בית פורומים עצור כאן חושבים

גיור. מה הנדרש בפועל לעומת הנדרש באמת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/5/2008 12:57 לינק ישיר 

מי יכול  להזביר לי בצורהנ פשוטה
מה ההגיון של ביטול רטוראקטיבי של הגיורים?
וגם מה ההשלכות ההלכתיות של זה?

האם לפי אותו הגיון אפשר גם לבטל אחורה גט<
דהיינו אשה קיבלה גט והתחתנה זיווג שני ונולדו לה ילדים והנה מבטלים את הגט שלה?
דהיינו ילדיה מהזיווג השני ממזרים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2008 13:02 לינק ישיר 

אני לא מבין. מדוע אני לא יכול גם לגרש אותם? האם מבחינת המדינה הוא עדיין יהיה נשוי על אף שהם התגרשו בבית דיני? אם כן, אז הוא  יינשא שוב (אצלי) ובת הזוג השנייה תהיה ידועה בציבור שלו (מבחינה חוקית). הרי החוק כיום אינו אוסר ביגמיה כזו!
ואם הם הסכימו להתגרש אצלי, אז בכלל מה הבעיה? שהבעל לא יקיים את ההסכם כדי לטרטר את זוגתו שתחי'? זה קיים גם כיום, ובאותה מידה אצל הרבנות. אז מה הפסדנו?!

אצל חרדים זה לא באמת קיים, כי הם פועלים באישור הרבנות (נראה את הגבר שלא נותן אישור לרב אלישיב או לר"נ קרליץ וכדו').
מה עושים רפורמים? האם הם לא משתמשים במוצא כזה? מישהו יודע (אמשלום, שחרית)?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2008 14:25 לינק ישיר 

בדיוק עכשיו קראתי במסכת שבת, תחילת פרק שביעי, על "גר שנתגייר לבין הגויים", שאינו יודע עיקר שבת, שמעמדו ההלכתי דומה ל"תינוק שנשבה לבין הגויים", כלומר הוא בכלל ישראל, ולפי רב ושמואל יצטרך להביא קרבן חטאת כשייוודע לו שחטא, ולפי ר' יוחנן וריש לקיש פטור מקרבן.

אם כך, לכאורה, גר שמתגייר וחי כחילוני הוא עדיין בכלל ישראל. וצריך עיון.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/5/2008 14:34 לינק ישיר 

כתב הרמב"ם בהלכות איסורי ביאה, פרק י"ג הלכה י"ז:

"גר שלא בדקו אחריו, או שלא הודיעוהו המצוות המצוות ועונשן, ומל וטבל בפני שלושה הדיוטות, הרי זה גר, ואפילו נודע שבשביל דבר הוא מתגייר, הואיל ומל וטבל יצא מכלל הגויים, וחוששין לו עד שיתבאר צדקותו. ואפילו חזר ועבד עבודה זרה, הרי הוא כישראל מומר, שקידושיו קידושין ומצווה להחזיר אבידתו – מאחר שטבל נעשה כישראל...".

וכן ראה שולחן ערוך יורה דעה, סימן רס"ח סעיף י"ב, וברמ"א.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2008 14:42 לינק ישיר 

בלי קשר להלכות גיור, נראה לי שפסק הדין של בית הדין הרבני הוא בעייתי מבחינת הלכות משפט.

לבית הדין ישנה סמכות לפסוק בעניין שהובא לפניו - הזוג שמעוניין להתגרש.

אבל כאשר בית הדין קובע שכל הגיורים של הרב חיים דרוקמן פסולים, הוא למעשה פוסל גם את הרב עצמו. כדי לעשות זאת, חייבים לפחות לזמן אותו לדין כדי לשמוע את דעתו.

לענ"ד, לשום בית דין אין רשות לפסול אדם בלי לאפשר לו להגיד את דברו, ואני לא מאמין שבית הדין הרבני אכן נהג כך, אני חושד שהכתבות שפורסמו ב"בחדרי חרדים" http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=4721&cat_id=1 וב ynet
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3537893,00.html  הן מוטעות.

אם בכל זאת יתברר, חס וחלילה, שהעובדות שבכתבה נכונות, אני מוחה בתוקף על הפסילה, שמהווה עוול במשפט.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/5/2008 15:25 לינק ישיר 

מדברי אראל וכמעסק עולה התמונה הידועה שהדרישה השלישית מן הגר, היינו, קבלת עול מצוות, היא המוחלטת פחות, המובנת פחות והניתנת לטפלול יותר ורק בדורות האחרונים הפכה עיקר.

העובדה שבמדינת ישראל של ימינו הבנת הדרישות מן הגר היא מהקיצוניות ביותר שידע עמנו היא תאונה היסטורית מצערת הזוקקת תיקון.

