| נשלח ב-27/5/2009 21:48 |
|
| |
| תהילה16 כתב: |  | | יושר, מי יודע, אולי יום אחד עוד יצאו מקהלות עם מבטא ישראלי. |
|
שכחתם את הקינדרלעך?
לטעמי הם יותר טובים משירה חדשה, אבל פחות טובים מפרחי מיאמי (אבל לא בריקודים... בזה אין שווה להם)
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2009 22:01 |
|
| |
אני שוב חולק על תהילה, וחולק גם על המנהלת ( )! בצורה נחרצת!
אני חי כאן באמריקה, ובתוך ציבור מאוד אמריקאי, ואני יודע כמה שהאנשים האלה
אוהבים את הארץ! כמה שהם משתוקקים לדעת עברית, אין לכם מושג!
כל הזמן יש לי פה "מלחמות" עם אנשים שמתעקשים לדבר איתי עברית ואני מתעקש
לדבר איתם אנגלית...תאמינו לי, כמה שהישראלים רוצים לדעת אנגלית האמריקאים
רוצים הרבה יותר לדעת עברית!
אלא שהרבה פעמים כשהם מגיעים לארץ הם לא מצליחים להשתלב בחברה המקומית
(הרבה הרבה בגלל היחס המחפיר שהם מקבלים מהחברה שלנו - הישראלית!),
הם נשברים, ואז הם מסתגרים בתוך הקהילות שלהם במנטליות שהם רגילים!
שום התנשאות אין כאן! שום רצון להתבדל בדווקא! ושום עניין של מכירות או משהו כזה!
שוב - זהו קודם כל המבטא שלהם מהבית והרבה מהם לא יכולים אחרת,
(כן תהילה, הבית קובע לא בית הספר שאולי משפיע חלקית) וגם כמו שאמרתי -
רצון לשמור על הסגנון והמנטליות בהם גדלו והתרגלו כל חייהם.
|
|
| נשלח ב-27/5/2009 22:18 |
|
| |
אני חושבת ששירה חדשה מתעלים על הקינדרלעך בצורה משמעותית!
הקינדרלעך כל הזמן "שרים" בפלייבק אז ברור שהם יכולים לקפץ על הבמה כי גם אם הם יתנשפו ישמעו אותם בצורה מושלמת!אני מקווה שהבנת למה אני מתכוונת..
אני גם לא ממש מתלהבת מהקינדרלעך..זה לא שיש להם סולני על!
הם בכלל קיימים עדיין?!?
לא שמענו מהם בזמן האחרון..
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2009 22:24 |
|
| |
| ברוקלינאי כתב: |  |
ושום עניין של מכירות או משהו כזה!
שוב - זהו קודם כל המבטא שלהם מהבית והרבה מהם לא יכולים אחרת,
(כן תהילה, הבית קובע לא בית הספר שאולי משפיע חלקית) וגם כמו שאמרתי -
רצון לשמור על הסגנון והמנטליות בהם גדלו והתרגלו כל חייהם.
|
|
בכלל בכלל לא מסכימה איתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2009 22:27 |
|
| |
| פסנתר_כנף כתב: |  | יושר, מי יודע, אולי יום אחד עוד יצאו מקהלות עם מבטא ישראלי.
שכחתם את הקינדרלעך?
לטעמי הם יותר טובים משירה חדשה, אבל פחות טובים מפרחי מיאמי (אבל לא בריקודים... בזה אין שווה להם)
|
|
פסנתר,מבחינתנו זו בכלל לא אותה הסקאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2009 22:36 |
|
| |
הקינדערלך לא שוים התיחסות בכלל...
ברוקלינאי, בד"כ אני מסכימה איתך, הפעם לא ממש.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2009 22:40 |
|
| |
האמריקאים לא מקבלים כאן שום יחס מחפיר! מה השטות הזו???
עדיני נפש... נשברים ומסתגרים. אפשר לחשוב איך מתיחסים לישראלים בעולם... (ואולי בצדק, אבל זה לא משנה לעצם הענין!)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2009 23:23 |
|
| |
כן ריבי, עדיני נפש.ואם כבר הזכרת את הישראלים החביבים הסובבים בעולם...שלא מתייחסים אליהם יפה - יש לכם מושג איזה חילול השם, איזה טרור הם עושים כאן??? כל ישראלי שמגיע לכאן מקבל בהתחלה את הכי כבוד שבעולם! כמו שמגיע ליהודי מארץ ישראל, רק שאחר כך הרבה מהם הורסים לעצמם בהתנהגות הנוראה שלהם! אתם יודעים באיזה ממדים מדובר כאן??? אתם יודעים שהיום ב"גולדרס גרין" שבלונדון בעקבות מעשי רמאות ושוד(!) של ישראלים "מסכנים" כמות התרומות שואפת לאפס? האם ידעתם שבישיבות הכי פתוחות באמריקה - שנדמה לי שאפשר לומר שמעולם לא סילקו בחור - את הבחורים הישראלים העיפו בכמויות? ושלא תגידו, בהתחלה קיבלו אותם בזרועות פתוחות! רק שזה היה בלתי נסבל! בעיני ראיתי את הדברים הללו! אני הוא זה שניסתי לגשר בניהם! אני יודע על מה אני מדבר!
לא באתי לקטרג על יושבי הארץ, אלא קודם כל לסנגר ולהסביר את בני חוץ לארץ, וגם לומר בצורה ברורה: רבותי, זה שהארץ שלנו הכי נפלאה בעולם (באמת!) לא מצדיק את ההתנהגות הזוועתית הזאת!
|
|
| נשלח ב-28/5/2009 07:51 |
|
| |
לא הבנתי מה רצית לומר. באמת. (נתתי סתם את הדוג' של הישראלים.)
