|
|
| נשלח ב-17/8/2004 12:34 |
|
| |
דוד גולינקין הוא עם הארץ במובן הפשוט של המילה. יכולתו הוא אך ורק באיסוף חומר ממאגרי מידע אלקטרוניים וכתובים.
כהוכחה להנ"ל אני מביא את ההוצאה שלו של מסכת ראש השנה מהגניזה, שחוץ מהקדמה קצרה הוא אינו מפרש לאף קטע. עוד אציין לשו"ת לוי גינצבורג שהוא ערך והוציא, שהחלק ההלכתי מלאה וגדושה טעויות שהוא אחראי להם.
ולבסוף אצטט לדברי מדרש קהלת,
עשיתי לי שרים ושרות, דיינים זכרים ודיינות נקבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2004 14:52 |
|
| |
CHOUTENG
כתבת: "הוא עם הארץ במובן הפשוט של המילה. יכולתו הוא אך ורק באיסוף חומר ממאגרי מידע אלקטרוניים וכתובים".
ישנם רבים שגם את זה אינם יכולים, לפחות הוא נאמן למקור.
אני מעדיף עם הארץ מעתיק, מת"ח מזייף.
אולי תציין לטעויותיו, אני לא מכיר אותו בכלל.
חלק גדול מהחומר שבמאמרו ידעתי מכבר, והוא מציין למקורותיו בעמוד 180
לי זה אומר הרבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2004 15:59 |
|
| |
נישטאיך, כתבת: "אלפי שנות היסטוריה ועשרות מליוני נשים, ולא מצאנו מספיק נשים שלמדו תורה, אפילו כדי למלא עמוד מחברת מצד אחד. מה זה אומר לכם?"
אשמח אם תרחיב את שאלתך, כי לא הבנתי אותה.
תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2004 16:15 |
|
| |
ברשותך ארחיב.
כשאני רואה מחברים כמו בעל התורה תמימה במקור ברוך מחבר רשימה של נשים שלמדו תורה, והם מועתקים ממנו למאמרו של דוד גולינקין שנים רבות אחריו, ואף הוא אינו מצליח למלא יותר מכמה שורות, למרות שנשים יהודיות היו בעולם במשך אלפי שנים ומספרם במשך אלפי השנים הגיע לעשרות מליונים, בשבילי זה אומר דרשני, ואין לי אלא לשאול. למה היה זה כך. כשתגלי למה היה זה כך גם תגלי למה לא היו נשים פוסקות.
כשלא לומדים לא יודעים לפסוק.
תוקן על ידי - נישטאיך - 19/08/2004 16:18:14
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2004 16:51 |
|
| |
נישטאיך,
תודה.
אני בטוחה, שיש כאלה שיאמרו שמסקנתך מוטעית, ורחמנא ליצלן, גם פמיניסטית משהו, כי המסקנה הנכונה היא, שנשים חסרות את היכולת המנטלית להפריד בין עיקר לטפל, או משהו בסגנון זה...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2004 16:55 |
|
| |
להגב' אמשלום,
והם בטח יוכיחו שהם צודקים, ממה שלא הבנת את מה שרציתי לומר בלי הסבר נוסף.
שיגידו. הם לא יהיו הראשונים.
תוקן על ידי - נישטאיך - 19/08/2004 17:03:45
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2004 17:07 |
|
| |
נישטאיך,
הנה נכשלתי ב"כישורים הנשיים" שלי, ואפילו אינטואיציה נשית פשוטה - להבין ממה שלא נאמר - אין לי...
אני מציעה, שכעונש, ימנעו ממני כניסה לבית המדרש, יחסמו את דרכי אל ספרי התלמוד ויאסרו עלי לפסוק הלכה.

|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2004 17:28 |
|
| |
לאמשלום.
את זה כבר עשו במשך אלפי שנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2004 17:37 |
|
| |
ובהצלחה מרובה!

|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2004 11:08 |
|
| |
נישטאיך
האם תוכל להביא את מראה המקום לרשימה של בעל התורה תמימה? ואם תוכל לסרוק מה טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2004 14:34 |
|
| |
לאיל 25
דברי הרב ברוך הלוי אפשטיין הם בספרו ה"בעייתי" "מקור ברוך", חלק ד' בפרק "חכמת נשים", עמודים 1953-1958.
לצערי אין לי אפשרות לסרוק.
תוקן על ידי - נישטאיך - 22/08/2004 14:37:14
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2004 17:09 |
|
| |
תודה ומדוע הוא בעייתי?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2004 17:23 |
|
| |
ראה שם את הפרק העוסק בקריאת העתונים בשבת של דודו הנצי"ב, וכן את הפרק העוסק בידידות שהיתה בין אביו- ה"ערוך השולחן", והצמח צדק מליובאוויטש, שייתכן שלא היתה.
תוקן על ידי - נישטאיך - 22/08/2004 17:26:17
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2004 21:31 |
|
| |
שלום חברים!
אמנם לא נמנית אני בין כותבי הפורום אך נמצאת אני פה לא מעט, קוראת, לומדת, מתרשמת ולא אחת כותבת הערות שנגנזות מהר מאוד אל בין עמודי המחשב.
לאחר התלבטות ועידוד מכמה מחברי הפורום אני יושבת לכתוב הפעם גם - בפורום. ( ותודה רבה לכל המסייעים והמעודדים!!!)
------------
רציו- ציינת שיש פוסקות בימנו - לי לא ידוע על כאלה. למיטב ידיעתי גם כאשר אישה מביעה דיעה ואפילו מעזה למסור מידע שנותן נופך חדש לפסיקה כזו או אחרת מי שיכריע בסופו של דבר יהיה רב - ממין זכר!
ווטו- שים לב. נשים לא פסקו מעולם. הן רק הביעו את דעתן. היו שם תמיד מן הצד. אף פעם לא כפוסקות והשכלת להביא את תרוץ הגמרא על הקושי היאך אישה כשופטת (על דבורה)? אלא מאי- היות שהיתה נביאה הם קיבלו את הפסיקתה מכיוון שהיתה תחת השפעה נבואית ולא מתוך חשיבה עצמאית, בוררת, ובוחנת.
אציין רק שבעיקרון אין לי בעיה עם פסיקה הלכתית אבל יש לי קושי לקבל פסיקה של גבר (ולצערי כך זה מדורי דורות) בתחומים בהם כמה שילמד ויעמיק לא יוכל לרדת לסוף דעתן, חוויתן של הנשים. בתחומים אלו פסיקתן עבורי מאוד פרובלמטית. כי אין ולא יהיה להם פרמטרים אמיתיים לבחינה.
ולסיום אחתום בחידוד השאלה - בעקבות הערה של מאן דהוא-
מדוע אישה לא יכולה להיות פוסקת אלא (במקרה הטוב-) מתווכת?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2004 21:43 |
|
| |
תרכובת
ברוכה הבאה.
את פוסלת פסיקה "גברית" מכיון שאין הגבר חווה את חוויות האשה.
אם כך את יכולה לפסול כל פסיקה ,שצריך לה ידע חוץ הלכתי . רפואי וכו'
מדוע שלא תקבלי התיעצות עם האשה ופסיקה על פי זה?.
[למען הסר ספק אני בעד נשים לומדות ופוסקות. אבל לא בגלל שהן שונות, אלא בגלל שהן שוות, לפחות לכל מה שקשור לפסיקה.]
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
|
|
|
|
|