|
|
| נשלח ב-31/10/2005 16:17 |
|
| |
מואדיב,
הבדיחות שלך אמנם פחות צחיחות ממה שנדמה לך, אבל בהודעתך האחרונה אכן חטאת בהומור קהה. הסיבה לכך היא טכנית גרידא: פרודיה אמורה להפריז בחולשות שאותן היא נועדה לבקר, אבל במקרה דנן, המעשיה שלך הרבה פחות מצחיקה מסיפורו של ד"ח. לדוגמא:
אחד החתנים סיפר לי, שהאבא של הסבא לקח יום אחד את בנו (הסבא) ללמדו כיצד משביעים מלאכים, הוא קשר לו שמות של מלאכים על ידיו, כיסה אותו בטלית, ואמר שלא יפקח את עיניו עד לאחר גמר הטקס, והסבא שמע כיצד אביו מתווכח עם מישהו (מלאך) שיעשה את רצונו, הוא שמע את קול אביו ולא את קול המלאך.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2005 16:20 |
|
| |
יבוסי
בפעם הבאה כשאתה מבקר מישהו, תנסה למצוא פגמים בסיפור בעצמך.
אם את הפגמים בסיפור אמר המספר, והוא יודע שאין כאן מופת, והוא מספר דברים כהוויתם, כי אז הדבר מורה על חולשת הטענה שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2005 16:41 |
|
| |
דרום_חוקר חביב,
יש ענף בחקר הלשון שנקרא "פרגמטיקה". הוא עוסק, בין השאר, בהבנת השפה לאור ההקשר שבו נעשה בה שימוש. לדוגמא, אם אנחנו מסבים לארוחה אצל דודתך ואני שואל "האם יש פה מלחיה?", התגובה המתבקשת היא להעביר אלי את המלח ולא לענות "כן" (או "לא"). למען הסר ספק, זו דוגמא מקרית שלא נועדה לרמוז שהאוכל בבית דודתך תפל.
כשאתה מביא אוסף של סיפורים כאלה, הדעת נותנת שלא התכוונת לכלות את זמנם של הקוראים או למצוא לעצמך שידוך בזכות משפחתך הצבעונית. יש כאן אמירה ברורה על תופעות הקרויות בפי העם "על טבעיות". אתה בחרת להכליל את סיפור המלאך בהקבץ שלך, למרות שבעל הדבר עצמו ציין שלא שמע את המלאך. מכאן שלשיטתך, יש בסיפור הזה עניין, מעבר לדמיון בין זקני משפחתך לבין מליוני הורים אמריקאיים שמביימים מדי שנה את ביקורו של סנטה קלאוס בבתיהם. עולה שלא המעשיה היא שמעוררת גיחוך, אלא הבחירה שלך להביא אותה כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2005 16:47 |
|
| |
דרום חוקר,
כעת אני לא מבין כיצד צמחו יהודים כמו ר' יחיא קאפח ונכדו הרב יוסף קאפח על אדמת תימן.
תוקן על ידי - אריק123 - 31/10/2005 16:48:12
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2005 16:48 |
|
| |
.
תמהני על תמיהתך, יבוסי.
============
============
מעשה שסיפרו החסידים בשטעטל לאחד מהליטוואקעס של העיירה, כי לאחד מהם, יש גילוי אליהו.
הליטוואק, שכדרכם של מתנגדי פודלסיה המזרחית קטן אמונה היה, אך גדול בכפירתו, לעס את קצה שפמו, ותמה:
" וכי מניין לכם שגילוי אליהו לו ? "
התפלאו החסידים "והרי הוא במו פיו סיפר לנו ! "
המשיך הכויפר וליטף את קצה זקנו הקצר:
"ובטוחים אתם כי אמת דיבר? "
ענו לו החסידים בהתרגשות ברורה:
וכי אדם שיש לו גילוי אליהו, חשוד בכך שאינו דובר אמת ?!
============
וכי אדם המדבר עם מלאכים, חשוד בכך שהוא "עובד" על בנו ?!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2005 16:54 |
|
| |
יבוסי אהוב
בא נעבוד בשיטה המעשית
פעם סיפרתי כאן בפורום על חברי שהוריד את סבו בסיאנס, ניתן למצוא את הסיפור בקישור הבא
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1553369
אני מציע שנלך לבקר את דודתי, אח"כ נלך לבקר את חברי בירושלים, ונשמע ממנו מה אמר לו סבו (אותו חבר הוא חבדניק, שוב קשר אמיץ לקבלה), מה אמרו לו שאר הנשמות שהוא הוריד.
