|
|
| נשלח ב-2/11/2005 17:13 |
|
| |
תלמידיו של ר' משה שפירא עזבו את השיעור כדי ללכת למשחק של בית"ר?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2005 17:50 |
|
| |
שוטנג,
תסלח לי הסטיה אבל מה שצטטת ר' משה שפירא
<וכהוכחה אביא סיפור של ר' משה שפירא שסיפרו לו שכמה אברכים עזבו את השיעור שלו בזרעים, והוא הגיב, שכל אלו שעזבו אף פעם לא היו!
>
זו תגובה חרדית אופינית שכל מי שעזב את הישיבה סימן שלא היה לו אף פעם גישמק בלמוד. כמובן שניתן להתלות באילנות גדולים שקדש משמעותו קיום נצחי ומי שעזב סימן שלא הפנים את הקדושה האמתית וש"מ שאף פעם לא היה שם וכו' וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2005 22:51 |
|
| |
ותחשבו איזה צימעס דרום היה עושה מהסיפור הבא:
ארה"ב: מה קורה למי שמציל ערפד ונתקל בשד?
מפקד המשטרה בווירג'יניה: "דמיינו את זה לעצמכם - אתם יושבים במכונית שלכם, על הדרך החשוכה, לידכם יושבת ערפדית היסטרית שרוצה להגיע למשטרה, ופתאום, מאמצע שום מקום, קופץ עליכם שד"
(איי.פי)
נהג תמים בסך הכל ניסה לעזור לערפד, אבל הותקף על-ידי שד ודרס אותו בשוגג. מבולבלים? זה בדיוק מה שאירע בסוף השבוע האחרון לנהג אלמוני מווירג'יניה, שעצר בדרך על-מנת לסייע לאנג'לה קפלינגר, שרבה עם בעלה במהלך מסיבת תחפושות.
לדברי מפקד המשטרה במקום, ג'ו פורטרו, אנג'לה התחפשה לערפד. בעלה, רוי ווייד קפלינגר בן ה-32, בחר להגיע למסיבה כשהוא מחופש לשד. לדבריו, אנג'לה נכנסה למכונית וביקשה מהנהג לקחת אותה למשרד השריף, כאשר בעלה קפץ לכביש.
"דמיינו את זה לעצמכם", אמר פורטרו. "אתם יושבים במכונית שלכם, על הדרך החשוכה, ליידכם יושבת ערפדית היסטרית שרוצה להגיע למשטרה, ופתאום, מאמצע שום מקום, קופץ עליכם שד".
הנהג, שנבהל מהשד שבא מולו, לחץ על הגז וזינק קדימה. כתוצאה מכך, פגעה המכונית בקפלינגר, שעף לצד הדרך. הנהג המבוהל הזעיק את השוטרים, שעצרו את השדון, שנפצע באורח קל בלבד.
קפלינגר הובהל על-ידי השוטרים לבדיקות רפואיות בבית החולים "פרסטון ממוריאל" הסמוך. הוא שוחרר לאחר שעות ספורות והובל למעצר, כשעודו לבוש בתחפושת השד.
לדברי השריף, רון קריטס, קפלינגר שוחרר בערבות עצמית של 5,000 דולר, לא לפני שהשוטרים הסירו את הקשת עם קרני השד מראשו, "רק בשביל צילומי המשטרה".
(http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3163164,00.html)
נוהל שכן
זה כאן!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2005 00:08 |
|
| |
צ'אוט, אנסה עכשיו להתייחס לשאלה נוספת ששאלת בעמוד הקודם:
אם היית רואה כוס זכוכית רוקדת לבד על לוח האם היה זה משכנע אותך שיש דברים שחורגים מהתחום המדעי?
בוא נשאל שתי שאלות דומות:
* אם אני רואה חתיכת מתכת מזיזה חתיכת מתכת אחרת בלי מגע ביניהן, האם זה משכנע אותי שיש דברים שחורגים מהתחום המדעי?
* אם אני עוזב כדור באויר והוא חש מיד אל האדמה, האם זה משכנע אותי שיש דברים שחורגים מהתחום המדעי?
מה מיוחד במגנטיות או בגרביטציה, שהופך אותם ליותר "מדעיים" מאשר הזזת כוס באמצעות מחשבה, או תקשור עם נשמה? הרי אם לא היה קיים כח משיכה, התיאור שלו היה נשמע מיסטי. אילו לא היו עננים, תמונה של שמיים מעוננים הייתה משמשת איור מבריק לספר מדע בדיוני.
