בית פורומים עצור כאן חושבים

סיפורים אישיים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/11/2005 14:51 לינק ישיר 

למה מלמח מים אתה יודע?

שום בצל זה טוב נגד עין הרעה כל בית היה תולה שומים הרבה בשביל עין הרעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2005 14:57 לינק ישיר 

חברי פורום נכבדים

כעת שוחחתי עם חברי, ושמעתי ממנו פרטים מדויקים, חקרתי אותו היטב בכדי לכתוב דברים ברורים בפורום.

ההודעה הבאה היא לא לבעלי לב חלש, צריך לקחת אויר, כי אני מתעד מה ששמעתי בלי תוספת או חיסרון.

נתחיל תחילה בסיאנסים

חברי כיום לא עושה סיאנסים, כך שכולם יכולים להרגע, הוא לא עובר על שום עבירה.

הוא סיפר לי שלאחר שירותו הצבאי הוא ניסה לחזור שוב על החוויה ולא הצליח (זאת העובדה, ואני לא רואה כאן שום פירכה למה שעשה בעבר, אני מספר זאת כי כך הם פני הדברים).

הסיאנסים שהוא עשה בעבר, נעשו במסגרת שרותו הצבאי, כל הסיאנסים נעשו כשהיו במקום הרבה חיילים וחיילות, מביאים כוס, לוח עם אותיות, כניסה יציאה (כנראה סימון על הלוח), ושואלים איזה נשמה מסכימה לבוא לדבר, אסור להכריח נשמה מסויימת לבוא כי זה מסוכן (ראה ערך שמואל הנביא ובעלת אוב???!!!).

צריך מישהו שיודע לתקשר עם הנשמות, בהתחלה הוא לא היה המוביל, אבל לאחר שהוא התמחה בנושא הוא היה המוביל בעשיית הסיאנס.

הסיאנסים נעשו בבית של אחד מהחברים בירושלים, בבסיס בדרום הארץ, ובבסיס בדרום לבנון.

כאמור הם התחילו לתקשר עם נשמות, ואז הוא שלח את אחת הנשמות אם היא מסכימה לקרוא לסבו, הוא לא הכריח את סבו לבוא כי אם שלח שליח, הנשמה הראשונה סירבה ללכת לקרוא לסבו, אבל הנשמה השנייה הסכימה, ואז סבו הופיע.

סבו תיקשר איתו באידיש, שפת דיבורו, וגם דיבר איתו באותו סגנון שהיה לו בחייו, הוא תמיד היה חוזר על המילים נו נו נו, כפי שהיה הדבר בחייו.

ה'חברה' לא הבינו את מה שאמר סבו כי זה היה באידיש, אבל הנשמה שלאחר מכן כבר דיברה בעברית וכולם הבינו.

באחת מהפעמים הזדמנה למקום נשמה של כהן גדול צדוקי, הוא אמר לו ששמו "יסון" (מי שמכיר מקורות שבהם מוזכר כהן צדוקי זה 'יסון' מוזמן לכתוב), הוא ביקש שלא יספר את חטאיו ברבים, כי אותו כהן גדול עבר הרבה עבירות למרות שזכה להכנס לבית קודש הקדשים.

כאמור, הם תקשרו הרבה עם נשמות, הם למדו שהנשמות גם משקרות, נשמה אחת סיפרה להם שהיא נתן העזתי, חברי חקר את הנשמה ולבסוף התברר שזה שקר, ואותה נשמה כזבנית ושקרנית.

כך שגם יסון הכהן הצדוקי, אנחנו צריכים להסתמך על דברי הנשמה, אבל לעולם לא נדע שהיא אכן לא שיקרה.

הספק הוא האם הנשמה שלפנינו אינה משקרת, אבל כאמור התקשור הוא ברור כשמש, ואין בו ספק או דמיון, כל החיילים והחיילות שהיו בטקס, ראו את הכוס נעה על פני האותיות.

יש לחברי הרבה סיפורים על תיקשור עם נשמות, והוא אמר לי שאפשר לשבת ולספר על כך הרבה סיפורים.

חברי הוא בן גילי, בשנות ה-30 לחייו, צעיר ונמרץ, הוא היה מהמתבצרים בשא נור, חירף את נפשו בעד ארץ ישראל, הוא איננו הוזה או פותה.

ע"כ על סיאנסים

כעת נספר על ידידו הגר הנורבגי, שבעבר גר באנגליה, וכיום הוא גר בקיבוץ בארץ.

אותו אדם עובד לפרנסתו ב"הילינג" ריפוי בעזרת אנרגיה.

כאמור אותו אדם הוא גר, והוא לא מכיר מהבית את חכמי ישראל, אבל הוא אדם שהוא פתוח לרוחניות, הוא רואה פרצוף של אדם ואומר מיהו האדם, גם אם הוא לא מכיר אותו.

