|
|
| נשלח ב-19/11/2005 19:15 |
|
| |
כנראה שאנחנו חושבים דומה 
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2005 10:18 |
|
| |
אין ספק שאוצר החכמה זה המאגר המקיף ביותר והמושלם מכולם, כל הזולים והכמעט חינמים זה או בגלל מיעוט כמות או בגלל מיעוט איכות
העתיד לדעתי שהכל יהיה נגיש על הרשת ובחינם, כמו שיש כבר היום באתר של האוניברסיטה כמה עשרות ספרים סרוקים, ולבסוף זה גם יהיה מפעל לאומי
אבל עד שזה יקרה ישלוט בשוק מי שיהיו לו הכי הרבה ספרים, בגוונים שונים, ולציבורים מאסכולות שונות, עם פיתוח מירבי, כחיפוש ושדרוג והוספת ספרים ועוד כלי עזר
כרגע זה "אוצר החכמה" ולא נראה באופק משהו שמתקרב אליהם, ואני אומר את זה בתור לקוח שעדכן לגירסה 4, אם הציבור היה יודע מה זה אוצר החכמה הוא היה מפסיק לרכוש ספרים (חוץ מספרי יסוד, וספרי סיפורים או מחברים חדישים פופולריים) כפשוטו, ומשקיע רק בזה
תוקן על ידי - כמים_הפנים - 20/11/2005 10:18:35
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2005 15:17 |
|
| |
יש הבדל עצום בין אוצר החכמה לפרוייקט השו"ת - שם זה סרוק (לפחות ברובו) ובפרוייקט זה מוקלד.
נפ"מ לחיפוש, להדבקה בוורד וכו'.
אבל צריך לזכור שבפרוייקט השו"ת - חסרים שותי"ם חשובים רבים. נכון שכל היסודים נמצאים שם כמו הראשונים, חת"ס נו"ב וכו'.
אולם למשל מפוסקי הונגריה נמצא רק את החת"ס ותלמידו חברו הר"י אסאד.
ואיה הכתב סופר ? המנחת אלעזר ? המהר"ם שי"ק ?
לעומת זאת יש שותי"ם בני ימינו, שבמחילה הם זניחים יחסית, וכנראה המולי"ם שלחו לבר אילן את החומר מוקלד - וכך הם זכו להכלל בו.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2005 23:13 |
|
| |
באוצר החכמה אמנם יש את כל הספרים כמעט אבל כדי שכל מו"ל יתן להם רשות אז הם כפי הנראה עשו קומבינה עם המו"ל שהם לא סורקים את כל הספר ומשמיטים משהו ובנוסף גם שילמו למולי"ם כסף (להערכתי). לאישור דברי תעברו על הקטלוג של אוצר החכמה ושימו לב שכמעט בכל סט חסר איזשהו כרך.למה? לפי הנ"ל מובן. זה אומר בעצם שכל האוצר החכמה כולו מלא פגימות ואין כמעט ספר שאינו חסר ממשהו
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2005 23:26 |
|
| |
לאברם,
אני לא מומחה לאוצר החכמה, אבל צריך לזכור שלהרבה מן הספרים כבר אין זכויות. בנוסף, כיוון שמדובר בסריקה מעותק פיסי של ספר, ממילא כל פגם שיש בספר המקורי עובר לדפוס.
מה שהפריע לי זה שיש פה טענה שלך, שאם היא נכונה אין בה משום כבוד לאוצר. אשמח אם תשיג תגובה רשמית שלהם לטענה שלך, ולהביאה כאן (הם עונים למיילים).
