|
|
| נשלח ב-2/10/2011 15:24 |
|
| |
בחזרה לשאלה מן הקבלה. עיינתי וראיתי שבכוונות האר"י מפורש שטעם שלש הסדרים הוא מפני הספק.[אלא שהוא מפרש את צדדי הספק ע"פ הקבלה] וקושיא מעיקרא ליתא.
אמונה בתושבע"פ אין הכוונה להאמין שכל מה שכתוב בגמרא ניתנה משמים. אלא שלחכמי הגמרא הסמכות לפרש את התורה. ושפירושם בגמרא הוא הנכון והמחייב. וזה מוסכם על כל מי שאינו קראי או רפורמי. [וכן הרבה דברים בעיקר פירוש המצוות שהם במסורת מסיני כמ"ש הר"מ לגבי אתרוג. ואכמ"ל]
למי ששאל כאן מלשון הר"מ לגבי דברי קבלה. פשיטא שאין לערב בין מה שאנו קוראים "קבלה" שהכונה לתורת הסוד. לבין "דברי קבלה" של הר"מ שהכוונה להלכה למשה מסיני וכדו'. ומי שמקשר בין שני הדברים מגלה שאינו מבין פירוש המילות.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 15:29 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | אני מבין שאתה לא נוהג לתקוע ל' קולות אז אנא גלה לנו איזה מן התרועות היא הנכונה וננהג כולנו לפי התגלית שלך.
כי אם אתה גם תועק ל' קולות אז אני מניח שזה רצון ה' שננהג כך במצב הספק או השכחה שיש לנו היום, או שאתה חושב שה' נתן את התורה והלך לישן.
רצון השם כתוב בתורה, והיא סמכות משפטית = סנהדרין והם יחליטו מה ואיך ולא יהיה שום ספק,
תבין דבר פשוט, אין בדבר השם יכול להיות ספק, כי אז אלוקים סתם אמר וזה בלתי אפשרי, אם אלוקים אומר משהו לאנושות הוא אומר זאת לנצח ולא יכול ליפול בהם ספק לעולמים, כי אז ח"ו עשה שחוק מעצמו, הוא שלוח לומר משהו והשליחות לא יוצא לפועל ?! וגם בהבנת השליחות נופל ספק ?? זאת בלתי אפשרי !
רק שעושים מהטקסט לע"ז ואלילות ?! אז נופל מחלוקות וספיקות בכל הדורות !! כי ע"ז ואלילות הם שקר במילא לא חייב לצאת השליחות והבנת השליחות, רק בספיקות ומחלוקות חכמים,
לגבי עצם לומר שהמציאות היא רצון השם ?! זאת רמה של כיתה א' הרי רצון השם היא שאני אכתוב את דברי כאן ?
אם כן אז דברי נכונים ? נוווו באמת ??.
תוקן על ידי maxmen ב- 28/09/2011 15:23:00 |
|
בקיצור אז אתה טוען שבאמת עזב ה' את הארץ. כי אם לא, כן, זו רצונו שתכתוב כאן וכו' כו'. [לא בהכרח שהוא מרוצה מזה, שהרי נתן לך בחירה. אבל זה פלונטר אחר] ואם נפל ספק, אז כן זה רצונו. ואם נתן לנו כללים איך להתנהג במצבי ספק, אז כך רצונו שננהג.
אתה מניח שבדבר ה' לא יכול ליפול ספק וממילא כך דבר שנפל בו ספק הא לא דבר ה'?
מנא לך שבדבר ה' לא יכול ליפול ספק. עובדא שה' נתן את התורה ונפלו בה ספקות רבות בפירושה. אלא מאי, ה' נתן לנו את השכל לפרש התורה ולהכריע בספקות, וא"כ שוב זהו רצון ה'.
