|
|
| נשלח ב-10/10/2005 06:23 |
|
| |
נישטאיך,
על פניו הנקודה שהעלית לגבי יחס לרבי כאל דמות חיה בשתי החסידויות שהזכרת, נכונה אף לטעמי. מ"מ, לגבי המשך דבריך אני חסר היכרות עמוקה עם התנועות הללו 'מבפנים' בכדי לחוות דעה. ברם, הכרתי מספר בעלי תשובה מברסלב וחב"ד שבהחלט נמשכו לצדדים העמוקים באידאולוגיה שלהם והם עולי בעיני על בעלי תשובה מבתי מדרש אחרים שאני מתרשם שהלכו שולל אחרי סמינרים מרתוניים להנחלת חצאי אמיתות.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2005 06:34 |
|
| |
ממללא
רובם ולא כולם, גם לא כל הנוסעים לאומן.
עולם הפוך אני רואה
תוקן על ידי - נישטאיך - 10/10/2005 6:35:17
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2005 20:13 |
|
| |
יש התמהים על נסיעה כל-עיקר ועל אמירת 'תיקון הכללי'.
ובכן, נסעתי לשם דבר שאפשר לקרוא לו 'צרכי פרנסה'.
אשר לאמירת תיקון הכללי, הגעתי למסקנה שבאי-אמירה בדווקא יש משום הבעת-אמונה לא פחות מאשר באמירה עצמה, כלומר: איני אומר משום שאני מפחד לומר. ואילו אני, מה איכפת לי. כולם אמרו, וגם אני אומר. (בחצות היום התקיים מעמד גדול ובו אמרו כולם פרקי תהלים. לא מצאתי סיבה שלא להצטרף לכך).
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2005 20:20 |
|
| |
ובעניין אחר, אני רואה קשר הדוק בין הנסיעה לאומן, המהווה בעצם ספיח של חסידות עמוקה ומדהימה שהתקיימה בחייו של רבי נחמן, לתופעת האדמו"רים בכלל.
מעניינת במיוחד היא העוצמה המילולית שבדבריו. צורת ההתבטאות שלו היא כזו של מנהיג המצליח לחשק אליו את תלמידיו באמצעות משפטים חדים ונוקבים, המעמידים אותך בפני הברירה להאמין בכל - או לכפור בכל. כמדומה שרבי נחמן עצמו טבע את הביטוי החריף "אם אני אמת - הרי זו אמת גדולה שאין למעלה הימנה, ואם שקר - הריהו שקר מוחלט".
רבי נחמן לא נהג, אמנם, גינוני אדמו"ורות מופרזים, אבל דיבר אודות עצמו בצורה שאין דומות לה אצל אדמו"רים אחרים.
באמצעות כל אלה, ורבות אחרות, הוא העמיד לו כבר בחייו קהל של תלמידים אדוקים שהאמינו בדבריו בדבקות שעוצמתה לא פגה עד היום, ויעידו אלפי הנוסעים לאומן.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2005 19:51 |
|
| |
אגב, רבי נחמן לא התמנה לאדמו"ר כי אביו היה רבי (למרות שהיה נכד הבעש"ט) ולמרבה הפלא גם לא השאיר אחריו שושלת של נסיכים ומלכים, למרות שהיו לו בנים.
כי האמת דוחה את השקר.
אם האדמורי"ם היו רק צילו של רבי נחמן, דיינו.
הבעיה היא שכל צרוע וכל זב וכל גברא אלימה מתמנה לאדמו"ר רק כי הוא בן של, ועל דא קבכינא.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2005 20:30 |
|
| |
אפחד,
"כי האמת דוחה את השקר"
ואולי זה בגלל שהבנים לא רצו להיות אדמורים?
אין מכאן הוכחה, ואדרבה בעולמנו קצת שקר דוחה הרבה אמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2005 21:55 |
|
| |
אפחד,
אתה בטוח שלר' נחמן היו בנים? אם זכרוני אינו מטעני, היו לו רק בנות, ובן אחד שנפטר בהיותו תנוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2005 22:30 |
|
| |
חזקל,
מעולם לא ביקרתי באומן, ואולם תפילת ר"ה במחיצת רבבות נשמעת לי סוג של חוויה רוחנית 'מעניינת' (משהו בסגנון ותיקין בכותל לאחר ליל שבועות).
האם חשת שם משהו מיוחד בעצם התפילות הההמוניות?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2005 01:34 |
|
| |
ממללא,
חשתי משהו כזה בשעת אמירת ה'תיקון' בערב החג. בשאר תפילות החג מתקיימים מניינים לאין מספר, מה שקצת מפורר את החוויה. משום מה, גם המניין המרכזי ב'קלויז', המונה כמה אלפי מתפללים, לא השרה עליי רושם מיוחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2006 01:12 |
|
| |
מוקדש לווטו...;)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2006 01:51 |
|
| |
כדאי הוא ווטו1 להקדיש לו אלף פרות. אבל מה הוקדש לו כאן?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2006 07:26 |
|
| |
ממללא,
תודה [התכוונתי לבקש ממך שמאחר שאתה בעל השמועה לתת את הלינק באשכול הנוגע בדבר, אך אעשה זאת כעת].
קל"מ,
באשכול הכתבות כתב ממללא שהוא בעל הסיפור שהופיעה באיזו כתבה לכן ביקשתיו לצרף לינק וכך הגיש לי אותו עם הקדשה [כאן כי הסיפור מופיע בענוד הראשון].
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2006 08:55 |
|
| |
חצקל <חזרתי לא מכבר מאומן. נדהמתי לגלות שם תעשייה שלמה הגובלת בעבודת-אלילים של ממש, וכל זאת בשל התבטאויות קיצוניות של אדם צדיק שאין לאיש אומץ לקום ולומר שהוא לא הכיר את מגבלותיו.>
לא היית צריך לנדוד עד אומן לגלות עבודה זרה, לך לר' שמעון במירון ולא יחסר לך עבודה זרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2006 16:35 |
|
| |
למען האמת, לקעלעמער יש חלק גדול בגילוי האשכול.
זכרתי שהוא הביא שם סיפור נוסף (שאני נוהג 'למכור' מאז לכל מיני חסידים). לאור העובדה שהוא מונע חסדיו מאיתנו לאחרונה וממעט לכתוב, חשבתי אולי תגובתו עדיין מופיעה ברשימת התגובות האחרונות - ולא טעיתי.
עכשיו אני מקוה שהוא יחזור לכתוב כמו פעם.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2011 18:34 |
|
| |
הרב מיכי, כתבת, יש כאן שאלה של מנהיגות. ישנה תכונה אנושית שבגללה מנהיג צריך להיראות לכולם מורם מהעם. לכן גם במקורותינו כה"ג ונושאי תפקידים (מנהיגים) צריכים להיות גדולים בעושר (תורה וגדולה במקום אחד), ואף יפי תואר. זה מסייע למנהיגות. ומה נעשה עם מקרא מלא שדיבר הכתוב וְכֶסֶף וְזָהָב, לֹא יַרְבֶּה-לּוֹ מְאֹד.
|
|
|
|
|