בית פורומים עצור כאן חושבים

השכרת דירות לעכו"ם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/11/2005 08:39 לינק ישיר 

עד כמה שהמקורות מוכרים לי, לא היה מעולם מצב שבו חיו יהודים בארץ שלא לצדם של גוים. עד תקופת המשנה היו גוים אלה עובדי אלילים.

האם יש מידע על קיום ההלכות שנזכרו כאן בפועל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2005 12:03 לינק ישיר 

"גר" בלשון התורה הוא מהגר = אדם שעזב את ארצו ואת עמו ובא לגור בינינו ( http://www.tora.us.fm/tnk1/kma/hvdlim1/gr_tojv.html ). גם אם הוא נולד לעם של עובדי אלילים, הוא לא חייב להביא לכאן את אליליו; כמו כל מהגר, הוא חייב לקבל על עצמו את חוקי העם שהוא מהגר אליו - אחרת הוא יצטרך לעזוב.

ולשיטתך, איך אתה מסביר את הפסוק "לא ישבו בארצך פן יחטיאו אותך לי כי תעבוד את אלהיהם"? ואיך אתה מסביר את "זובח לאלהים יחרם בלתי לה' לבדו"?

לא ייתכן שהחוק הפלילי הוא כמו שאתה אומר. וכי אסור לי להחליט שאני משכיר את הדירה שלי רק (למשל) לקרובי משפחתי?! או רק לאנשים שאני סומך עליהם מסיבה כלשהי?!
עד כמה שידוע לי, כל חוקי האפליה בארה"ב מתייחסים רק לפרסום פומבי, כלומר, אסור לפרסם מודעה שאומרת "הדירה מיועדת ליהודים בלבד / לגברים בלבד"; אבל אם המודעה היא נייטרלית, אף אחד לא יוכל לתבוע אותך על כך שסירבת להשכיר לו את הדירה; אתה גם לא חייב להסביר לו מדוע סירבת; זו הדירה שלך, אף אחד לא יכול להכריח אותך להשכיר אותה למישהו.

תוקן על ידי - אראלסגל - 01/11/2005 12:06:01

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2005 14:29 לינק ישיר 

אראל, לגבי פירוש "גר" - נראה יותר הפירוש הפשוט, ש"גר" הוא אדם זר, מי שאינו שייך למרקם החברתי ולזהות האתנית של העם היושב. זאת, גם אם הוא נמצא בארץ שנים רבות. כלומר, זהו אדם שמאופיין בהיותו "גָר" בלבד בארץ, להבדיל מ"אזרח", שהוא אדם שצמח בארץ וקשור אליה.

[למורג יש עיון ארוך על המילה "אזרח" בהקשר לפסוק הקשה "ומתערה כאזרח רענן". תורף דבריו הוא שהמקור של "זרח" הוא "צמח", "גדל" (והוא עומד על הקשר בין השדות הסמנטיים של הצמיחה והאור, כמו "נבט" ו"הביט", ועוד רבים). ובמקביל לשפות נוספות, צמחה מן השורש שמשמעו צמיחה, והולדה, גם משמעות של העם הנולד, וגם של פרט מן העם הנ"ל. תמצתתי כאן מאמר של כ-30 עמודים, שכדאי ומומלץ לקוראו.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2005 14:45 לינק ישיר 

הפרעתוני: לא הבנתי מה ההבדל בין דבריך לדבריי? זה נראה לי אותו הדבר.

לשיטתך, מה ההבדל בין "גר" לבין "תושב"?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2005 16:26 לינק ישיר 

אראל,

בשמות כ"ב פסוק כ' נאמר "וגר לא-תונה ולא תלחצנו, כי-גרים הייתם בארץ מצרים". כזכור לך גרו בני ישראל במצרים ארבע מאות שנה.

לדעתי הפסוק הזה קובע נורמה נאה של סובלנות למיעוטים, נורמה שממנה בחר הרב ליאור להתעלם. מאחר שאין לעובדים התאילנדים השוהים בארץ ברירה אלא לגור בבתי יהודים נובע מהפסק שעליהם לעזוב. שליטי ספרד ב 1492 היו יותר אנושיים ממנו. הם נתנו ליהודים ברירה להתנצר ולהשאר בבתיהם. לפי הידיעה ב NRG הרב ליאור לא נתן לתאילנדים ברירה כזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2005 16:34 לינק ישיר 

אראל,

הפסוקים השונים מייצגים גישות שונות. הנסיון המר של העם היהודי בין הגויים מדריך אותי להעדיף אחת מהן.