אם סנהדרין מכרעת שוב אין ספק? עדיין יש ספק בפירוש התורה והכרענו כצד מסויים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 16:01 |
|
| |
| נישטאיך כתב: |  | <אלא שכופר בזה שהיא [עיקרה עכ"פ] ניתנה מן השמים >
מהי לדעתךה"תושע"פ", עיקרה והטפל שבה?
שנה טובה.
תוקן על ידי נישטאיך ב- 28/09/2011 06:10:47 |
|
פירוש המשניות חלק היסוד השמיני:
וכמו כן פירוש התורה המקובל ג"כ מפי הגבורה וזה שאנו עושים היום מתבנית הסוכה ולולב ושופר וציצית ותפילין וזולתם הוא בעצמו התבנית אשר אמר הש"י למשה והוא אמר לנו והוא נאמן בשליחותו.
זה מה שאני קורא עיקר תורה שבע"פ. [ואע"פ שהאשכול הזה גופא הוא שאלה ע"ז, בפרט לשיטת הר"מ שאכן נפלה ספק בקולות השופר כפשוטה. צ"ל שעיקר זה שתוקעים בשופר מה זה שופר וכו' מקובל. אלא שנשכח בדיוק מהו תרועה, ועדיין יודעים פחות או יותר מה זה]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 17:01 |
|
| |
יהיאור אתה מאמין במה שאתה כותב בעייניך אלו דברים הגיונים? או שההגיון וביקורת התבונה ממך והלה
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 19:53 |
|
| |
| ושםהאחר כתב: |  | | יהיאור אתה מאמין במה שאתה כותב בעייניך אלו דברים הגיונים? או שההגיון וביקורת התבונה ממך והלה |
| \ נא לפרט מה בעיניך לא הגיוני במה שכתבתי ואוכל להתייחס.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 19:59 |
|
| |
לא הגיוני שאדם יקבע מה ניתן מפי הגבורה. בלי שהגבורה בעצמה תאשר זאת. אדם קם בבוקר ומחליט החלטות של הגבורה זה הגיוני בעייניך זו מגלומניה שלא מבוססת על כלום רק על אמונת אנשים כמוך שבולעים כל שטות
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 20:21 |
|
| |
| ושםהאחר כתב: |  | | לא הגיוני שאדם יקבע מה ניתן מפי הגבורה. בלי שהגבורה בעצמה תאשר זאת. אדם קם בבוקר ומחליט החלטות של הגבורה זה הגיוני בעייניך זו מגלומניה שלא מבוססת על כלום רק על אמונת אנשים כמוך שבולעים כל שטות |
|
לא יודע איפה ראית טענה כזאת בדברי אני חושב שיש בורא שהוא מנהיג העולם, ויש לו רצון לגבי מה שקורה או אמור לקרות בעולם. היינו לגבי מה שהוא בגזירה זה ברצונו. ומה שתלוי בבחירה יש לו רצון באיזה צד לבחור. וממילא אני מבין גם את התפתחות התורה בהתאם לכללים אלו. אם אתה חולק על ההנחות שיש בורא ומנהיג ורוצה אז מקומו בדיון אחר. אם אתה מקבל את ההנחות רק לא מה שאני מוציא מהם, נא לבאר למה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 20:33 |
|
| |
יש מנהיג ובורא לעולם ומה שהוא רוצה בדיוק הוא כתב בתורה ולא מסר לך או לחכם אחר היו לו נביאים הרי לא זה הויכוח כאן את מנסה לשתול רצונות של אלוהים אתה מנסה לקבוע מה הוא רצה בדיוק, על סמך מה על סמך פרושו של הרמבם והוא מאיפה המציא את רצונו של אלוהים הרי הוא לא אמר שאלוהים התגלה אליו וסיפר לו את רצונותיו אז על סמך מה ומי אתה קובע או הוא כי זה רצונו של אלוהים? מי הסמיך אותו לדבר בשם אלוהים או את כל הרבנים והגדולים היודעים מה אלוהים רוצה
