|
|
| נשלח ב-31/10/2005 20:24 |
|
| |
אני מאמין באמונה שלימה שהעץ מחולל נסים ופלאות. אני גם מצהיר שלעולם לא אתפלל אל עץ.
ולכל המלעיגים והמלעיזים למיניהם אתן להם להמשיך בדמיונם אם זה מה שגורם להם להרגיש בטוחים בהשקפת עולמם.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2005 20:28 |
|
| |
אני מאמין באמונה שלמה במה שכתב הרמב"ם על אנשים שמאמינים באמונה שלמה לדברים מהסוג הזה.
כמובן, שומדבר אישי. אני מאמין לרמב"ם בעניין זה בערך כפי שצ'וטנג מאמין לעץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2005 20:43 |
|
| |
הפרעתוני:
האם אתה חושב שמי שעושה מעשה אחיזת עיניים מגיע לו עונש מוות?
האם אתה היית מוכן להרוג אחד שמוציא שפן מכובע?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2005 05:49 |
|
| |
תענוג מזוקק.
הישארותו של אשכול זה על נס מהוה נס כשלעצמו.

|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2005 08:21 |
|
| |
וכמאמרו של אותו קוצקאי:
מי שאינו מאמין בספורים על הבעל שם טוב הוא אפיקורס
אבל מי שמאמין הוא שוטה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2005 08:34 |
|
| |
העובדה שהעץ הנ"ל ניצל מן התורכים הזכיר לי סיפור נוסף על נס גדול ומופלא, המובא מפי זלדה קירשנבאום בספר "zoo ארץ zoo". כותרתו החילונית להכעיס של הסיפור היא: "כך ניצלתי מצרה גדולה" (חילונית להכעיס, כי ההגדרה המתאימה, ללא ספק, היא - "כך אירע לי נס!").
"הדבר אירע בשלהי מלחמת העולם הראשונה. יצאנו, כמה בנות, בעגלה למטולה. לפתע, באמצע הדרך יצאו מולנו כעשרים וחמישה חיילים תורכים ובראשם קצין בדרגת שישליק (סגן ראשון). הקצין ציווה עלינו לרדת מן העגלה ושאל אם אנו השודד המפורסם אבו ג'ילדה. ענינו בשלילה, ואחרי שבדקו את תעודותינו הירשו לנו להמשיך בדרכנו. כשהגענו למטולה נודע לנו כי על ראשו של אבו ג'ילדה השודד הוכרז פרס של 1000 בישליקים, ולוּ הייתי אבו ג'ילדה הייתי נורית בו במקום. כך ניצלתי מצרה גדולה."
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2005 09:01 |
|
| |
chouteng, אודה לך אם תואיל להתייחס לתשובתי אליך מן העמוד הראשון, מעבר לאיחולים הכלליים שאיחלת למלעיגים ולמלעיזים. וכדי לצאת ידי חובת ליצנותא שאליה הידרדר האשכול, הנה מודעת דרושים שהתפרסמה אי שם בארצות הים, כהאי לישנא:
Psychic wanted. You know where to apply .
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2005 09:21 |
|
| |
עוד סיפור מהחיים
בשכנותינו מתגורר אדם כבן 78, אותו אדם הוא איש מאוד צנוע, נחבא אל הכלים, הוא לא רוצה שמציאותו תורגש, בכל בוקר הוא קם ללמוד תלמוד עם אחד ממתפללי בית הכנסת שלנו, וכמובן שהוא ממשכימי ומעריבי בתי כנסיות.
בהיותו נער בעיר הבירה צנעא, הוא ראה את שכנתו, היא מצאה חן בעיניו, והוא רצה לשאתה לאישה.
הוא שלח לדבר עם משפחתה על אודות הנערה, אבל אביה סרב שבתו תנשא אליו, כי מקצועו היה סוחר, והוא היה מסובב ברחבי הארץ, ואילו האב רצה שהבעל של בתו יהיה עמה בבית, ולא תישאר בתו עזובה לנפשה.
אותה אישה נישאה לאיש אחר וגם הקימה ממנו משפחה עניפה, אבל מיודעינו נשאר גלמוד, ולא נשא אישה.
כאן בארץ הם היו נפגשים מדי פעם בשוק, הם היו מברכים איש את רעהו בברכת שלום, ומתעניינים האחד בשלום חבירו, כי סוף סוף בעבר הם היו שכנים ומכרים.
מיודעינו עבד במשך חייו, רכש דירה בירושלים, ועוד דירה במרכז הארץ, וכך עברו להם הימים.
