בית פורומים עצור כאן חושבים

בנות השרות הלאומי.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/10/2005 04:08 לינק ישיר 
בנות השרות הלאומי.

הוא חתם על פס"ד שאוסר את בשר שור הזבו.

הוא אסר את הפאות הנוכריות מהודו.

היום קראתי במעריב, שהוא קרא להפגנה נגד העסקת בנות השרות הלאומי בבתי ספר או גנים לחינוך מיוחד.

http://www.nrg.co.il/online/11/ART1/001/026.html

מה הוא רוצה?

שהם לא יעסיקו בנות אלו במוסדות הזקוקים להם, רק מפני שהחזון איש נלחם נגד השירות הלאומי?

חשבתי על פתרון לבעיה:

לארגן את בוגרות בית יעקב, לפעולות התנדבות.

אלא שבנות בית יעקב אינן פראייריות,

הן אינן יכולות להתנדב, מפני שעליהן להתחתן, להוליד ילדים, ולצאת לעבודה המשלמת משכורת מלאה,

הן צריכות לפרנס את בעליהן הבני תיירע.

על מה יחתימוהו בעתיד?

------------

מסמך רקע בנושא:

שירות לאומי לבנות דתיות: מסגרת השירות, תקציבים, גיוס והשמה

http://www.knesset.gov.il/mmm/data/docs/m00793.doc

תוקן על ידי - נישטאיך - 31/10/2005 4:31:13

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2005 08:10 לינק ישיר 

האם הוא אסר גם את בית הדין העליון?
האם הוא המשיך והגיע למסקנה שאסור לקחת כסף מהציונים?

כפתרון - אני מציע שבנות בית יעקב יעשו שרות לאומי ויקבלו משכורת סמלית, זה יפתור את הבעיה מכל הצדדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2005 08:50 לינק ישיר 

עצוב לראות הציבור החרדי מתדרדר אל תוך חושך ואפילה.

אלא שכבר כתבו המקובלים ששחר ושחור משורש אחד. ויש לקוות שמתוך השחרות יאיר השחר באור הגדול ויבינו החרדים אל דבר ה' שלא זו הדרך ולא זו העיר.

דרך אגב, האם מישהו יודע כמה אנשים הגיעו לעצרת אתמול בבית ישראל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2005 20:58 לינק ישיר 

אני חושב שישנו יושר רב בהמנעות משימוש בבנות שרות לאומי על ידי בני הציבור החרדי השוללים אותו לבנותיהם

גם בארץ ישראל וגם בארה''ב, הציבור המודרני משמש כחוטב העצים ושואב המיים של הציבור החרדי בכל מה שקשור לסיעוד נכים. ויודעת כל סטודנטית תלמידת סטרן קולג' כי את החתנים המובחרים ביותר ניתן למצוא בקמפ HASK היכן שהם רוחצים ומחתלים נכים חסידים.

כקפיטליסט מושבע אני נגד הניצול של בנות השירות הלאומי ללא כסף - עדיף לעבוד שנתיים ואת הכסף לתרום למטרות נאצלות מאשר לדפוק כרטיס במשך שנתיים אצל מעביד נצלן - גם כאשר ההגיון הכלכלי מורה בבירור כי הוא יכול וצריך לשלם על שירות הבנות

תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 31/10/2005 20:58:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2005 21:09 לינק ישיר 

.

ר' געציל

ולחשוב שרק אתמול למדה בתי בסנהדרין מה פשרו של "התקוששו וקושו" ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2005 22:10 לינק ישיר 

רג"ס,

גם בקיבוץ הדתי נהנים מבנות שירות למרות שעמדת הקבה"ד היא נגד שירות לאומי ובעד שירות צבאי רגיל גם לבנות.

אמנם מידי פעם עולה קריאה לחדול מכך, כך שבמקרה הזה החרדים לכל היותר העתיקו (ומן הסתם במבחן התוצאה התוצאה תישאר זהה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2005 23:28 לינק ישיר 