בביקורו של חברי באנגליה, הוא הראה לו את תמונתו של הרבי מלובביץ בצעירותו, והוא אמר לו שאין לו את העין השלישית (עין שאיתה צופה האדם מקצה העולם ועד קצהו), הוא הראה עוד תמונה של הרבי מזקנותו, והוא אמר שכאן יש לו את העין השלישית.

הוא הראה לו את תמונתו של הרב קוק, והוא אמר שאותו אדם אכפת לו מאוד מהאדמה, ויש לו אהבה בלי גבול (הוא מימיו לא שמע על הרב קוק, וכאן היא ההוכחה לא ברבי מלובביץ).

אותו אדם, לא רק הוא פתוח לרוחניות, כל משפחתו מצבם כך, והוא טוען שבתו עולה עליו ברוחניותה, בביתם באנגליה היו כל בני הבית רואים ישויות המסתובבות איתם בבית, ולפתע אותם ישויות היו מכבים להם את האור או מקשקשים להם במחברת, ועוד כל מיני מעשה קונדס שהם היו עושים.

באחת מהפעמים אחת הישויות רצתה לחנוק אותו, ובפעם אחרת אחת מהישויות רצתה לחנוק את בתו, מעשה אחד קרה באנגליה, והמעשה השני קרה כאן בארץ.

בעקבות 2 מקרים אלה, הוא החליט להנמיך פרופיל בעיסוק עם הישויות הרוחניות, הוא אסר על ילדיו לחשוב עליהם, או לדבר עמם, או להתעסק עמם, ומאז, כבר שנה, המצב בבית יחסית רגוע, ואין יותר הפרעות לא קונבנציונליות באזור.

סיכום מעשה הפלאות שאצל הגר הנורבגי
1- ידיעת אישיותו של הרב קוק מתמונתו.
2- ישויות שמכבות לו בבית את האור, ומפריעות לילדיו במהלך החיים התקין.
3- שני מקרי חנק שלו ושל בתו.

קורא יקר, כתבתי לפניך את מה שידוע לי, ואתה תעשה עם הדברים מה שלבך חפץ .

תוקן על ידי - דרום_חוקר - 01/11/2005 14:59:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2005 15:18 לינק ישיר 

בענין הישויות שמכבות את האור אני מאמין באמונה שלמה!

אתמול היתה בעירי הפסקת חשמל של שעה, וההסבר היחיד המתקבל על הדעת הוא, שישויות מסוג האנגלו-נורבגי אחראיות לכך (ההסבר הרשמי הוא ששנאי התפוצץ, אבל אני עוסק בהסברים המתקבלים על הדעת, ולא בהסברי הרשויות, האמונות על הסתרת האמת מהאזרחים. ע"ע רוזוול).

נוהל שכן
זה כאן!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2005 15:44 לינק ישיר 

דרום חוקר

ראשית, תודה על הסיפורים המעניינים.

שנית, הבה ונלמד פרק בניתוח אירוע. אתייחס לשני.

מה שדרוש לנו הוא המידע העובדתי, כדי שנוכל להשוותו עם הפרשנות.

משפטים כמו "הנשמה הופיעה" אינם תורמים מאומה, כל עוד לא נדע באיזה אופן בדיוק הופיעה הנשמה.

גם כאשר כותבים "מיימוני הופיע" יש לברר למה הכוונה. בדרך כלל אנו מניחים שזו פגישה עם האדם שהגיע בגופו, ובאינטרנט, הכוונה להופעת ניקו. אך ניתן לשאול ואז שומעים תיאורים לגבי מראהו, או סגנון כתיבתו בוירטואליה, וכן כיוצא בזה.

אך מהי "הופעת נשמה" בסיאנסים.

רק במקום אחד (!) בכל הסיפור מתועד מהי הופעה זו.

הזזת כוס על שולחן, כך שהאותיות מצטרפות למילים.

ומילים אלו, כנראה, מתקשרות למשפטים כמו "אני יסון הכהן הצדוקי" או "אני הסבא מירושלים".

כאן, למשל, היה מקום לשאול איך הזדהה הסבא. האם אמר את שמו? או שהציג עצמו בתור "סבא"?

אלו שאלות שחשוב מאד לשאול, אם רוצים שנעריך נכונה את הסיפור.

אך אין די בבירור זה. יש לבדוק דברים נוספים:

א. כיצד האותיות מתקשרות למילים? האם יש סימן מפסיק בין מילה למילה? אם לא, איך יודעים שנגמרה מילה? לפי האותיות שלה?

חשוב מכל, האם אין אותיות שאינן רלוונטיות? כלומר, האם המשפטים מגיעים שלמים ומופסקים, או שצריך מאמץ כדי להפריד בין מילה למילה ובין משפט למשפט. וכן צריך להשלים את כוונת האומר.

