יתד נאמן, עונג שבת, סיוון רהב וסולחה
מלחמות היהודים
עשרות סכסוכים ליוו את המגזר הדתי בשנה החולפת. באווירת ימים נוראים, נשלחה צביה בלום לבדוק מי שכח וסלח, איזה סכסוך בקיצו ואיזה לא בקיצו. מעקב NRG יהדות
צביה בלום ו-NRG יהדות
9/10/2005 9:22
עשרות סכסוכים מתוקשרים ליוו את הציבור הדתי והחרדי בשנה שחלפה. חלקם משעממים וחשובים וחלקם מעניינים ומיותרים. לקראת יום כיפור, החליטה מערכת NRG יהדות לבדוק מה חדש בגזרת הניצים והמשמיצים, ובחרה חמישה מהם.
טרחנו והרמנו טלפון, ביקשנו תגובות ברוח ימי הסליחות וגילינו הפתעות. זוג פגוע אחד כבר השלים מזמן, בלעדינו, זוג מסוכסכים אחר האריך בדברי ריצוי וסליחה והיו כמה שהעדיפו לא להגיב. הנה הממצאים.
בניזרי נגד עמרוסי. /images/archive/gallery/255/013.jpg
תקציר:
אמילי עמרוסי, הדוברת החדשה של מועצת יש"ע, מתראיינת אצל יאיר לפיד. שלמה בניזרי סבור שאין זה מן הראוי שאישה תלחץ את ידו של גבר, ועוד בשרוול קצר: "הלכו עכשיו ומינו דוברת למועצת יש"ע. סיפר לי מישהו שהוא ראה אותה בטלוויזיה. בחורה צעירה, עם כל הכבוד, שמעתי שהיא די רהוטה בדיבור. לוקחים בחורה? לפחות תשימו בחורה צנועה. מגיעה לאולפן, אמרו לי בשרוול קצר, לוחצת את היד של המנחה. ריבון העולמים, אתם לוקחים דוברת יש"ע? אתם אנשים יראי שמים? אתם הולכים ומביאים בחורות שנוהגות שלא על פי ההלכה? בחורה בשרוול קצר? זו דרכן של בנות ישראל? איפה נשמע דבר כזה?"
עמרוסי בתגובה: "הוא הושיט לי את ידו, וכדי לא להלבין את פניו ברבים לחצתי אותה, למרות שאני בדרך כלל נמנעת מזה".
הסולחה:
בניזרי: "אני לא חושב שקרה שם משהו שיש לעשות ממנו סיפור, ואני מאחל לה שנה טובה".
עמרוסי: "אני בעיקר הייתי משועשעת מכל הסיפור ואין בליבי עליו. ושגם לו תהיה שנה טובה".
יתד נאמן נגד קינדערלאך
תקציר:
עורך העיתון החרדי-ליטאי "יתד נאמן", נתן זאב גרוסמן, תוקף במאמר המערכת בחריפות את הזמר ישי לפידות ולהקת הילדים החרדית שהקים, "קינדרלעך": "..כך נוצרת דינמיקה של התדרדרות חסרת מעצורים, שסופה מי ישורנו".
את המאמר, שכותרו "החרדים החדשים", סיים גרוסמן בקריאה לדחות תופעות כמו ה"קינדרלעך" וכוכבי זמר חרדים אחרים אל מחוץ למחנה. לדבריו, מקומם בתוככי התרבות החילונית וצריך להיות ברור כי לא מדובר ב"חרדים חדשים" אלא ב"חילונים חדשים".
הסולחה:
מזכירתו של גרוסמן: "העברתי לו את החומר, הוא בחר לא להגיב".
לפידות: "קשה מאוד מאוד לפגוע בי, אדרבא, אני חושב שעל כל אדם להתקיים לפרנסתו. מוזיקאי במוזיקה, עיתונאי תפקידו לכתוב, עסקנים תפקידם לתקוף כל דבר שנראה להם בר תקיפה על מנת להצדיק את קיומם. ככלל, אני חושב שהדברים שנכתבו על ידי מר גרוסמן עשו ללהקה רק טוב, גרמו למכירות לעלות, ציבור גדול שלא היה נחשף ללהקה נחשף אליו, ויכול להיות שאם הייתי יכול לקבוע עם נתי גרוסמן את העניין הייתי קובע את זה מראש כי זה היה קידם מכירות. אני בטוח שהוא לא בא מתוך קטנרנות ומתוך מגמה זולה של רכילות אלא הוא חושב שתפקידו לתקוף את העניין ועל כך אני סולח לו".
יום ליום נגד ידידיה מאיר. /images/archive/gallery/197/610.jpg
יום ליום נגד ידידיה מאיר
תקציר:
ישראל בן יעיש, בטורו "עונג שבת" בשבועון ש"ס "יום ליום" תוקף את רדיו קול חי וידידיה מאיר על תוכניתו החדשה: "קשקשן מסוים המתלהם לו בזמריר או בג'ינגל מזעזע ומבשר לנו 'כי יש בשביל מה להתעורר', כלשונו, אכן כך הם מסגירים את קהל היעד שלהם. מדובר אם כן באנשים שאין להם הרבה סיבות אחרות להתעורר עבורן, לא תפילה ולא יהדות. כואב לשמוע את הסגנון. אולי מגיש התוכנית התרגל לעיתוני 'הארץ' ו'ידיעות אחרונות' מהם הוא בא, או אולי לדברי הרהב של הערוץ השני עליהם שוקדים בביתו".
הסולחה:
ישראל בן יעיש: "מאז המקרה ההוא הספקתי להכיר את ידידיה מאיר. נפגשתי עמו אישית לאחר מכן, מדובר באיש יקר, הכרתי יהודי חביב ונחמד המתכוון לטובה ברוב דבריו והגותו. משימתו להיות נחמד לכולם, משימה חביבה אך בלתי אפשרית כמעט בעולמנו. אני חושב שבסופו של דבר יצא טוב מההערה שלי ומהתגובה שלו כלפיה. ההערה הייתה במקומה, כי שדרן רדיו צריך להיזהר כשהוא מדבר- לא להשתלח בקלילות, ובוודאי לא באבות האומה. ידידיה לקח את ההערה לתשומת ליבו והראה דוגמה של אדם חיובי שיודע לקחת הערות לשפר ולהתקדם הלאה. הוא הסביר את עצמו בחכמה ושדרג בחביבות האופיינית לו, אם יש ל"עונג שבת", חלק בזה, אז בשביל זה אנחנו כאן".
סיון רהב-מאיר, בשמו של ידידיה שנסע לאומן: "הסכסוך רק קירב בן הצדדים שכן מאז כתב עלינו הרב בן יעיש - אני מקפידה לעקוב אחרי מדורו המרענן והמחדש. הלוואי שכל המתיחויות בעולם היו נגמרות ככה".
 |
|
|