כפי שכתב כאן מיימוני, המדע הוא הרחבה של הפעולות שעושה כל אדם לגילוי העולם שסביבו. הוא אמנם לא נוגע בחוויה פרטית, לפי הגדרה, אבל כל טענה על דבר מה ש"ישנו בעולם", נמצאת בתחום המחקר המדעי. לפיכך, אם יש לבני אדם מסויימים יכולת להזיז כוס על ידי מחשבה, ללא מיכשור או תעלול, זה בהחלט נושא למחקר מדעי.
מאיפה נובע הבלבול שלך? לדעתי, אתה מזהה בטעות פולקלור מדעי עם מדע. באופן מסורתי, טענות על טלקינזיס, קריאת מחשבות, ברכות, קללות וכיו"ב התגלו לאורך השנים כלא אמינות מסיבות שונות, לעיתים בזדון ולעיתים בשל טעויות, טפשות או חוסר הבנה. הלקח ההסטורי גורם היום לאנשים לפקפק באופן מיידי בסיפורים כאלה, אבל זה לא אומר משהו על תכונה אינהרנטית של התופעות לכאורה. אתה מדבר על תופעה במושגים של "מדעית" לעומת "לא מדעית", אבל כוונתך היא "קשור לחשמל, מגנטיות, כוחות פנים אטומיים, כימיה, פיזיקה וכו'" לעומת "קשור להפרדות גוף ונפש, כישוף או קריאה בקלפי טארו". זה בסה"כ פולקלור שהפך להיות מזוהה עם התחום.
שים לב, צ'אוט: אפריורי, קריאת מחשבה אינה פלאית יותר מביקוע גרעיני, חזרה מן המתים אינה תמוהה יותר מהווצרות העובר ועין הרע לא סבירה פחות ממנגנון השרידה וההתרבות של וירוס. אחרי שהמדע טיפל בתופעה, היא עוברת דה-מיסטיפיקציה. המיסטיות היא לא תכונה פנימית של תופעה זו או אחרת, אלא קטלוג של תופעות בהתאם למעמדן המדעי ברגע נתון. אם כוס יכולה לרקוד על לוח, אז גם מדעית היא יכולה לרקוד על לוח. ואם נשמה של נפטר מזיזה אותה, אז נשמה של נפטר מזיזה אותה. שום דבר מזה אינו "חורג מהתחום המדעי", כי התחום הזה גדל בהתאם למה שאנחנו מצליחים לראות בצורה אמינה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2018 21:32 |
|
| |
גזירת היתומים בתימן
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2018 23:46 |
|
| |
אולי כדאי לסכם בכמה מילים?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2018 00:12 |
|
| |
מיימוני שלום רב
בהודעה הפותחת של האשכול, סיפרתי על דודתי וקורות חייה, כעת הזדמנו לביתה עם מכונת הסרטה, וזכינו לתעד אותה מספרת את סיפור חייה.
האישה המספרת היא דודתי אחות אבי, וכאמור הדברים סוכמו בהודעה הראשונה של האשכול.
תוקן על ידי דרום_חוקר ב- 19/11/2018 22:12:40
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2018 09:08 |
|
| |
רובין
אני אינני נין של ר' יחיא קאפח, מה שכתבתי שסבי אבי אמי היה לוחם נגד הקבלה, מפני שהוא השתייך לקבוצה זו, והיה החלטי בדעותיו, והביאם לידי ביטוי בחייו, וגם נקלע לתגרה על כך. שמו של סבי היה שלום רייבי, והוא התגורר בעיה"ק הרצליה.
ר' יחיא קאפח סחף אחריו כמה אלפים מהעיר צנעא, בבואם לארץ ישראל הם הקימו בתי כנסת ההולכים לפי הרמב"ם, והם השמיטו מהתפילה את כל הקטעים שהתווספו אליה מהקבלה.
1- אין אומרים "בריך שמיה", לא על בר אלהין סמיכנא, זהו משפט שאסור לאומרו, כי אין לאלהים בן, שנסמך עליו.
2- אין חוזרים "ה' אלהיכם אמת" כדי להשלים לרמ"ח תיבות, אין לכפול מילים שלא נכתבו בתורה. ועוד שמניין רמ"ח הוא בתוספת בשכמל"ו, ובשכמל"ו אינו בתורה, כך שזה מנהג מאוחר ללא טעם. ועוד שהתורה אינה קמיע לשמירת הגוף, אלא מדריך לנפש האדם.