בארה"ב יש שכונות שלמות בבעלות חברות שמשכירות דירות. יש מהן שמנסות למנוע כניסת שוכרים שחורים וזו עבירה פלילית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2005 03:26 לינק ישיר 

אני לא יודע למה התכוון הרב דב ליאור, אבל ברור שלפי התורה יש אפשרות לכל תאילנדי לגור בארץ - בתנאי שלא יעבוד אלילים. מבחינה זו אין שום אפליה - האיסור על עבודת אלילים אמור להיות חוק מדינה שחל על כל התושבים באופן שווה, בלי קשר לצבע עורם.

בארה"ב אסור להפלות שחורים - יפה מאד; אבל אני בטוח שמותר להפלות אנשים על-סמך מעשיהם, למשל - מותר לאסור על השכרת דירות לסוחרי-סמים, או למרגלים של מדינה זרה.

ע"פ התורה עבודת-אלילים חמורה לפחות כמו סחר בסמים, ולכן אין כל סתירה בין הפסוקים, ואין צורך להחליט איזה מהם עדיף...

תוקן על ידי - אראלסגל - 03/11/2005 3:42:42

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/11/2005 10:50 לינק ישיר 

אראל,

להזכירך, במציאות גם כשהיה בארץ שלטון יהודי (כגון בתקופת החשמונאים) גרו לא יהודים בארץ, ואלה היו עובדי אלילים.

לשיטתך מוצדק גירוש היהודים מספרד. על פי גישות מסויימות בנצרות החברה הנוצרית אינה יכולה להכיל יהודים ועל כן דינם גירוש. אין לנו עילה להתלונן שכן כאשר יהודים שולטים הם אמורים לנהוג בדרך דומה.

עוד סיבה לשמוח על כך שההלכה (אם אכן זו ההלכה) אינה חוק המדינה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2005 21:15 לינק ישיר 

אבהו: האנלוגיה מוצדקת רק תחת ההנחה ש: יהדות = אלילות, כלומר מדובר בשתי דתות שהבחירה ביניהן היא עניינו הפרטי של כל אדם. זו אכן הדעה המקובלת בעולם המערבי של ימינו, אך היא מנוגדת לחלוטין לתורה.

אם לא מקבלים הנחה זו, אז ההשוואה שלך לגירוש ספרד היא בערך כמו להשוות מדינה ששמה בכלא את סוחרי-הסמים, לבין מדינה שמחליטה לשים בכלא את הרופאים, בטענה ש"גם הרופאים מחלקים סמים".

האם עבודת-אלילים נחשבת בעיניך לפשע חמור, או לבחירה לגיטימית?

---

בלי שום קשר לזה, באמת אין לנו סיבה להתלונן על גירוש ספרד, כי ספרד אינה ארצנו. תלונתנו על הגויים היא רק על כך שגזלנו מאיתנו את ארצנו, והכריחו אותנו להיות תלויים בחסדיהם של שליטים זרים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/11/2005 23:16 לינק ישיר 

רק כדי להדגיש שהדבר אינו קשור לגזע: לפני זמן מה התפרסמה כאן כתבה על יהודים שחגגו את "חטא העגל" באילת; לפי דעתי, גם להם אסור להשכיר דירות, כי הם עובדי אלילים.

כך גם לתומכי "כת השטן", בין אם הם יהודים ובין אם לא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2005 02:45 לינק ישיר 

לגבי גירוש באופן כללי:

כל שנה בחג הפסח אנחנו חוגגים את העובדה שפרעה גירש אותנו ממצרים.

אף פעם לא היינו נגד גירוש כשלעצמו; השאלה היא לאן מוביל הגירוש.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2005 06:41 לינק ישיר 

גֵר וְגֵרָה במקרא

"המילה גֵר נגזרת מן הפועל לגור ופירושה בלשון המקרא – לחיות מחוץ לארץ המולדת.

המילה גֵר נזכרת לראשונה בספר בראשית, כאשר אברהם מבקש לקנות את מערת המכפלה ולקבור בה את שרה אשתו. אברהם מסביר לבני חת, בעלי המערה: "גר ותושב אנכי עמכם, תנו לי אחזת קבר" (בראשית פרק כג פס' ד). אברהם לא נולד בארץ ישראל אלא הגיע אליה מארץ אחרת – מארם נהריים, ולכן על-פי חוקי המזרח הקדום היה אברהם גר בארץ, ולא היו לו זכויות בעלות על הקרקע.

נכדו של אברהם, יעקב, נולד בארץ, אך הוא ו- 12 בניו נעשו גרים בארץ אחרת – בארץ מצרים.

הגרים שחיו בישראל בתקופת השופטים ואילך היו בעיקר בני עמים זרים שישבו בארץ לפני כיבוש הארץ בידי יהושע. רובם נהרגו או גורשו כשבני ישראל נכנסו לארץ והתנחלו בה, ואלה שנשארו – נעשו גֵרִים (בעיני בני ישראל).

בתנ"ך נזכרים גם גרים אחרים: מְהַגְרִים שהגיעו לישראל מן הארצות השכנות, ביחידים או בקבוצות, בדרך-כלל בעקבות מצוקה במקום מוצאם.

