בית פורומים עצור כאן חושבים

הספק בקולות השופר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/9/2011 11:53 לינק ישיר 

נישטאיך כתב:

עציער

<בפסיעה לאחור סיום תפילת שמו"ע יש להמתין כדי הילוך ארבע אמות, אין שם איזכור בפוסקים לפי איזה הילוך, מהיר איטי, פי איזה אדם נמדדים אותם ד' אמות, וכו' וכו'. בקצב הנוכחי מובטחנו כי בקרוב השאלה תשאל את גדולי הפוסקים ויהיה בזה ספק ומחלוקת>

התשובה היא פשוטה: בניגוד לזמננו, בו ישנן מידות סטנדרטיות לזמנים, מרחקים ומשקל, הרי מידות חז"ל (ככל המידות של אותה העת) הן מידות בערך, באותה העת נעשה שימוש רב במידות שהיו זמינות לכל, כגון אצבע, אמה וביצה, וכולן היו לא יותר מבינוניות.

גם הקצוות היו בינוניות.

תוקן על ידי נישטאיך ב- 25/09/2011 08:45:40

אכן, אין ספק שזהו היחס הנכון 'עדיין' לעניין.

מלבד מה שהבאתי זאת רק כדוגמה ואין לי כל עניין להכריע כעת בשאלה זו, שהיא איננה שאלה כמו שכתבת.
מלבד זאת, אני חושב שכך גם היה היחס בפעם הראשונה שמישהו שאל האם ילולי יליל או גנח גנוחי,
לאחר זמן מה זו כבר נהיתה שאלה.

במילים כלליות ניתן לומר שההלכה המצוייה בידינו עוברת כל הזמן מקיום אינטואטיבי לקיום משפטי מכוון ומוגדר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2011 12:25 לינק ישיר 

ירוחם
המחזורים האלו ידועים לי, רק שהם לא טוענים בשום ענין שהסודות האלו הם מסיני. 
יפה מאד לטעון טענה ולבקש שיאשרו אותה. רק שלא תמצא מחזור כזה.

בעל
וכן לא תמצא לגבי שני זוגות תפילין, לפחות לא בקבלה. בזהר מפורש שזה מפני הספק. ועכ"ז יש בדבר סוד. וכנ"ל. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2011 12:32 לינק ישיר 

יהיאור
http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=38970&pgnum=38

למדתי ממך דבר חדש, שידעתי כל הזמן- אם הסודות אינם מסיני! אז מאיפה הסודות הללו? אנשים המציאו אותם? בדו אותם מליבם? הרי אפשרות אחר אין כאן.

ומדוע זו ליצנות כי השם קבלה מעידה שהיא התקבלה מסיני. ואם זה לא נכון.  אז בעיני זו ליצנות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2011 12:35 לינק ישיר 

כן ברור. כמו שחידושי הגר"ח מבריסק הם לא מסיני כך כוונות האריז"ל הם לא מסיני.
וכשם שחידושי הגר"ח הם כן מסיני, כלומר שהם מבוססים על התורה והיסודו שקבלנו מסיני כך כוונות האריז"ל שמתבססים על סודות שקבלנו מסיני הם מסיני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2011 12:39 לינק ישיר 

ואיפה מצאת  מישהו שטוען שכל הסודות הם מסיני. רק בגלל שזה נקרא קבלה? 
והרי גם התורה כולה נקראת תורה מסיני אע"פ שמחדשים בה בכל דור. מה הראיה בכלל?
גם במחזור שהבאת עם כוונות [ויש כהנה וכהנה] לא נטען כלל שזה מסיני. 
זה שמשהו הוא לא ישיר מסיני לא מוביל מיד ל,"בדו מלבם" כשם שהש"ס לא כולו מסיני ועדיין אינו מה שבדו האמוראים מלבם. אלא נתחדש כדרכה של תורה. 