3- אין אומרים שלום עליכם מלאכי השרת. אסור לפנות למלאכים בבקשות או בדיבורים.
4- בתפילת ליל שבת מתחילים ויכולו, ולא יום השישי ויכולו, שוב אין להוסיף מילים שלא לפי חלוקת הפסוקים, על סמך דרוש. וכן הוא בנוסח אשכנז.
5- בתפילת מוסף אומרים נקדישך, ולא כתר, וכן הוא בנוסח הרמב"ם, וכן הוא בנוסח אשכנז, והוא נוסח יותר מעודן כלפי ה', ולא שהמלאכים שמים כתר על ראשו של ה'.
6- אין אומרים עלינו לשבח, ולא תיקנו חכמים לאומרו אלא בתפילת מוסף של ראש השנה.
7- אין אומרים בתפילת ליל שבת את הפיוט בר יוחאי, כי התפילה מיועדת לשבח את ה', ולא לשבח בני אדם בשר ודם.
8- בסיום הארוחה מפנים את השולחן לגמרי, ולא משאירים לחם על השולחן בברכת המזון, וכלשון הרמב"ם בהלכות ברכות ז,יא: "גמרו מלאכול – מסלקין את השולחן ומכבדין את המקום שאכלו בו, ואחר כך נוטלין את ידיהן: שמא יישאר שם פירורין שיש בהן כזית, שאסור להלך עליהן ולרחוץ עליהן; אבל פירורין שאין בהן כזית, מותר לאבדן ביד".
בתלמוד סנהדרין צב,א : "ואמר רבי אלעזר: כל שאינו משייר פת על שלחנו - אינו רואה סימן ברכה לעולם, שנאמר אין שריד לאכלו על כן לא יחיל טובו. - והאמר רבי אלעזר: כל המשייר פתיתים על שלחנו - כאילו עובד עבודה זרה, שנאמר הערכים לגד שלחן והממלאים למני ממסך! - לא קשיא, הא - דאיכא שלימה בהדיה, הא - דליכא שלימה בהדיה."
ובשו"ע או"ח קפ,ב: "כל מי שאינו משייר פת על שלחנו אינו רואה סימן ברכה לעולם; אבל לא יביא פת שלימה ויתננה על השלחן, ואם עשה כן מחזי דלשם עבודת כוכבים עביד, שנאמר: העורכים לגד שולחן (ישעיה סה, יא)."
ועל דבר זה פרצה תגרה עם סבי, כי היתה סעודת חתן, והמשמשים פינו את השולחן, ולאחר מכן הלכו והביאו לחם מהמטבח, וסבי זעק בכל עוז, העורכים לגד שולחן, אסור להביא לחם כדי לברך עליו ברכת המזון.
סבי גם הטביע באמי, שלא תאמין בגלגול נשמות, והיא תמיד אומרת "אלהי נשמה שנתת בי טהורה", הנשמה ניתנה לנו מאת ה', והיא אינה מתגלגלת ועוברת מגוף לגוף.
בנוסף, סבי לא הסכים שבנותיו יינשאו לאנשים שאינם עובדים, כל בחור ישיבה שהיה מגיע, הוא היה סונט בו, וכי הבת שלי תפרנס אותך, אתה צריך לפרנס את בתי, ככתוב בכתובה, וכך אירע לבסוף.
בעלותם ארצה, הם השתקעו בעיר הרצליה, בתחילה הם הקימו בית כנסת ביחד עם כולם והתפללו בנוסח בלדי, שהוא נוסח הרמב"ם עם תוספות קלות מהקבלה, אולם לאחר מכן הרמבמסטים פרשו והקימו לעצמם בית כנסת, וקראו לו "אבי דוד" על שם ר' יחיא קאפח, שם בנו של ר' יחיא קאפח היה דוד, כך שבית הכנסת "אבי דוד" הוא על שם ר' יחיא קאפח. גם שם בית הכנסת של הנכד הרב יוסף קאפח, נקרא "אבי דוד".
תוקן על ידי דרום_חוקר ב- 20/11/2018 07:15:06
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2018 10:31 |
|
| |
אברם_העברי
| דרום_חוקר כתב: |  | סליחה על ההתערבות, אבל כמו שהעירו באשכולות אחרים - אם באת להסיר את סיגי הפגאניות מהיהדות תיאלץ לוותר גם על חלק מהתנ"ך, למשל:
1- אין אומרים "בריך שמיה", לא על בר אלהין סמיכנא, זהו משפט שאסור לאומרו, כי אין לאלהים בן, שנסמך עליו. כידוע, לפי בראשית ו לאלהים יש בנים והם נקראים "בני האלהים". בנוסף, המונח "בר אלהין" לקוח מדניאל ג, כה: "וְרֵוֵהּ דִּי רְבִיעָאָה דָּמֵה לְבַר אֱלָהִין" והכוונה למלאך, כנראה.
2- אין חוזרים "ה' אלהיכם אמת" כדי להשלים לרמ"ח תיבות, אין לכפול מילים שלא נכתבו בתורה. אבל למה לתנ"ך מותר?... למשל "אמן אמן" (במדבר ו), "ארץ ארץ ארץ" (ירמיה כב) ועוד...
ועוד שמניין רמ"ח הוא בתוספת בשכמל"ו, ובשכמל"ו אינו בתורה, כך שזה מנהג מאוחר ללא טעם. ועוד שהתורה אינה קמיע לשמירת הגוף, אלא מדריך לנפש האדם. התורה נועדה רק לשמירת הגוף והכלכלה, כמפורש בפרשיות הקללות והברכות ועוד.
3- אין אומרים שלום עליכם מלאכי השרת. אסור לפנות למלאכים בבקשות או בדיבורים. לוט ביקש מהמלאכים שיאפשרו לו להימלט לצוער... יעקב ביקש מה'איש' שיברכהו... ועוד
4- בתפילת ליל שבת מתחילים ויכולו, ולא יום השישי ויכולו, שוב אין להוסיף מילים שלא לפי חלוקת הפסוקים, על סמך דרוש. וכן הוא בנוסח אשכנז. א. מנהגנו לומר בלחש "ויהי ערב ויהי בוקר" ואז "יום הששי". ב. הסמיכות נועדה להוציא מליבם של נוצרים, שהתחילו את פרק ב דווקא ב"ויכולו"!
5- בתפילת מוסף אומרים נקדישך, ולא כתר, וכן הוא בנוסח הרמב"ם, וכן הוא בנוסח אשכנז, והוא נוסח יותר מעודן כלפי ה', ולא שהמלאכים שמים כתר על ראשו של ה'. מעודן?! ומה עם מראות ישעיה ויחזקאל? ומה עם הפיוט "אל אדון" וחיות הקודש שלו?...
|
|
אבל למען הסר ספק, אני מעדיף את הרמב"מיסטים בכל יום בשבוע מאשר את שאר הכתות ביהדות:)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2018 10:49 |
|
| |
רק בימים הזוגיים
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2018 11:04 |
|
| |
אברהם העברי
מדוע חיברו הנוצרים את פרשת ויכולו לפרק ב?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2018 11:14 |
|
| |
אברם_העברי
| דרום_חוקר כתב: |  | אברהם העברי
מדוע חיברו הנוצרים את פרשת ויכולו לפרק ב?
|
|
לפי ההשערה, כדי לטשטש את ייחודה של השבת כיום המנוחה, שהרי הם שובתים ביום ראשון (בהנחה שהקורא העייף יירדם בסוף פרק א ולעולם לא יגיע לפרק ב...) - ראה בוויקיפדיה
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2018 11:17 |
|
| |
אברם_העברי
| בעלבעמיו כתב: |  | | רק בימים הזוגיים |
|
ח"ו! בימים האלה יש עין הרע של זוגות!...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2018 15:07 |
|
| |
רובין
בנוגע לבתי כנסת דרדעים, הם פזורים ברחבי הארץ, אכתוב לך את אשר אני מכיר.
רמת גן, בית כנסת "אגודת אחים רמב"ם", זהו בית הכנסת שבו אני גדלתי, ואני מתפלל בו עד היום כשאני בא לשבת לאמי. הוא נמצא בשכונת רמת עמידר, בסמיכות לישיבת ההסדר רמת גן. בבית כנסת התאספו להם הרבה מאנשי צנעא הרמבמיסטים, והיתה בו שכבה רחבה של זקנים לומדי תורה כל יום. שהיתי במחיצתם הרבה שעות, כי כל יום בשעה ארבע אחרי הצהרים הם היו באים ללמוד משנה עם פה"מ לרמב"ם ורבנו עובדיה מברטנורא, וגם אני בילדותי הייתי פנוי לשומעם. בימי חמישי הם היו קוראים מדרש הגדול בין מנחה לערבית. בנוסף אבי היה מעירני להשכים קום להתפלל בשעה חמש וחצי, ולאחר התפילה היו לומדים רמב"ם וקוראים קצת נביאים וכתובים, ואז רכשתי ידע בקריאות אלו ובמנגינותיהם. בשבת בצהרים מהשעה שתיים הם היו באים ללומוד תלמוד ואח"כ משנ"ת להרמב"ם, וגם בלימודים אלו השתתפתי. בית כנסת זה עיצב הרבה את השקפתי ותפיסות עולמי.