ושהאמריקאים האלו (המחונכים העדינים והמתורבתים שלך) יפסיקו להתבכיין. לא מסכנים ולא נעליים.
ואף אחד לא ביקש ממך לתקן את העולם, לגשר וליישב ענינים ולסנגר על יושבי חו"ל. הם חיים להם בטוב ובנעימים, ואם זה לא היה כך- הם היו באים ארץ. אצלי פילוסופיות לא עובדות במקרה הנ"ל.
ותכל'ס, יש הרבה סיבות טובות למה להעיף בחורים ישראלים שבאים לישיבות אמריקאיות (שאם הם הגיעו למצב שהעיפו אותם כנראה שהם בחורים מסוג מסוים שהלכו לישיבה מסוג מסוים בנסיבות מסוימות.) חוץ מזה שהם ישראלים. אבל אני לא רוצה להכנס לנושא.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2009 09:05 |
|
| |
אני מסכים קצת עם ברוקלינאי לגבי המבטה
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2009 11:47 |
|
| |
בתיה באמת לא ידעתי שביגון הלך על סגנון שונה..... חשבתי שהיו רבים לפניו.
ברוקלינאי צודק ב100% אחוזים וכניראה אנחנו הישראלים לא נבין בחיים אותם , אל תשכחו שאנחנו חיים כאן והם שם! והנה אלי מסכים עם ברוקלינאי וכל מי שחי שם יסכים !!!!!
וזה נכון ממש שמאוד קשה לאמריקאים להסתגל לארצנו -אבא שלי שהוא עלה לארץ היה לו ממש קשה לחיות כאן זו מנטליות שונה לחלוטין ומכל הסיפורים שלו אני מצדיע לו שהוא נשאר (ואם לא לא היינו גרים היום בארץהקודש-שיו איזה מזל בחירה טובה אבא!)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2009 11:52 |
|
| |
גם אנחנו חיים כאן והם שם והם לא יבינו אותנו...
בכל מקרה, סטינו בכלל מהנושא... הילדים מ"שירה חדשה" הרי כנראה נולדו בארץ/ מתגוררים בה מגיל צעיר מאד. הם יכולים לדבר גם עברית ללא מבטא אם הם רק ירצו באמת. כנראה שזה נשמע יותר טוב ומוכר, כמו שכתבה יושר, ולכן הם עושים זאת.
חבל על כל וויכוח...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2009 12:03 |
|
| |
מה נסגר עם השוליים של האשכול הזה?
טוב שיש משהו משותף בין הישראלים לאמריקים...
הם לא מבינים אותנו ואנחנו לא מבינים אותם... (אני כן!!)
נכון שירה חדשה מדברים עברית מעולה.... בלי מבטא כן.... אפי' שמעתי את שמחה לוינשטין...
רק שהמאמן שלהם לא יכול להיפרד מהמבטא....
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2009 13:30 |
|
| |
ברוקלינאי היקר, צר לי שוב לא להסכים איתך.
עדיני הנפש? נו באמת!
בא ותראה את עדיני הנפש הללו ברחובות גאולה, ממלאים כל פינה טובה בגשמיות ובארציות בלתי נסבלת. לא אכנס להכללות, כי באמת זה לא יפה להכליל, אבל הנזק שגרמו לנו כל אותם אמריקאים (ואמריקאיות) שבאים הנה לשנה או כמה שנים בארץ - גדול פי כמה מנזק שבחור ישראלי יגרום אי פעם לאיזו ישיבה באמריקע.
אתה הולך היום בגאולה ואתה שומע סביבך רק אנגלית, רואה סביבך פאות ארוכות, נעלים-לא-נעלים של נשים שנדמה ששכחו שלנעל צריכה להיום גם סוליה, חולצת צבעוניות, בלוריות מתנפנפות ותרבות שהיא אחרת אחרת לגמרי מתרבות בני התורה של ארץ ישראל.
אין זה הוגן שהדברים הללו נכתבים דוקא באשכול זה של "שירה חדשה" מפני שנחמן סלצר וילדי מקהלתו דווקא לא שייכים לזן הזה של האמריקנר'ס.
לאלי (מונסי) קל להסכים עם ברוקלינאי כי הוא עצמו התנסה שבמבטא שקשה להיפרד ממנו. אבל כמו שאמרו קודמי זה כלל לא נוגע לילדי "שירה חדשה" שרובם, או כולם אכן נולדו בארץ. ותאמינו שהרבה מהדור השני של האמריקאים כאן בארץ, משלבים כ"כ הרבה עברית גם כשהם מדברים עם ההורים שלהם באנגלית, כך שנראה שהם היו מעדיפים מלכתחילה לדבר עברית, ומבטא? אין להם בכלל.
ברוקלינאי, אתה שוב לא תסכים איתי - אבל אני עומדת על דעתי שכל ענין המבטא האמריקאי של שירה חדשה, הוא רק בגלל המכירות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2009 14:02 |
|
| |
יושר, אין לי מה להוסיף על מה שכתבת. אבל אני ממש מסכימה עם כל מילה.
את ירושלים אני לא מכירה כמוכם ומבחינתי היא תמיד עיר חרדית יותר מכל מקום שאני מכירה (כי ביננו, בני ברק גם בהעדר האמריקאים שלה לא נראית טוב יותר.). אבל את השפעת האמריקאים עליה גם אנשים מבחוץ יכולים להרגיש.
ברוקלינאי, חבל על הוויכוח. תאמין לי.
|
|
|
|
|