תוקן על ידי יהיאור ב- 25/09/2011 12:46:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2011 12:56 לינק ישיר 

אני מסכים איתך- את הדברים המציאו אנשים- ומשייכים אותם לסיני, אני גם מסכים שאתה ואחרים רבים חושבים כך.
 אני לא מקבל את התזה הזו, כי אנשים הם אנשים, עם כל מה שמאפיין אנשים.
הרי חוץ ממוסכמות האנשים אין כל הוכחה שאכן נכונים הדברים,
הנביא דיבר בשם ה'- אני מאמין- אז אני מאמין לו.
אבל כל אלו שמנית אף אחד מהם לא טען כי ה' התגלה אליו ואמר לו כך וכך.
 כי הרי הנבואה פסקה, כפי שהגמרא אומרת בב"ב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2011 12:59 לינק ישיר 

ירוחם

http://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=21721&st=&pgnum=117&hilite

והלאה

תוקן על ידי נישטאיך ב- 25/09/2011 13:16:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2011 22:38 לינק ישיר 

בסדר, אתה כופר בתושבע"פ. יהיה לך אשר לך. אני מדבר לאלו שמקבלים את התושב"פ בצורה זאת או אחרת..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2011 22:43 לינק ישיר 

יהי אור,
אנחנו מסכימים בהרבה דברים,
וכך אכן בדברים האלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2011 10:14 לינק ישיר 

יהי אור
למה אתה אומר שאני כופר בתושבע"פ?
איך אפשר לכפור בדבר שמונח לפני, אני רואה אותו, ממשש אותו  קורא ולומד בו,
אפשר לכפור בה', אפשר לכפור בזה שהוא נתן את התורה. אין הוכחות מוחשיות. אבל לתושבע"פ יש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/9/2011 03:37 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
יהי אור
למה אתה אומר שאני כופר בתושבע"פ?
איך אפשר לכפור בדבר שמונח לפני, אני רואה אותו, ממשש אותו  קורא ולומד בו,
אפשר לכפור בה', אפשר לכפור בזה שהוא נתן את התורה. אין הוכחות מוחשיות. אבל לתושבע"פ יש.

אני לא בדיוק מבין את הבדיחות שלך.

כופר בתושבע"פ כמובן לא מדברים על כך שכופר במציאותה. אלא שכופר בזה שהיא [עיקרה עכ"פ] ניתנה מן השמים וסובר שהיא המצאה אנושית לגמרי.

אם זו לא עמדתך, תכתוב בברור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/9/2011 06:08 לינק ישיר 

<אלא שכופר בזה שהיא [עיקרה עכ"פ] ניתנה מן השמים >

מהי לדעתךה"תושע"פ", עיקרה והטפל שבה?

שנה טובה.

תוקן על ידי נישטאיך ב- 28/09/2011 06:10:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/9/2011 10:36 לינק ישיר 

יהי אור
דברים ברורים- אני כופר בזה שהיא ניתנה מהשמיים.

כי נישטאיך שאל את השאלה הנכונה.
ואני אשאל אותה שאלה אותך- האם אתה מאמין שכל מה שהגמרא אומרת ניתנה מהשמיים?
 בשביל להקל עליך עזוב את היתר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/9/2011 14:47 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
יהיאור
http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=38970&pgnum=38

למדתי ממך דבר חדש, שידעתי כל הזמן- אם הסודות אינם מסיני! אז מאיפה הסודות הללו? אנשים המציאו אותם? בדו אותם מליבם? הרי אפשרות אחר אין כאן.

ומדוע זו ליצנות כי השם קבלה מעידה שהיא התקבלה מסיני. ואם זה לא נכון.  אז בעיני זו ליצנות.

ג  אחד דברים שלמדו אותן מפי שמועה, והם תורה שבעל פה, ואחד דברים שלמדו אותן מפי דעתן באחת מן המידות שהתורה נדרשת בהן ונראה בעיניהם שהדין בדבר זה כך הוא, ואחד דברים שעשו אותן סייג לתורה ולפי מה שהשעה צריכה, והם הגזירות והתקנות והמנהגות--בכל אחד ואחד משלושה דברים אלו, מצות עשה לשמוע להן, והעובר על כל אחת מהן, עובר בלא תעשה.