למשל, הוא עשוי לכתוב "אני -אא- יסון - כהן" ומזה מחברים את "אני יסון הכהן" , מתעלמים מהאא באמצע ומניחים שזה "אני יסון כהן" ולא "אני יסונך, הן

מדוע אני כותב זאת? מפני שקורה פעמים רבות שמתקבלות אותיות והמפרש נותן להן משמעות של סבא, כהן צדוקי, ועוד. לכן חשוב מאד לתעד בדיוק מה קורה, ולא להציג רק את הפרשנות.

הקביעה ש"כך נשמות מדברות" אינה מועילה הרבה., מפני שאנו רוצים להשתכנע שזו אכן נשמה ולא פרשנות של הצופים.

ב. איך זזה הכוס? האם נעשה מבחן כדי לברר שהכוס זזה ללא מגע יד אדם?

יש מבחנים שנעשים במעבדות לפרפסיכולוגיה כדי לוודא שאין רמאויות מודעות (יש גם בלתי מודעות). למשל, שהמדיום אינו נוגע בכוס, כי אחרת הוא יכול להזיזה כרצונו. יתכן שמישהו מהחברים בסיאנס "סידר" אותו.

ויש, כאמור, גם צורך בזהירות מפני הזזה בלתי מודעת. כאשר האדם מקבל את התוצאות שהוא דוחף לקראתן את הכוס.

נדמה לי שהרעיון הוא שכולם שמים ידים על הכוס, וההנחה היא שאף אחד לא ידחוף.

על זה יש להמליץ מה שכתב קישון במאמרו המופלא על הסיאנס שנוכח בו.

אני מצטט מהזכרון הלקוי: אז הבנתי את הרעיון הגדול, שהכוס לא תזוז כל עוד לא מזיזים אותה!

ואז מגיע לביקור אהרן הכהן, נשאל את מי הוא אוהב בעם ישראל, ומשיב עם רשימה שכוללת את אפרים קישון. כולם נועצים בו מבט, ואף אחד אינו יודע איזה מאבק אצבעות היה לקישון עם אותו אחד שרצה למנוע ממנו את המחמאה היפה...

ואז מישהי צועקת בבהלה, כי היא מבחינה במשהו ערטילאי ירוק מעל אחד העציצים שבחדר.

כדי שנדע להבדיל בין הופעה של "משהו ירוק מעל אחד העציצים" לבין חזיון של ממש, צריך את העובדות ולא את הפרשנות.

אז בבקשה חזור אל חברך ובקש ממנו את התיאור ברמה זו.

ותודה מראש

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2005 15:54 לינק ישיר 

דרום חוקר

איני יודע כיצד עושים "סייאנס". אולם שמעתי מחברים כי הכוס שמונחת במרכז המעגל זזה ע"י האדם שמוביל אותה לאותיות שמונחות מסביב , ומצירופי האותיות יוצאים המילים שאותם הנשמה רוצה לומר בתשובה לשאלות שהיא נשאלת.
ברור אם כן כי כאשר הנשמה רוצה לומר משפט או תשובה לשאלה , - אפילו אם בהיותה בחיים היתה אומרת מממ... לפני שהיתה משיבה . הרי ה- מממ... אינם חלק מהתשובה אלא כעין לקיחת זמן למחשבה וההמהום הזה אינו תופעה רצונית.
מה א"כ הסיבה שהנשמה שמובילה את הכוס תהמהם ?
היא יכולה לחשוב מבלי להמהם !!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2005 15:54 לינק ישיר 

אני רוצה לחדד עניין מסוים. למרות שאין בדברי תוספת על מה שכבר נאמר כאן , על ידי מיימוני , יבוסי ומואדיב, אני מקווה שיהיה לתועלת .

בדיונים כאלה עולה תמיד הטענה שהרציונליסטים והספקנים שממאנים להשתכנע בסיפורי מופתים , נוהגים באופן דוגמאטי בסתירה מוצהרת לפתיחות שבשמה הם נשבעים. הטענה היא שפתיחות דורשת נכונות לקבל את האפשרות של תופעות על טבעיות ונכונות ללכת בעקבות עדויות אמפיריות. עדויות אישיות צריכות להתקבל כעדות אמפירית מספיקה והניסיון האוטומאטי לערער על עדות כזאת , היא לא יותר מאשר הטיה אפריורית המנסה לשמור על השקפת עולם אידיאולוגית מסוימת.

אבל אני חושב שהטענה הזאת נובעת מחוסר הבנה של מושג הפתיחות ושל טבעה של הערכת ראיות.

כבר עמדו על כך חכמי הפילוסופין , שאין לנו גישה למציאות עצמה , אלא לייצוגים שלה ולרשמים שהיא משאירה על תודעתנו. מכיוון שאין קשר הכרחי ומוחלט בין מה שקורה בתודעה שלנו לבין מה שמתרחש במציאות, אין לנו אף פעם ודאות מוחלטת (למעט אולי הודאות בקיומם של הרשמים עצמם - הקוגיטו של דיקארט) ועל כל פנים , אין הודאות עולה על הודאות שיש לנו בקיומה של הקשר בין המציאות לבין מה שמתרחש בתודעה.

