| נשלח ב-1/11/2005 22:00 |
|
| |
ואיך המחבל דיבר בערבית כאשר על הלוח אין אותיות בערבית ?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2005 22:05 |
|
| |
המידע שנחשפתי אליו כאן חשוב ביותר אני רץ ללמד את סבתא שלי לכתוב ולקרוא כדי שתוכל לשלוח לי מסרים מן העולם הבא שאליו לא תגיע בעזר השם לפני מאה ועשרים. בעצם היא לא חייבת לדעת לקרוא אבל לכתוב זה ממש קריטי.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2005 22:07 |
|
| |
דרום חוקר
תודה על הרקע.
עתה נותר עוד לבדוק:
א. מי הניע את הכוס על השולחן?
ב. אם הכוס היתה אמורה לנוע מעצמה, האם היתה ביקורת לראות שאין דרך אחרת להניע אותה?
ג. אני מבקש לראות את התמליל המדוייק של האותיות שרשמה הרוח. בלי זה, אני חושש שעדיין אני מפקפק שיש כאן תופעה מהסוג שתארת, ולא אותיות כלשהן עם פרשנות.
ד. לגבי הנערה והסבתא, כאן מתבקש, לדעתי, הסבר פסיכולוגי פשוט. הנערה חשדה בתוך ליבה שמהשידוך לא יצא כלום, אלא שלא רצתה להודות בזה לעצמה, ולכן נתנה ל"סבתא" להודיע לה את זאת.
יש גם הסבר הפוך. לאמור: יתכן שהשידוך היה מצליח, אבל היא פחדה שלא, וה"סבתא" ביטאה את הפחד, ופחדים כאלו מגשימים את עצמם...
איני יכול כמובן "להוכיח" שההסבר האחרון נכון. אבל כאשר יש לך שני הסברים, אחד "טבעי" ואחד "על טבעי", באיזה מהם עלינו לבחור ללא כל מידע נוסף?
כבר אמרו חכמים באשכול: לך אחרי הסוס ולא אחרי הזברה.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2005 22:59 |
|
| |
<נמחק>
תוקן על ידי - השכן - 01/11/2005 23:22:08
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2005 23:20 |
|
| |
מימוני היקר
אין לי יותר מה להוסיף על מה שכתבתי, אם תרצה אתן לך באישי את מס' הסלולרי של חברי, כמובן לאחר בקשת רשות ותאום מראש, ואתה תשמע את הדברים מפיו ותתרשם, אם תרצה תיפגש איתו בירושלים.
גם אנכי לו יש נפשי תחת נפשכם, לא הייתי משתכנע והופך את השקפת עולמי, בעקבות סיפורי פלאות של אדם עלום באינטרנט.
אם גם חברי מדומיין, וגם דודתי מדומיינת, וגם משפחתה מדומיינת, וגם הרב רפאל לוין מדומיין, וגם חיילי וחיילות צה"ל מדומיינים.
רק חכמי פורום עצור כאן חושבים רציונלים, בזכות מנורות הנאון הזורחות הישר לשכלם מהמחשב, והם חושבים שהם יודעים הכל על העולם והכל דרך המחשב, כי אז שום דבר כבר לא יעזור ולא ישכנע.
כדאי להזכיר למשתתפים את התאוריות המדעיות שפיתח אריסטו על העולם, דרך אורות לפטופו המאירים.
לסיכום מחקר עושים בשטח, ולא בתאוריות מהבית.
תוקן על ידי - דרום_חוקר - 01/11/2005 23:20:00
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2005 23:22 |
|
| |
הפרעתוני ואנכי החלפנו אי אלה איזכורים קלים לספרי טרי פראצ'ט. כעת אני חש צורך נפשי עמוק להשלים את המלאכה, בציטוט מהספר הבלתי מתקבל על הדעת בשורות טובות. הספר מומלץ בחום באופן כללי, ובמיוחד לחבר של דרום חוקר. תיאוריו ההזויים של החבר הם כאין וכאפס לעומת מה שקורה אצל פראצ'ט. ושיהיה ברור - התיאורים של פראצ'ט הרבה יותר משכנעים. מהו עולם הנשמות המוגבל של דרום חוקר, המורכב מסבא שמתאמץ לדבר עברית (הוא גם מזיע מהמאמץ?), וכמה נשמות משועממות שמכבות אורות, מול פראצ'ט, שאצלו שדי הגיהנום הם שדים מקצועיים, המלאך הטוב מחלטר בתור מוכר של ספרים משומשים, ובנו של השטן משחק בשוטרים וגנבים.
