|
|
| נשלח ב-18/7/2008 11:16 |
|
| |
אחי אין לך סבלנות? מההוצאה הבטיחו שהספר יצא עוד במהלך שנת 2008 (חוצמזה שכמדומני שקראת בגירסאות קודמת את רוב החדו"ת שיש לי שם)
הרב מיכי אל תשמח כל כך מהר. יכול להיות שהרבנות בארץ תמאס ע"י הציבור החילוני בארץ אבל בחו"ל זה קצת אחרת. היהודים, גם (ובמיוחד) אלו שאינם שומרי תו"מ בחיי היומיום שלהם מחפשים איזה דרך להגדיר את זהותם. החילוני בארץ לא עסוק בכך ביומיום. הוא כאן,הוא ישראלי והוא יהודי ושלא יבלבלו לו את השכל. בחו"ל השאלה מתחדדת. אנשים שואלים את עצמם אם אני לא ישראלי ולא מקיים מצוות במה אני יהודי? ולכן הם צריכים סמלים להזדהות איתם. לרבני הקהילות תפקיד חשוב בעניין הזה ורב שמארח לשבת את אותו "איוש נוכחי" יזכה לרייטינג יותר גבוה אצל אלו שמפשים רק את הסמל ולא את המחוייבות ההלכתית שמאחוריו. חוצמזה, אם זה לא יהיה הרבנות הראשית לישראל זה יהיה גוף אחר שיצבור כוח ויהפוך את היהדות לקתולית. הזכרתי כבר את "מרכז רבני אירופה". יש גם "וועד רבני אירופה". (יש בתחום הרבה כסף אז כל אחד רוצה להיות הראש) לגבי הראשון, ראיתי אותו בכמה מקרים בפעולתו מאחורי גבם של רבנים מקומיים מול הרשויות. הרשויות לא מחפשות סקנדל עם היהודים ומבחינם גוף כזה "מייצג" את היהודים. (תראה פעם איזה ניירות לוגו יש להם, לכל תחום מחלקה מיוחדת, לפחות ע"פ נייר הלוגו, וכל מכתב מלווה בחתימת הרב מנהל המחלקה וכן "הרב עו"ד פלוני". תאמין לי, זה משפיע) ועוד לא דברתי על חב"ד שפעילה מאוד בשני האירגונים הללו ודוחפת את אפה למוסדות וקהילות שקיימות זה מכבר ועל מעורבותו של "האיוש הנוכחי" בפעילות זאת.
תוקן על ידי אח_של_השכן ב- 18/07/2008 11:19:54
טוב שכן קרוב מאח רחוק?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2008 12:17 |
|
| |
[אחשל,
למה לא תפתח אשכול על האפיפיור היהודי? נשמע מרתק!]
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2008 13:30 |
|
| |
אמשלום,
את יכולה בבקשה לענות לי עניינית על שאלתי, במקום לייחס לי תכונות פסיכולוגיות למיניהן על איך אני מתייחס לאנשים מסויימים, ומה כמות הידע שלי ואם אני אוהב או שונא את הידע הזה....וכל זה כאשר אין לך חצי שיעור של מושג מי אני!
שוב, אשמח לתשובה עניינית.
גם אני מצטרף להצעת ידידתי אמשלום, להעביר את הדיון למקום המתאים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2008 13:37 |
|
| |
[אסרוג,
תשובה עניינית? חשבתי שנתתי כזו (לשאלה בלתי עניינית לחלוטין, או לפחות לא רלוונטית, אגב...).
לא עסקתי בניתוח פסיכולוגי, ואני מתנצלת אם נפגעת. מה שכתבתי הוא טענה עקרונית על דרכי הבחירה של בני האדם כיצד לחיות את חייהם ו/או כיצד לבחון את דרכי חייהם של אחרים.]
תוקן על ידי אמשלום ב- 18/07/2008 13:43:35
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2008 13:46 |
|
| |
אמשל, אם הכל יאמר באשכול מי יקנה את הספר?? קודם תקנו אח"כ נדבר
|
|
| נשלח ב-18/7/2008 13:47 |
|
| |
אתרוג,
השאלה כאן היא על מערכת ערכים דתית, ולא על מערכת משפטית.
אבל, דווקא המערכות המשפטיות מתאפיינות בחוסר אחידות. אין מערכת שבנויה כמו בשיעורי המבוא למשפטים*, כפירמידה של ערכי יסוד, חוקיםמסודרים ואחידות רעיונית.
המערכת המשפטית בנויה מחוקים שנאספו לאורך הדורות, כאשר ערכי המחוקקים השתנו מפעם לפעם. חוקים מסויימים נותרו מימים של דיקטטורה או מלוכה, ואחרים נוסחו לפי ערכים סוציאליסטיים או בהתאם לשעת חרום מסויימת, והפכו קבע.
הצורה הזו נכונה הן לחוקי מדינת ישראל, הן לחוקי ארצות נכר, והן למערכת המשפטית הקרויה "הלכה".
-------
* זה לא שהקשבתי בשיעור, אבל אני יודע איך זה.
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2008 13:54 |
|
| |
עתה ראיתי את הערת אחי, ועלי להזהיר את הציבור היקר. עבודת הדוקטורט שלו, שאני שקוע כעת בקריאתה, ארוכה פי כמה וכמה. גויל אילו רקיעי, קני כל חרשתא, דיו אילו ימי, וכל מי כנישותא...
לדוקטורט שלו לא צריך אשכול, צריך פורום.
מספרים שאיינשטיין קיבל את התואר שלו על משפט אחד. אז היו ימים.
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2008 14:05 |
|
| |
אחי אל תטיל לחינם מורך בלבב אחב"י הספר המדובר אינו עבודת הד"ר שלי והוא אכן קצר יותר לפירסומה של עבודת הדוקטור נכון עתיד מזהיר - בעתיד
תוקן על ידי אח_של_השכן ב- 18/07/2008 14:04:47
טוב שכן קרוב מאח רחוק?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2008 14:12 |
|
| |
יש לך זמן לעשות פירסומת לספר בפורום, ואין לך זמן לענות לאחיך במייל?...
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2008 00:49 |
|
| |
מה זו ההתכתשות המשפחתית הזו פה לעיני כולם?
אתם רוצים שהשכנים יתחילו להתערב?
|
|
| נשלח ב-20/7/2008 01:02 |
|
| |
השכנים, אחים_של_השכנים, וכל מיני בני דודים רחוקים...
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2008 02:29 |
|
| |
מאיר, אם מדובר בשכנים שלי.... עדיף שלא
|
|
|