לכן באופן בסיסי, לא משנה מה אנחנו יודעים , הכל אפשרי , במובן זה שאין לנו אף פעם ודאות מוחלטת.

אבל אנחנו כן מאמינים בדברים מסוימים ושוללים דברים אחרים . אין לנו גישה למציאות כמות שהיא , אבל יש לנו גישה לראיות . אנחנו חושבים שהעובדה שבידינו אוסף הנתונים שבידינו, מוסברת בצורה טובה יותר אם נניח שהמציאות היא X מאשר אם נניח שהמציאות היא Y, יכולה לספק בסיס לאימוצה של ההיפותזה שX מתקיים במציאות. לא כל ההיפותיזות שוות , אלא חלקם מתיישב בצורה טובה יותר עם מה שיש לנו גישה אליו מאשר חלקם. חלקם סביר יותר מאשר חלקם . אנחנו מאמצים לנו היפותזה אחת אם היא סבירה בהרבה מאשר היפותיזות אחרות.

הצרה היא שזו טבעם של ראיות , שאין אף פעם היפותזה אחת בלבד שמתיישבת אתם . יש הרבה היפותיזות כאלה . אם אדם מספר לנו סיפור , היפותזה אפשרית אחת היא שזה אכן התרחש במציאות, היפותזה אפשרית אחרת הוא שהוא משקר, השלישית הוא שהוא הגזים בפרטים , אולי הוא דמיין , ויש אפילו אפשרות שאני חולם שההוא סיפר לי את הסיפור. כולם אפשריים באותה מידה .

אבל הם לא סבירים באותה מידה, לאור העדות. האפשרות שהסיפור אמת מתיישבת הרבה יותר טוב עם העובדה שהנ"ל סיפר לנו את הסיפור, מאשר כל האפשרויות האחרות . הסיבה להבדל היא כזאת:

אם אנחנו יוצאים מתוך נקודת הנחה שהסיפור אכן התרחש במציאות , הרי שזה צפוי לחלוטין שהלה יבוא לספר לנו את הסיפור . כלומר,אילו היינו יודעים, איכשהו, שהסיפור התרחש במציאות, היינו מצפים מראש שיש סיבה להניח שהנ"ל יבוא ויספר. אבל אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שהסיפור לא התרחש , הרי שלמרות שהיינו רואים זאת כאפשרות שלמרות זאת יבוא הנ"ל ויספר לנו סיפור, הרי שזה היה רק אפשרות , לא היתה לנו מראש נטייה מיוחדת לחשוב שזה מה שבאמת יקרה. ועל כל פנים , אילו היתה קיימת נטייה כזאת , הרי שהיא היתה פחות חזקה מהנטייה הקיימת במקרה שהסיפור באמת התרחש. לכן , ההיפותזה שהסיפור התרחש במציאות , מסבירה לנו את העובדות הידועות לנו , בצורה יותר טובה מאשר ההיפותזות האחרות. זה מעניק יסוד, רגליים לדבר, לקבל את הסיפור כאמת.

כמובן שהשאלה מה מסביר יותר טוב , תלוי בנסיבות בכל מצב וזה רק דוגמא. כמו כן , עוצמת הראיה משתנה (ביחס הפוך) בהתאם למספר ההיפותיזות האלטרנטיביות הקיימות ובהתאם לעוצמת הנטייה שהיתה קיימת על סמך קבלתם שמלכתחילה, לנבא את הנתונים שבידינו.

אם זה היה כל הסיפור , הרי שהיתה כאן טענה חזקה נגד הרציונליסט"ן והספקנים. אם תמיד אתם מקבלים עדות כזאת , הרי שההיפותיזה שהאדם דובר אמת , סבירה בהרבה מכל יתר ההיפותיזות . אם אתם דוחים אותה רק במקומות שבהם זה מתנגש עם השקפת עולמכם , אין זה אלא מפאת סגירות ואידיאולוגיה . אינכם פתוחים באמת לערעורים על השקפת עולמכם הסדורה.

אבל זה לא כל הסיפור . לבד מבחינת הכיוון שאליהם הראיות מצביעות במקרה נתון , יש צורך להתחשב ברקע של הידע הקודם שלנו. אדם סביר , דורש ראיות חזקות יותר להיפותזות מסויימות מאשר להיפותזות אחרות , מסיבות שקשר אין להם עם אידיאולוגיה. ניתן דוגמה קטנה :

נניח שיש מחלה מסוימת שפוגעת באחד מתוך 1000 אנשים. מכיוון שהמחלה נדירה , הרי שבדרך כלל לא נחשוש שאדם מסוים חולה בה , עד שלא יוכח אחרת. עכשיו, נניח שיש לנו מכשיר לבדיקת קיומה של המחלה. המכשיר בנוי בצורה כזאת שאם אדם חולה נבדק , הרי שאין סיכוי שהמכשיר יפספס זאת. אבל אם אדם בריא נבדק , יש סיכוי קטן של שני אחוזים שהיא תקבע שהוא חולה ,למרות שבאמת אינו חולה. אבל ב98 אחוזים מהמקרים היא לא תטעה.