על מגדת העתידות המופלאה, מאדאם טרייסי:
היא אמרה שגם לא איכפת לה שהוא חובט בקיר ומקלל בזמן הסיאנסים שקיימה. הברכיים שלה עשו לה בעיות, ולא תמיד הצליחה להרים את השולחן. כמה חבטות עמומות בהחלט תרמו לאווירה.
על מכשפות:
"אני לא מבין למה כולם יורדים על המכשפות," אמר אדם.
ההם הביטו זה בזה. זה נשמע מבטיח.
"ובכן, הן הורסות יבולים," אמרה פפר. "ומטביעות ספינות. ואומרות לך מה יקרה לך. ועושות כל מיני דברים עם עשבים."
"אמא שלי משתמשת בעשבים," אמר אדם. "וגם אמא שלך."
"או, העשבים האלה בסדר," אמר בריאן, נחוש בדעתו שלא לאבד את מעמדו כמומחה לתורת הנסתר. "אני חושב שאלוהים אמר שזה בסדר להשתמש בפטרוזיליה."
---
אבל העיקר נמצא בתיאור הסיאנס שעושה מדאם טרייסי. לולא היה התיאור מחזיק שלושה עמודים, הייתי מביאו כאן בשמחה. מה אומר ומה אדבר דרום, שום מחבל שיודע להזיז כוסות לא ישתווה לג'רונימו האינדיאני, ולנשמה של רון, שסוף סוף תופס אומץ ואומר לאשתו מה הוא חושב עליה.
קיצורו של ענין, עזוב אותנו. בחיים לא נאמין לך.
כתוב ספר.
נוהל שכן
זה כאן!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2005 00:07 |
|
| |
דרום חוקר
הבעת פליאה, אם הבנתיך, על כך שכה הרבה אנשים, מחבריך ומקרוביך, הם מדומיינים.
ואיני יודע על מה אתה מתפלא. הנחה פשוטה היא שכל האנשים בעולם הם מדומיינים, במידה כזו או אחרת.
הדמיון הוא חלק מהאישיות של כולנו. אנו משוקעים בדמיונות רוב היום. והשאלה היא איזה חלק ממלא הדמיון בפעולותינו, ועד כמה אנו מסוגלים לרסן אותו.
מה שכתבתי כאן הוא, כמובן, שיטת הרמב"ם, אבל כמדומה (שוב...) שזו עובדה אמפירית, שלא לומר תיאוריה פסיכולוגית פשוטה המאומתת על ידי הנסיון והאינטרוספקציה.
ועוד אזכיר את פרייזר ז"ל, מחבר "בד הזהב", מורי ורבי, שהסביר בטוב טעם ודעת כי אותם עקרונות שמשמשים את החשיבה המדעית משמשים גם את הפרא, הילד והאדם הפרימיטיבי, אלא שיש הבדל בין שימוש זהיר לבלתי זהיר בהם.
ועל כל אלה אני מוסיף: במחילה מכבודך אלף, אלפי פעמים, לא מצאתי אצלך טענה מבוססת על עובדות. אני מרשה לעצמי לחזור על מה שאמרו קודמי. הקישור בין א' (הילדה זכתה למחמאה) ל-ב' (היא חלתה) הוא קשר זמני ומקומי, אך לא כל סמיכות זמן ומקום היא גם סיבה. יש לזה שם לטיני יפה שנשכח ממני (מואדיב?).