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2005 00:34 |
|
| |
לאברהם
הקטלוג העבה הוא מהגירסא הראשונה, ומאז נוספו 4400 ספרים, וכפי שנוכחתי הם השלימו עשרות סטים, והחליפו מאות ספרים פגומים
כשפניתי אליהם הם גם ענו לי שפרויקט של קרוב לחמש מליון !!! תמונות אין ספק שבתחילה הוא עוד צריך שיפור והשלמה, והיום בעדכון 4 רואים שהם עמדו במילתם
הם לא משלמים עבור ספרים, מה ששמעתי שלמי שמביא להם ספרים חשובים הם עושים איזה הנחה ברכישת התוכנה
גילוי נאות: אני מכיר וידיד של בעל ה"אוצר", ומשוחח איתו על הנ"ל הרבה
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2005 00:44 |
|
| |
אני משתמש באוצר וחסיד מושבע שלו מיום התגלותו.... לדעתי מאז המצאת הדפוס לא היתה המצאה שכזו שתרומתה כה כבירה על לימוד כתיבה וכו'.
הטענה שמישהו העלה פה על ספרים חסרים, היא חסרת שחר ל ח ל ו ט י ן. אם יש טעויות והשמטות זה אחד לאלפיים, אולי.
בנוגע לתשלומים על ספרים המדיניות כפי שאני יודע אותה היא כך:
כסף אף פעם לא משלמים. ספרים חשובים שיש להם ביקוש,כגון ראשונים וכדומה, מזכים בהנחה על קנית האוצר, גודל ההנחה כחשיבות הספרים ומספרם.
מחברים שנותנים ספרים לאוצר עושים את זה בשביל פרסומן ולא מקבלים על כך כך תמורה.
ולשאלת היחס בין הספרים המודפסים לדיגטלים, הרי שהנוסחה די ברורה: ספרים שלומדים אותם, אי אפשר ללומדם דרך האוצר. ספרים שמעיינים בהם, האוצר הוא פתרון מושלם.
איש איש וספרי לימודו ועיונו.
ועוד לא דיברנו על החיפוש שזה לדעתי עיקר ההמצאה של התכנה (ומה שמעלה אותה מעל אוצרות התורה המתחרה שלה, כי בנוגע למאגר הספרים אוצרות התורה לא נופלים מהם,בכל הנוגע לספרים ישנים, לא ספרי מחברים...) התוצאות בחיפושים הם מדהימות ממש.
עד שהיה לי אוצר החכמה היתי מחפש בבר אילן ובדי בי אס, זה בלי השוואה בכלל במבחן התוצאה.
בקיצור: כל חפצים לא ישוו בה.
תוקן על ידי - נחית_דרגא - 11/12/2005 0:45:08
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2005 09:43 |
|
| |
נחית דרגא
עכשיו שיש לך את "אוצר החכמה", אתה משתמש עדיין בתקליטור של בר אילן ושל דיביאס ?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2005 13:55 |
|
| |
רק כשאני מחפש משהו בתוך ספר מסוים וצריך לאתר את מיקומו בספר.
כשאני מחפש ידיעה כל שהיא, רק באוצר החכמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2005 15:32 |
|
| |
לא הבנתי אותך
שווה להשקיע בשלושתם ?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2005 16:10 |
|
| |
ודאי ששוה. זה לא כסף לפח. גם אם תקנה בנוסף לכל זה גם את אוצרות התורה. זה לא שאלה של כדאי או לא כדאי השאלה מהי התקציב שעומד ברשותך.
אני חוזר ומסביר. אם אתה מחפש באיזה סעיף קטן במגן אברהם כתוב דין פלוני או באיזה סימן בנודע ביהודה מופיע נושא אלמוני, אזי בר אילן הוא הכתובת. (ודי בי אס כיו"ב לאגדתא וקבלה)
אבל אם אתה מחפש מי מדבר על נושא מסוים, כגון מה דין שתית כוס של ברכה דרך קש... או אם תרצה מה הדין לגבי ביטול ברוב בדינים שהם על הגברא כגון איסורי שבועה.... אז אוצר החכמה זה הכתובת המרכזית.
לא ברור?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2005 17:44 |
|
| |
יותר ברור.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2005 19:27 |
|
| |
וזאת מפני שהחיפוש בבר אילן יותר מדויק. לכן הוא עדיף על אוצר החכמה. מאידך היקף המאגר בו מתבצע החיפוש באוצר החכמה הוא לאין שיעור מבר אילן ולכן כאשר מחפשים מי מדבר על נושא פלוני - אוצר החכמה זה הכתובת.
|
|
|
|
|