נניח שאדם נבדק במכשיר ולצערו , המכשיר באמת קבע שהוא חולה במחלה . האם עלינו להאמין למכשיר ? האם עלינו לחשוב שבסבירות מאד גבוהה , האדם הזה הוא באמת חולה? מחשבה לא זהירה , תביא למסקנה שכן . סיכוי של שני אחוזים שהמכשיר טועה , נראה קצת קלוש . ההיפותזה שהאדם חולה מסבירה את התוצאה שהתקבלה , בצורה הרבה יותר טובה מאשר ההיפותיזה שהוא בריא. אילו היינו יודעים מראש שהאדם הזה הוא בריא , הרי שנטייתנו היתה חזקה מאד לחשוב שהתוצאה הסופית של המכשיר תהיה דווקא שהוא בריא.

אבל ההגיון הזה הוא שגוי לחלוטין. בגלל שהוא מתעלם ממה שידוע לנו לפני שהאדם נבדק , דהיינו שהמחלה היא נדירה ופוגעת רק באחד מתוך 1000. הבה נחשוב על דוגמא מספרית : נניח שכמליון אנשים נבדקים במכשיר הזה בזה אחר זה. מתוכם יש , בהתאם למידע הקודם שלנו, כאלף אנשים שהם חולים , למרות שאיננו יודעים מי הם. המכשיר יגלה את אותם אלף אנשים . אבל מכיוון שהוא טועה לגבי שני אחוז מהבריאים , הרי שיהיו עוד כעשרים אלף אנשים בריאים שעליהם יאמר המכשיר שהם חולים למרות שהם בריאים. כלומר , כשאנו מסתכלים על קבוצת האנשים שהמכשיר הכריז עליהם שהם חולים , רק כאחד מתוך 20 הוא חולה באמת. זו סיבה טובה לחשוש , אבל עדיין כאשר אנו מתעסקים עם אדם ספציפי , סביר הרבה יותר יהיה, להניח שהוא איננו חולה.

הלקח הוא שאין להתעלם מהידע הקודם , כאשר מעריכים ראיות לטובת היפותזה מסוימת. אם להיפותזה מסוימת יש מלכתחילה סבירות נמוכה , הרי שיש לדרוש ראיות חזקות יותר .

אבל יש כאן גם נקודה חזקה יותר . כפי שאמרנו, לכל אוסף של ראיות , יש אוסף שלם של היפותזות אפשריות שכולן מתיישבות עם הראיות. אומנם יש היפותזות שמקבלות חיזוק יותר גדול בהינתן הראיות ויש שמקבלות חיזוק פחות גדול , אבל יש יותר מאחת שמקבלת חיזוק (וכן להפך יש יותר מאחת שהופכת לפחות סבירה). הידע האפריורי יכול לגרום שגם לאחר החיזוק שהיפותזה מסוימת קיבלה, היא נשארה פחות סבירה מהיפותזה אחרת שקיבלה חיזוק פחות משמעותי. לפעמים יש דברים שהם מלכתחילה כל כך בלתי סבירים , שכל אוסף של ראיות שניתן להעלות על הדעת תפעל רק לחזק היפותזות אחרות שגם הם מלכתחילה , לא היו כל כך סבירים.

יתר על כן, באופן כללי קיימות גם היפותיזות שמקבלות אותה מידה בדיוק של חיזוק. אם נוסיף לאוסף ההיפותזות שלנו , לא רק את ההיפותזה שפלוני הוא אדם לא אמין , אלא שיש לו עניין מיוחד לבוא אלינו דווקא עם הסיפור הזה למרות שלא התרחש בפועל , הרי שכאשר מתעלמים מהידע הקודם , ההיפותזה הזאת מוכחת בדיוק באותה מידה כמו ההיפותזה שהאירוע התרחש במציאות.

כדי להשתכנע בנקודה הזאת , מספיק לחשוב על הנקודה הבאה : אפילו אלה המדברים על זה שיש לתת אימון בעדויות אישיות , מסכימים שישנם אנשים שאין לסמוך עליהם ושיש להחזיקם כשקרנים או כהוזים. אבל כיצד זה קרה מלכתחילה שהחזקנו אנשים בשקרנות ? על ידי שנודע לנו שהם סיפרו סיפורים שקריים. אבל מנין לנו שהסיפורים שסיפרו היו שקריים? אולי צריך להאמין להם ועל סמך כך לומר שהסיפורים אמיתיים?