עברתי במהירות על האשכול וכנראה שלא אחדל מלתמוה כיצד יש אלה הסבורים שלהיות יהודי כרוך בלהיות מחויב לעול תורה ומצוות (במובן האורתודוכסי כמובן). מה לנו ולהגדרה הפרוטסטנטית הזו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2008 15:26 לינק ישיר 

chouteng כתב:
עמית: קבלת עול מצוות הוא תנאי הכרחי לגיור. אני מציע שהבחור ילמד על שבת, טהרת המשפחה, כשרות וכדומה. האם הוא יכול להאמין בי"ג עיקרים, שכר ועונש, שכל התורה היא אמתית, חיבור תורה שבכתב עם תורה שבעל פה, וכדומה. שני הדברים הנ"ל הם מה שיקבעו את החיים העתידיים שלו, והאם הוא יוכל לחיות כיהודי. מבלי הדברים הנ"ל אין שום ב"ד מוסמך שיגייר אותו.

רבים מהכותבים בפורום פה ובכלל מהיהודים האורתודקסים כיום (ביחוד בקבוצה שמכונה (בארה"ב) אורתודוקסים מודרניים) לא מאמינים באמונות אלו - כולן או חלקן - ודאי לא כפשוטן ובכל זאת מוחזקים בעיני עצמם והסובבים אותם כיהודים דתיים (אורתודוכסים), האם נכון לדרוש ממי שבא להתגייר מה שאנו לא דורשים מעצמנו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2008 16:17 לינק ישיר 

קלף,
אין כאן ביטול רטרואקטיבי. הוא טוען שכעת התברר שאף פעם זה לא היה גיור כי הוא לא נעשה כהלכה. עד עכשיו חיינו בטעות וכעת היא התבררה לנו. לדוגמא, אם גר לא ימול ויטבול ויחיה כיהודי שנים, ואז יתברר שהוא לא מל ולא טבל, אזי הוברר לנו שחיינו עד עתה בטעות. אין כאן פעולה למפרע, על אף הלעג החביב של גורנישט שהבאתי לעיל.

אראל,
אמנם עלינו לקרוא את פסק הדין, שכן קשה לי להאמין שדיין מוסמך כתב דבר אווילי (שלא לומר מרושע) כזה. כדי לפסול אדם לדון או להעיד יש לקבל עדות כשרה, לעשות זאת בפניו, ולתת לו את האפשרות להתגונן. וככל הזכור לי גם אז לאחר שפוסלים אותו זה לא חל למפרע אלא משעת פסק הדין. יתר על כן, פסול מדרבנן זוקק הכרזה שמעכבת את הפסול.
על כן אם באמת הדיין ההוא אמר את מה שמביאים בשמו, דומני שכל פסיקותיו שנעשו מאז היווסדו ועד היום בטלות ומבוטלות (לשיטתו, שניתן לפסול למפרע בלי הליך תקין).
כל שלושה יהודים שיושבים בדין הם בי"ד, וכדי לפסול את בית הדין יש להוכיח באופן פוזיטיבי שהם  מפסולי עדות ודיינות.
אגב, הייתי מצפה שהרב דרוקמן יתבע אותו (בבי"ד כמובן) על העלבת עובד ציבור. אין צורך לומר שאם הדברים נכונים יש לפטר אותו לאלתר (הן כרשע והן כעם הארץ).

שחרית,
כלומר את מבינה יותר את הדרישה למילה וטבילה מאשר קיום מצוות. כנראה באמת יש לנו ראש שונה לגמרי (מה שלא ממש מפתיע אותי, כמובן). בעיניי זו גזיה"כ גמורה שדרושה טבילה ומילה, אבל קבלת מצוות גם בלי שהיה זה כתוב ודאי לי שהיא נדרשת. יהודי (תרבותית ואידיאולוגית, לא ביולוגית) = מקיים מצוות.
ובכלל, ממתי את מתנגדת לעדכון ההלכה לרוח הזמן? אם כעת רוח הזמן היא שנדרש קיום מצוות, א מה רע לעשות רפורמה בהלכה ולדרוש קיום מצוות מכל גר?

לאור האמור למעלה, אוסיף כי בעיניי גם אם ההלכה אינה מחייבת קבלת מצוות, אני לא הייתי מקבל גר אחרת (ההלכה היא סטנדרט מינימלי ולא מכסימלי). אבל מכאן ועד לפסול את מי שסובר אחרת לדיינות, ועוד לבטל את כל גיוריו למפרע, המרחק הוא אדיר.