ד  הרי הוא אומר "על פי התורה אשר יורוך" (דברים יז,יא), אלו הגזירות והתקנות והמנהגות שיורו בהם לרבים כדי לחזק הדת ולתקן העולם; "ועל המשפט אשר יאמרו לך--תעשה" (שם), אלו  (1) דברים שלמדו אותן מן הדין באחת מן המידות שהתורה נדרשת בהם; "מכל הדבר אשר יגידו לך" (ראה שם), (2) זו הקבלה שקיבלו איש מפי איש.

ה  [ג] דברי הקבלה, אין בהן מחלוקת לעולם; וכל דבר שתמצא בו מחלוקת, בידוע שאינו קבלה ממשה רבנו.  ודברים שלומדין מן הדין--אם הסכימו עליהן בית דין הגדול כולם, הרי הסכימו; ואם נחלקו בהן--הולכין אחר הרוב, ומוציאין הדין אחד לרבים.

(רמב"ם הלכות ממרים)

כבר בארנו בפתיחת חבורנו בפירוש המשנה, שרוב דיני התורה יצאו בשלש עשרה מדות שהתורה נדרשת בהם, ושהדין היוצא במדה מאותן המדות הנה פעמים תפול בו המחלוקת; ושיש שם דינין הן פירושים מקובלים ממשה אין מחלוקת בהם, אבל הם מביאין ראיה עליהן באחת משלש עשרה מדות, כי מחכמת הכתוב שהוא אפשר שימצא בו רמז מורה על הפירוש ההוא המקובל או היקש יורה עליו; וכבר בארנו זה הענין שם. וכשיהיה זה כן, הנה לא כל מה שנמצא לחכמים שהוציאו בהיקש משלש עשרה מדות נאמר שהוא נאמר למשה בסיני, ולא גם כן נאמר בכל מה שימצא בתלמוד שיסמכוהו אל אחת משלש עשרה מדות שהוא דרבנן, כי פעמים יהיה הפירוש ההוא מקובל ממשה בסיני לפי הראוי בזה, שכל מה שלא תמצאהו כתוב בתורה ותמצאהו בתלמוד שלמדוהו באחת משלש עשרה מדות, אם בארו הם בעצמם ואמרו שזה גוף תורה או שזה דאורייתא, הנה ראוי למנותו אחר שהמקובלים ממנו אמרו שהוא דאורייתא. ואם לא יבארו זה ולא דברו בו, הנה הוא דרבנן, שאין שם כתוב יורה עליו.

(הקדמתו לספר המצוות, שורש שני)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/9/2011 15:17 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
אני מבין שאתה לא נוהג לתקוע ל' קולות אז אנא גלה לנו איזה מן התרועות היא הנכונה וננהג כולנו לפי התגלית שלך.

כי אם אתה גם תועק ל' קולות אז אני מניח שזה רצון ה' שננהג כך במצב הספק או השכחה שיש לנו היום, או שאתה חושב שה' נתן את התורה והלך לישן. 

רצון השם כתוב בתורה, והיא סמכות משפטית = סנהדרין והם יחליטו מה ואיך ולא יהיה שום ספק,

תבין דבר פשוט, אין בדבר השם יכול להיות ספק, כי אז אלוקים סתם אמר וזה בלתי אפשרי, אם אלוקים אומר משהו לאנושות הוא אומר זאת לנצח ולא יכול ליפול בהם ספק לעולמים, כי אז ח"ו עשה שחוק מעצמו, הוא שלוח לומר משהו והשליחות לא יוצא לפועל ?! וגם בהבנת השליחות נופל ספק ?? זאת בלתי אפשרי !

רק שעושים מהטקסט לע"ז ואלילות ?! אז נופל מחלוקות וספיקות בכל הדורות !! כי ע"ז ואלילות הם שקר במילא לא חייב לצאת השליחות והבנת השליחות, רק בספיקות ומחלוקות חכמים, 

לגבי עצם לומר שהמציאות היא רצון השם ?! זאת רמה של כיתה א' הרי רצון השם היא שאני אכתוב את דברי כאן ?
אם כן אז דברי נכונים ? נוווו באמת ??. 

תוקן על ידי maxmen ב- 28/09/2011 15:23:00

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הספק בקולות השופר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.