הנס עם מיודעינו
בגיל 60 + נסע מיודעינו באוטובוס בתל אביב (קו 4), כמנהגו בכל הימים, ולרוע מזלו הוא הזדמן לאוטובוס דמים, הוא ישב בכסא הראשון הצמוד לדלת, כך שמי שעולה במדרגות של האוטובוס עומד בצמוד אליו, לאותו אוטובוס עלה מחבל, והוא פוצץ את עצמו מיד בעלותו לאוטובוס, מעוצמת הפיצוץ מת הנהג, וגם אנשים שישבו אחרי הנהג, אבל למיודעינו שישב צמוד למחבל, לא אירע מאום, הוא חטף כמה רסיסים בפניו, ולאחר שעבר ניתוח להוצאת הרסיסים, הדבר לא ניכר בפניו.
אם הוא יאמר לאדם, שבעבר הוא ישב צמוד למחבל מתפוצץ, אותו אדם לא יאמין לו בכלל, כמו שאומרים "נס גלוי" (אני מזמין את היבוסי לתכנן את כיווני ההדף של מטענים מתפוצצים).
נחזור לחייו הפרטיים של מיודעינו
בגיל 70 הוא נשא אישה, אבל למען האמת, אותה אישה לא היתה הוגנת לו כלל, לא היתה בה טיפת יראת שמים, וגם באישיותה היא היתה עזת פנים, כך שלא היה סיכוי שהזיווג יעלה יפה, ולאחר שנה הוא התגרש מאותה אישה, וכמדומני שגם את דירתו בירושלים הוא הפסיד בעקבות אותו עסק ביש (לא חקרתי פרט זה והוא שולי לחלוטין).
למען האמת שכנתו מילדות, כבר התאלמנה מבעלה בהיותו בן 50, וכפי שאמרנו הם היו נפגשים מידי פעם בשוק, אבל היא לא אמרה שהיא כעת אלמנה והיא יכולה להנשא אליו, כך שלמרות שהם היו מדברים מדי פעם, אבל פרט חשוב זה נעלם ממנו.
כשהיא סיפרה זאת שאלתי אותה מדוע הסתרת ממנו פרט זה? והיא השיבה: ככה, לא רציתי לספר לו זאת, ואם הוא רוצה אותי שיחזר אחרי (היא נהגה סלסול בעצמה).
למיודעינו נודע פרט חשוב זה בהיותו מעל גיל 70, לאחר גרושיו, כשהוא שמע על כך, הוא אץ רץ לשאתה לאישה, וכיום הם חיים באושר, כמו זוג יונים.
נחמד לבקר אותם, כי שניהם אנשים חברותיים, וגם האישה מרבה לספר סיפורים על חייה ומה שהיא עברה.
תוקן על ידי - דרום_חוקר - 01/11/2005 9:46:47
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2005 10:32 |
|
| |
.
דרום חוקר:
בכל קורס בסיסי בחבלה היית לומד איך מכוונים את כיוון הפיצוץ, ולא רק את עצמתו.
מצד שני, אולי גם חיפוש בגוגל יועיל, אם כי רוב המדריכים להכנת מטעני גזירה ומטען חלול ששמעתי אודותיהם באינטרנט, היו כתובים בערבית.
מלות מפתח:
קונוס, כיוון יזימה, כיפה, מטען חלול, חומר נפץ הודף.
מידע לא מזיק אפשר למצוא גם בויקי:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%98%D7%A2%D7%9F_%D7%97%D7%91%D7%9C%D7%94
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2005 10:51 |
|
| |
מואדיב המהנדס
אתה מוזמן לעבור קורס מזורז של מטעני נפץ, ולאחר מכן להיצמד למחבל מתאבד.
עצתי לך לא לעשות זאת, כי כנראה המחבל לא ישתף איתך פעולה, כך שהקורס שלמדת אולי קיים באינטרנט, אבל חבל על חייך.
קורס לא קורס, המחבל לא בקורס, הוא בצד של האויב, והוא מתפוצץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2005 10:52 |
|
| |
מואדיב:
בסדר אז את הנס של הפיצוץ שהוא לא נפגע ממנו אפשר להסביר אבל נראה אותך מסביר את זה שבגיל שמונים הוא מצא אשה.
דרום_חוקר:
לא הבנתי מה קשור הסיפור של אמשלום לאשכול עד שקראתי את הסיפור שלך ועכשיו הכל ברור הנס הגדול הוא שהאיש הזה לא היה נהג האוטובוס כי אם הוא היה נהג האוטובוס הוא היה מת בפיצוץ. כך הוא ניצל מצרה גדולה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2005 11:23 |
|
| |
יבוסי
גם אני מסכים שלא צריך להאמין כמו פתי לכל מעשיה או מופת, אבל מצד שני מה שמפריע לי [לאו דווקא לגביך] זה שבשם הרציונאליות מונעים / נמנעים מחקירה ובדיקה אמיתית של הדברים.
הרי התנאי ההכרחי ביותר כדי להגיע לאמת, זה לצאת מנקודת הנחה שגם אתה יכול לטעות ("כל דרך איש ישר בעיניו"), וגם אם דבר מסויים נראה לך קצת מגוחך ולא רציונאלי, אז אתה לא יכול בשם הרצינאליות פשוט לשים עליו פס.
אזי אם אתה מביא את הדוג' ההיא ממשפט המכשפות כדי להראות שצריך להתיייחס בספקנות למעשיות כאלה, ניחא.
אבל אם אתה מביא את זה כדי ללגלג נטו, ולא מוכן לבדוק ולהתייחס ברצינות, אזי אתה לא בסדר.
ולדוג' אמנם אני לא מפחד ולא חושש מעין הרע ואני סבור שזה הבל, אבל אני מוכן לקבל את הסיפורים שהביא דרום חוקר כקושיה על השיטה שלי.
תוקן על ידי - הבאבא_תור - 01/11/2005 11:23:54
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2005 11:27 |
|
| |
כבר מזמן לא נהניתי מאשכול כפי שנהניתי מאשכול זה.
תודה מיוחדת ליבוסי, מואדיב, הפרעתוני ואמשלום. נראה לי שהסיפור של אמשלום עולה על כולנה.
כדי להשאיר את האשכול מתאים לפורום, אולי ניתן להעיר כמה הערות שהועלו כבר בידי יבוסי, אבל אפשר שצריך לנסחן קצת אחרת.
כאשר אנו דנים באמיתות של סיפור, עלינו לבדוק שני תנאים:
א. אמינותו של המספר. האם הוא מספר את האמת, את כל האמת ורק את האמת, כפי שהיא ידועה לו.
ב. לבחון את מה שסופר. האם מה שסופר באמת מוביל למסקנה המעניינת - בדרך כלל היוצאת מגדרי הטבע המוכר לנו - או שיכול להיות לכך הסבר אחר.
צ'וטנג, אם הבנתיו, השתדל להביע את הדעה שנוסחה כה יפה בידי שקספיר. "יש בעולם דברים יותר מכפי שיכולה להסביר הפילוסופיה שלך, הורציו".
בתור אמפיריציסט לא דוגמטי, צריך אני - או כל אדם - להיזהר לא לקבוע מסמרות בנוגע למה שיתכן בבריאה.
אבל בתור אמפיריציסט לא דוגמטי וגם זהיר, אני משתדל לבדוק קודם כל אפשרויות ביאור אחרות לפני שאני מאמץ פירושים החורגים מכללי הטבע המוכרים.
דוגמאות לכך הביא יבוסי בשפע.
יש כמה מנגנונים שפועלים בהיווצרותן של אמונות עממיות.
א. שוכחים את הכשלונות וזוכרים את ההצלחות, גם אם הכשלונות רבים יותר. כלומר, יזכרו לאדמור את ההבטחה לבן, גם אם נתן עוד אלף הבטחות כאלו וכולן לא מומשו.
ב. תולים בהסבר לא טבעי תופעה טבעית לגמרי, שמתרחשת באופן מקרי, או מסיבות אחרות, או עקב השפעה פסיכולוגית (הלכתי לעץ ומאז לא רבתי עם אשתי. כן, מפני שהאמנו שהעץ ישפיע, אז נטינו פחות לריב, או שפרשנו את החיים שלנו מחדש בתור יחסים נורמליים ולא יחסי מריבה).
ג. האדמור גילה יכולת על טבעית "לדעת" את העתיד, אבל בעצם לא היתה זו ידיעה אלא ניחוש בלבד. (מה שקראתי באשכול אחר על נושא זה "כסומא בארובה" - מונח הלקוח מהגמרא לתיאור תופעה זו.
ד. הסיפור שהובא מכיל רק חלק מהמידע. למשל, הילד היה חולה, והאדמור ברך, ואז הוא לקח אנטיביוטיקה והבריא (אין זה אומר שהמחלה והמרפא אינם בהשגחה פרטית, אבל זה נושא אחר).
אם נבחן את המקרים שהביא דרום חוקר, אזי המסקנה היא שכולם ניתנים להתבאר על פי הדגמים שהובאו כאן.
לפיכך, למרות שמאד הייתי חפץ להצטרף לצ'וטנג ולגלות מקרה שבו מתרחשים דברים פלאיים, עדיין לא שמעתי באשכול זה על מקרה כזה. צר לי, אבל ידם של האמפיריציסטים העקשנים גוברת.
(הייתי צריך להזכיר קודם ושכחתי, ואופרה אינה מאפשרת לי לחזור בגלל בעיות עברית, אז אצטט כאן את יום:
ניתן להאמין לנס רק אם ההסבר לכך שאנשים מאמינים שכך ארע הוא פחות סביר מאשר הנס עצמו.
)
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2005 11:32 |
|
| |
.
מיימוני:
לגבי הסיפא של דבריך:
בבתי הספר לרפואה נוהגים ללמד את הסטודנטים, כי כאשר קול פרסות עולה באזניך, חשוב על סוס, לא על זברה.
|
|
|
|
|