למה אצלנו במדינה הכל צריך ללכת בכח?
האם נאבקה בעירייה ובנה שובץ לגן טיפולי
יום שבת, 1 באוקטובר 2005, 23:30 מאת: מערכת וואלה!
"מתברר שבמדינה שלנו מבינים רק כוח". בתחילה סירבה עיריית ת"א לשבץ את הילד לגן טיפולי, למרות המלצת המומחים. לאחר שהאם התנחלה במשרד האחראי נמצא לפתע מקום
אם לילד בן 4 מתל אביב הצליחה להביא לשיבוץ ילדה בגן טיפולי מיוחד, לו הוא נזקק, לאחר מאבק עיקש בעיריית ת"א-יפו. בתחילה דחתה העירייה את הבקשה, למרות שהכירה בצורך, אולם התעקשות האם הביאה למציאת מקום עבור הילד.
בעיתון "זמן תל-אביב" דווח, כי לפני מספר חודשים עבר הילד, בהמלצת הגננת בגן בו למד, אבחון פסיכולוגי, סוציולוגי ואבחון ע"י קלינאי תקשרות, בעקבותיהם נקבע כי הוא בעל קושי מיוחד בתפקוד בתחום המקצועי. המומחים המליצו באופן חד-משמעי על שילובו בגן טיפולי.
ועדה של העירייה שדנה בעניינו המליצה אמנם לשלבו בגן לחינוך מיוחד "על מנת לתת מענה לקשייו", אולם מכיוון שהשיבוץ במסגרות החינוך המיוחד הוא על בסיס מקום פנוי, ומקום כזה לא היה, הילד לא שובץ למסגרת מתאימה.
אמו סירבה לקבל את הגזירה, ובשבוע שעבר לקחה את בנה לעירייה, הושביה אותו במשרדו של מנהל מינהל החינוך, רמי הוכמן, פיזרה צעצועים מסביב, והודיעה לבנה כי מעתה זה הגן שלו. לאחר כמה שעות של מבוכה הבטיחו פקידי העירייה לאם כי תיערך בדיקה מחודשת בעניינה.
ואכן, כעבור מספר ימים מסר גורם בעירייה לאם, כי נמצא מקום עבור בנה בגן טיפולי ביפו. לדברי האם, "מתברר שבמדינה שלנו מבינים רק כוח. אני שואלת, אם הוא התקבל עכשיו אחרי כל הבלגאן, לא יכלו לקבל אותו קודם?". היא המליצה להורים נוספים לנהוג כמותה ולא לוותר. "אני יודעת שיש עוד 18 ילדים כמו הבן שלי בת"א שיושבים בבית. אני לא מבינה את ההורים שלהם - תתעוררו, תיאבקו על הזכויות שלכם", הוסיפה.
 |
|
|