בית פורומים עצור כאן חושבים

המאצ'ו השוביניסט התנכ"י :(

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/9/2005 16:40 לינק ישיר 

קרימינלית, בדיוק בשל הסיבות שהעלית האשה היא זו שצריך לרסן אותה (בעוד שהגבר הוא קל יותר לניהול, ועל כן לא זקוק לדיכוי כה קיצוני).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2005 17:15 לינק ישיר 

[חבצלת,
הכל בגלל ה Dust, לא?
לא לגלות את הסוף! עוד לא סיימתי לקרוא...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2005 17:56 לינק ישיר 

קרימינלית,
על פניו נראה לי שדוקא מי שמחליף את האל במשהו אחר חוטא חטא חמור יותר ממי שיצרו גובר עליו. בכל אופן, איני משוכנע שהאשה השתכנעה לוגית, או שהנחש הפך בעיניה לתחליף-אל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2005 20:18 לינק ישיר 

חבצלת, הרעיון שהעלית הוא מדי קונספירטיבי. אולי יש לך מקורות לכך?

גם וגם, מהקריאה בתנך ומדברי המפרשים שם עולה שחווה השתכנעה בהגיון, לאחר ששוכנעה שה' טעה. אדם עדיין חשב שהקל צדק בשעה שיצרו לא גבר עליו
זה שוב משאיר את הגברים בעמדה נחותה יותר <אייקון מגחך>

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2005 21:37 לינק ישיר 

תיקון ... "שיצרו גבר עליו"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2005 23:12 לינק ישיר 

קרימינלית,
הפרשנות שלך קרימנלית בעליל, הנחת היסוד של המקרא היא שבגידה בה' היא מעשה פשע , כך שמי שנוהג בו ראוי לגינוי ו/או לעונש, ואילו את מהפכת את היוצרות...
יש בזה משהו משעשע (לטעמי) וחתרני, אבל זה ודאי לא בגדר פירוש באשר הוא מהפך ביודעין את המשמעות הנורמטיבית אליה הכתוב מכוין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2005 02:13 לינק ישיר 

קרימינלית,

באם לא מצאת תשובה מספקת פה, אני ממליצה לך לעיין בחקר המקרא. רוב המשתתפים בפורום פה עובדים עם ההנחה שהתורה אלוהית ולכן חייבים לתרץ את השוביניזם הזועק מהמקורות.

הנחת היסוד של שיטת חקר המקרא היא שהתורה לא ניתנה כולה בסיני, ואינה מעשה ידי אלוהים, ואין לקבלה קבלה מוחלטת ללא ערעור וספקנות כפי שטוענת הגישה הדתית, אלא היא בראש ובראשונה ספרות אנושית שנכתבה על ידי בני אדם עם כל מחדליהם וחולשותיהם, מדעת ושלא מדעת. ככזאת, היא איננה נקיה משיבושים ומטעויות, סתירות וכפילויות. יתר על כן, התערבו בכתיבתה אינטרסים אישיים, פוליטיים ונוספים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2005 02:20 לינק ישיר 

אביגיל,

כנראה שההיכרות שלך עם רוב כותבי הפורום אינה עמוקה. גם האופן בו הצגת את 'חקר המקרא' פשטני משהו. כנראה שרוב העוסקים בחקר המקרא לענפיו השונים הם אנשים המסווגים כמאמינים ו'דתיים'.

ומכל מקום, אשכולות ודיונים רבים בפורום 'נגועים' בביקורת המקרא, ר"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2005 06:27 לינק ישיר 

אביגיל,

לענ"ד, ממללא צודק מאוד, באשר לאופיו של הפורום (למרות שאני בכלל לא בטוחה שהוא צודק בקשר לעוסקים בחקר המקרא, אבל זה ממש לא נראה לי רלוונטי כאן). לו היית מעיינת מעט באשכול הנוכחי, היית מגלה גם, שמרבית הכותבים/ות כאן לא ניסו לייצג עמדות אפולוגטיות כלל וכלל, ומי שחושב שיש באי-שוויון או בהיררכיה מובנית בין נשים לגברים צדק, אומר זאת בגלוי לגמרי (וגם זוכה, בד"כ, לביקורת).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2005 08:54 לינק ישיר 

אישצי,

לא דברתי על חומרת החטא של חווה, כי עצם העובדה שהיא התשכנעה, ובייחוד שכנוע לוגי, זה לא תמיד בגידה בקב"ה, לפעמים זו תוספת לא ראויה על דבריו שנראית הגיונית בגלל השכנוע. אפשר להתעמק בזאת רבות ויש הרבה אלמנטים בנושא שיכולים להאיר כל פירוש באור שונה.