בעבר גם סיפרתי על אבא של חבר שעושה עם רבו הורדת נשמות כל יום חמישי, הסיפור מופיע בקישור כאן
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=4&topic_id=1553369
יבוסי יקר
במסגרת ביקור הכתובות, אני אתאם עם אביו, ונלך נשמע מה יש לו לומר, האמת היא ששם אשמע דברים שהם ממש חדשים לי כי מעולם לא דיברתי עם אביו של חברי זה.
אבל בתנאי שתבטיח להביא דף ועט, ולתעד מילה מילה של כל סיפורי הפלאות שתשמע, ואז אתה תפרסם את הדברים תחת שמך, נראה לי שאז כבר הנושא יוברר לכולם, ויכלו הספקנים מהפורום.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2005 17:07 |
|
| |
אריק היקר
שאלתך חביבה עלי מכל הסיפורים שנכתבו עד כעת
דע לך שבין כל הסיפורים יש גם הרבה דמיונות, וצריך לברר היטב האם הסיפור אמיתי או לא, גם בתלמוד יש הרבה סיפורים בסגנון זה, כך שאין כאן שום דבר חדש, וכבר היה לעולמים.
בנוסף כבר כתבתי שלפני 300 שנה לאחר שחזרו יהודי מרכז תימן מגלות "מוזע", גלות שבה הם הוגלו לדרום הארץ, ארץ מלחה ולא תשב, ונשרפו באש הרבה ממחמדי ספריהם הקדמונים, ומתו כשלושת רבעי האוכלוסיה, באותה עת התרבתה השטחיות בתימן, ואז התחיל ספר הזוהר להשפיע על אורחות היהודים שם.
השפעתו היתה כל כך גדולה, עד שבכל דקה פנויה הם הגו רק בו, כך שפעולתו הראשית של מארי יחיא קאפח היתה,להשיב את לימוד התורה להמון העם, שילמדו תלמוד ורמב"ם, תנ"ך ומורה נבוכים, ושאר ספרי מחשבה רציונלים.
בעקבות הרמב"ם הם הכחישו מכל וכל את הסיפורים שסביבם, כוחו של הרמב"ם גבר על הכל.
כבר סיפרתי כאן בפורום על עין הרע שהיה לאימי, אילו באת לסבי שהיה רמבמיסט מושבע, לוחם אמיץ כנגד ספר הזוהר, והיית אומר לו שלבתו קרה עין הרע, הוא היה דוחה אותך מכל וכל, לא היה ולא נברא, כך שגם סבי שבתו הושפעה מעין הרע, דעותיו הרמבמסטיות גרמו לו שהוא לא ראה במקרה שום דבר חריג, והוא לא ייחס לדבר שום משמעות.
בשיטת הסתכלות זו, עבד הרב יחיא קאפח ותלמידיו, אבל עיקר פעולתם היתה, שהם הרבו את לימוד התורה המעמיק בתימן, והחזירו את כל מנהגי תימן הקדמונים והמדויקים, למקומם הראוי להם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2005 17:53 |
|
| |
לתשומת לב !!!
ממש כמו באגדה. האלון הבודד מכרכור, עץ בן כ-450 שנה , הגשים לאחרונה את משאלותיהם של עשרות תושבי כרכור והסביבה. כל מה שצריך זה להיכנס לגזע החלול ולהתפלל, והמאמינים מבטיחים שזה עובד.
האלון הבודד זכה לכינויו לאחר שהצליח לשרוד את כריתת היער הגדולה שביצעו הטורקים לצורך הנעת רכבות בתקופת מלחמת העולם הראשונה, אך העץ ניצב במקומו הרבה שנים קודם לכינוי שקיבל. כיום הוא כבר בן 450 שנה, ושוכן במזרח כרכור, לצד כביש 65.
לאחרונה , הפך העץ לאתר עלייה לרגל, שבו מביעים המאמינים בסגולותיו את משאת נפשם. יכולתו לשרוד לכל אורך השנים יצרה סביבו מיתוס כי הוא בעל סגולות מיוחדות וכי ביכולתו להגשים את משאלותיהם של מאמיניו. עם השנים עבר סיפורו המיוחד של האלון הבודד מפה לפה, וכיום מבקרים בו יותר ויותר אנשים.
מרדכי רובין, הגר סמוך לעץ המשאלות: "מדי יום מגיעים לפה עשרות מבקרים. אני רואה אותם ואת חלקם אני אף מכוון למקום. הם מגיעים אליו, נכנסים לתוך גזעו החלול, ובפנים, כך על פי האמונה, הם מביעים משאלה שאותה העץ מגשים".
אותם מבקרים אף מניחים במקום חפצים יקרי ערך ומכתבים שבהם מפורטות בקשותיהם, שבדרך כלל מסתכמות בפוריות, כסף, בריאות וזיווג טוב. "פעם ראיתי אופניים שילד קטן השאיר שם", סיפר רובין.