ולגבי הסיאנסים, יש הבדל בין המשפט "הכוס נעה על פני אותיות שיצרו מילים שהתאימו לסגנון הדיבור של הסבא הזקן" לבין המשפט "הנשמה של הסבא הופיעה". ואין צריך להרחיב בזה לחכם אשר כמוך.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2005 01:15 |
|
| |
המדען קרל סייגן הצביע על הירידה שחלה במאה הקודמת במספר הדווחים על פגישות עם רוחות, במקביל לעליה הגדולה בסיפורים על מפגשים עם חוצנים. יש מאפיינים משותפים לשני סוגי הסיפורים. הקטע הבא נכתב בנושא חוצנים, אבל לדעתי הוא מאיר עיניים גם בהקשר של דרישת המתים:
"מפעם לפעם אני מקבל מכתב ממישהו שנמצא בקשר עם חוצנים. אני מוזמן לשאול אותם "כל מה שאני רוצה". וכך, במרוצת השנים, הכנתי לי רשימה קטנה של שאלות. החוצנים הם בריות מתקדמות ביותר, אל תשכחו, לכן אני שואל דברים מעין אלה, "אבקש לקבל הוכחה קצרה של המשפט האחרון של פרמה" או של השערת גולדבך, ואז אני צריך להסביר מה הם אלה, כי החוצנים אינם קוראים לזה "המשפט האחרון של פרמה". אז אני רושם את המשואה המעריכית הפשוטה. מעולם לא קיבלתי תשובה. לעומת זאת, אם אני שואל משהו כמו "האם עלינו להיות טובים?", אני מקבל תשובה כמעט תמיד. כל דבר מעורפל, במיוחד אם הוא כרוך בשיפוט מוסרי קונוונציונלי, החוצנים האלה ישמחו מאד להשיב עליו. אבל בשאלות קונקרטיות המספקות להם הזדמנות להוכיח שאכן הם יודעים משהו שאינו ידוע לרוב האנושות, הם שומרים על שתיקה...
...כיצד ייתכן, אני שואל את עצמי, שיושבי העב"מים מוגבלים עד כדי כך לשאלות האופנתיות שעל סדר היום העולמי? מדוע לא שמענו אזהרות, אפילו בדרך אגב, על סכנת ה CFC והדלדלות האוזון בשנות ה-50, או על נגיף HIV בשנות ה-70 - כשעוד היה ביכולתה של אזהרה כזאת להביא לנו איזו תועלת...
... הייתכן שהחוצנים יודעים רק את מה שידוע לאלה שמדווחים על ביקוריהם?" (מתוך הספר "עולם רדוף שדים")
תוקן על ידי - יבוסי - 02/11/2005 1:23:49
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2005 01:27 |
|
| |
יבוסי,
שאלה מורכבת: האם לחוצנים יש נשמה, והאם אפשר להגיע בסיאנס לנשמה של חוצן?
נוהל שכן
זה כאן!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2005 01:57 |
|
| |
האם לחוצנים יש נשמה, והאם אפשר להגיע בסיאנס לנשמה של חוצן?
כך זה מתחיל. השאלה היא רק על חוצנים וסיאנס אבל שיש נשמה זה בטח...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2005 07:09 |
|
| |
השכן -
סוף סוף מדברים כאן על משהו שאני מבינה בו קצת...
ראוי לציין, שאת "בשורות טובות" כתב פראצ'ט בשיתוף עם ניל גיימן.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2005 07:28 |
|
| |
אמשלום - תודה על התיקון
דומני, שאחרי אשכולות רבים על ספרים זניחים ובלתי מוכרים (הזוהר וכו'), הגיע הזמן לאשכול ממוסד ומסודר, משהו בסגנון "כל כתבי מוהר"ט פראטשעט".
באשכול תידון משנתו הפילוסופית, הגותו בעניני דת ואמונה, וכמובן, הוכחתו המדעית לכך שהעולם שטוח ונשען על ארבעה פילים, הניצבים על גבו של צב.
נוהל שכן
זה כאן!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2005 08:40 |
|
| |
דרום חוקר
מה נס גדול יותר, שנים שלושה אנשים שדברו עם המתים או המצאת החשמל?
מה הואיל יותר לאנושות, המצאת הפניצילין או כמה מומחים להסרת עין הרע?
לכן, גם אם כל הספורים נכונים, עדיין הכיוון המדעי מבטיח יותר כאפיק השקעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2005 08:46 |
|
| |
אריק, 'חילך לאוריתא'!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2005 09:07 |
|
| |
.
( גיימן ! גיימן ! )
(אני מודה שפראצ'ט שייך עדיין לחוסרים שלי. אולי הגיע הזמן שאשאל מאחד מכם איזה ספר דיסק כדי לדעת אודות מה מדובר. בינתיים, מי יכול להתחרות בבעל המחבר ספרים כמו Neverwhere או אלים אמריקאיים? )
|
|
|
|
|