|
|
| נשלח ב-23/10/2005 00:48 |
|
| |
אאללעעדד
אני דוקא נהנה מהתגובות שלך שבאות אחרי
לו רק כדי לקרא אותן היה זה שכרי פשוט מעלה לי חיוך.
תקצר פה היריעה להסביר מה זה פרענק ומה הוא ספרדי ולמה אין בהכרח חפיפה בין השניים.
אבל הדברים הם מן המפורסמות שלא צריכות חידוש.
הגזענות שלי דווקא מתקדמת עם השנים והיא מזהה שגם כשהשנים עוברות אין מה לעשות...
איך לומר ביידיש זה נשמע טוב יותר:
"א פרענק איז א פרענק"
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2005 01:58 |
|
| |
אז צדקתי נכון? אתה סתם פרובוקטור (להסביר לך את הפירוש?).
לא אתה תתן ציונים מהו מה. התא הבודד במוח שלך עלול למות מרוב מאמץ. היריעה דווקא רחבה, הבעיה היא יותר בראש.
אולי לא הבנת נכון, אני מרחם עליך ועל שכמותך, לא חושב שזה יזיז משהו. התגובות מופנות לאחרים, לא אליך. לך כנראה אין כבר תקנה.
האמת היא שרציתי לדבר בשפתך, להשתמש במגוון ביטויי תת-רמה כמו "שתוק פרצוף חלודה מקומט" וכאלה, אבל החשש שמא תחשוב ולו לרגע, שהצלחת לגרור אותי לרמה כל כך נמוכה, גנזה את הרעיון.
בהזדמנות אני אנסה להסביר לך לאט, כדי שתבין מהר, מה כל כך פסול בדעות שלך ומדוע הן לא מועילות לאף אחד. כולל לא לך.
תוקן על ידי - אאללעעדד - 23/10/2005 1:58:25
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2005 02:12 |
|
| |
גורג
פושע נתעב צריך לבדוק אחריך {או אולי לא}שיש בך שמץ פסול
אין אנו צרכים פרושים על הפשט בדברך ניכר שאתה עז פנים לגהינם
מאחל לך שיסורים יכפרו לך
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2005 18:34 |
|
| |
אאללעעדד וחבריו
כניראה שפגעתי בבטן הרכה שלכם..הפעם זה רק על קצה המזלג.
הצופים מן הצד יכולים רק ללגלג, אין שום שמחת בית שואבה בארץ שזכתה לזיקוקין
בוודאי זה היה בגלל לחץ הציבור החסידי באלעד,
או שמא בגלל הליטאי?
ואולי הדת"ל שבכלל לא עורכים שמחות בית שואבה.
חחחחחח
תוקן על ידי - GeorgeSoro - 23/10/2005 18:34:43
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2005 00:01 |
|
| |
תשמע, גם אני מעולם לא ראיתי זיקוקים בשמחת בית השואבה, גם לי זה נראה מעל ומעבר (שלא לומר מנקר עיניים).
ההבדל בינינו, זה שאתה, כמו הזיבורית שבזיבורית שבאנשים, נוהג לזרוק רפש למקום היחיד שאתה מכיר.
היה רעש? הפרענקים.
העלו את הארנונה? נו בטח, ראש מועצה פרענק.
אשתך שרפה את האוכל? היא מבשלת כמו פרענקית.
הבן שלך הביא ציון 4 בגמרא? מה זה, יכול להיות שיש לו ראש פרענקי?
אתה פשוט איש קטן ומסכן. ואם אתה נהנה שמתייחסים אליך, אפילו תשומת לב שלילית, זה הופך אותך למסכן עוד יותר. אני לא באמת צריך להיכנס לסיבות נכון? בטח שמעת את זה רבות במהלך חייך.
כן, אני אמשיך להגיב לך לא בגלל שאני מתעצבן או כועס. לא פגעת לי בשום בטן רכה, ההתעסקות בשטויות האלו ביום-יום רחוקה ממני מאוד. אני מגיב לך בגלל שגם אחרים קוראים ויכול להיות ששתיקה תתפרש אפילו אצל אחד כהסכמה.
אז תמשיך חמוד אם זה מה שמניע אותך. אם אתה חושב שהטריגר המיידי לשטויות שאתה כותב זה צומי - בבקשה. אתה רק תרחיק את אלו שאולי חושבים כמוך מהדעות שלך.
כתיבה וחתימה טובה ורפואה שלימה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2005 01:52 |
|
| |
אני דווקא שמעתי שגם בשמחת בית השואבה של עיריית בני ברק היו זיקוקים.
מה, גם פרנקנטל ויעקב אשר פרענקים??? 
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2005 11:04 |
|
| |
אאללעעדד,
פש.... אני נהנה לקרוא כל פעם מחדש את תגובותך, יישר כח "אף אתה הקהה את שניו...."
אגב,
הבן אדם היחיד שהחליט על הזיקוקין הוא ברק שטיגליץ, שכידוע הוריו עלו ארצה מצפון אפריקה בשנת 52 (לפני הספירה..).
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2005 11:44 |
|
| |
יאללה עוד קללות והשמצות,
אני זוכר כשהייתי ילד בגן והייתי מתווכח עם אחד הילדים פתאום הוא התחיל להרביץ לי ואני חזרתי הביתה בוכה
חשבתי שהילד ההוא ניצח אותי ואז הבנתי שהוא פשוט לא היה מסוגל לענות כהלכה ולכן הרים ידיים.
היום אני נפגש הרבה בסוג כזה של אנשים שפותרים ויכוחים בקללות והשמצות במקום להתייחס לגופה של סוגיה.
מסתבר שאותם ילדים בגן גדלו וגם היום הם יקללו את אמא שלך או ירביצו כשהם בעמדת נחיתות או נפגעים.
מעניין לא?

|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2005 12:37 |
|
| |
אה.... אז עכשיו אני מבין מאיפה הרוע...
חטפת מכות כשהיית קטן.
פתרת לי את הסוגיה.
מעניין שאפילו ילד קטן הבין שאתה מבין רק כח, כי המוח כידוע, הוא לא מי יודע מה.
תוקן על ידי - אאללעעדד - 24/10/2005 12:45:18
תוקן על ידי - אאללעעדד - 24/10/2005 12:55:37
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2005 13:23 |
|
| |
עוד.. עוד.. עוד..
חחחחחחח

|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2005 13:23 |
|
| |
אאללעעדד,
אני מתפלא על התגובה המאוד לא עניינית שלך.
עברתי כמה פעמים על התגובות שלך ושל ג'ורג' וצר לי להשבית את השמחה אבל בסך הכל ג'ורג' דיבר דברי טעם. אז נכון שהוא השתמש בביטוי מקומם (פרענק ל"ע) אבל גם הוא מיד חזר ופירש שאין כוונתו ר"ל לספרדי באשר הוא ספרדי אלא למנטליות ולאופי ההמוני והרדוד.
אני שוב אומר שלדעתי הביטוי לא במקום, אבל בסה"כ זה מה שהיה כאן, ביקורת עניינית נטו וגם ג'ורג' עצמו (שלמיטב זכרוני, בניגוד למה שמשתמע מדבריך כתב עד היום בפורום דברי טעם ותמיד בצורה מכובדת) הבהיר היטב למה הוא מתכוון (לאופי ולא חלילה לגזע).
והנה אתה, כתב הגון ומכובד שידעת להעמיד את כולם במקום (ובצדק) כשהם נקטו בשפה לא עניינית ולא הולמת, התחלת להטיח בו רפש בצורה שרחוקה מלהיות עניינית ומכובדת.
חבל שאינך נמנה על אלו שנאה מקיימים ולא רק נאה דורשים.
ועוד הערה לסיום, גם כשעוקצים מתחת לחגורה יש דרך לעשות זאת בצורה מכובדת, ראה ערך תגובתו השנונה של מעריב...
חג שמח.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2005 13:28 |
|
| |
פוילישער, אני מציע שתדפדף אחורה ותבדוק את צורות ההתבטאות שלו.
מה יש לדבר יפה עם אדם כזה? הייתי עוקץ אותו בעדינות אבל אני חושש שהוא לא יבין.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2005 13:32 |
|
| |
אלעד,
אולי אני טועה אבל עד כמה שאני זוכר מדובר באחד מהכותבים היותר רהוטים ושנונים בפורום ולא זכור לי שהוא "חשוד" על גזענות (תופעה שאני מתעב!)
בכל מקרה כצופה מהצד, די התפלאתי לראות אותך מגיב ככה.
הרגלת אותנו עד היום לקצת יותר...
תוקן על ידי - פוילישער - 24/10/2005 13:40:44
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2005 13:44 |
|
| |
פוילישער,
תודה על הקרדיט.
בכל אופן זו לא הפעם הראשונה שהגבתי בנושא פרענקים ובכל פעם, ואפשר לבדוק בארכיון,
נתתי הבהרה שלא מדובר באופן גורף בספרדים אלה בפרענקים,
אין בזאת ביטוי לגזענות כלפי עדה מסויימת אלה ביקורת כנגד קבוצת אוכלוסיה עם תכונות אופי מסויימות.
ושוב אכמ"ל.
|
|
|
|
|