ציון רצון, יו"ר עמותת לב טוב מפרדס-חנה הסמוכה, סיפר: "עשרות אנשים סיפרו לי שביקרו בצלו של העץ וביקשו בקשות שהתגשמו. אישה אחת סיפרה לי שבינה לבין בעלה היחסים היו רעועים והם החליטו להתגרש, עד שהלכה אל העץ, נכנסה פנימה, ביקשה שלום בית - ומאז הכל בסדר בביתה".
לפי עדים מתבצע במקום פולחן, כאשר חלק מהמבקרים פורשים שמיכה, אוכלים, שותים ונהנים מהעץ ומהסביבה.
על פי אחת האגדות סביב האלון הבודד, תחת העץ קיים קבר בן עשרות שנים של שייח' מוסלמי, שמאמיניו הגיעו לעץ והביעו משאלות ומכאן החל המיתוס סביבו. "המבקרים פה הם מגוונים: יהודים, ערבים, צעירים ומבוגרים", מגלה רובין, שבעצמו ביקש בקשה: "אני חולה סרטן וביקשתי בריאות, ואני מקווה שהעץ יעזור לי".
NRG
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2005 18:02 |
|
| |
תלמיד , כבר אמרו לך שאתה אפיקורסי גמור ויינך אסור?
העץ הזה קדושה וכבר יש עליו מסורת יותר מ400 שנה. ומי אתה שתבא לזלזל בקדשי ישראל. וכבר רמוזה בתורה: "ויקרא שמו אלון בכות" ששם יבכו בני ישראל על צרתיהם ויוושעו.
אני יודעך, השלב הבאה בכפירתך יהיה זלזלול בכותל מערבי ובקבר רחל. רח"ל.
אני מוחה, אבקש מנהלים למחות כאן דברי כפירה גם של יבוסי.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2005 18:27 |
|
| |
מואדיב,
בקשר למים הקדושים.
מסופר על כומר שעבר בביקורת המכס, כשמזוודה מלאה בידו.
שאל אותו המוכס: "מה זה בידך?"
ענה לו הכומר: "רק בקבוקים עם מים קדושים מהירדן".
פותח המוכס את אחד הבקבוקים, מריח, ואומר: "מים קדושים? לי זה מריח כמו וויסקי!"
- "נס! נס!" צועק הכומר בהתרגשות.
נזכרתי בזאת גם כי אתמול הודיעו ברדיו על נוכל שמכר לאישה מסכנה (ציטוט מפי הקריינית): "מים קדושים-לכאורה".
ראו הוזהרתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2005 18:33 |
|
| |
הפרעתוני,
האין זה המקום לצטט מהספה"ק בשורות טובות, ואף להתריע כמה מסוכנים הם מים קדושים בשימוש לא זהיר?
נוהל שכן
זה כאן!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2005 18:39 |
|
| |
ודאי.
בשורות טובות.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2005 19:37 |
|
| |
דרום_חוקר מחמדי,
ככל הנראה לא השכלתי להסביר את עמדתי. נראה שהודעותי הקודמות גרמו לך להבין, שאני מטיל דופי באמינותם של קרובי משפחתך. מתוקף ההבנה הזו, הזמנת אותי לפגוש אותם פנים אל פנים, בהנחה שיקוד מבטם, שחם עורם ולחיצת ידם האיתנה ישכנעו אותי בדבר היותם בני עליה המסורים לדבר אמת. אנסה להסביר שוב, הפעם במלים פשוטות וישירות: אין לי ספק שהסיפורים שסיפרת כאן משקפים את מה שבעליהם מאמינים שהם, או אחרים, ראו ושמעו. אי לכך, אין שום תועלת בכך שאלך לשמוע את הסיפורים ממקור נוסף. די בכך שאתה מביא כאן את הדברים בשם אומרם.
אשר לטקס הורדת הנשמות, אשמח להצטרף אליו - שלח לי בבקשה פרטים לתיבה האישית. כמו כן, אני מקבל בשמחה את הזמנתך מהעמוד הקודם:
בא איתי נלך לארוחת צהריים אצל דודתי, היא בשלנית מעולה, בעלה מביא מעבודתו כל יום הרבה בשר, והיא עושה מהם מטעמים משובחים.
מובן שאשקול מחדש את הביקור, אם יתברר שבעלה של דודתך הוא מוהל.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2005 19:43 |
|
| |
יבוסי,
לפי הודעותיו של דרום, חלק מקרובי משפחתו אינך יכול לפגוש פנים אל פנים, בלי להאמין בסיאנסים...
נוהל שכן
זה כאן!
|
|
|
|
|