אני דברתי על נחיתות מבחינת ההתנהגות המבנית, משהו שיכול להתקיים בעוד סיטואציות בלי קשר לחטא. צורת ההסתכלות ושיקול הדעת פה אומרת הכל.

אבג'ל -
העובדה שאני מעיזה להעלות שאלות מפריעה לך אולי בגלל שאת חושבת, כאשה, שאסור לי לעשות זאת, ומבחינתך זה הופך מייד לחקר מקרא ארור.
ובכן - אני מייעצת לך ללכת בבקשה לכל ישיבה מקומית ולראות את התלמידים מעלים סברות <גם מעצמם> ומפריכים וטוחנים ושואלים. גם על המקרא. היות שכאשה לא ניתנה לך פריוילגיה ללמוד אני מבינה שזה נראה בעיניך תמוה. זו רק עוד הוכחה לכך שיתכן ונעשה פה עוול מסוים לעולם הנשי.
והבהרה נוספת:
הא-ל לא צווה עלינו לא לשאול ולא לדעת. יש בעבודתו גם דרגה של "ידיעה", לא רק של "תמימות". כל אחד עובד אותו בדרך שמתאימה לאופי שקיבל, אחרת עבודתו לא תהא שלימה.

מה שהביא אותי לכתוב פה זו לא התרסה. היתה פה דעה בפורום שאמרה שנשים וגבריפ שווים. באתי לחפש את השוויון, אני שואלת שאלות ורוצה תשובות. יכול להיות שהתשובות לא תמצאנה חן בעיני, ויכול להיות שהאמת קצת קשה. מצד שני יתכן שכן יש מקום לשוויון ולכן התוצאה תהיה כשל חברתי ולא מקראי.

אני מוכנה לקבל הכל, סתם מעניין אותי איפה אני אוחזת כאשה יהודיה.

ולא, אני לא פוחדת לשאול ולחקור, ואני אעשה זאת עוד רבות בעז"ה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2005 09:03 לינק ישיר 

ועוד נקודה חשובה:

לאחר שמצאתי את עצמי חוזרת פעמים רבות על מטרתי יש לי בקשה ענוגה מחברי הפורום הנכבדים:

אלו מכם המפזזים בינות להודעות, אנא אל תביעו דעות בשרשור זה אם לא קראתם אותו מ ה ה ת ח ל ה ! ! !

רק אם תנאי זה התקיים - תוכלנה להתקבל פה ביקורות בונות והורסות, הגיגים שטניים, מחאות נמרצות, ביטולים מכל וכל והזדהות אילמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2005 15:12 לינק ישיר 

Criminalit-
Mah perush- Hizdahut ilemet?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2005 18:13 לינק ישיר 

Thank you, Amshalom, for answering my question about the sippur of Naami/Rut as a tikkun for Yehudah/Tamar.

Another example of the presentation of a woman character in a more positive light. From Sefer Breishit- Rivkah is presented as showing greater understanding and discernment than Yitzchak as she is the one who truly understands the respective characters of her two sons.

Rivkah understands that Yaakov is the good son- Verivkah ohevet et Yaakov. Whereas, sadly Yitzchak's later blindness can be seen as a metaphor for his human blindness, his lack of discernment in preferring Eisav.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2005 23:30 לינק ישיר 

"הזדהות אילמת" זה בסך הכל ביטוי שהסברו זה: להבין מישהו רגשית.
את המילה אילמת כתבתי כטוב ליבי ביין והיא רק מוסיפה ניחוח למילה הזדהות ולא משנה את משמעותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2010 15:40 לינק ישיר 

לא יכולתי לא להיזכר בטענה כביכול של השוביניזם בתנ"ך, השבת בפרשת נח,

בראשית פרק יא (ל) וַתְּהִי שָׂרַי עֲקָרָה אֵין לָהּ וָלָד:
ואברהם לא מוותר ולא לוקח אישה אחרת או במקביל עוד אישה, (עד כמובן הבקשה של שרה עצמה לקחת את הגר)
וחייבים להודות שמבחינת חינוכית זה ענק,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > המאצ'ו השוביניסט התנכ"י :(
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.