בית פורומים ייעוץ והכוונה בעניני רפואה

קולוסטומיה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/9/2005 21:56 לינק ישיר 

אם תזדקק לקולוסטומיה

חלק מהאנשים עם סרטן המעי הגס נדרשים לעבור קולוסטומיה. כדי ללמוד כיצד לטפל בקולוסטומיה נדרשים זמן וסבלנות. איש לא מצפה ממך לחזור לתפקד מיד. כמו בכל דבר חדש, זה נעשה קל יותר במשך הזמן, ככל שצוברים יותר ניסיון.

חשוב לזכור כי רבים האנשים החיים עם קולוסטומיה קבועה, המתפקדים בחיי היומיום ממש כמו אנשים ללא קולוסטומיה.

ברוב בתי החולים יש אחיות מיומנות הנקראות אחיות סטומה (אחיות לטיפול בפיום), אותן תפגוש קרוב לוודאי לפני הניתוח. הן יראו לך כיצד לטפל בקולוסטומיה שלך ויעזרו לך להתמודד עם בעיות. שיחה עם אדם שלמד כיצד לחיות עם קולוסטומיה עשויה אף היא לעזור. האחות או הרופא שלך יכולים לדאוג לביקור של מתנדב שישוחח אתך על ההיבטים המעשיים והאישיים יותר.

כדאי ליצור מוקדם ככל האפשר קשר עם ארגון בעלי הסטומה בישראל בטל 03-5721618
אין תחליף לייעוץ המבוסס על ניסיונם האישי של אחרים, והוא עשוי להיות חשוב במיוחד בחודשים הראשונים שלאחר הניתוח.

לאגודה למלחמה בסרטן חוברת בשם 'לשוב לחיים רגילים עם קולוסטומיה' הכוללת מידע מפורט מאוד ועצות מועילות, מעשיות ואחרות, בנושא.

לפני הניתוח, הרופא או האחות במדויק את מיקום הפיום, כך שהשקית תישאר במקומה בין אם אתה יושב, עומד או מסתובב. במהלך הימים הראשונים שלאחר הניתוח, האחות תטפל בשבילך בקולוסטומיה ותקפיד לרוקן ולהחליף את השקית בתדירות הנחוצה. בתחילה יהיה הפיום שלך נפוח מעט, ויתכן שיידרשו מספר שבועות לפני שיקטן לממדיו הנורמאליים. מיד כאשר תחוש טוב מספיק, האחות תנחה אותך כיצד לנקות את הפיום ולהחליף את השקיות. קיימים סוגים שונים של שקיות ומוצרים נלווים, והאחות תעזור לך לבחור במוצר המתאים ביותר עבורך. כאשר האחות תדריך אותך כיצד לטפל בקולוסטומיה, מומלץ שיצטרף אליך בן משפחה או מישהו אחר הקרוב אליך, גם למקרה שתיתקל בקשיים כלשהם כאשר תגיע לביתך. לפני שתעזוב את בית החולים, האחות תוודא שיש לך מלאי מספיק של שקיות קולוסטומיה. כאשר תהיה בביתך תוכל להשיג את כל הדרוש לך בבית המרקחת. לא כל בתי המרקחת מחזיקים מלאי, ולכן כדאי לבצע את הזמנתך מראש, שלא תיוותר ללא שקיות. תוכל להמשיך ולהתייעץ עם אחות הסטומה במידה ותיתקל בבעיות כלשהן, טלפונית.

----------------------------

בברכת "והסירותי מחלה מקרבך"
ספס נישט
e mail: [email protected]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/9/2005 22:06 לינק ישיר 

הייתי יכול להגיד לך את כל הפזמון הזה בעל פה, הוא דף ההתחלה של הרבה אתרים. חוץ ממספר הטלפון, שלא כל כך שימושי עבורי, כי אני בארה"ב. יש מקביל אמריקאי, התקשרתי פעם אבל הם לא שווים כלום.
אין תחליף לעצות ממי שחי עם זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2005 11:35 לינק ישיר 

.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2005 03:44 לינק ישיר 

תודה למי שענה לי בפרטי.
אני לא כאן כל יום אז אני מתנצל על האיחור בתשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > רפואה ובריאות > ייעוץ והכוונה בעניני רפואה > קולוסטומיה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.