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 20:39 |
|
| |
| ושםהאחר כתב: |  | | יש מנהיג ובורא לעולם ומה שהוא רוצה בדיוק הוא כתב בתורה ולא מסר לך או לחכם אחר היו לו נביאים הרי לא זה הויכוח כאן את מנסה לשתול רצונות של אלוהים אתה מנסה לקבוע מה הוא רצה בדיוק, על סמך מה על סמך פרושו של הרמבם והוא מאיפה המציא את רצונו של אלוהים הרי הוא לא אמר שאלוהים התגלה אליו וסיפר לו את רצונותיו אז על סמך מה ומי אתה קובע או הוא כי זה רצונו של אלוהים? מי הסמיך אותו לדבר בשם אלוהים או את כל הרבנים והגדולים היודעים מה אלוהים רוצה |
|
אם אנחנו מסכימים שיש אלקים ויש לו רצון ואת הרצון הזה הוא כתב בתורה. ואם אנחנו רוצים שהרצון הזה יהיה רלוונטי לתמיד ואלוקים לא שכח שהוא לא מדבר אלינו כרגע בנבואה בהכרח שרצונו שאנחנו נקיים רצונו בתורה לפי מה שאנחנו יכולים להבין ולהכריע בספקות שנפלו בה ולפי פירוש רבותינו שבכל הדורות. וממילא זהו רצונו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 20:59 |
|
| |
לפי מה שאנחנו יכולים להבין אני מקבל זה שרבותנו הם העושים את רצונו אני לא מקבל. רבותנו היו אנשים פרימיטיבים רמת המידיעות והידע שלהם היה ירוד ביותר אין להם כל יתרון על הידע שלנו היום ולכן איני מקבל בצורה עיוורת את קביעתם וגם לא פוסל אותם בצורה עיוורת כל דבר נבחן לענין. הכל זה ענין של הבנה אנושית שלהם ניתנה התורה ואין לזה ולא כלום עם רצונו של אלוהים כי אני ולא אתה ולא הרמבם יודעים מה הוא רצונו התורה מדברת בגוף ראשון נוכח, ולא אנשים אחרים חשובים ככל שיהיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 21:09 |
|
| |
אני לא מבין מה ענין רמת הידיעות של רבותינו לכאן. הנושא הוא אם הצורה שאנחנו, או מי שלא יהיה, מפרשים ומקיימים את התורה, הוא רצון ה'. והתשובה לדעתי בהחלט כן. מהסבות שבארתי. אם פירוש מסויים נכון או לא נכון אין לו שום ענין לכאן כלל. רצון ה' בכל אופן הוא שאנחנו נקיים את התורה בצורה הכי טובה שאנחנו יכולים להבין
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 21:35 |
|
| |
יהיאור
אם זו היא פרשנותך על התושבע"פ- מהשמיים, מקובל עלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 22:51 |
|
| |
ירוחם אני מבין שכוונתך לזה שכתבתי "אמונה בתושבע"פ אין הכוונה להאמין שכל מה שכתוב בגמרא ניתנה משמים. אלא שלחכמי הגמרא הסמכות לפרש את התורה. ושפירושם בגמרא הוא הנכון והמחייב. וזה מוסכם על כל מי שאינו קראי או רפורמי. [וכן הרבה דברים בעיקר פירוש המצוות שהם במסורת מסיני כמ"ש הר"מ לגבי אתרוג. ואכמ"ל] "
נכון?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 22:54 |
|
| |
יהיאור לא בהחלט לא הכונה להודעתך האחרונה לשםאחר אם פירוש מסויים נכון או לא נכון אין לו שום ענין לכאן כלל. רצון ה' בכל אופן הוא שאנחנו נקיים את התורה בצורה הכי טובה שאנחנו יכולים להבין
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 23:11 |
|
| |
תוקן על ידי maxmen ב- 02/10/2011 23:13:42
|
|
|
|