העניין הוא שגם עדות אישית אינה סטנדרט שמולה הכל נערך. כאשר אדם מספר סיפור, הרי שהעובדה הזאת יכולה לשמש כראיה לכך שהסיפור התרחש , אבל באותה מידה הוא יכול לשמש כראיה שהאדם מולנו הוא שקרן (זה כמובן יכול לשמש גם כראיה לכל מיני היפותזות פחות חריפות , לפי העניין). אין שום סטנדרט שקובע מה מוכיח על מה . הדבר היחיד שמכריע הוא הידע הקודם , ההסתברות האפריורית. אם אדם מספר לנו סיפור שהוא בעינינו מלכתחילה, מופרך מאוד , הרי שזה יכול להיות הראיה שבידינו שהאדם אינו נאמן . מה שיגרום לנו לא להאמין לו בפעם הבא אפילו על משהו פחות מופרך. אין כאן שום סתירה לעניין הפתיחות.

אומנם זה מעלה שאלה גדולה , מנין מגיעה הידע הקודם ? איך הכל מתחיל? האם אנו נולדים כtabula rasa ולאט לאט צוברים ניסיון בעולם שעל פיו אנו מחלקים לכל היפותזה בעולם את מידת הסבירות היחסית , למרות שמלכתחילה הכל אפשרי וסביר במידה שווה? או שמא אנו נולדים או גדלים עם תבנית אפריורית כזו או אחרת שכבר מפלה בין אפשרויות? ואולי זה משהו שמשתנה בין תרבויות שונות? כמו כן , יש לחשוב , מה דרוש מלכתחילה כדי שכל התהליך הזה יתחיל לעבוד? האם ישנן גישות אפריוריות שתמיד יישארו במצב של חוסר התקדמות וחוסר שינוי , לא משנה מה העדות ? זה שקול לשאלה , באיזה מידה ההכרה שלנו מושפעת מהמציאות , באיזה מידה העובדה שאנו חושבים ומאמינים בדברים מסויימים , משקפת את העובדה שהמציאות היא אכן כזאת. קראתי פעם על איזה משפט התכנסות בתורת ההסתברות , שלא משנה מהם ההסתברויות האפריוריות שאתם מתחילים , התנסות למשך מספיק זמן עם המציאות תביא כל יש רציונלי לאותם אמונות (השאלה היא כמובן , כמה זמן הוא מספיק זמן . וכמו כן נראה ברור שצריכים להיות , בכל זאת, כל מיני תנאים מגבילים. כמדומה לי שחתן פרס נובל שלנו , התעסק הרבה עם שאלות אלה). אבל כל זה מוציא אותנו מהעניין שאתו התחלנו.

לסיכום :

פתיחות והיעדר דוגמטיות , פירושם אומנם קבלת כל דבר שניתן להעלותו על הדעת, כאפשרות. אבל לייחס לכל דבר מידה שווה של סבירות , שקולה לספקנות טוטאלית או לטירוף בסיסי. הסבירות שמלכתחילה שאנו מייחסים לכל אפשרות, נובעת בצורה כזו או אחרת מהידע והניסיון הקודם שיש לנו. לראיות אין משמעות ללא חלוקה אפריורית כזאת, שכן אותו דבר יכול להוכיח דברים שונים ומנוגדים. בהתאם לניסיון הקודם ,סיפור על אירועים על טבעיים , יכולה לשמש כראיה טובה שהאדם המדובר הוא הוזה הזיות או שהוא נעדר שיקול דעת או שהוא סתם טועה , במקום כראיה שהאירוע המדובר אכן התרחש. זה לא דוגמאטיות, אלא זו הדרך שבה כל שיקול דעת סביר פועל.

עד כאן טעימה על קצה המזלג , של פילוסופיה בייסיאנית. ואם דברי ארוכים ו/או טרחניים או סתם לא ברורים בעיני מישהו הוא מוזמן להתעלם.

והנראה לעניות דעתי כתבתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2005 15:58 לינק ישיר 

אגב, הסבא כותב אידיש. בסדר. ויאסון מה? עברית מודרנית?

נוהל שכן
זה כאן!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2005 17:19 לינק ישיר 

תלמיד מלומד

סבו של חברי היה רגיל בדיבורו לחזור על הביטוי "נו נו נו" , וגם בתקשור איתו כך היה, אין כאן זמן למחשבה, כי אם סגנון דיבור זהה.

מה דעתך?

שאר השאלות, כשחברי יהיה זמין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2005 17:38 לינק ישיר 

דרום חוקר

יפה אמרת . אולם בסאיינס אין הסב מדבר , ואין לו גם כלי דיבור אשר יצרו בחייו את ההמהום הזה .

בסאיינס הסב הרי מזיז את הכוס לאותיות האמורות להשיב על השאלות . ומה הטעם שהוא יזיז את הכוס לאותיות מממ ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2005 17:46 לינק ישיר 

תלמיד כופר!

אפילו את הפסיקים שבין "נו" ל"נו" הכוס מסמנת!

נוהל שכן
זה כאן!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2005 18:12 לינק ישיר 

צ'אוט, כתבת:

כל מה שאני טוען הוא, שאי אפשר להחזיק את כולם כשקרנים או מדומיינים.