ומכאן בדיוק ניתן לעבור לטענתו של סנשו (למה דורשים מגר מה שיהודים מלידה לא עומדים בו): כשרוצים להתקבל לארה"ב נבחנים על חומר שחלק ניכר מתושבי ארה"ב לא יודעים אותו. כשרוצים להתקבל כאזרחים במדינה כלשהי, בודקים האם אין לך תיק פלילי וכדו', ואולי אפי' אם יש לך מקצוע ופוטנציאל תעסוקה. האם מישהו מעלה בדעתו לסלק מהארץ את מי שאין לו תעסוקה או מי שיש לו תיק פלילי?! תמיד מי שבא להתקבל נדרש לעמוד בסטנדרטים גבוהים יותר מאשר מי שכבר בפנים.
אם כן, הוא הדין לגבי קיום מצוות. יהודי שאינו מקיים מצוות אמנם אינו יהודי (במובן התרבותי וערכי) בעיניי, אבל הוא ודאי בדין יהודי לכל דבר ועניין. אבל גר שרוצה להתקבל ל'מועדון' צריך לבוא על דעת שהוא יקיים מצוות. הדברים פשוטים וברורים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2008 16:43 לינק ישיר 

http://woland.ph.biu.ac.il/uploaded/204.pdf

לקראת הסוף ניסיתי לדון שם גם בבעית הגיורים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2008 18:08 לינק ישיר 

נדב, הקישור לא נפתח

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/5/2008 21:40 לינק ישיר 

אז כאן :

http://upload.kipa.co.il/media-upload/tzohar/tzohar2951.PDF

תכל'ס, מדובר בבעיה ממש קשה מפני שהיא חושפת את שאלת השאלות: לאיזה קולקטיב מצטרף המתגייר? האם יש לעם היהודי הגדרה שונה מאשר קהילת מקיימי המצוות?

ואם רוצים לנתק את הגדרת היהודי של החוק מההגדרה האורתודוכסית: כיצד תמנע ממישהו לנסוע להודו ולגייר שם שני מליון סיקים שיבואו ויבקשו סל קליטה לפי חוק השבות? האם זה לא מחייב את ביטולו של החוק, שזה אומר ביטול השריד האחרון לקשר בין הגוף המתקרא מדינת ישראל לבין העם המתקרא יהודי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2008 22:01 לינק ישיר 

לכן הקפידה התורה כל כך בגר- בכל סוגי הגרים לא להתעמר בהם. -לפחות 32 פעם- מזכירה התורה את איסור הונאת ואהבת הגר.

אז מה אם התורה מזכירה?, אם אפשר לנגח פוליטית.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2008 22:05 לינק ישיר 

נדב,

הערת העורך [הערה מס' 2], המתייחסת לקידושי חילונים, מסתיימת ב"שלא לדבר על ההיבט הערכי החמור של הנושא". יש לי תחושה שהוא לא קרא את המאמר, או לא הבין את כוונתך...

[או שאני לא הבנתי את כוונתו???]

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/5/2008 23:41 לינק ישיר 

הרב מיכי,

לפי מה שזכור לי, ע"פ החוק רק לביה"ד הדתי מטעם המדינה יש סמכות בגירושין. כיום, הם מחייבים גם זוגות שנישאו בנישואין אזרחיים או בחו"ל להתגרש דרכם על-מנת שהאשה לא תחשב אשת איש. אני משער שגם אם זוג כזה יביא להם תיעוד ועדויות שהם ערכו טקס גירושין ע"פ ההלכה אבל לא לפני ביה"ד הרבני, לא יכירו בגט הזה (אך יתכן ואני טועה), ואם כך הוא, אני לא רואה סיבה שהם יתייחסו אחרת לגירושין אצל רבני צהר או בסנהדרין דפ"ת.

השוט כאן הוא ביחס לאשה שתיחשב 'אשת איש' למרות שהתגרשה כהלכה.

מצד שני, אני בהחלט יכול להבין את השיקול של הממסד הרבני. במבחן התוצאה, חלק גדול מהציבור נשמר בגבולות עם ישראל בזכות הכפייה הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2008 00:07 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
ומכאן בדיוק ניתן לעבור לטענתו של סנשו (למה דורשים מגר מה שיהודים מלידה לא עומדים בו): כשרוצים להתקבל לארה"ב נבחנים על חומר שחלק ניכר מתושבי ארה"ב לא יודעים אותו. כשרוצים להתקבל כאזרחים במדינה כלשהי, בודקים האם אין לך תיק פלילי וכדו', ואולי אפי' אם יש לך מקצוע ופוטנציאל תעסוקה. האם מישהו מעלה בדעתו לסלק מהארץ את מי שאין לו תעסוקה או מי שיש לו תיק פלילי?! תמיד מי שבא להתקבל נדרש לעמוד בסטנדרטים גבוהים יותר מאשר מי שכבר בפנים.אם כן, הוא הדין לגבי קיום מצוות. יהודי שאינו מקיים מצוות אמנם אינו יהודי (במובן התרבותי וערכי) בעיניי, אבל הוא ודאי בדין יהודי לכל דבר ועניין. אבל גר שרוצה להתקבל ל'מועדון' צריך לבוא על דעת שהוא יקיים מצוות. הדברים פשוטים וברורים.

מובן שבשביל להתקבל למועדון צריך יותר ממה שצריך בשביל להישאר בו, הנקודה היא שבענייני אמונות ודעות מי שלא מאמין לא יכול לדרוש מאחרים להאמין באבסורד (לדעתו).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > גיור. מה הנדרש בפועל לעומת הנדרש באמת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 24 25 26 לדף הבא סך הכל 26 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.