בני ברק, בית כנסת אחד ברחוב יהודה הלוי של יצחק יצחק, ובית כנסת שני בשיכון ה' הנקרא דרכי נועם, צמוד לכביש ז'בוטינסקי.
תל אביב בית כנסת של נחום ברחוב יהושע בן נון.
קרית אונו, בית כנסת יד הרמב"ם. בבית כנסת זה התאספו להם הרבה מאנשי הכפר "מנכה" ואנשי צנעא, והקימו בית כנסת מגובש עם סדרי לימוד כמו בבית הכנסת שלנו ברמת גן.
כפר סבא, בית כנסת אחוות אחים בשכונת מזרחי.
הרצליה, בית כנסת "אבי דוד", בבית כנסת זה התפלל סבי ודודי, ויש עוד בית כנסת של הצעירים, ליד הבריכה.
חולון, בית כנסת רמבמיסט, בבית כנסת זה התפלל הבעל של האישה שגידלה את אבי.
בת ים, בית כנסת רמבמסט, שאני מכיר מתפללים שיצאו משם.
ירושלים, בית כנסת "אבי דוד" של הרב קאפח ברחוב אבן ספיר, וכן בית כנסת ברחוב הגליל בקטמון, וכן בית כנסת יצחק יצחק.
קרית ים, בית כנסת רמבמיסט, שאני מכיר מתפללים שיצאו משם.
המכנה המשותף בכל בתי כנסת אלו, שאני ככהן יכול לישא כפיים בהם, מבלי לכסות את פני וידי בטלית, אלא הטלית מונחת על ראשי, אבל פני וידי גלויים. כי אינני מחבב את המנהג הרווח כיום, שמצפינים את הכהנים תחת הטלית, והם משמיעים את הברכה לעם מעמקי הטלית.
אולי יש עוד בתי כנסת המתפללים לפי הרמב"ם שאינני זוכר כעת או שאינני מכיר.
תוקן על ידי דרום_חוקר ב- 20/11/2018 13:09:38
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2018 15:47 |
|
| |
רובין
רוב הדרדעים הם מזרחניקעס, והם אנשים פשוטים שאוחזים במנהג אבותיהם, עם קצת התפלספות.
חברי וידידי אדיר דחוח הלוי, הקים בלוג אור הרמב"ם
אני אישית אינני מחבב את סגנונו הקיצוני, ולדעתי הפילוסופיה הארורה היטתו ברוב לקחה, ויותר מדי נגרר אחריה, ורוב הדברים כבר אבד עליהם הכלח, ועל התיאוריות של הפילוסופיה הארסטוטלית.
מה שנשאר זה רמבמיסט בהלכה, ואת זה אנכי מנסה ליישם, אבל צריך ללמוד הרבה ולהעמיק, כדי לייצג את דעתו ההלכתית של הרמב"ם בצורה נכונה ומדוייקת.
וגם נכתבו ספרים בהלכה בדרך הרמב"ם ע"י תלמידי חכמים, והם מפורסמים ונמכרים.
וגם יש הרבה רבנים המלמדים את העם דעת בסגנון רמבמיסט, איש איש לפי נטיות לבו וסגנונו.
בחגים וביום השנה של הרב קאפח, מתקיימים כנסים עם הרבה אנשים בירושלים ובקרית אונו, כנסים אלו מלאי הוד וכבוד, ומי שמחובר לקהילה משתתף בהם.
אין בכוחם של הדרדעים להילחם נגד כל עם ישראל, וגם אינם חפצים בכך, ואין להשוות את מצבו של ר' יחיא קאפח בקהילתו בצנעא המרוחקת, מאשר את מצבם של הדרדעים בארץ ישראל, בתוככי שאר הקהילות.
תוקן על ידי דרום_חוקר ב- 20/11/2018 14:01:41
 |
|
|
|
|
|