ר' געציל, לרגע חשבתי שהוצאת לי את המילים מהפה, אבל יש לחלק את הטיעון שאני שומע מדבריך לשני חלקים:
1. חוסר הגינות להשתמש בכוח עבודה חינם כשאפשר לשלם כסף כראוי תמורת העבודה, ככל מוסד שמשלם לעובדיו.
2. חוסר הגינות של אלו אשר לא שולחים את בנותיהם לשירות לאומי וגם אוסרים זאת על כל האחרים, להשתמש בעצמם בשירות בנות שירות לאומי.
באשר לסעיף השני, אני נוטה להסכים שיש בכך מן העקביות הנאותה.
באשר לסעיף הראשון השאלה היא קשה ודורשת דיון בפני עצמה. מה מקום להתנדבות ולניצול כוחות בכפייה על מנת לחסוך ממון.
השאלה מתחילה בצבא, בתרומות למטרות שונות (במקום שהמדינה תממן אותן, מכספי מיסים וכדו') ועוד.
בכלל שאלה זו יש לדון גם בשירות לאומי.
אולם אם מקבלים את העובדה ששירות צבאי אמור להינתן ללא תמורה של ממש, אז מדוע הבנות שאינן מעוניינות (ובצדק מבחינתי) לשרת בצבא, לא יחוייבו לתרום גם הן משהו מקביל? השאלה לאן להפנות את התרומה שלהן היא שאלה אחרת (האם למוסדות מגזריים, או שמא לשירות ממלכתי יותר).

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2005 23:44 לינק ישיר 

ממללא,

אין הנדון דומה לראיה. בקבה"ד המחלוקת היא על דרך השירות הראויה. לא על אידאל שלא לשרת.

עם זאת, אני בכלל לא חושב שיש מקום להעניש בנים בחטאי אבותיהם, רבותיהם ועסקניהם. אם יש מוסד חרדי לילדים הזקוק לתגבור, ויש בנות שיכולות ורוצות לסייע שם, מה איכפת לה לבת דיעותיהם הפוליטיות של ההורים הרבנים והעסקנים?

מנגד, כיון שיש ביקוש רב לבנות, הרי שאם לא ירצו אותן שם, תלכנה להן למקום שרוצים אותן. יש לי מידע פנימי רב ערך מאחת האגודות: יש המון ביקוש...

נוהל שכן
זה כאן!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2005 00:02 לינק ישיר 

השכן,

ההבדל נתון לפרשנות.

מבחינת החברה החרדית, נישואין לת"ח והבאת ילדים רבים לעולם הם שירות חשוב יותר מכל אופציה אחרת, במיוחד אם האופציה האחרת כרוכה בהפרת גדרי הצניעות (ולעתים רבות, נודה על האמת, היא כרוכה בכך, ומגזרנו רווי בסיפורי 'דירת בנות שירות' למכביר).

מאידך, המלחמה של גורמים בקבה"ד נגד בנות שירות שחטאן בכך שהן אינן לובשות מדי צה"ל משולה בעיני לדקדוק עניות מודרן-אורתודוכסי. הרי הויכוח אינו על תפקידים ראויים אלא על המסגרת, כך שמוכרת מצופים בשק"ם עדיפה על בת שירות שמשרתת בחינוך המיוחד או אפילו הרגיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2005 00:05 לינק ישיר 

ממללא,

הגבתי בכלליות. איני מכיר את המלחמה האמורה.

אודות סיפורי דירות בנות השירות... נו, הרבה מהן אגדות אורבניות-מגזריות (על אף שאני מכיר גם את סיפורי האמת...).

נוהל שכן
זה כאן!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2005 00:45 לינק ישיר 

הריני מוסר מודעה שאין עיני צרה ברעיון ההתנדבות שכן היא כוללת שני צורות חיוביות:

1) התנדבות בעלת ערך כלכלי - דוגמא: אני תורם את כישורי בתחום צביעת הגדרות, ניכוש העשבים, וזיפות הגגות שהתברכתי בהם לטובת שיפוץ ביתו המט לנפול של זקן, נכה, חסר שינים, חולה פרקינסון וסרטן הושט, ניצול שואה ודי טי טי. בפני עומדות שני אפשרויות: האחת לתרום כסף לבעל מלאכה והשניה לבצע את המלאכה בעצמי וע'י כך לחסוך כסף.

2) התנדבות בעלת ערך מוסף שלא ניתן לכמתו כלכלית -דוגמא: למרות שביכולתי הכספית לתרום מעות לזקן האמור לשם שיפוץ ביתו המט לנפול, אני מתנדב לעשות זאת בעצמי שכן התכונות הבאות יביאו לזקן שמחה עד אין קץ: אני יעשה זאת בחיוך תוך שיחת חולין ושירת יודל גרמנית, אני יביא לזקן כל בוקר שבלולי קינמון ריחנים, יפטפט עמו בצ'כית, ישמע בפעם המליון את הסיפור שלו על אחיו ליבל'ה הי''ד שנרצח בגטו לוד'ז, ועל התרופות שלא מאשרים לו בקופ''ח וכו' וכו'.

אין ספק שחלק ניכר מבנות השרות לאומי, כמו בני ובנות צבא קודשנו (ושמעתי פעם מפי ר' מנחם הכהן שתיאר בצבעים חיים את התרגשותו העצומה של הרצי'ה לשמע העובדה שבן ביתו הב' חרל'פ נעשה ש''ג במחנה צבאי - התרגשות שבאה לשיאה בקריאה ''שידידנו הינו שומר מחנות ישראל''!!!!!!) מבצעים התנדבות העונה על הקטגוריות האמורות.

אך כנגזר מטבעו של כל מעשה נאצל ממוסד, הרי שהוא נעשה למטרה בפני עצמה - מן משבצת שיש להעביר עליה איקס - ושהקשר בינה למטרה הראשונית הוא מקרי לחלוטין. התנדבות שכזו אינה משתייכת לאף אחת מהקטגוריות האמורות (והנ''ל אמור גם לגבי צבא קודשנו).

להלן תופעות המאפיינות את ההתנדבות הממוסדת:

- רבות מבנות השירות הלאומי מופנות למלא פונקציות שעובדת מסורה וקבועה במשכורת היתה מבצעת ביתר יעילות אופרטיבית ולעיתים ביתר יעילות כלכלית. עובדת אחד שזוהי עבודתה - יכולה לבצע עבודה של מספר מתנדבות.

- בנות השירות הלאומי אינן מתנדבות!!! הם עולות כסף רב למשלם המיסים והעמותות המפעילות אותם נהנות מתקציבים שמנים המופנים לתחזוק המנגנון ולתשלום דמי מחייה. יופנו התקציבים הללו ישירות לארגונים הדורשים ידים עובדות למען ישכרו עובדים בכסף מלא - ללא התיווך היקר של עמותות השירות הלאומי. באם קומונורי וקומונורות בני עקיבא רוצים להעביר את צאן מרעיתם באיזו שהיא חוויה מכוננת ומעצבת זהות שיעשו זאת על חשבונם האישי.

- אנשים שאינם משלמים כסף בעבור שירותים לעיתים רבות מנצלים את נותן השירותים. הדבר אמור בעיקר לגבי ארגונים גדולים, שהיו חושבים פעמיים לפני שמטריחים מתנדבת פלונית באם טרטורה והעסקתה היה גורם לצמצום מצבת המזומנים שלהם.

תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 01/11/2005 0:51:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2005 08:26 לינק ישיר 

ממללא,
מילא בימים שהקבוצים הדתיים היו חוד החנית בהתשיבות וכו', אך היום מה ההצדקה שלהם להחזיק בנות שרות, לא עדיף שתגהץ את החולצות של האבא מאשר של החברים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2005 10:36 לינק ישיר 

סיינפלד

<"אני חושב שישנו יושר רב בהמנעות משימוש בבנות שרות לאומי על ידי בני הציבור החרדי השוללים אותו לבנותיהם">

יושר הוא יושר, אך מה אשם המסכן שנולד או גדל במשפחה דפוקה.

הערה:

לא רק בנות השרות הלאומי או "שטרן", מנוצלות, כך הן גם הבנות ה"שלוחות" של חב"ד.

הדביקו להן "תואר" ומנצלים אותן.

כל אותן הבנות הן לא יותר מ"עבודה זולה", אלא שבסך הכל זה "בונה" אותן להיות בנות אדם, שגם יודעות "לתת" ולא רק בנות עלוקה שיודעות רק לומר "הב הב".

ראה מה בין בנותי לבנות חמי. כשהייתי בארץ ראיתי בוגרת אולפנא "מיואשת", מפני שלא מצאה מקום ב"שירות הלאומי"

תחשוב גם על זוית זו!

עולם הפוך אני רואה

תוקן על ידי - נישטאיך - 01/11/2005 10:52:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2005 11:48 לינק ישיר 

רואה אני את דברי סיינפלד.

בענין החינוכי (שהזכיר נישטאיך) אני חושב שיש דרכים שונות לא פחות טובות בהן אפשר להעביר בהם את המסר החינוכי הנ"ל.

גילוי נאות: אשתי ואחיותי עברו מסלול של שירות לאומי. (לא בטוח שהן מסכימות לדעתי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2005 03:10 לינק ישיר 

סיינפלד.

כבוד הרב.

כתוספת למה שכתבתי בהודעתי הקודמת.

אין ספק שצדקת, ומהבחינה המוסרית, מי שאינו "מאמין" בדבר, אין לו להשתמש בו, כך הוא כאשר הוא נוגע לבנות השירות הלאומי, וכך הוא בכל דבר אחר.

ישנם ש"אינם מאמינים במדינה" המחרימים גם את "תקציבי המדינה", (כך הם אומרים), אך הציבור החרדי כ"כלל", חונך שיש לחיות חיים אנוכיים, "לא לתת ורק לקחת", מגיע לו, הוא חרדי, וכי אלוקים/השטן/ (מחק את המיותר) יצר את המדינה, כדי לחלק תקציבים, אם תאמר שהמדינה היא בריאת אלוקים, הרי התקציבים הם המטרה לבריאתה, ואם תאמר שהמדינה היא בריאת השטן, התקציבים הם "תיקונה".

ככל שהחרדים לוקחים מה שיותר, יותר טוב למדינה.

נשאר פחות לציונים.

אעפ"כ, איני חושב שלכן יש להחרים את החרדים, ולא לסייע להם כאשר הם זקוקים לעזרה.

התועלת היא בעיקרה לבנות ולציבור שמאחוריהן.

דווקא העזרה "להם", מחנכת את הבנות למעשי חסד, לאהבת ישראל ולאהבת האדם, באשר הוא אדם, ולא רק לכתתיות.

היא אולי תביא לשינוי בקרב מקבלי הסיוע, כשיראו את ה"יופי" שבבנות הללו, שאינו בבנות החרדיות.

גם זה משהו.

הזדמן לי פעם לדבר עם בת ששירתה את השרות הלאומי שלה, במוסד של ילדים נכים, והיא סיפרה לי, ועל ההרגשה ה"טובה" שהיתה לה, כי היא גרמה לילדים אלה הנאה.

איני כה תמים כדי לחשוב, שכל בת מתחילה בחרדת קודש, ואין ספק אצלי, שהבת (חרד"לית) שסיפרתי עליה, היתה "מיואשת", מפני שלא מצאה מקום לשרת את השרות הלאומי, ואולי היתה לה הרגשה שהיא נכשלה, מפני שכולן מצאו מקומות ורק היא לא, (לבסוף היא מצאה מקום במשרד ממשלתי "חשוב" לקנאת חברותיה).

גם אין ספק אצלי, שהבנות מנוצלות ע"י המעסיקים, ככח עבודה זול, או למטרות פוליטיות.

אך התוצאה היא חיובית:

זה עוזר לזקוקים לעזרה ולבנות.

איש ציפור

<"בענין החינוכי (שהזכיר נישטאיך) אני חושב שיש דרכים שונות לא פחות טובות בהן אפשר להעביר בהם את המסר החינוכי הנ"ל">

הסברים כמו שלך יש והיו לכל דבר, למשל, כשחז"ל אםרו יין עכו"ם היו שאמרו "ישנם דרכים אחרות".

התוצאה היתה, שגם את הדרכים האחרות הם לא עשו, כך גם כאן, השרו.

הסיוע לנזקקים, אינו בראש דאגותיהם של הגדוילים. דאגותיהם חשובות יותר, כמו למשל, הפאות הנוכריות

עולם הפוך אני רואה

תוקן על ידי - נישטאיך - 02/11/2005 3:18:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2005 08:35 לינק ישיר 

לשיטתם, גם עבודת נשים היא דיעבד אחד גדול, והאבסורד הוא שדווקא השמרן הגדול הוא שעודד עבודת נשים כדי שהבעל יוכל ללמוד בכוילל.
אז מה הבדל הבסיס בין עבודה בשכר להתנדבות, האם יכולת הניצול של בת גדלה כאשר היא מקבלת משכורת או להיפך?

נישטאיך,
נפל לידי לפני מספר שנים ספר בשם הפרובוקטיבי 'כסף כשר' מאת כלכלן דתי, מאיר תמרי, עם הסכמה מהגרז"נ. בהקדמה לספר הוא מנסה להסביר מדוע כל כך הרבה יהודים נטשו את הדת בסוף המאה ה 19 ובתחילת המאה העשרים. עיקר טיעונו הוא שהנער שמע ולמד על יושר וצדק אבל כשהגיע לבית כנסת ראה שמי שמקבל את הששי הוא המלווה ברבית של העיירה ודומיו. בזמן שצדק סוציאלי ריחף באוויר הדרך החוצה היתה קצרה.

תוקן על ידי - אריק123 - 02/11/2005 8:42:14

תוקן על ידי - אריק123 - 02/11/2005 8:42:58

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בנות השרות הלאומי.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext