יהא מופרך,על כך יש לדון.ואף אי אמרה יהושע בין נון לא צייתנא ליה הוא בדבר המבורר היפך המנהג,אך לא בדבר שאינו מבורר ואין בו מנהג ואדרבה יש בו מעשה רב (ועיין בפוסקים דאיכא טובא דס"ל דהלכתא כמעשה רב אף בפוסקים)ואי ידע ליה למג"א או עאכו"כ לגמרא בפסחים הרי נפיק מסתם עגלון ועייל לצורבא מרבנן ולא ניחוך עליה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2005 15:12 |
|
| |
או"ח,
שמא ר' שלמה הולס בספרו אוהב ימים?
שם (פ"ה ס"ז) מעלה שתי אפשרויות. א. אין לסמוך על סיפורים, ב. האיסור מצד אבק לה"ר, כיון שבעיני הרואים נראה הדבר ללה"ר, כיון שבאותו מעשה לא ידע השומע שהחפץ חיים מספר על עצמו.
(ויל"ע לפי"ז כאן, שיודעים אנו שאריק מספר על אריק, אך איננו יודעים מיהו אריק זה שעליו הוא מספר).
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2005 15:47 |
|
| |
ביום חמישי כנראה לא אוכל להגיע.
אם יהיה ביום ראשון, ייתכן שאגיע עם רכב מירושלים, ואם כן, אשמח לאסוף את מי שירצה בכך.
במועד קרוב יותר, אם הדבר יתברר לי באופן החיובי, אוסיף הודעה בעניין.
- דו"ד
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2005 18:36 |
|
| |
נא סבלנותכם עוד קימעא להודעה מסודרת...
הכתיבה ככה-ככה,
החתימה טובה!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2005 00:59 |
|
| |
ברגעים אלה נשלחת באישי הודעה מס' 1 לנרשמים. מי שלא קיבל את ההודעה, לא יקבל גם את הבאות, היינו - לא ישתתף במפגש. מצטער, הרשימה סגורה (ההודעה הזו לא כוללת מי שקיבל היום באישי שאלה להשלמת פרטים).
הכתיבה ככה-ככה,
החתימה טובה!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2005 22:08 |
|
| |
אשמח מאוד להשתתף ע"מ ללמוד, והלוואי ואדע גם ללמד.
כמו"כ אני מוכן בל"נ להביא עימי בורקסים, למשתתפים. לפחות זה...
ובהזדמנות זו, ברצוני לברך את מנהלי הפורום הזה שהוא "חד בדרא" ולמשתתפיו גמר חתימה טובה !!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2005 22:13 |
|
| |
אוהה !!! !!!
לא שמתי לב שהרשימה כבר סגורה!
שכן,
אין לך מקום גם בשבילי? אני מוכן להביא איתי כסא..
פתח לנו שער בעת נעילת שער - - -
תוקן על ידי - מאימתי - 11/10/2005 22:15:53
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2005 02:07 |
|
| |
ברגעים אלה ממש עוברת הודעה מס' 2 את מפתן התיבה (לבעלי תעודת זכאות בלבד) - חושו נא לקרוא ולהגיב במידת הצורך.
מי שפניתי אליו באישי (מלבד ההודעה האמורה) - אנא ענה לי, לפי מידת הצורך, לבל אעמוד נבוך מבלי דעת כיצד לנהוג.
מאימתי, רוח_דרומית, ושאר המעונינים - כפי שכבר כתבתי הרשימה סגורה .
הכתיבה ככה-ככה,
החתימה טובה!
|
|
|
|
|