השאלה כלל איננה אם פלוני הוא "שקרן או מדומיין" (נלך עם ההגדרה הזו למרות שהיא שגויה), אלא האם יש לך כלים להבדיל בין מי שהוא כזה לבין מי שאינו כזה. ההסטוריה מלמדת שבלי מידע נוסף, סיפורים כאלה הם חסרי ערך. קטונתי מלהוסיף על דבריו של מציץ_ונפגע בעניין הזה.

שים לב, אגב, שכשאתה אומר ש"לא כולם שקרנים", אתה מחיל את האבחנה הזו מראש על מדגם לא נכון. תאר לעצמך שאכן לא כל האנשים שקרנים ומדומיינים, אלא רק אחד מתוך מליון. עכשיו מלקטים לך בדי עמל אלף סיפורים שסיפרו שקרנים ומדומיינים, והנה נמצא שגם על המקבץ הזה אתה מחיל את הקריטריון שהפעלת על כלל האוכלוסיה, דהיינו שלא כולם שקרנים ומדומיינים. ברור שהשימוש שלך באינטואיציה הוא שגוי במקרה הזה, שכן האינטואיציה נסמכת על הידיעה שמדובר בכלל האוכלוסיה. עוד יש להצביע כאן על הכשל של דרום חוקר (ונראה שגם שלך), שמתייחס להטלת הספק כאל אבחנה על המספר בכלל, במקום אבחנה על מצבו של המספר בעת שאירע לו ארוע מסויים. אנשים הרי אינם מתפקדים באופן אחיד לכל אורך חייהם ודי בהזיה אחת כל 25 שנות חיים, כדי ליצר שלושה סיפורים מוזרים לכל אדם בעל תוחלת חיים ממוצעת.

לגבי הביטוי שעליו חזרת כמה פעמים באשכול הזה, "אי אפשר לפרש אותו באופן מדעי", סבורני שהוא לא מוגדר היטב. אם כוונתך שאין לנו הידע כדי לתאר את הכוחות הגורמים לתופעה מסויימת, הרי שזה אינו שולל תיאור מדעי של התופעה. אפשר בהחלט להגיע למסקנה מדעית שהמחמאה "איזו ילדה יפה" גורמת לתינוקת להתעוור בהסתברות של 1:3, גם מבלי להבין את שורש התופעה. החלק המדעי כאן הוא, למשל, בדיקה של שיעור ההתעוורות הספונטנית של תינוקות והצלבה של הנתון הזה עם מספר המקרים שבהם נאמרה מחמאה בזמן אבדן הראיה. עד כמה שאני מבין (ואני לא מדען), המדע עוסק במה שיש בעולם. אם אתה טוען לקיומה של "עין הרע", אזי המדע עוסק גם בה, משום שהיא ישנה בעולם.

אשר ל"אתה סך כל הודעותיך":
פעמים רבות קורה שאנשים בפורום מתקוממים נגד ביקורת עליהם או על חבריהם, מבלי להבין שהביקורת היא על קבוצת הודעות מסויימת ולא על מחברן. שכיח מאד למצוא בפורומים של כדורגל הודעות מסוג "איך אתה מעז להאשים את <פלוני> באדישות למצב הקבוצה, הרי הוא טס בכל שבת מאילת כדי לראות אותה משחקת". דומני שאין צורך להסביר את הכשל במחאה הזו.
בתגובות שלך כאן, דימיתי למצוא הסתייגות מההגדרה שאתה "הולך בצעדיהם של אנשי המערות", לא על בסיס שוני מהותי בין הגישה שלך לבין גישת איש המערות, אלא משום שאתה מכיר את עצמך ויודע שצ'אוטנג האיש, בשר ודם, הרבה יותר ביקורתי, משכיל וחריף מאיש המערות הארכיטיפי. הבעיה היא שכל עוד אתה לא מביא את המעלות האלה לדיון, הן אינן עומדות לזכותך. במלים אחרות, בפורום אתה סך כל הודעותיך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2005 18:50 לינק ישיר 

פעם הוציאו ספר מופתים על אדמו"ר גדול.
ענה בנו שגם הוא כיהן באדמו"רות שעל ספר אחד של הצלחות הוא יכול להוציא שלושה של כשלונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2005 20:19 לינק ישיר 

מימוני והשכן נכבדים

להלן תשובות על שאלותיכם

אופן עשיית סיאנס, לוקחים לוח ומציירים עליו הרבה עיגולים, על עיגול אחד בקצה כותבים כניסה, על עגול בקצה השני כותבים יציאה, על עיגול אחר את המילה כן, ועל עוד עיגול את המילה לא, ועל שאר העיגולים את שאר אותיות הא' ב'.

מכבים את האורות בחדר, ומשאירים כמה נרות דולקים על השולחן, הלוח עם האותיות במרכז, ועליו כוס הפוכה, כל המשתתפים משלבים ידים במעגל, מתרכזים ושואלים, אם יש רוח בחדר אז שתכנס למעגל, מבקשים זאת כמה פעמים.

