בית פורומים עצור כאן חושבים

לקראת ה'ימים הנוראים'

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/9/2008 21:09 לינק ישיר 

לגבי הסגנון העתיק והסגנון החדשני, מלבד ערבוב הסגנונות ("על חטא שחטאנו לפניך" "באי עשיית שלום") בוידוי שלעיל, יש לי שתי תשובות, שלמעשה הם שתי הבטים של תשובה אחת, מדוע אסור לוותר על הסגנון העתיק. אבל את שתיהם לא אומר: את האחת, מכיוון שאיננה סדורה לי. והשנייה, מכיוון שהיא לא תנעם לאוזני מתנגדי הקבלה שבכאן. (בתקוה להבנה. [לא במשמעות שאתם חושבים! ודוק]).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2008 18:08 לינק ישיר 

מה בין מערכת גירושין כואבת ליחסי ישראל ואלוהים. דווקא סיום מכת גיטין עורר ברבה תמר דובדבני תובנות מחודשות על המסכת כולה, וכבונוס ליום הכיפורים גם נחמה אמיתית ותקווה.
http://www.bac.org.il/ContentPage.aspx?id=183

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2008 10:04 לינק ישיר 

ביום של חשבון הנפש, יעשה כל אחד את חשבון נפשו. גם המזבח יתן לבסוף את הדין, אם מחמת החשש מדמעותיו, נאלץ אי-מי להוריד דמעות מיותרות. ודוברי המזבח, או למען האמת: אלה המתיימרים לדבר בשם המזבח כאילו נביאיו הם, הרי מקריבים עליו קרבן תמיד, את נפשותם של השומעים להטפותיהם והפחדותיהם אודות אותן דמעות מזבח. 

חשבון הנפש שיש לעשות הוא, האם צמצמתי את הדמעות בעולם השנה, דמעות אמת של בשר ודם

תוקן על ידי השכן ב- 08/10/2008 10:57:36

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/10/2008 11:13 לינק ישיר 

השכן,

תודה. ריגשת אותי.
(שא-להים ישמור עלינו, מיום הכיפורים הזה ועד יום הכיפורים הבא, וכן הלאה.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2008 11:45 לינק ישיר 

על חטא שחטאנו לפניך ביצר הרע!!!

האם יש חטאים שאנו לא חוטאים ביצר הרע????

החטא שחטאנו לפניך ריבונו של העולם  שהיצר הרע שיכנע אותנו שאנו עושים מצוות, וזו מצווה העבירה הזו,

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2008 11:54 לינק ישיר 

השכן

המשפט שציטטת:"כל המגרש אשתו ראשונה אפילו מזבח מוריד עליו דמעות" הוא איננו משפט שנועד להפחיד.להפך.הוא מביע אמפתיה.
להמחשת הטיעון אביא קטע שבו מתארת אישה איך היא בחרה לעשות את טקס גירושיה.

"2008-08-27

לאחר כמעט חמש שנים מאז מתן הגט מבן זוגי ברבנות, ערכתי השבוע בביתי "טכס מעבר לגירושין".  הזמנתי לטכס 10 חברות שחלקן לוו אותי בשעותי הקשות  וחלקן חברות שותפות גורל, שהכרתי לאחרונה.  הסבנו יחד ליד שולחן ערוך והסברתי להן, למה  אני מרגישה  צורך בקיום טכס כזה.

הטכס שנערך ברבנות הוא אינטימי ביותר והנוכחים היחידים בו מלבד  בני הזוג, הם עדי בית הדין, אנשים זרים לחלוטין. הזוג נכנס לחדר "נשוי", ויוצא לעולם כזוג "גרוש"  כאילו שום דבר לא קרה.  אין ציבור מלווה, אין חופשה,  אין ביקורי חברים, אין תנחומים  ובני הזוג אמורים לחזור לשגרה ולהמשיך בחייהם כאילו דבר לא השתנה. ולא היא! הכול השתנה! הזוג נפרד וכל אחד הלך לדרכו. איפה טכס המעבר המתבקש?

היהדות, שכל כך מצטיינת  בטכסי מעבר החל מברית המילה לתינוק שנולד, דרך בר-מצווה, חתונה וניחום אבלים, לא מצאה דרך לציין את הגירושין.  עגנון בסיפורו "פנים אחרות" מתאר את המבוכה והבלבול של בני זוג שיוצאים גרושים מבית הדין. נכון שכל אישה (ואולי גם גבר) משתדלים לעשות משהו שיענה על הצורך בציון האירוע, אבל אין דגם בעל משמעות שיתן מסגרת למי שחפצ/ה בטכס מובנה, וגם החברה/קהילה אינה יודעת כיצד לנהוג עם הגרושה הטריה. כאן מצאתי לנכון להקריא קטע  שמצאתי ברשת, שבו מתארת גרושה  בארה"ב את המבוכה וחוסר היכולת לתמוך בגרושה, גם במקרה של רצון טוב.

זאת הייתה הסיבה שהחלטתי לקיים את הטכס  ולתעדו בסרט, למרות שחלפו מספר שנים ולמרות שחשבתי שאין לו כבר משמעות אמיתית של "מעבר" עבורי.  (כי כבר כל חברי ומכרי יודעים) עם כל זאת התברר לי ככל שמועד הטכס התקרב, שעדיין הוא מאד משמועתי לי והייתי מאד מרוגשת.

בניתי את הטכס בהתאם לרגשותיי העזים שהיו לי עם גירושי, רגשות של אבל כבד ולכן רציתי "לעשות קריעה" של משהו משמעותי. מכיוון שלא הייתה בידי הכתובה שלי, חיפשתי ומצאתי להפתעתי את תעודת הנישואין שלי. אני מודה שהיה לי מאד קשה לקרוע אותה-כסממן אחרון להיותי אישה נשואה כ-35 שנים.  לאחר ה"קריעה" ביקשתי מחברה שתיטול את ידי-כסמל לסיום תהליך הגט. לאחר מכן הקראתי את הקטע ממסכת גיטין פרק ט דף צ, ב: "אמר ר' אלעזר כל המגרש אשתו ראשונה אפילו מזבח מוריד עליו דמעות שנאמר (מלאכי ב) 'וזאת שנית תעשו כסות דמעה את מזבח ה' בכי ואנקה מאין [עוד] פנות אל המנחה ולקחת רצון מידכם ואמרתם על מה על כי ה' העיד בינך ובין אשת נעוריך אשר אתה בגדתה בה והיא חברתך ואשת בריתך:'....ובאשת נעוריך אל יבגד".

לאחר מכן ביקשתי חברה שתדליק נרות, כשכל אחת אומרת מה הנר מסמל עבורה במשמעות לטכס ולמעמד. בחרתי פרקי תהילים ושירים שמצאתי מתאימים לתיאור רגשותיי. הזמנתי לארוחה ומזגנו כוס של יין לברכה, כשהחברות מברכות אותי.

התפתח דיון על נחיצות הטכס, על המשמעות שלו, ועל מקום הקהילה בקבלת הגרושה. בסיכומו של הערב, עם אכילת מאכלים מתוקים, מאכלים המסמלים דברים טובים להמשך החיים, כמו תאנים וגפנים המביעים תקווה לישיבה של "איש תחת גפנו ותחת תאנתו", הסתבר שלטכס הייתה משמעות לא רק עבורי, אלא גם לחברותי הגרושות . כל אחת מהן "לקחה" איתה משהו אחר.  הטכס היה גם משמעותי ומעצים  לחברותי הנשואות  שהבינו שיש להן תפקיד מאד חשוב בקבלה ואימוץ  הגרושה לחיים "רגילים" בתוך הקהילה.

לסיום-בכוונתי להוציא בקרוב, בעזרת "קולך" חוברת הצעה לטכס מעבר לגירושין, בה אכלול מבחר טקסטים לציטוט, וכמובן אפשרויות שונות לקיום הטכס. "

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2008 11:58 לינק ישיר 

פעם אמרו למגרש- המגרש את אשתו הראשונה אפילו מזבח מוריד עליו דמעות-- השיב,

מוטב שיבכה המזבח מאשר אני.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2008 12:34 לינק ישיר 

ירוחם
כפי שראית בקטע שהבאתי,האשה בחרה במשפט הזה בטקס גירושיה מפני שהיא בחרה למצוא במשפט הזה תמיכה אמפתיה והשתתפות ברגשותיה הקשים.

הכל בעיני המתבונן....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2008 12:36 לינק ישיר 

צענערענע,

תודה על הטקס שהבאת (האם יש לינק?).

לגבי דבריך לשכן - לעתים, מה שנתפס כנחמה או אמפתיה לאחד דוקר כסכין בלב האחר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2008 12:59 לינק ישיר 

אמשלום

,"לגבי דבריך לשכן - לעתים, מה שנתפס כנחמה או אמפתיה לאחד דוקר כסכין בלב האחר..."

כך כתבת.
האם איננו יכולים לבחור באיזו צורה  לתפוס?.הבחירה לדעתי בידינו.
והנה הלינק http://www.kolech.org/show.asp?id=29234

גמר חתימה טובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2008 13:06 לינק ישיר 

לילות נוראים

ימים של תשרי קורין אותן ימים נוראים, שבהם ממליכין ישראל את הקב"ה עליהן, והרי אלו ימים נוראים. ובכל יום של תשרי יש לו לאדם מישראל לעשות במלאכת אותו יום. לתקוע בשופר, ולילך למקוה מים לתפילת תשליך, ולומר סליחות בתחנונים, ולשחוט תרנגול שילך למיתה ואותו אדם מישראל ילך לחיים טובים ולשלום. וביום הכיפורים מקבל עליו אדם מישראל חמישה עינויים ומתפלל לסליחת אל נורא עד שמתכפרים לו עוונותיו. אלא שימים נוראים הן עשרה, וכל יום יש לו לפניו לילה. ואלו עשרה לילות נוראים. לילות בהן אדם מישראל מתהפך על מטתו ואינו יודע מרגוע לנפשו. ואלו לילות נוראים.

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/10/2008 13:11 לינק ישיר 

צענערענע,

תודה על הלינק.

בעיקרון אני מסכימה שמלאכת הבחירה מוטלת עלינו, אבל אני משתדלת לא לדון אדם עד שאגיע למקומו, ואני יודעת שיש מצבים בהם קשה (מאוד) לבחור באופציה המנחמת (ולפעמים אפילו לא כדאי, כי דוקא בעומק הכאב טמונה התרופה).

השכן,

בדיוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2008 21:01 לינק ישיר 

אםשלום   וצענערענע

יש כבר ניק ו כבר היו מסיבות גירושין  מעולם

שיר השירים רבה (וילנא) פרשה א

מר רבי אידי מעשה באשה אחת בצידן ששהתה עשר שנים עם בעלה ולא ילדה, אתון גבי ר' שמעון בן יוחאי בעיין למשתבקא דין מדין אמר להון חייכון כשם שנזדווגתם זה לזה במאכל ובמשתה כך אין אתם מתפרשים אלא מתוך מאכל ומשתה, הלכו בדרכיו ועשו לעצמן י"ט ועשו סעודה גדולה ושכרתו יותר מדאי, כיון שנתיישבה דעתו עליו אמר לה בתי ראי כל חפץ טוב שיש לי בבית וטלי אותו ולכי לבית אביך, מה עשתה היא לאחר שישן רמזה לעבדיה ולשפחותיה ואמרה להם שאוהו במטה וקחו אותו והוליכוהו לבית אבא, בחצי הלילה ננער משנתיה כיון דפג חמריה אמר לה בתי היכן אני נתון אמרה ליה בבית אבא אמר לה מה לי לבית אביך, אמרה ליה ולא כך אמרת לי בערב כל חפץ טוב שיש בביתי טלי אותו ולכי לבית אביך אין חפץ טוב לי בעולם יותר ממך, הלכו להם אצל רבי שמעון בן יוחאי ועמד והתפלל עליהם ונפקדו

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2008 21:22 לינק ישיר 

ירוחם,

שמא בעל אגדה כמוך ידע להסביר לי קושיה בסיפור זה: למה לא התפלל עליהם ר' שמעון לפני אותה מסיבה?

חשבתי לי, שבפעם הראשונה שבאו לפניו, באו יחד וביקשו להיפרד זה מזה. "אתון גבי ר' שמעון בן יוחאי בעיין למשתבקא דין מדין". נגד הרצון המשותף הזה, לא תעזור גם תפילתו של ר' שמעון. מכאן באה עצתו, אם אתם מצליחים להגיע להסכמה הזו, שמא יש ביניכם עוד קשר, ואתם יכולים גם לסעוד יחד. וכי לא ידע לאן עשוי הזוג להגיע? ואכן כך היה. במהלך המסיבה הזו, שבודאי לא היתה מסיבה שמחה במיוחד, התגלה שהבעל עודנו דואג לאשתו : "אמר לה: בתי ראי כל חפץ טוב שיש לי בבית וטלי אותו ולכי לבית אביך". הוא לא משלח אותה בידיים ריקות. אבל היא לוקחת רק שני דברים משם: את בעלה, ואת מטתו, על כל המשתמע מכך. מדוע באו פעם שניה אצל ר' שמעון? אולי ביקש הבעל לגרום לאשתו "לשחרר" אותו, אבל לפי ההמשך, נראה יותר ההיפך - הם מבינים שלמרות החוסר הגדול בנישואיהם, 'ששהו עשר שנים ולא ילדו', עדיין הם רוצים להישאר יחד. כעת הם אינם באים בבקשה "בעיין למשתבקא דין מדין". כעת לא מפורשת לנו שאלתם, אבל מתפילתו של ר' שמעון מסתבר, שביקשו תפילה על בעייתם האמיתית - ועל כך נענו. ר' שמעון התפלל, ותפילתו אכן התקבלה.

ולוואי שתתקבלנה תפילות היום הקדוש לרצון.

תוקן על ידי השכן ב- 09/10/2008 21:23:38

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/10/2008 21:38 לינק ישיר 

שכני הטוב

אלמלא ושכר האגדה שהבאתי  הוא פרושך הנכון והנפלא. דיינו.

ובזכות פרושך,הקב"ה ברחמיו, יסלח לי על שנזכרתי באגדה זו היום, ופרושךהנפלא יועיל להשכין שלום בין איש ואשתו.

הגמרא מספרת במס' שבת, על איש אחד שאשתו היולדת מתה, והוא נשאר עם שני ילדים, שנזקקו  למינקת.

מספרת הגמרא,  הקב"ה עשה נס וצמחו לו שני דדים, והניק את הילדים, שואלים העולם, למה הקב"ה עשה נס כזה גדול ולמה לא שלח כסף ליהודי,, והוא היה שוכר מיינקת.?

אם הקב"ה יכול לעשות נס,   אז הוא לא מבזבז כסף סתם. 

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לקראת ה'ימים הנוראים'
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.