בתקופת המקרא שימש המונח גר גם להגדרת מעמדם של אנשים מסוימים מבני ישראל: כך נקרא בן אחד השבטים מישראל שחי מחוץ לשבטו או מי שנולד במקום כלשהו בארץ ישראל ועבר לגור במקום אחר בארץ.

מעמד הגרים בתקופת המקרא היה מעמד נחות: אסור היה להם להיות בעלי קרקע, ולכן חיו על אדמות של בעלי הקרקע הישראלים ונזקקו לחסותם. הם השתייכו לשכבת החלשים והנזקקים, ומשום כך דאגה התורה להגן עליהם ולמנוע את השפלתם או ניצולם: חוקי המקרא אוסרים לקפח את שכרו של הגר או לרמות אותו; חוקים אלה מחייבים את בעלי הקרקע הישראלים להעניק לגר מנוחה בשבת, לשתף אותו בשמחת החגים, להעניק לו מן היבול – וגם לדאוג לו למשפט צדק.

כל החובות האלה כלפי הגר מנומקות בתנ"ך על רקע ניסיון העבר של בני ישראל, שהיו פעם גרים במצרים וסבלו שם עינויים ושעבוד. והתורה חוזרת ומזכירה פעמים רבות את החובה לנהוג בגר כראוי – "כי גרים הייתם בארץ מצרים" (שמות פרק כב פס' כ). ועוד קובעת התורה, כי מאחר שבני ישראל חוו על בשרם את התנאים המשפילים של חיי הגר – עליהם להבין לנפשו ולהזדהות עמו:

"ואתם ידעתם את נפש הגר כי גרים הייתם בארץ מצרים" (שמות פרק כג פס' ט).

http://mikranet.cet.ac.il/pages/item.asp?item=3246
על-פי יצחק אריה זליגמן, "גר", בתוך: אנציקלופדיה מקראית, הוצאת מוסד ביאליק, תשל"ג – 1973, כרך ב עמ' 546.

עולם הפוך אני רואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2005 10:02 לינק ישיר 

אבהו.

<"עד כמה שהמקורות מוכרים לי, לא היה מעולם מצב שבו חיו יהודים בארץ שלא לצדם של גוים. עד תקופת המשנה היו גוים אלה עובדי אלילים">

הזכרת לי:

בסוף האנציקלופדיה התלמודית כרך ג, (מעמוד שצג ואילך), ישנו נספח לערך בן נח, ובו מצוות נוספות לשבעה הידועות– עד לשלושים מצוות, שהבני נח חייבים בהם.

אם יכולתי להבין, שלא היו יהודים שנהרגו ע"י ב"ד, שהרי הדרישות המשפטיות בדיני העדות וההתראה, הופכות פסק דין מוות לבלתי אפשרי, לא אוכל להבין איך לא היו בני נח שנהרגו על עברו על מצוותיהם, שהרי דרישות "היהודים" אינן מתייחסות לבני נח.

שאילתי:

מתי נהרג הגוי הראשון או האחרון, על שעבר על מצווה מהמצוות שנצטוו בהן בני נח?

שכחו מבני שכם.

עולם הפוך אני רואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2005 16:33 לינק ישיר 

אראל,

עברו פחות מ 60 שנות עצמאות ואתה ממהר לשכוח את ההסטוריה היהודית העגומה בגולה. אולי נכון שספרד אינה ארצנו, אבל עבור האומללים שגורשו ב 1492 ספרד היתה ארצם והעקירה היתה נסיון קשה ביותר, שלא לומר טראגי.

אני לא גוזר גזירה שווה בין היהדות והאלילות אבל אני לא לבד בעולם ויש בו גם מיליארדי עובדי אלילים. כשהם כאן בארצי אני זוכר את אבותי שמצאו מקלט בארצות הגויים ולכן אני מחוייב לדאוג לשלומם. לא יעלה על דעתי לקפח אותם וכך מצווה עלי התורה. לא רק לפסק של הרב ליאור יש בסיס בתורה אלא גם לגישה שלי.

מצער שבישראל התפתחה תרבות של רדיפת המיעוט דווקא בין דתיים. בגולה היהודים דורשים (ומקבלים) שיוויון זכויות וסובלנות. בברוקלין ובאנטוורפן מצפים יהודים שיקבלו אותם עם הכובעים המצחיקים, המכנסיים בתוך הגרביים וההתעלמות מישו וחג המולד. בתמורה אפשר לצפות מיהודים שיואילו בטובם להעלים עין מהפולחן של אורחיהם מתאילנד. יפסידו את המצווה לעשות לגר את המוות ובתמורה ירוויחו מצווה אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2005 17:04 לינק ישיר 

אבהו -

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > השכרת דירות לעכו"ם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.