לאחר מכן, אם בחדר נמצאת רוח בעלת עצמה, אז הכוס מתחילה לזוז מעצמה, ולפעמים (כשהרוח בחדר היא לא בעלת עצמה) כל המשתתפים מניחים את האצבע שלהם על הכוס, עד שהם מרגישים שהיא מתחילה לזוז, ואז רק המתקשר מניח את האצבע הימנית ואת האצבע השמאלית על הכוס, והוא מתקשר עם הנשמה.

לאחר שהנשמה כבר נמצאת, זה לא בעיה לתקשר איתה, כל אחד מהמשתתפים יכול לעשות זאת.

בפעם הראשונה כשחברי ראה את חבירו עושה זאת הוא צחק עליו, הוא אמר לו אתה עובד עלי, לאחר שהוא נוכח שהכוס זזה מעצמה תפס אותו פחד מות.

בכדי להתחיל שיחה, צריך להזמין את הנשמה, ובכדי לסיים שיחה, אומרים לנשמה תודה ושלום וכדו', ויש נשמות עקשניות שלא מסכימות ללכת, ואז זה סיפור להוציא אותם.

הנשמות מזדהות בשמם, והתקשור איתם הוא פשוט בתכלית, כדבר איש אל רעהו, שואלים אותם מה שמם, והם משיבים.

האותיות זזות על הלוח ברצף, ויש מישהו צמוד למתקשר הרושם את האותיות, ואז מפענחים מה הוא אמר.

אם מסיימים את התקשור באמצע, מבלי לבצע יציאה בצורה מסודרת, שהכוס תגיע ליציאה, כי אז הנשמה נמצאת עדין בחדר, והיא יכולה להתנכל לאחד מהמשתתפים.

חברי בעבר סבל מהטרדות של נשמות, הם היכירוהו והיו מעירים אותו משנתו, ועוד כל מיני הטרדות.
בעקבות זאת הוא ניתק איתם מגע, וכיום הוא חי בהשקט ובטחה.

סבו של חברי התחיל את השיחה בעברית, הוא שאל אותו מי נמצא והוא אמר לו את שמו, הוא שאלו סבא? והוא השיב, כן.
השיחה בהתחלה היתה בעברית, ואז חברי אמר לסבו שהוא לא צריך להתאמץ, והם עברו לדבר באידיש.

הכהן הצדוקי דיבר עברית תקנית, וכנראה הוא גם הזכיר מילה אחת בארמית בדיבורו.

פעם הם הרגו מחבל והעלו את נשמתו, הוא דיבר איתם עברית גרועה מאוד, מילה עברית מילה ערבית.

פעם הם העלו ילדה שנהרגה בתאונת דרכים, קרובה של אחד הנוכחים, והיא דיברה איתם עם שגיאות כתיב.

פעם חברי וידידה עשו סיאנס, היא היתה מאוהבת בו, ורצתה שהוא יתחתן איתה. הם הורידו את סבתה, וסבתה ביקשה שהוא יצא מהחדר, היא שאלה את סבתה האם הוא יתחתן איתה, וסבתה השיבה שתפסיק לחיות באשליות. וכך היה.

כאמור הנשמה מופיעה ע"י הזזת הכוס, אבל מעבר לזה אין כלום בחדר, וגם היא מסתלק, ע"י שהכוס מגיעה לעיגול יציאה, בעקבות בקשת המתקשר.

גם כעת קורא יקר, סיפרתי לך מה שאמר לי חברי.

כמו משפחת דודתי, גם חברי לא להוט לעניינים אלה, הוא חי חיי יום יום, ורודף אחרי הפרנסה, אבל הוא חווה את הדברים האלה, והם נחשבים אצלו כדבר טבעי לחלוטין.

תוקן על ידי - דרום_חוקר - 01/11/2005 20:20:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2005 20:47 לינק ישיר 

.

זהו, המחבל שכנע אותי שהכל אמת.

ברור שרק נשמה של מחבל שבקושי יודע שתי מלים בעברית, יכולה לכתוב, לכתוב בעברית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2005 21:40 לינק ישיר 

מואדיב, מה מנע מנשמת המחבל ללמוד קצת עברית אחרי שעזבה את הגוף? האם יש בידיך מידע מוצק על תכנית הלימודים בעולם הבא? ובכלל, אם הנשמה מעבירה מסרים למתקשר, מי תוקע לידך שהיא עושה זאת בשפה מסויימת? כל האוניברסיטאות שורצות חוקרים שמתפרנסים מחקר היחס בין שפה לחשיבה, ורק כאן בעצכח יישבו את הסוגיה? אמנם הסיפור שהביא כאן דרום_חוקר מתאר אחיזת עיניים ילדותית, אבל באופן עקרוני, אין לנו קריטריונים לשפוט את ההגיון הפנימי של סיפורים כאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > סיפורים אישיים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext