| נשלח ב-26/10/2005 15:02 |
|
| |
"אוצר החכמה"
כולנו מכירים את העבודה הענקית של "אוצר החכמה", למעלה מ-17 אלף ספרים על דיסק קשיח. אבל לפעמים נדמה שבחירת הספרים נעשתה בצורה נחפזת מידי ותוך רצון להכניס כמה שיותר ספרים.
דוגמאות: בהנחה שהספר "קדמוניות היהודים" ליוסף בן מתתיהו אמור להכלל בספריה התורנית, הרי שמאד יפה שהכלילו אותו. אבל מדוע רק כרך אחד מתוך שניים? מה עם ספרים ט-כ?
עוד, מה בין הספר "על כלי חרס ארצישראליים מאת ד"ר רות עמירן ובהוצאת רשות העתיקות לאוסף שכזה?
לצורך השמרנים, הוצאה מהדורה מצומצמת במקצת של רוב הספרים, תחת הכינוי היומרני "מהדורת בני תורה", בניפוי הספרים ש"בעלי ההשקפה הטהורה" אינם חפצים בהם. אבל גם כאן מתעוררות תמיהות: הספר "דברי נחמיה" על התורה מאת גדול השבתאים בדור השני נחמיה חייא חיון שר"י ראוי להמצא בבתי אנ"ש?
ראיתי פרסומות ש"אוצרות התורה" של ר' הרשל מורגנשטרן ז"ל הוציאו עבודה דומה ל"אוצר החכמה". מישהו יכול לתת יותר פרטים?
תוקן על ידי - יעקב135 - 26/10/2005 15:02:17
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2005 18:34 |
|
| |
יעקב,
כשיש לך כמות גדולה של ספרים אז בלתי אפשרי כמעט לעשות סינון מלא. יש ספרים שמחבריהם מפורסמים וידוע לכלל שהם "בחוץ", אבל הרבה פעמים אם תיקח ספר מתקופות של תחילת השבתאות/ההשכלה וכד', שבהם המחבר מוזכר בשער כהרב הגאון ושאר תארים, אזי רק מומחה ידע לסנן את הכל. אם תחפש תמצא כמעט בכל ספריה תורנית ספרים עם בעיות מסוימות.
אוצר החכמה עשו עבודה מרשימה של איסוף וסריקה, והיו להם גם פשלות פה ושם (הלינקים לאשכולות מתחילת הפרויקט עדיין אצלי), אבל כספריה הם עשו הרבה, ותמיד יש מה לשפר.
אין לי מידע לגבי הפרויקט השני.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2005 14:21 |
|
| |
הם עידכנו את התוכנה לאחרונה , מישהו יודע במה?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2005 14:31 |
|
| |
לאוצר החכמה יש עדכונים שוטפים של התוכנה, וכל פעם הם מתקנים משהו ומוסיפים עוד פונקציות, כמו כמעט כל עדכון תוכנה בעולם.
ראיתי עכשיו שהם מציינים באתר שלהם את העידכונים של התוכנה החדשה, ועיין שם.
http://www.otzar.biz
[כתובת האתר שלהם, למי שעוד לא מכיר]
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2005 14:52 |
|
| |
א)מה לגבי היחס בין אוצר החכמה לתקליטור של בר אילן ו DBS ? מישהוא יכול להרחיב ?
ב)ראיתי מבצע של התקליטור של בר אילן ו DBS בהנחה, מה הקטע ? הם לא מתחרים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2005 15:27 |
|
| |
א) אני לא יודע הרבה על DBS, אבל לגבי פרויקט השו"ת אני יודע יותר.
מבחינה טכנית רוב הספרים בפרויקט מופיעים באוצר, אך המפעלים יותר משהם חופפים הם שונים.
האוצר מתמקד באיסוף כמה שיותר ספרים בכל תחומי התורה , סריקתם ואופציות חיפוש וקיטלוג חלקיות. יתרונו העיקרי הוא הכמות האדירה.
הפרויקט מוגבל יותר בהיקפו, מתמקד בראש ובראשונה בתחום ההלכתי (ספרי מחשבה הם בערך 4%), ויתרונו באיכות ההגהה של הספרים (שכולם מוקלדים), ובשיטות חיפוש בוליאניות (גם, או וכו') ומורפולוגיות (כתיב מלא וחסר, שורשים וכו') מתקדמות בכל קנה מידה. יש בו גם כלים נוספים שמאוד עוזרים (למשל מפתח מאמרים הלכתיים).
DBS הוא איפשהו ביניהם, כשהטקסטים מוקלדים, ההיצע רחב יחסית לפרויקט, אך לא בהיקף של האוצר. אופציות החיפוש מלאות כיוון שהטקסטים מוקלדים, אך פחות מתקדמות.
ב) המפיץ של DBS והפרויקט הוא כנראה אותו מפיץ, ולכן הוא יכול לעשות מבצע משותף. ושוב, 2 התקליטורים (וגם האוצר) מספיק שונים בשביל שיהיו אנשים שיזדקקו לשניהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2005 16:14 |
|
| |
פרויקט השו"ת הוא כלי אדיר, אבל מאוד ספציפי לתחום ההלכתי, ואם מישהו רוצה גם ספרי מהר"ל וחסידות, הוא צריך גם DBS, או לפחות חלקים ממנו.
לי אין אף מאגר רציני בבית, אבל יש לי גישה לספריה תורנית מכובדת עם כל הכלים הנחוצים לי, ויותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2005 16:17 |
|
| |
תודה
בר אילן בכוונה מתמקדים רק בתחום ההלכתי, אין להם כוונה לכסות גם את השטחים שדיביאס עולים עליהם ?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2005 16:36 |
|
| |
כדאי גם להזכיר את "פתחי תשובות" שני תקליטורים המכילים 1846 ספרי שו"ת שנמכרים במחיר 36$ שלושים ושש דולר , מפני שאינו למטרת רווח , אין בו תוכנת חיפוש , אבל יש בו ספרי שו"ת רבים שאינם מצויים בפרוייקטים המקבילים . נמכר בעיקר בחנויות הספרים בבורו-פארק .
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2005 18:01 |
|
| |
באבא,
נכון לעכשיו בר-אילן אכן מתמקדים בתחום ההלכתי. הם גילו שזה התחום שמעניין את קהל המשתמשים שלהם, ולכן עיקר ההשקעה (הלא-קטנה) מצויה בתחום זה.
הם גם מתחילים ליצור מוצרים יותר "עממיים", כגון "חברותא ללומד", ראיתי גם שב"אוצרות ישראל 2", שמכיל את ספרי היסוד, ללא השו"תים, הם הכניסו גם את ספר התודעה, שכמדומני אין בפרויקט גרסה 13+ (האחרונה).
ראיתי עכשיו שהאתר שלהם (סוף-סוף) גם בעברית:
http://www.biu.ac.il/ICJI/Responsa/Heb/index.html
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2005 19:06 |
|
| |
איפה משיגים את הפתחי תשובות הזה באינטרנט?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2005 17:31 |
|
| |
אתמול קבלתי מנ.י את "שפתותיו דובבות" המכיל 275 ספרי חסידות . המחיר עשר דולר .
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2005 09:40 |
|
| |
אתמול ראיתי מודעת פרסום לתקליטור "אוצרות התורה", מה שנראה דומה ל "אוצרות החכמה".
מישהוא מכיר ויש לו ניסיון עם זה ?
מה היחס בין זה לאוצרות החכמה ? [יתרונות,חסרונות]
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2005 15:37 |
|
| |
גם אני שאלתי על זה בהודעה הראשונה באשכול זה.

|
|
|
|
|