|
|
| נשלח ב-6/6/2008 18:06 |
|
| |
בבא קמא פרק ד משנה ד
שור של פקח שנגח שור של חרש שוטה וקטן חייב ושל חרש שוטה וקטן שנגח שור של פקח פטור
|
|
| נשלח ב-6/6/2008 18:24 |
|
| |
ר' ירוחם
האם אתה מדייק מכאן, שבעבירות אדם לחבירו פטור החרש (כמו שנאמר בהמשך המסכת- חרש שוטה וקטן פגיעתן רעה, בפרק שמיני, גמרא דף פ"ז עמוד א'):
החובל בהן (בחש"ו) חייב, והן שחבלו באחרים פטורין,
כך בעבירות שאדם למקום אין הם חייבים (מנימוק שאין הם יודעים מה הם עושים?)
זאת על פי הרמב"ם שאין הם בני דעת...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2008 18:35 |
|
| |
עבירות בין אדם לחביר חמורות מעבירות של אדם למקום.
הגמרא אומרת רבי מכבד עשירים. במה כיבד אותם, הבאת את המשנה-
חרש שוטה וקטן פגיעתן רעה, החובל בהן חייב, והן שחבלו באחרים פטורין,
לכאורה מן ההגיון, רבי היה צריך להוסיף גם את העשיר לאותה קטגוריה. אלא הוא כיבד אותם.
|
|
| נשלח ב-6/6/2008 18:40 |
|
| |
אז אני מבין מדבריך שמדין ק"ו, על פי דין זה שהבאתי, חש"ו פטורים מן העבירות.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2008 21:32 |
|
| |
סערה שקטה, קרא שוב את דבריי.
הרי זה גופא מה שאמרתי, שלא בסדר לפטור חרשים ממצוות, שהרי זה מונע מהם את הזכות להיסקל על חילול שבת.
ולגבי שאר פלפולים כאן, אני מחלה פניכם שתפטרו אותי מהתייחסות אליהם.
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2008 22:45 |
|
| |
תוספות חגיגה דף ב : ולא דמי חד לאידךחרש ושוטה פטורים מכל המצות כדאמר לקמן וקטן לא ידעינן דפטור
|
|
| נשלח ב-7/6/2008 22:52 |
|
| |
מיכי
מסתבר שחוש ההומור שלי הוא על הפנים...
(אל תדאג, לא אטריח אותך בפלפולים בייחוד אחרי שעיינתי במנחת שלמה א' סימן ל"ד בדין חרש שאפשר להתקשר איתו וקיבלתי הבהרות בדין חרש רגיל ודיון בדין חרש שניתן להבינו, מסתבר בפשטות שבמקרה זה הוא יכול להתחייב במצוות וכפיקח הוא
על פניו, לפי זה חרש גוי שהוא כפיקח לכאורה ניתן לגיירו אם הוא מבין במה כרוך הגיור).
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2008 11:10 |
|
| |
אם יש חרש שמבין מה זה גיור ורוצה להתגייר, אז אין לגייר אותו כי הוא שוטה. וכידוע, שוטה הוא כחרש לכל דבריו.
וכן מי שהתרו בו כשחילל שבת ואמר כן ועל מנת כן אני עושה, אין להרוג אותו, שכן הוא שוטה (כדברי הרמב"ם לגבי אין אדם משים עצמו רשע על המשתגעים שרוצים להרוג את עצמם), ואינו אחראי למעשיו, ופטור מכל עונש.
אגב, לענ"ד ההוראה השנייה היא נכונה להלכה.
|
|
| נשלח ב-10/6/2008 17:55 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2008 18:31 |
|
| |
[מיכי,
ומה אם הוא מתאהב בכומר (סליחה, ברב) ממבט ראשון? ]
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2008 12:36 |
|
| |
בראיון לקלמו ליבסקינד ב"סופשבוע" מעריב, משיב הרב דרוקמן לתוקפיו מקרב בית הדין הרבני הגדול בירושלים: "מדובר בקבוצה שלא אכפת לה מעם ישראל וואין לה שום אחריות לעם ישראל והיא דואגת לקבוצה המצומצמת שלה".
הראיון עם הרב דרוקמן נערך על רקע סערת הגיור, שנפתחה עם פסילת בית הדין הרבני באשדוד את גיורה של אישה גרושה ואם לילדים, שביצע הרב דרוקמן לפני שנה.
הפסילה העמידה בספק את כל 12 אלף הגיורים שבצע הרב דרוקמן ב 15 שנים האחרונות, וטילטל את כל פעילותו של מערך הגיור.
"אני מתייחס אל גיור עולי חבר העמים כאל משימה לאומית, אומר הרב דרוקמן. "אילו אח שלי היה מגיע מרוסיה עם אשתו הגויה, לא הייתי עושה הכל כדי שהיא תתגייר? ודאי שכן.
הגישה
שלי אומרת שכל אלה שהגיעו אחים שלי וצריך לעזור לכולם..צריך להיות בבית הדין כשגר כזה מסיים את התהליך ואומר "שמע שיראל" ומקבל על עצמו להכנס לעם ישראל. זה אחד הרגעים המרגשים שיש. אתה עומד עם דמעות בעיניים".
על הדיינים בהרכב שהחליט לפסול את הרב ולהביא לאי חידוש החוזה שלו, אמר הרב:"אתם כבר חרצתם את דיני ברבים. ואתם פסולים מלדון בזה. כתבתי לנשיא בית הדין הגדול הרב עמאר, שלא יתכן דבר כזה".
דרוקמן מספר שהפרסום של פסק הדין הביא זרם של טלפונים מגרים היסטריים. "הם שואלים אותי מה יהיה איתנו? אנחנו יהודים או לא? ואני מרגיע ואומר להם 'אתם יהודים ואף אחד לא יכול לקחת את זה מכם".
הכתבה המלאה תתפרסם מחר במוסף "סופשבוע" של מעריב.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/746/043.html
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2008 22:18 |
|
| |
חברים יקרים,
פקעה סבלנותי!
כמות דברי ההבל שנשמע מצד תומכי הרב דרוקמן וממנו עצמו, הולכת ומתרבה בכמויות אסטרונומיות. בתגובה לפסק דין מנומק, הם יורדים לרמה נמוכה מאד, מלכלכים על ציבור שלם וגדולי תורה בהכללות גסות, ומשתמשים בדמגוגיה אנטי הלכתית וקרובה לשיקרית.
אני עומד חסר אונים מול תופעה זו!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2008 23:15 |
|
| |
אסרוג, עין בסוף האשכול הסמוך, או ישירות בשו"ת אג"מ קנ"ט וק"ס, ותראה שר"מ פיינשטיין, בסיטואציה זהה, גילה הבנה לדעת המגיירים למרות שלא הסכים לה בעצמו.
אכן מוזר מאד למה הויכוח הציבורי מתנהל ברמת קשקשת כזו, אבל זה לא פוטר אותנו מלדון בגופו של עניין.
|
| נשלח ב-15/6/2008 00:30 |
|
| |
נדב,
על זה גופא דברתי. במקום לנהל דיון הלכתי בפורום מתאים, ולהביא נימוקים כדוגמת דבריך (למרות שבדברי ר"מ פיינשטיין אין התייחסות לטענה העיקרית של לפני עיוור), הם מגיבים בבילבולים וקשקושים שמתחת לכל ביקורת.
|
|
|
|
|